09.01.2010 / Liga Telemach

Union Olimpija bo sezono nadaljevala brez branilca Sanija Bečirovića. Takšna je odločitev vodstva kluba, ki je danes izkoristilo klavzulo, ki je omogočala prekinitev pogodbe z igralcem v primeru ne-uvrstitve v drugi del Evrolige. Odločitvi je botrovala tudi želja in nuja po racionalizaciji stroškov članske ekipe za nadaljevanje sezone v Ligi NLB, Pokalu Spar in Ligi Telemach.

Dušan Mitić, predsednik KK Union Olimpija:

"Pogodba s Sanijem Bečirovićem, ki je bila sklenjena poleti za eno sezono vsebuje klavzulo, ki omogoča klubu prekinitev sodelovanja, v primeru ne-uvrstitve v drugi del Evrolige. Predvsem iz finančnih razlogov smo se danes odločili izkoristiti to možnost in pogodbo prekinili. Sani je profesionalno in korektno sprejel našo odločitev in želimo mu veliko sreče ob nadaljevanju kariere."

Sani Bečirović:

"Spoštujem in sprejemam odločitev kluba, ki je izkoristil klavzulo, glede katere smo se oboji strinjali že pred sezono. Vsi skupaj smo od letošnje Evrolige pričakovali več. Tako je v športu – včasih gre, včasih pač ne, še vedno pa verjamem, da bi s kančkom sreče imeli kakšno zmago več v Evroligi, kar bi zelo hitro zadovoljilo vse strani in omogočilo nadaljevanje našega sodelovanja."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Odločitvi, da se odpovemo Saniju Bečiroviču je botroval predvsem finančni vzgib, saj se je klubsko vodstvo odločilo poceniti ekipo za nadaljevanje tekmovanja. Noben trener ne more ostati ravnodušen ob izgubi igralca kot je Sani, saj gre za izvrstnega branilca, vendar je dejstvo, da se tudi z njegovo pomočjo nismo uspeli zavihteti med 16 najboljših v Evroligi, zato sem se strinjal, da v nadaljevanju sezone več priložnosti in bremena nosijo drugi."
Avtor: KZS/Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011