23.11.2006 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Dober mesec dni pred 16. Dnevom slovenske moške košarke - 26. decembra ga bo gostila Škofja Loka - so pri Košarkarski zvezi Slovenije predstavili projekt, ki ga bodo organizirali skupaj s klubom TCG - Loka kava. Na novinarski konferenci sta bila kot ambasadorje projekta prisotna tudi Saša Dončić in Peter Vilfan, ki sta prireditev, usmerjeno k mladim, z veseljem podprla.

Pri članih ostaja dvoboj med selekcijama Vzhoda (Helios, Zlatorog, Alpos Šentjur, Zagorje, Krka in Elektra Esotech) ter Zahoda (Union Olimpija, Geoplin Slovan, Koper, Kraški zidar JK, Misel Postojnska jama, Triglav in TCG – Loka kava), za katerih začetni peterki je mogoče glasovati na spletni strani KZS (arhiv.kzs.si), sicer pa se obeta kar precej novosti. V skladu z ukinitvijo imena All Star bo namreč precej več pozornosti namenjene najmlajšim, še posebej pionirjem, ki bodo v Škofji Loki nastopili prvič. Da jim (sodeloval bo po en igralec iz vsake od 36 ekip, ki nastopajo v 1. SKL) bo nastop še bolj ostal v spominu, bosta poskrbela njihova znana soigralca, Heliosov krilni košarkar Saša Dončič (najboljši igralec zadnjega Dneva slovenske košarke) in Jimmie Hunt, ameriški branilec Alposa Šentjurja, sicer pa trenutno najboljši strelec lige UPC Telemach. Za promocijo slovenske košarke se je na novinarski konferenci še posebej ogrel Peter Vilfan, ki je nanizal razloge, zakaj se je odzval vabilu: »Prepričalo me je dejstvo, da bodo v središču mladi. Vsi skupaj, tako mediji kot tudi košarkarski navdušenci, moramo namreč čim prej sprejeti dejstvo, da moramo začeti spoštovati našo košarko. Narediti moramo vse zato, da liga UPC Telemach postane bolj razpoznavna, še bolj pomembno pa je delo s podmladkom. Če se sam spomnim podobnih prireditev, na katerih sem sodeloval kot najstnik, lahko rečem le, da je bila vsaka od teh zame kot pravo svetovno prvenstvo. Zato sem se z veseljem odzval vabilu in ta projekt javno podprl.«

Peter Vilfan bo v Škofji Loki podelil nagrade najboljšim igralcem in trenerjem iz minule sezone, velja pa omeniti še, da so pri KZS pripravili natečaj otroških risb z motivom Saša Ožbolta na igrišču. Nesrečnega branilca slovenske reprezentance in Uniona Olimpije, ki je pred kratkim še drugič v poldrugem letu moral na operacijo kolena, na ta način namreč želijo spodbuditi k hitrejšemu okrevanju. Za konec še informacijah o nagradah za vse tiste, ki bodo glasovali za začetni peterki: dve vstopnici VIP, dva dresa prireditve s podpisi sodelujočih košarkarjev in možnost, da za en večer postanete pomočnik trenerja članske selekcije Vzhoda ali Zahoda.

Tudi Saša Dončić je bil nad novim pristopom navdušen. "Izredno sem zadovoljen, da bom lahko pomagal pri prireditvi, katere namen je podariti prihodnost slovenske košarke. Ta je kljub nekaterim težavam po mojem mnenju svetla in narediti moramo vse za to, da mladim pomagamo pri razvoju. Oni namreč potrebujejo vzornike, prave zglede, motive, da ne odnehjo prehitro, da vztrajajo. In prav zaradi tega sem sprejel povabilo."

V imenu organizatorjev, kluba TCG - Loka kava, je spregovoril Anže Kalan: "Z velikim zadovoljstvom smo sprejeli gostiteljstvo Dneva slovenske košarke, ki ga bomo združili s 100-letnico športa v našem mestu. Ker smo organizirali že kar nekaj velikih košarkarskih prireditev, med drugimi finale pokala Spar, evropsko prvenstvo za mladinke leta 2002, ter po eno kvalifikacijsko tekmo za moško in žensko evropsko prvenstvo, sem prepričan, da bo prireditev na najvišji možni ravni."

Saša Dončić in Peter Vilfan

Dan slovenske košarke - novinarska konferenca

Dan slovenske košarke - novinarska konferenca
Avtor: Matej Avanzo
Avtor fotografij: Drago Perko
04.10.07 / Novinarski kotiček

Pred začetkom nove sezone lige UPC Telemach bomo v ponedeljek,...

19.07.07 / KOŠARKA OD TU IN TAM

Sani Bečirovič, 26-letni slovenski košarkar atenskega...

19.07.07 / Novinarski kotiček

Na voljo so vam e-novice KZS Pred kratkim smo na Košarkarski zvezi...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011