11.12.2008 / LIGA UPC

Članska ekipa Uniona Olimpija ima novega trenerja. Po odhodu Aleksandra Džikića je na klop ljubljanskega evroligaša sedel Jure Zdovc, slovenski strokovnjak, ki je pred tremi tedni prevzel vodenje reprezentance. Zdovc je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2010/11, ekipo pa sprejel po prihodu iz Vitorie, kjer je v sredo odigrala tekmo evrolige. V petek Union Olimpija potuje na novo srečanje lige NLB v Zadar.

Jure Zdovc velja za legendo slovenske in tudi evropske košarke. V igralski karieri je osvojil praktično vse, kar je moč osvojiti, tako v reprezentančni kot tudi v klubski konkurenci.

Jure Zdovc je svojo trenersko kariero začel kot pomočnik trenerja pri Krki iz Novega mesta v sezoni 2003/04. V Novem mestu je v vlogi pomočnika trenerja ostal zgolj nekaj mesecev, saj je dobil ponudbo hrvaškega Splita, da postane glavni trener ekipe. Samostojno trenersko kariero je začel v zmagovitem slogu, kot je to počel kot igralec, saj je v konkurenci močne Cibone, Zadra in Zagreba s Splitom presenetljivo osvojil naslov pokalnega prvaka Hrvaške.

V sezoni 2004/05 se je vrnil v Slovenijo, kjer je prevzel krmilo ljubljanskega Geoplina Slovana. Sezone zaradi določenih težav v ljubljanskem prvoligašu ni končal, saj je ekipo decembra zapustil. V sezoni 2005/06 je prevzel trenersko službo v grškem Iraklisu iz Soluna, a je bil primoran proti koncu sezone klub zapustiti saj se je ta znašel v hudih finančnih težavah. V sezoni 2006/07 je deloval v Unionu Olimpiji kot športni direktor, v minuli sezoni pa je opravljal službo glavnega trenerja pri sarajevski Bosni, ki jo je vodil v pokalu ULEB, z njo pa osvojil tudi naslov prvaka BiH ter klubu omogočil ponoven preboj v jadransko ligo. V letu 2008 je bil imenovan za selektorja slovenske članske košarkarske reprezentance, ki jo bo vodil na evropskem prvenstvu 2009 na Poljskem. Z Unionom Olimpijo je Jure Zdovc sklenil pogodbo do konca sezone 2010/2011.

Avtor: KK Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011