20.11.2006 / Dan slovenske košarke

Škofja Loka - Tradicionalni, že 16. Dan slovenske moške košarke bo 26. decembra gostila Škofja Loka. Z letošnjo prireditvijo, ki jo bo ob sodelovanju Košarkarske zveze Slovenije gostil klub TCG - Loka kava, ukinjamo ime All Star, saj želimo na ta način poudariti, da ne gre le za tekmo članov, ampak tudi za dvoboje najbolj nadarjenih slovenskih igralcev, ki so v času naše samostojne države na evropskih prvenstvih osvojili že pet kolajn.

Na Dnevu slovenske košarke bomo v škofjeloški dvorani Poden predstavili najbolj nadarjene slovenske pionirje, kadete in mladince, tik pred tekmo selekcij najboljših košarkarjev lige UPC Telemach (in Uniona Olimpije), ki bodo tako kot vsi ostali razdeljeni na Vzhod in Zahod, pa še izbrano vrsto mlajših članov. Ta bo tokrat prav tako v središču pozornosti, saj jo prihodnje leto v Novi Gorici ob potrditvi slovenske vlade čaka nastop na evropskem prvenstvu za košarkarje do 20 let.

Prvi peterki igralcev za člansko tekmo bodo s posebnimi glasovnicami na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije (arhiv.kzs.si) lahko izbirali košarkarski navdušenci, med katerimi bomo nekaj dni pred Dnevom slovenske košarke izžrebali pet srečnežev, ki bodo dobili zanimive nagrade. Ker menimo, da je sodelovanje na prazniku naše košarke za vse udeležence čast, smo se odločili, da potrkamo na vest vseh, ki bi morebiti udeležbo odpovedali zavoljo namišljenih poškodb. Zato zanje ne bomo uvedli nikakršnih kazni ali opozoril. Eden od takih, katerega izbira med udeležence bržčas ni vprašljiva, je Saša Dončić, košarkar Heliosa, ki bo poleg predstavnika TCG – Loke kave in vodilnih mož KZS prisoten na četrtkovi novinarski konferenci, na kateri se bomo malce obrnili tudi nazaj, k začetkom predstavitev najboljših slovenskih košarkarjev. Obudili bomo namreč spomine na prve prireditve, ki so jih organizirali Ladi Gorjan ter brata Zoran in Zvezdan Martič, ter izpostavili Petra Vilfana, z 41 točkami najboljšega strelca dosedanjih tekem članov, in Marka Miliča, katerega zabijanj prek avtomobila in motorja slovenski košarkarski zaljubljenci zlepa ne bodo pozabili.

Na novinarski bodo novinarji lahko izvedeli tudi vse o tem, kako bo Dan slovenske košarke potekal, kako ga bodo organizatorji združili s 100-letnico športa v Škofji Loki, kako bo moč glasovati za začetni peterki (ostalih sedem košarkarjev bodo določili trenerji), o tekmovanjih v zabijanju in metanju trojk, izboru najboljšega igralca minule sezone, najbolj nadarjenega posameznika v slovenski košarki ter najboljšega trenerja.

Avtor: Matej Avanzo
21.11.06 / Dan slovenske košarke

Škofja Loka - Po izteku četrtkove novinarske konference, na...

10.06.2011 / Ženske reprezentance

Slovensko žensko člansko reprezentanco v soboto čaka še...

10.06.2011 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011