12.04.2009 / LIGA UPC

Sodobna statistična obdelava podatkov, ki jo na Košarkarski zvezi Slovenije pripravljamo v sodelovanju z litovskim podjetjem MBT, nam omogoča marsikaj, med drugim tudi natančno analizo obiskanosti tekem lige UPC. Tako smo po prvi polovici lige UPC za prvaka obiskanost le-te primerjali z obiskom celotne lige za prvaka iz minule sezone in ugotovili, da se je za zdaj (pred odločilnimi dvoboji) povečala skorajda za dvakrat. Povprečje: 662 gledalcev.

Medtem ko si je tekme lige UPC za prvaka lani v povprečju ogledalo 353 gledalcev, je letos to število - jasno, upoštevajoč prvo polovico lige UPC za prvaka - poskočilo na 662 ali zapisano drugače: število gledalcev se je povečalo za 1,88-krat.

Ob tem smo na KZS v sodelovanju z Združenjem klubov lige UPC in slovensko športno televizijo Šport TV začeli dodatno popularizirati elitno domače klubsko košarkarsko tekmovanje z neposrednimi prenosi tekem vsak torek in petek (liga UPC za prvaka), obetajo se tudi prenosi polfinala in finala lige UPC, ob tem pa smo se na KZS z vodstvom Šport TV dogovorili tudi za prenose finalov Pionirskega festivala (10. april) in državnega prvenstva za kadete (5. april), v nedeljo pa nas v Mariboru čaka še veliki finale državnega prvenstva za mladince (ob 17.00).

Avtor: KZS
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011