06.01.2010 / Dan ženske košarke

V sklopu Dneva slovenske ženske košarke, ki bo na sporedu to nedeljo, 10. januarja, z začetkom ob 11.30 na Ježici, se bodo na revialni tekmi med seboj pomerile najuspešnejše veteranke Ježice in najizkušenejše veteranke Ljubljane. Srečanje bo na sporedu pred članskim in sicer ob 16.30.

POSTAVI OBEH EKIP

Košarkarice ekipe veterank Ježice so bile v svojih časih dolga leta v vrhu nekdanje jugoslovanske in evropske košarke, krono pa so dosegle leta 1989, ko so postale jugoslovanske pokalne prvakinje. Nekatere od igralk so bile del reprezentance nekdanje skupne države, v kateri je bilo 16 Slovenk, med njimi prva Sonja Mrak, najuspešnejša pa Polona Dornik, ki je tudi nosilka olimpijske medalje iz Seula leta 1988. 

Košarkarice ekipe veterank Ljubljane imajo spoštljivo vztrajnost in v šali lahko rečemo tudi največ košarkarskih izkušenj, saj je njihova povprečna starost 54 let. Udeležile so se šestih svetovnih veteranskih prvenstev, prvič leta 1999 v Uragvaju in se vrnile z zlato medaljo. Dve leti kasneje so v Ljubljani nastopile v treh starostnih kategorijah in v vseh osvojile medalje. Lani poleti, na šestem svetovnem prvenstvu v Pragi, so tekmovale v kategoriji nad 50 let in osvojile 4. mesto. Za letos načrtujejo udeležbo na evropskem prvenstvu v Zagrebu, prihodnje leto pa je na vrsti Brazilija.

VSE O DNEVU SLOVENSKE ŽENSKE KOŠARKE 2010

(Na fotografiji na prvi strani so jugoslovanske pokalne prvakinje iz leta 1989 - košarkarice Iskre Delte Ježice. Iz leve stojijo: Rupi Gorše (sekretar kluba), Sergej Ravnikar (trener), Polona Dornik, Mena Topalovič, Jasna Alič, Zora Malacko, Milan Kverh (tehnični vodja) in Boštjan Luštek (pomočnik trenerja); z leve pa čepijo: Nataša Šiško, Sergeja Zupan, Stojna Vangelovska, Sabina Felc in Nada Pocrnjič.)

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / EuroBasket 2013

KD Ježica vabi vse ježiške igralce, njihove sorodnike in nekdanje...

03.06.11 / Ženske reprezentance

Druga skupina kandidatk za nastop v kadetski reprezentanci je, tako...

19.05.11 / Sodniki in komisarji

Na četrtkovi izredni skupščini Združenja košarkarskih...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011