02.09.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Zaradi številnih odhodov igralcev iz članske ekipe je morala uprava KK Elektra skupaj z novim trenerjem članske ekipe Borutom Cerarjem krepko zavihati rokave, da je v dveh mesecih zapolnila prazna igralna mesta. Z odhodom Luka Dobovičnika in Marjana Vidoviča v novi sredini je v ekipi nastalo prosto mesto na položaju branilca. Zato so Šoštanjčani sklenili dvoletno pogodbo z mladim, nadarjenim igralcem iz BIH, Sašom Džambićem.

Člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra je po koncu pretekle sezone zapustilo kar devet igralcev. Domačina Mitja Goršek in Marjan Vidovič sta se na lastno željo za eno leto pridružila ekipi iz 1. B SKL, Rudarju iz Trbovelj, tretji domačin Luka Dobovičnik pa se je odločil za prestop k ekipi Zagorja. Aleš Kunc, Ivan Šimunič in Dražen Bubnić so prestopili v ekipo Kopra, Boris Jeršin pa v moštvo Parkljev iz Ljubljane. Žan Vrečko se je odločil za odhod v Španijo, Štefan Ličartovsky pa se je na poletnem kampu češke reprezentance huje poškodoval in bo moral rehabilitacijo opravljati še vsaj nekaj mesecev.

Zaradi številnih odhodov igralcev iz članske ekipe je morala uprava kluba skupaj z novim trenerjem članske ekipe Borutom Cerarjem krepko zavihati rokave, da je v dveh mesecih zapolnila prazna igralna mesta v ekipi Elektre Esotech. V preteklem tednu je enoletno pogodbo podpisal črnogorski center Luka Sjekloča in s tem je bila končana zapolnitev ekipe z nosilci igre na vseh položajih. Vsi nosilci igre so se 16. avgusta priključili treningom članske ekipe, mlajši del igralcev članske ekipe pa zavzeto vadi že od 4. avgusta 2008.

Z odhodom Luke Dobovičnika in Marjana Vidoviča v novi sredini je v ekipi nastalo prosto mesto na poziciji branilca. Zato je Košarkarski klub Elektra sklenil dvoletno pogodbo z mladim, nadarjenim igralcem iz BIH, Sašom Džambićem.

Saša Džambić je 20-letni branilec, ki je v zadnjih dveh sezonah igral za prvoligaški klub Sloboda Dita iz Tuzle. Poleg tega je bivši kadetski in mladinski reprezentant BIH, ki je leta 2006 v dresu reprezentance v povprečju v 21 minutah dosegal po 7 točk na tekmo. Ob podpisu pogodbe je 197 cm visoki Džambić dejal: "Vesel sem prihoda v ekipo Elektre Esotech, v kateri se dobro počutim. Upam, da bom v prihodnjih dveh letih napredoval in hkrati pomagal moštvu k čim boljšemu rezultatu."

Sestava članske ekipe Elektra Esotech za sezono 2008/09

  • Organizatorji igre: Nikola Ivanovič, Žiga Mravljak in Denis Čosič.
  • Branilci: Tadej Horvat, Saša Džambić in Luka Golež.
  • Krila: Ernest Novak, Sašo Tajnik in Grega Bujan.
  • Krilni centri: Dejan Ćup, Brane Lekič in Benjamin Hostnikar.
  • Center: Luka Sjekloča.

Ekipa Elektra Esotech se bo v novi sestavi predstavila domačemu občinstvu na 5. memorialu Matjaža Natka, ki bo 5. in 6. septembra 2008 v Športni dvorani Šoštanj. Po memorialu sledi teden dni treninga v domači dvorani, nato pa odhod na enotedensko turnejo v Srbijo, kjer bo ekipa Elektra Esotech odigrala kar štiri tekme s prvoligaškimi ekipami. Prvo prvenstveno tekmo pa bo moštvo odigralo v domači dvorani, in sicer 4. oktobra 2008 proti novincu v ligi, ekipi Nove Gorice.
Avtor: KK Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011