30.07.2009 / LIGA UPC

V košarkarskem klubu Krka smo podpisali pogodbi z dvema slovenskima branilcema – izkušenim Simonom Petrovom in nadarjenim Mirzo Sarajlijo. Simon Petrov je bil v našem klubu že v preteklem letu, vendar se mu je triletna pogodba zaradi neuvrstitve kluba v NLB ligo prekinila, zato smo sedaj podpisali novo dvoletno pogodbo. Simon je kot Novomeščan z igranjem košarke začel v našem klubu, s katerim je v letu 2000 osvojil naslov slovenskega prvaka.


STATISTIKA MIRZE SARAJLIJE V LIGI UPC TELEMACH V SEZONI 2008/09

STATISTIKA SIMONA PETROVA V LIGI UPC TELEMACH V SEZONI 2008/09


Krko je zapustil po sezoni 2000/01, ko je za dve sezoni odšel v Francijo k Asvelu, kjer je igral tudi v Evroligi. Potem se je vrnil v Slovenijo ter odigral eno sezono v Unionu Olimpiji in eno Geoplinu Slovanu. Naslednji dve sezoni je zopet preživel v tujini: v turškem Banvitu, grških Olimpiji Larisi in Olimpias Patrasu ter italijanskem Avellinu. V Slovenijo se je vrnil v sezoni 2007/08, ko je zaigral v dresu Geoplina Slovana. Lani je v dresu Krke v ligi NLB ob 48-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,7 točke, 1,4 skoka in 1,9 asistence na tekmo, v ligi UPC pa je pri 50-odstotnem metu iz igre povprečno dosegel 11,8 točke, 1,8 skoka in 2,3 asistence na tekmo. Še posebej se je izkazal pri metanju prostih metov, saj je bil v tem elementu daleč najboljši košarkar v obeh ligah. V celi sezoni je zgrešil le 13 od 189 prostih metov in bil tako 93-odstotno uspešen.
18-letni Mirza Sarajlija prihaja iz Uniona Olimpije, kjer je v lanski sezoni že igral tudi v članski konkurenci. Pod vodstvom novega Krkinega trenerja Aleksandra Džikića je v Evroligi v šestih tekmah v povprečju igral dobrih 19 minut ter dosegel 6,5 točke, 1,7 skoka in 1,2 asistence na tekmo. V NLB ligi je imel nekoliko manjšo minutažo. V dobrih 12-ih minutah je v povprečju dosegal 4,2 točke,  1,4 skoka in 0,9 asistence na tekmo. Bil je slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah, letos pa je zaradi manjše poškodbe izpadel iz reprezentance do 18 let, ki pravkar igra na Evropskem prvenstvu v Metzu. Mirza je izbran za udeleženca tradicionalnega medcelinskega turnirja mladih igralcev Adidas Nations, ki bo od 4. do 9. avgusta 2009 v Dallasu, ZDA. Z Mirzo Sarajlijo v KK Krka nadaljujemo začeto politiko kluba, po kateri naj bi člansko moštvo vse bolj temeljilo na mladih in nadarjenih igralcih, zaradi česa smo v tem mesecu pripeljali tudi trenerja Aleksandra Džikića, znanega po delu z mladimi. Simon Petrov bo s svojimi izkušnjami in ugledom, ki ga ima pri mladih košarkarjih, zagotovo veliko prispeval k njihovemu čim uspešnejšemu košarkarskemu razvoju.
Avtor: KK Krka
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011