03.07.2009 / LIGA UPC

V soboto, 4. julija 2009, bo v Rogaški Slatini na OŠ Ratanska vas, opravljen žreb za ligaška tekmovanja (1. A SKL, 1. B SKL, 1. SKL za ženske, 2. SKL vzhod in zahod in 1. SKL za mladince). V bobnu za ligo UPC se bo znašlo naslednjih dvanajst moštev: Helios Domžale, Krka Novo mesto, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan, Hopsi s Polzele, Luka Koper, Elektra Esotech, TCG Mercator Škofja Loka, Alpos Šentjur, Parklji, Rudar Trbovlje in Šenčur.

Slednje moštvo  je zapolnilo vrzel po tem, ko se je Zagorje odločilo, da ne bo sodelovalo. Prvi del lige UPC v sezoni 2009/10 bo potekal po dvokrožnem sistemu. Union Olimpija se bo najboljšim sedmim priključila v ligi UPC za prvaka. V 1. A SKL za ženske bo v naslednji sezoni sodelovalo deset ekip, in sicer: Merkur Celje, AJM Maribor, HIT Kranjska Gora, Triglav, Ježica, ŽKK Domžale, Odeja KED, Konjice, Rogaška Slatina in Ilirija.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na svoji osmi seji prišel do sklepa, da v 1. SKL za ženske šest ekip ne izpolnjuje pogojev za igranje po 19. členu tekmovalnih propozicij. Košarkarska zveza Slovenije v svojem dolgoročnem načrtu izpostavlja pomembnost dela z mlajšimi kategorijami, saj samo številno zaledje mlajših igralcev lahko prinese stabilne košarkarske sredine in razvoj slovenske košarke. Glede na težko finančno stanje in recesijo, ki je prisotna tudi v slovenskem prostoru, se v naslednji sezoni dovoli klubom, da sodelujejo v 1. SKL za ženske, kljub temu, da ne izpolnjujejo tekmovalnih propozicij. Na tem mestu se vse klube opozarja, da je bila samo tokrat storjena izjema. Žreb za 3. ligo bo opravljen na začetku meseca septembra.


VSI KLUBI, KI BODO SODELOVALI V LIGAŠKIH TEKMOVANJIH V SEZONI 2009/10

 

Avtor: KZS/Luka Šefic
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011