16.09.2008 / LIGA UPC

V torek je v prostorih Zavoda Tivoli potekala izredna skupščina KK Olimpija Ljubljana. V klubu je prišlo do nekaterih zamenjav na vrhu – nov predsednik kluba je postal Dušan Mitič, sicer predstavnik Telekoma, nekdanji predsenik Jure Jež (Pivovarna Union) bo odslej opravljal funkcijo podpredsednika, ki pa ne bo edina. Drugo podpredsedniško mesto je namreč zavzel Peter Vilfan.

Skupščina je potrdila tudi novo sestavo upravnega odbora kluba. Prišlo je do nekaj sprememb med predstavniki pokroviteljev, struktura le-teh pa ostaja enaka kot doslej.

Kolektiv Uniona Olimpije se tako nemoteno pripravlja na novo sezono, katere spektakularni uvod bo predstavljal pripravljalni turnir na zadnji septembrski konec tedna, ko bodo v dvorani Tivoli poleg gostiteljev sodelovala še motšva atenskega Panathinaikosa, Maccabija iz Tel Aviva in turškega Fenerbahčeja Ülkerja.

Predsednik, podpredsednika in člani upravnega odbora kluba, ki bo štel 10 imen, so bili soglasno potrjeni na svoja mesta za mandatno obdobje od 16. septembra 2008 do 6. februarja 2011.


VODSTVO KK UNION OLIMPIJA

Predsednik: Dušan Mitič
Podpredsednik: Jure Jež
Podpredsednik: Peter Vilfan

ČLANI UPRAVNEGA ODBORA

Dušan Mitič, Telekom
Jure Jež, Pivovarna Union
Klavdij Godnič, Mobitel
Igor Mervič, Spar
Andrej Repina, BTC
Viljem Pozeb, HSE
Blaž Košorok, TE-TOL
Peter Vilfan
Bojan Župevec
Igor Dolenc


Dušan Mitič, predsednik KK Olimpija: »Upravnemu odboru se zahvaljujem za izraženo zaupanje. Še zlasti nekdanjemu predsedniku Juretu Ježu, s katerim sva veliko stvari delala skupaj in tako bo tudi v naprej. Nova funkcija mi bo v čast in odgovornost. V klubu moramo dati poudarek na trdo delo in borbenost, ki naj se izraža na vseh ravneh kluba, saj lahko le na tak način sledimo Evropi.«

Klubsko vodstvo se je po končani skupščini zahvalilo Jožetu Mermalu, predstavniku BTC-ja. Dolgoletnega predsednika in častnega predsednika bo v upravnem odboru zamenjal Andrej Repina. Jure Jež in Dušan Mitič sta Jožetu Mermalu za spomin izročila košarkarsko žogo s podpisi igralcev članske ekipa Uniona Olimpije.

Jure Jež, podpredsednik KK Olimpija: »Jože Mermal je bil na predsedniški funkciji v za klub najtežjih letih, kasneje je postal častni predsednik, v zadnjem času pa je ponovno pomagal klubu kot član upravnega odbora. Za njegov trud se mu iskreno zahvalujemo in verjamemo, da nam bo s svojimi izkušnjami in poslovnimi stiki stal ob strani še naprej.«

Jože Mermal
: »Za nami so leta, polna vzponov in padcev, vedno sem se trudil klubu pomagati po najboljših močeh, vmes sem čutil tudi odgovornost, da se umaknem, a sem se na prošnjo nekaterih zopet pridružil projektu, v katerega verjamem tudi danes. Klub je na poti k finančni stabilnosti, kar je ključnega pomena za njegovo delovanje. BTC bo še naprej stal ob strani projektu – še več kot to –, v prihodnji sezoni bomo sponzorski vložek še povečali. Hvala vsem v klubu, pa tudi novinarjem, ki nas vsa ta leta zvesto spremljajo.«

Avtor: KK Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011