07.01.2010 / Dan ženske košarke

Košarkarska zveza Slovenije in ŽKD Ježica sta na novinarski konferenci v City hotelu predstavila Dan slovenske ženske košarke, ki bo 10. januarja potekal na Ježici. Vsi prisotni so zagotovili, da bo v nedeljo moč videti pravi spektakel, ki se bo začel že ob 11.30 uri, obenem pa si želijo, da bi bil dogodek čimbolj medijsko pokrit, saj gre za pravi praznik slovenske ženske košarke.

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

VSE O DNEVU SLOVENSKE ŽENSKE KOŠARKE

IZBOR IGRALK ČLANSKE TEKME

VEČ O VETERANSKI TEKMI JEŽICE IN LJUBLJANE

Izjave govorcev na novinarski konferenci:

Damir Grgič, trener Desnega brega:

"Vesel sem, da sem dobil toliko glasov, vsem ljubiteljem ženske košarke pa sporočam, da bo v nedeljo na Ježici zagotovo pravi spektakel. Organizatorjem bi se zahvalil za trud, vidim, da bo dogodek dobro organiziran. Na prvo peterko nisem imel vpliva, ostalih sedem igralk pa mislim, da sem izbral korektno."

Vlado Velikonja, trener Levega brega:

"Ježica, ki organizira prireditev, bo dobro zastopana tudi med igralkami, ki sem jih moral izbrati in mislim, da izbor ni bil težak, izbral pa sem tiste igralke, ki so zagotovo med kvalitetnejšimi. Navsezadnje so bile skoraj vse košarkarice del reprezentanc mlajših starostnih kategorij ali pa članske, tako da menim, da sem se odločil pravilno. Tekma bo konkurenčna in bo pravi praznik ter prikaz ženske košarke v Sloveniji."

Nika Barič, igralka Merkur Celja (največ glasov na spletnem glasovanju):

"Čeprav sem bila med članicami na Dnevu ženske košarke že dvakrat, si tokratnega zaradi dejstva, da sem prejela največ glasov, štejem še posebej v čast. Tega nisem pričakovala. Moje soigralke so zelo kakovostne, kakor tudi trener, ki je dobro izbral sedem igralk. Osebno pričakujem spektakel, za katerega upam, da bo podoben moškemu, še posebej zato, ker se v zadnjem času v odnosu med žensko in moško košarko dela preveč razlik."

Jasna Alič, predsednica ŽKD Ježica:

"V začetku minulega leta smo se na Ježici odločili, da bomo naredili nekaj promocij našega kluba in ženske košarke, saj sem mnenja, da je ježiška košarka odkar jo je zapustila naša generacija, padala z leta v leto. Na Dan slovenske ženske košarke smo se zelo dobro pripravili in mislim, da bo to velik spektakel, na njem pa seveda ne bomo prikazali le članic temveč tudi košarkarice mlajših kategorij, otroke iz osnovnih šol, veteranke in tako dalje. Zagotovo se bo splačalo priti, tudi zaradi tekme veterank, ki bo zagotovo velika promocija ženske košarke, saj bodo Ježico z veseljem obiskali tudi starejši ljubitelji tega športa, ki so nas gledali včasih."

Marjana Bremec Homar, veteranke Ljubljana:

"Zelo sem vesela, da ste se spomnili na nas in nas povabili na dogodek. Upam, da bo tekma veterank dovolj kakovostna, čeprav gre med obema ekipama za veliko razliko v letih. Me, starejše, se bomo kljub slabši kondicijski pripravljenosti zagotovo borile in se Ježičankam upirale predvsem z izkušnjami. Tudi s to tekmo poskušamo bolj popularizirati žensko košarko, ki je s strani medijev zelo zapostavljena. Ko sem aktivno igrala še jaz, so bile v časopisih tudi naše slike, zdaj pa je kvečjemu le rezultat, zato apeliram na novinarje, da začnejo več pisati o ženski košarki in jo poskusijo popularizirati, saj si to zasluži."

Avtor: KZS/Anže Blažič
08.06.11 / Košarka od tu in tam

LEO klub Kamnik organizira dobrodelni košarkarski turnir v trojkah,...

27.05.11 / Košarka od tu in tam

Slovenski trener Tomo Mahorič, tudi nekajkratni pomočnik...

19.05.11 / Košarka od tu in tam

ProBasketball Camp ponuja odlično pripravo z vrhunskimi trenerji...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011