10.06.2009 / LIGA UPC

V torek, 10. junija, je bila na sporedu novinarska konferenca Uniona Olimpije, na kateri je vodja strokovnega štaba ter glavni trener članskega moštva Jure Zdovc predstavila nekaj smernic pred prihodnjo sezono. Klubsko vodstvo je spregovorilo tudi o neizpolnjenih ciljih za preteklo sezono in finančnem stanju v klubu ter prvih okrepitvah. Zeleno-beli dres bosta 2 sezoni nosila krilni center Edin Bavčić in organizator igre Dušan Djordjević.

Novinarska konferenca je potekala v prenovljenem Unionovem kotičku v dvorani Tivoli, ki bo odslej namenjen klubskemu druženju in dogodkom Uniona Olimpije.

Dušan Mitič, predsednik Uniona Olimpije: "Za nami je naporna sezona, ki smo jo vendarle uspešno zaključili z osvojitvijo domačega pokala in prvenstva. Kljub temu sta ostala pred sezono določena cilja – uvrstitev med najboljših 16 v Evroligi ter najboljše 4 v ligi NLB neizpolnjena, kar štejemo kot neuspeh. Dejstvo ostaja, da smo šli v sezono z visokimi ambicijami na podlagi zaupanja v dobro ekipo, ki se je dokazala že na uvodnem turnirju v Ljubljani, kar nas je žal nekoliko zaslepilo. Dejstvo je tudi, da ekipa niti ene same tekme Evrolige ni odigrala v popolni postavi, z zdravimi nosilci igre. Poškodbe so spodrezale igre Hukića, Milića in Ilievskega, kar je odločilno vplivalo na igro v tako zahtevnih tekmovanjih. Menjave nosilcev niso bile dovolj kvalitetne, da bi lahko prevzele breme, zato je prišlo do velike krize rezultata, kar je vodilo v nujne kadrovske spremembe. Verjamem, da smo v drugem delu sezone z Juretom Zdovcem pokazali nov obraz, zastavili nove smernice, ki se jih bomo držali tudi v prihodnje. V zadnjem delu sezone smo bili lahko veseli borbene igre, ustvarilo se je pozitivno vzdušje, igralci s klopi so goreče spodbujali kolege na parketu in to je prineslo rezultat. S tovrstnim pristopom si želimo stopiti v prihodnjo sezono. Trener in direktor sta na upravnem odboru predstavila koncept. Uprava je to potrdila in dala Zdovcu pooblastila za nadaljnje pogovore. Številna vprašanja so še odprta, saj ne vemo, kakšni bodo do avgusta dogovori s pokrovitelji. Za novo sezono imamo trenutno zagotovljena dva milijona evrov. Gre za obligatorne sponzorske pogodbe. Za sezono je to slaba polovica sredstev, ki jih potrebujemo. Natančen proračun tako še ni določen. Ker moramo obveznosti do države in bank poravnavati v točno določenih rokih in ker klub še vedno bremeni dober milijon evrov odplačevanja starega dolga vsako leto, smo igralcem ostali dolžni približno 30% plačil, ki jih bomo skušali poravnati v najkrajšem možnem času. Veliko bo jasnega v prihodnjih dveh mesecih. Proračun za prvo ekipo bo gotovo nekaj nižji. Verjamem, da lahko ta manko nadomestimo z dobrim delom, smelimi nakupi in borbenostjo na parketu. Zaradi vsega tega smo prisiljeni tudi o tekmovalnih ciljih govoriti bolj konzervativno. Te bomo jasno lahko določili šele po znanem sprejetem proračunu in razpletu žreba Evrolige."

Jure Zdovc
, trener Uniona Olimpije: "Trenutno je pred nami še veliko ugank, dejstvo pa je, da sta nas okrepila Edin Bavčić in Dušan Djordjević. Edin je krilni center, ki igra predvsem z obrazom proti košu, lahko pa nastopa tudi na položaju krila. Djordjević prihaja kot organizator igre, oba igralca pa vidim kot rotacijska in verjamem, da lahko v kombinaciji z ostalimi veliko doprineseta k naši igri. Seveda sta to igralca na nivoju naših finančnih zmožnosti v tem trenutku. V klubu bomo cilje postavljali nekoliko kasneje in verjetno nekoliko niže. Gotovo je, da nas zapuščata Nešović in Harrington, pogodba poteče Zupanu in Maraviču, ki pa sta še vedno zanimiva za nas. Skoraj gotovo med nami ostaja Sašo Ožbolt. Na odgovor na vprašanje, kdo od letošnjih igralcev bo gotovo še ostal, bo treba še nekoliko počakati. To bo predvsem stvar pogajanj med akterji in klubskim vodstvom. Sam si želim, da bi ostal Vlado Ilievski, a so za to možnosti majhne."

 

Avtor: KK Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011