03.12.2009 / Liga Telemach

Na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije je objavljen Pravilnik o licenciranju košarkarskih klubov. Pravilnik je bil sprejet s strani izvršnega odbora KZS in je usklajen z Združenjem prvoligašev. Poskusno se bo začel uporabljati za sezono 2010/11 in sicer za vse klube Lige Telemach, medtem ko bo za sezono 2011/12 pridobitev licence pogoj za nastopanje v njej. Licenčni postopek se bo postopoma razširil tudi na 1.B SKL, 2. SKL in žensko SKL.

PRAVILNIK O LICENCIRANJU KOŠARKARSKIH KLUBOV


Na košarkarski zvezi Slovenije je ustanovljen oddelek za licenciranje, ki ga vodi Goran Semenič. Oddelek bo nudil strokovno pomoč klubom, sodeloval z njimi, svetoval pri celotnem postopku licenciranja, pripravljal strokovno gradivo organom licenciranja in po poteku vsakoletnega licenčnega postopka opravil strokovno analizo. Licenčni oddelek bo samostojno oz. v sodelovanju z finančnimi strokovnjaki opravljal tudi najavljene medletne preglede finančnega poslovanja klubov.

Z uvedbo licenciranja želi Košarkarska zveza Slovenije zagotoviti vsem klubom enake pogoje za tekmovanje. Želi zagotoviti pregledno, transparentno in pravilno poslovanje vseh klubov, ter s tem zagotoviti stabilizacijo slovenski košarki. KZS meni, da se le z urejenimi odnosi, trdnimi temelji finančnega poslovanja, z izboljšanjem infrastrukture, dobro organiziranimi lastnimi kadri in predvsem z strokovnim delom z mlajšimi starostnimi kategorijami, da doseči primeren razvoj slovenske košarke.

Avtor: KZS
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011