27.08.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Članska ekipa KK Elektra se pospešeno pripravlja na novo sezono v ligi UPC Telemach. V tem tednu ima ekipa kondicijske priprave, doslej pa je odigrala tudi že dve prijateljski tekmi. Člansko moštvo ravno v teh dneh počasi dobiva svojo končno podobo, saj je vodstvo kluba sklenilo dogovor o enoletnem sodelovanju z dvema igralcema, in sicer s Sašom Tajnikom in Dejanom Ćupom.

Po štirih sezonah se je v matični klub vrnil izkušen domači igralec Sašo Tajnik in tako okrepil igralne pozicije pod košem. Sašo Tajnik je za člansko ekipo Elektre do sedaj igral že kar osem tekmovalnih sezon, v zadnjih štirih sezonah pa je ta 33-letni in 196 cm visoki igralec na poziciji krila igral za ekipe Maribor Branik (2003/04), Hopsi Polzela (2004/05, 2005/06 in 2006/07) ter nazadnje za moštvo Rudarja iz Trbovelj (2007/08).

V pretekli sezoni je igral v povprečju skoraj 20 minut na dvoboj ter v povprečju zbral po 7 točk in 3 skoke na tekmo. Po podpisu pogodbe je Sašo Tajnik dejal: "Zelo sem vesel, da sem se vrnil v matični klub. Drugje je lepo, a doma je najlepše! Prvi vtisi po treningu so odlični, z ekipo in trenerjem sem zelo zadovoljen in upam, da so tudi ostali zadovoljni z menoj. Vem, da smo že in tudi bomo prava ekipa, ki ji z optimizmom in ekipnim pristopom uspeh ne uide."

Za okrepitev igralnih pozicij pod košem se je klub dogovoril za sodelovanje s 24-etnim in 202 cm visokim krilnim centrom Dejanom Ćupom. Dejan Ćup je od sezone 2001/02 naprej igral za člansko ekipo Igokea Partizan iz BIH, ki se je v pretekli sezoni uvrstila v finale državnega prvenstva. Bil je tudi kandidat za reprezentanco BIH in v sezoni 2006/07 razglašen za najboljšega igralca Republike Srbske. V pretekli sezoni je nastopil v Fibinem evropskem pokalu in na štirih tekmah igral v povprečju v več kot 19 minutah dosegal dobrih 8 točk na tekmo.


Trenutna sestave članske ekipe Elektra Esotech je sledeča

  • Organizatorji igre: Nikola Ivanovič, Žiga Mravljak in Denis Čosič.
  • Branilci: Tadej Horvat in Luka Golež.
  • Krila: Ernest Novak, Sašo Tajnik in Grega Bujan.
  • Krilni centri: Dejan Ćup, Brane Lekič in Benjamin Hostnikar.

Vodstvo kluba se je že dogovorilo za sodelovanje z visokim tujim igralcem na poziciji centra in podpis pogodbe sledi takoj, ko bodo urejeni vsi dokumenti za prihod igralca v Slovenijo. Na tej poziciji je ekipa najšibkejša, zato trener Borut Cerar že kar težko pričakuje prihod novega centra Elektre Esotech v Šoštanj.

Za vstop v člansko ekipo pa se poteguje še nekaj igralcev iz mlajših selekcij, ki pridno vadijo s člansko ekipo in se potegujejo za mesta v ekipi, ki že kar sedem sezon zapored uspešno nastopa v 1. A slovenski košarkarski ligi.

Močno prenovljena ekipa Elektra Esotech se bo domačemu občinstvu prvič predstavila na 5. memorialu Matjaža Natka, ki bo 5. in 6. septembra 2008 potekal v Športni dvorani Šoštanj. Udeležbo na turnirju so poleg domačega moštva potrdile še ekipe Luke Koper, Zagorja KD FT in Rudarja iz Trbovelj. Turnir bo ena izmed aktivnosti v sklopu praznovanj 60-letnice košarke v Šaleški dolini.

Avtor: KK Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011