09.10.2008 / LIGA UPC

Po poskusu vrnitve v ligo NLB so se pri Zlatorogu še drugo leto zapored odločili za sodelovanje v evropskem pokalu. Uvodno tekmo 1. predkroga pokala EuroChallenge bodo Laščani odigrali v torek na Ohridu, ko se bodo ob 20.30 uri pomerili z makedonsko ekipo Amak. Laščane čaka nato še povratna tekma. V primeru zmage se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med nizozemskim Eiffel Towers in madžarski Körmendom.

"Čeprav so v Makedoniji začetek prvenstva prestavili na soboto, smo že pridobili vse osnovne podatke in video posnetke. Gre za ekipo, ki je novinec v evropskih pokalih in je v povprečju, tako kot naša, zelo mlada. Osredotočeni so na igro v napadu, imajo nekaj dobrih strelcev z razdalje in zato bo veliko odvisno od naše obrambe in skokov pod lastnim košem. Naša želja je vsekakor uvrstitev v skupino, s čimer bi imeli najmanj 10 mednarodnih tekem in bi bili pred ligo za prvaka primerljivi z Union Olimpijo ter predvsem s Heliosom in Krko, ki igrajo v regionalni ligi," pravi trener Aleš Pipan.

V primeru uspeha v dvoboju z Amakom (povratna tekma bo 21. oktobra ob 19. uri v Laškem) je pred Zlatorogom še 2. predkrog s tekmama proti boljšemu iz dvoboja nizozemskega in madžarskega podprvaka - Eiffel Towers in Körmenda. Tekmovanje po skupinah se bo začelo 25. novembra, vanj pa bodo vključeni tudi poraženci kvalifikacij za evropski pokal, ki je nadomestil pokal ULEB.

"Pred nami je tudi jubilejna sezona. Prihodnje leto bo že okroglo četrto desetletje od ustanovitve kluba in tudi zato smo cilje zastavili visoko. V evropskem pokalu resda ne merimo povsem na vrh, v obeh domačih konkurencah pa si obetamo vrnitev na položaje, ki smo jih že zasedali. Tudi zato je na klopi znova Aleš Pipan, s katerim so povezani največji uspehi laške košarke," je povedal predsednik kluba Miro Firm.

Proračun za prvo ekipo je približno pol milijona evrov, v načrtu pa sta še prihoda visokega igralca ter okrepitve, ki bi lahko enakovredno zapolnila rotacijo na vsaj dveh zunanjih položajih.
Avtor: STA
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011