17.03.2009 / LIGA UPC

Pred začetkom lige UPC za prvaka so trenerji osmih klubov, ki bodo odigrali vsaj še 14 tekem, razkrili svoje želje in cilje. Na novinarski konferenci v City Hotelu pa je bilo vseh osem trenerjev enotnih, da bo liga UPC za prvaka tokrat izredno izenačena. Zlatorog, Hopsi, Elektra Esotech, Geoplin Slovan, Luka Koper, Helios, Krka in Union Olimpija si bodo v 14. krogih poizkušali izboriti eno izmet prvih štirih mest, ki vodijo v polfinale lige UPC.

 


FOTOGALERIJA (NOVINARSKA KONFERENCA, 17.03.2009)

IZJAVE TRENERJEV (Aleš Pipan - Zlatorog, Ivan Sunara - Krka, Borut Cerar - Elektra Esotech)
IZJAVA TRENERJA (Rado Trifunovič - Helios Domžale)
IZJAVA TRENERJA (Jure Zdovc - Union Olimpija)
IZJAVA TRENERJA (Konstantin Subotič - Luka Koper)
IZJAVA TRENERJA (Miro Alilovič - Geoplin Slovan)
IZJAVA TRENERJA (Boštjan Kuhar - Hopsi Polzela)
Liga UPC za prvaka, ki bodo trajala do 9. maja, bo določila izhodišča za polfinala in kasnejši finale, ki se lahko najkasneje z morebitno peto tekmo konča 10. junija. Sedmim moštvom, ki so se merila že v prvem delu lige UPC (22 krogov), se je v ligi za prvaka pridružila Union Olimpija, nesporni favorit številka ena za naslov državnega prvaka. V prvem krogu bodo Ljubljančani gostovali pri Elektri Esotech, ostali pari pa so: Helios - Luka Koper, Krka - Hopsi Polzela in Geoplin Slovan - Zlatorog Laško. Kot so na predstavitveni novinarski konferenci povedali trenerji vseh osmih ekip, bo letošnje prvenstvo izredno izenačeno in kvalitetno, zaradi dejstva, da je Slovenija v ligi NLB izgubila enega predstavnika, tako da bo imela v sezoni 2009/10 zgolj dva, pa se obetajo tudi ogorčeni boji za vodilni poziciji po rednem delu. Pravila namreč določajo, da se v ligo NLB uvrstita prvi dve ekipi po rednem delu, razen če tretja ali četrtouvrščena v finalu osvoji naslov državnega prvaka. Jasne ambicije so poleg Jureta Zdovca (Union Olimpija) predstavili še Rado Trifunovič (Helios), Ivan Sunara (Krka) in Aleš Pipan (Zlatorog). Jure Zdovc je povedal, da vsi točno vedo, kaj se pričakuje od Uniona Olimpije v državnem prvenstvu, hkrati pa je poudaril, da bo prvenstvo izenačeno in zanimivo ter da si Slovenija zasluži več kot le dve mesti v regionalnem tekmovanju. "V tem primeru mora slovenska košarka povzdigniti glas in za prihodnjo sezono iztržiti še eno mesto v ligi NLB," je dejal Zdovc.
Medtem ko bodo najboljši startali z ničle, bo pet moštev, uvrščenih od 8. do 12. mesta v ligi UPC, nadaljevalo boje za obstanek v elitni slovenski košarkarski druščini. Zagorje, Epic Misel, CPG Nova Gorica, Alpos Šentjur in TCG Mercator bodo odigrali še deset tekem, glede na to, da prvouvrščene Zagorjane in četrte Postojnčane loči le zmaga, pa se tudi v ligi za obstanek obetajo ogorčeni boji. Zadnje moštvo (trenutno CPG Nova Gorica) se bo preselilo v 1. B SKL, predzadnja ekipa pa se bo z drugo in tretjeuvrščeno ekipo 1. B SKL v mini ligi pomerila za zadnje mesto v ligi UPC v prihodnji sezoni.

 

Avtor: KZS/Luka Šefic
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011