10.05.2009 / LIGA UPC

Potem ko je povprečje v ligi UPC za prvaka na polovici že preseglo številko 650, se je zavoljo dejstva, da so bili polfinalisti znani že nekaj krogov pred koncem, pri Hopsih pa so velike ambicije skopnele ob poškodbi prvega igralca Shawna Kinga, je končno povprečje gledalcev v dvoranah lige UPC za prvaka 605. To je v primerjavi z minulo sezono (povprečje 353 gledalcev) natančno 1,71-krat več. Več o vseh podrobnostih pa v nadaljevanju ...


NEPOSREDNI PRENOSI KONČNICE LIGE UPC


V ligi UPC za prvaka za sezono 2008/09 so po številu gledalcev najbolj izstopala moštva Krke, Heliosa in Hopsev, pri čemer velja poudariti, da je povprečje pri vseh do poškodbe Shawna Kinga treh preseglo številko 1000 gledalcev na posamezno tekmo.

Ob tem velja poudariti, da sta Košarkarska zveza Slovenije in Združenje klubov lige UPC v sezoni 2008/09 velik napredek pri vnovičnem zanimanju za slovensko košarko naredila tudi z nekaj več TV-prenosi, kot smo jih bili priča v minulih sezonah. Slovenska športna televizija Šport TV je tako prenašala 10 tekem lige UPC za prvaka, finalna dvoboja državnega prvenstva za mladince in kadete, veliki finale Pionirskega festivala in Dan slovenske moške košarke, v prihodnjih dneh pa sledijo še prenosi polfinalnih tekem na Šport TV ter prenos velikega finala lige UPC tako na Šport TV, kakor tudi na drugem programu TV Slovenija.

Hkrati KZS v sodelovanju z Združenjem klubov lige UPC in podjetjem Livita že več kot leto dni številne košarkarske videovsebine, tedensko oddajo Koš, utrinke s tekem, strokovne prispevke, najlepše akcije in še in še objavlja tudi na lastni spletni televiziji TV Slobasket, zatorej košarkarskim navdušencev nikdar ne zmanjka možnosti, kako slovensko košarko doživeti od blizu, pa naj si bo to v živo v dvorani ali pa doma prek svetovnega spleta. Da bo v prihodnje dostop do lige UPC na njem še lažji, sta Združenje klubov lige UPC in KZS, kot gotovo že veste, pred kratkim poskrbela tudi za novo uradno spletno stran lige UPC, eden najboljših statističnih programov (za nas ga pripravlja litovsko podjetje MBT) na svetu pa je za KZS v zadnjih letih postal že tako rekoč samoumeven.

Avtor: KZS
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011