13.06.2009 / LIGA UPC

V soboto, 13. junija 2009, je na Brdu pri Kranju potekala redna skupščina Košarkarske zveze Slovenije. Delegati so slišali poročilo o delovanju Košarkarske zveze Slovenije v preteklem letu in se seznanili z načrti za naslednjo sezono. Zbrane je nagovoril predsednik zveze Dušan Šešok in jim predstavil poročila strokovnih organov. Delegati so soglasno izvolili še enega podpredsednika Košarkarske zveze Slovenije, in sicer Romana Volčiča.

Skupščina je sprejela tudi spremembo stauta Košarkarske zveze Slovenije, spremembo Registracijskega pravilnika in spremembo Pravilnika o delu z reprezentanco.
Dušan Šešok, predsednik Košarkarske zveze Slovenije: "Pretekla sezona je bila za klube, društva in Košarkarsko zvezo Slovenije izredno težka, saj smo že občutili začetek recesije. V naslednjem letu bo težkih preizkušenj še več. Še bolj bo pomembno delo z mladimi domačimi igralci in trenerji. Tisti klubi, ki bodo dobro delali z mlajšimi kategorijami bodo tudi uspešni. Na Košarkarski zvezi Slovenije potekajo izredno pomembni projekti v mlajših kategorijah. Poleg tradicionalnega Pionirskega festivala, Regiskega selekcioniranja, Nacionalnega program se izvaja atraktiven projekt Igrive košarke, ki košarko predstavlja najmlajšim. V naslednji sezoni se uvaja državno prvenstvo U10, oziroma, prvenstvo male košarke. Ocenjujem, da je napredek naredila tudi liga UPC, ki ima vsaj štiri enakovredne ekipe. Za svojo medijsko pokritostjo in prisotnostjo je prejela nagrado SPORTO za najboljšo internetno stran. Matej Avanzo je tu postavil trdne temelje. Finančno stanje Košarkarske zveze Slovenije je pozitivno, saj smo predvidevali težak finačni položaj in smo temu primerno tudi ukrepali."  
Avtor: KZS
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011