08.08.2009 / LIGA UPC

V košarkarskem klubu Krka smo sklenili pogodbi z dvema srbskima igralcema – Urošem Nikolićem in Milošem Markovićem. Dvaindvajset letni in 207 cm visoki center Uroš Nikolić je kariero začel v Hemofarmu iz Vršca, pred tremi leti pa je prestopil v beograjsko Mega Ishrano (v zadnji sezoni se je imenovala Mega Hypo Leasing), kjer je bil v zadnjih dveh sezonah član prve peterke. V zadnji sezoni se je s svojim klubom uvrstil v polfinale Balkanske lige.

V Balkanski ligi je na 11 tekmah v povprečju dosegal 12,4 točke, 8,5 skoka in 0,5 asistence na tekmo. Po številu skokov na tekmo je bil drugi najboljši igralec lige. V srbski ligi je v povprečju v zadnji sezoni dosegal 13,8 točk in 6 skokov na tekmo, sezono prej pa 16,4 točke in 6,7 skoka na tekmo. Bil je reprezentant mlade selekcije Srbije in z njo je leta 2007 na prvenstvu v Novi Gorici osvojil naslov evropskega prvaka. Letos je sodeloval tudi na Reebokovem kampu v Trevisu.
Petindvajset letni in 201 cm visoki Miloš Marković, ki lahko igra tako na mestu branilca kot na mestu krila, je profesionalno kariero leta 2000 začel v kraljevskem Mašincu, leta 2004 pa je za sezono prestopil v beograjski Partizan, s katerim je osvojil državno prvenstvo ter se uvrstil v finale jadranske lige in srbskega pokala. V sezonah 2005/06 in 2006/07 je igral v dresu Hemofarma, s katerim se je uvrstil v polfinale pokala ULEB in jadranske lige. Nato je igral še v ukrajinskem Himkiju, Mega Ishrani, podgoriški Budučnosti, Slobodi iz Tuzle, letos pa je ponovno zaigral za matični klub Mašinac. Bil je srbski reprezentant v kategoriji do 20 let ter igral na EP v Brnu in dveh tekmovanjih Global games v Dallasu.
Podpis obeh pogodb je sestavni del koncepta sestave letošnje ekipe našega kluba. Po oceni našega trenerja  Aleksandra Džikića gre za delovna igralca, ki sta v preteklosti že pokazala svoj talent in sposobnosti. Od njiju se v prihajajoči sezoni pričakuje tudi velik napredek med samo sezono, tako da bi svojo pravo kakovost prikazala prav ob koncu sezone, ko bo to najbolj potrebno.


Avtor: KK Krka
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011