15.09.2008 / LIGA UPC

V petem moškem superpokalu Slovenije so še petič zmago slavili košarkarji Uniona Olimpije. Ljubljančani so v sredo namreč v Postojni s 67:56 ugnali moštvo Heliosa Domžal, odpor tekmecev pa strli predvsem v tretji četrtini, ki so jo dobili z 18:8. Pri zmagovalcih so izstopali Marko Milič (14 točk in 6 skokov), Vlatko Ilievski (14 točk), Sašo Ožbolt (12 točk, 5 pridobljenih žog in 2 asistenci) ter Jasmin Hukić (11 točk in 7 skokov).

SLOVENSKI MOŠKI SUPERPOKAL 2008 (Postojna, 24. september 2008)

GLAVNA TEKMA

Union Olimpija : Helios Domžale 67:56 (25:14, 9:22, 18:8, 15:12)

Postojna - Dvorana srednje šole, gledalcev 750, sodniki Pukl (Maribor), Lovšin (Ljubljana) in Boltauzer (Maribor).

STATISTIKA
POTEK TEKME (play-by-play)
DODATNA STATISTIKA
ZEMLJEVID METOV
FOTOGALERIJA

Union Olimpija: Wallace 2, Ilievski 14 (4:6), Golubović 8 (2:2), Rudež, Milič 14, Hukić 11, Begić 4 (2:2), Sarajlija, Sirnik, Zupan 2, Ožbolt 12 (1:2).

Helios Domžale
: Zalokar, Tratnik, Petrovič 6 (1:2), Zagorc 11 (2:2), Krušič 4, Žerak 13 (7:8), Močnik 2 (2:6), Laškevič 6, Škrlec, Bajramlić, Zagorac 5 (1:3), Snow 9 (2:2).

Prva četrtina je napovedovala "dolgočasno" tekmo, ljubljanska ekipa je namreč imela vse niti igre v svojih rokah, v deveti minuti pa si je že priigrala visoko prednost 15 točk (25:10). Letošnja najbolj zveneča okrepitev ljubljanske zasedbe Vlatko Ilievski je navkljub pomanjkanju skupne vadbe - manjkal je zaradi reprezentančnih obveznosti v makedonski izbrani vrsti - zanesljivo vodil svoje soigralce iz udarne peterke, ki so imeli izrazito premoč tudi pod obema obročema.

V drugi četrtini so se zadeve povsem postavile na glavo. Alternativi Ilievskega na mestu organizatorja igre Jonathan Wallace in Mirza Sarajlija sta kot po tekočem traku razprodajala žoge, kar so Domžalčani izkoristili in že v 13. minuti znižali na 23:27. V igri brez pravega šarma so državni prvaki iz Tivolija v drugi četrtini vseskozi imeli rahlo prednost, vztrajni tekmeci iz predmestja Ljubljane pa so si prvo vodstvo priigrali v končnici (36:34).

Drugi polčas so bolje začeli Domžalčani, ki so si v drugi minuti nadaljevanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (40:34), vztrajanje ljubljanskega stratega Aleksandra Džikića z udarno peterko, potem ko so njegovi varovanci s klopi delovali zelo neprepričljivo, pa se mu je obrestovalo v končnici tretje četrtine, ko je povedla z osmimi točkami prednosti (52:44). V zadnjih desetih minutah ni bilo pretresov, ljubljanska ekipa je že v 32. minuti povedla s +13 (57:44), nakar je Helios podpisal kapitulacijo.


PREDTEKMA

Epic Misel Postojna : TCG Mercator 94:90 (15:17, 27:18, 20:17, 18:28, 14:10) - po podaljšku

STATISTIKA
POTEK TEKME (play-by-play)
DODATNA STATISTIKA
ZEMLJEVID METOV 


NAPOVED TRENERJEV

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "V teh dneh se pospešeno pripravljamo predvsem na ligo NLB ABA, saj se za naš liga UPC začne šele spomladi. Zaradi poškodb ne bomo popolni, za nameček pa smo zavoljo reprezentančnih obveznosti nekaterih naših igralcev vsi skupaj na treningih šele nekaj dni. Na nek način se šele spoznavamo in vzpostavljamo sistem igre, saj smo doslej v pripravljalnem obdobju bili brez prvega organizatorjaigre in pravih možnosti za igro v globino. Osem igralcev, ki so v minuli sezoni z Unionom Olimpijo osvojili naslov prvakov lige UPC in pokala Spar, za nas ne igra več, podobno pa je tudi z našimi tekmeci v superpokalu."

Rade Mijanovič, trener Heliosa Domžal: "Zelo sem vesel, da smo lahko del moškega superpokala, hkrati pa upam, da bomo s to prestižno tekmo čim bolje odprli novo sezono. O tem, da nismo favoriti, ni nikakršnega dvoma, zato bomo povsem sproščeni. Naredili bomo vse, da tekmecu čim dlje dihamo za ovratnik in si priborimo izenačeno končnico dvoboja. Vsi naši košarkarji so zdravi, brez poškod in popolnoma pripravljeni na tekmo z Unionom Olimpijo."


NOVINARSKE AKREDITACIJE

Slab teden dni pred novo sezono lige UPC, katere uvodni dvoboj bo derbi med Krko in Geoplinom Slovanom (v torek, 30. septembra), se bosta v Postojni za prestižni superpokal v sredo, 24. septembra, pomerili ekipi Uniona Olimpije in Heliosa Domžal, ki sta v minuli sezoni tako v ligi UPC kot tudi v pokalu Spar igrali v velikem finalu. Oba velika dvoboja so nazadnje dobili Ljubljančani, ki so v borbi z Domžalčani favoriti tudi tokrat.

Cena vstopnice je pet evrov, poleg nje pa bo na blagajni dvorane vsak kupec prejel tudi majico lige UPC ter si imel poltretjo uro pred začetkom glavne tekme priložnost ogledati še dvoboj domačega Epica Misli Postojne in škofjeloškega TCG Mercatorja. Velja omeniti še, da bo vse prisotne na tekmi superpokala zabavala plesna skupina Pike, med drugo in tretjo četrtino pa se bo predstavil podmladek gostiteljev, kluba Epic Misel Postojna.

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011