02.09.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Na torkovem dopoldanskem treningu se je košarkarjem Zlatoroga iz Laškega pridružil branilec Miguel Ali Berdier (198 cm, rojen leta 1983), ki je z v minuli sezoni četrtim slovenskim moštvom že podpisal enoletno pogodbo. Portoriški košarkar je v minuli sezoni igral v ameriški ligi NBDL, v letošnji poletni ligi NBA v v treh tekmah za ekipo Indiana Pacers v popvrečju igral po 12,3 minute in v tem času zbral 5 točk na dvoboj.

Miguel Ali Berdier je lani z reprezentanco Portorika na vseameriških igrah (na petih tekmah s povprečjem 4 točk in po 2,2 skoka in asistenc na tekmo) osvojil srebrno kolajno, v poletni ligi NBA je lani igral za ekipo New York Knicks (ponudili so mu 10-dnevno profesionalno pogodbo) in letos za moštvo Indiano Pacers, njegov zadnjih klub pa je bil Albuquerque, ki v ligi NBDL nastopa pod "pokroviteljstvom" Miamija in Dallasa.

Berdier že ima evropske izkušnje (Dexia Mons Hainaut), pred preizkusom v Belgiji pa je bil študent na univerzi Valparaiso.

"Osnovne informacije o Berdierju smo pridobili na večih koncih in moral bi biti resnična okrepitev na položaju organizatorja igre. V ospredje postavlja celotno peterko, na prvem treningu je zapustil dober vtis, bolj konkretne ocene pa bodo seveda smiselne šele naslednji teden," je povedal trener Zlatoroga iz Laškega Aleš Pipan.


STATISTIKA MIGUELA ALI BERDIERJA

Statistika

Avtor: KK Zlatorog
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011