04.08.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Mlajši del ekipe Košarkarskega kluba Elektra je v Šoštanju z novim trenerjem Borutom Cerarjem v ponedeljek začel priprave na novo sezono. V njej bo, kot so sporočili iz kluba, ta močnejša za 31-letnega slovenskega krilnega košarkarja Ernesta Novaka, ki je nazadnje igral pri Geoplinu Slovanu, Šoštanjčani pa so podaljšali tudi pogodbi z domačima igralcema Nikom Ivanovičem in Benjaminom Hostnikarjem.

Košarkarski klub Elektra se je v šestdesetem letu delovanja, še bolj kot v preteklosti, usmeril v lasten kader, tako na strokovnem, kot na igralskem področju. Klub je vodenje članske ekipe zaupal domačemu trenerju Borutu Cerarju, ki si je za pomočnika izbral prav tako trenerja iz Elektre, Francija Ruprehta. Trenerja sta v ponedeljek dopoldne na prvem treningu zbrala mlade igralce kluba, ki so že uvrščeni v člansko ekipo oz. si morajo mesto v članski ekipi še izboriti.

Mladim igralcem je ob začetku nove sezone spregovoril predsednik kluba, Darko Lihteneker, ki je med drugim dejal, "da je vsaka tekmovalna sezona za mlade košarkarje izziv, ki ga morajo znati izkoristiti za napredek. V sezoni 2008/09 so se treningi za mlade igralce pričeli 14 dni prej kot običajno, saj si klub želi, da bi bili mladi igralci čim bolje pripravljeni na novo sezono, za katero vodstvo upa, da bo pomenila nadaljevanje uspehov iz preteklih sezon, v katerih se je Elektra Esotech redno uvrščala med najboljše slovenske ekipe."

Po uradnem začetku nove tekmovalne sezone je predsednik Košarkarskega kluba Elektra podpisal pogodbe tudi z nekaterimi novimi okrepitvami članske ekipe, saj si je večina igralcev, ki je igrala za klub v pretekli sezoni, poiskala nove sredine.

S klubom je enoletno sodelovanje potrdil domači 190 cm visoki igralec na poziciji organizatorja igre, Nikola Ivanovič. Nikola je po igranju za vse mlajše selekcije Elektre prvič nastopil za člansko ekipo v sezoni 2002/03, nato pa si je v sezoni 2003/04 pričel nabirati mednarodne izkušnje, zato je eno sezono igral za drugo ekipo kluba FMP iz Srbije. Nato se je vrnil v matični klub in za ekipo Elektre odigral dve sezoni (2004/05 in 2005/06), nato pa ponovno odšel v Srbijo, kjer se je za sezono 2006/07 pridružil prvoligaški ekipi OKK Beograd. V začetku pretekle sezone je odšel na Ciper, kjer je do decembra nastopal za prvoligaško ekipo Apoel. Po prihodu iz Cipra se je tik pred novim letom pridružil članski ekipi Košarkarskega kluba Elektra in je močno pripomogel k uvrstitvi ekipe v ligo za prvaka. V Ligi UPC Telemach je v povprečju igral več kot polovico tekme in v dosegal po 14,3 točke na dvoboj. Nik, kot ga kličejo soigralci, je po podpisu pogodbe dejal: "Vesel sem, da sem se z matičnim klubomdogovoril za podaljšanje sodelovanja še za eno sezono. Trudil se bom po najboljših močeh za kakovostno igro in končni uspeh celotne članske ekipe Elektra Esotech. Upam, da bo vodstvo kluba sestavilo ekipo, ki bo nadaljevala tradicijo težkega tekmeca na vseh domačih tekmah v Šoštanju in bo hkrati vselej nevarna gosteh."

Prav tako je enoletno pogodbo s klubom podpisal izkušeni 31-letni slovenski igralec na poziciji krila, Ernest Novak, ki je v bogati športni karieri igral za Union Olimpijo (4 sezone), Ovne Maribor, Pivovarno Laško, nemški Ludwigsburg (2 sezoni) in Geoplin Slovan (5 sezon). Zadnji dve sezoni je nastopal za ekipo iz lige NLB, Geoplina Slovana. V regionalni ligi je v povprečju igral skoraj 30 minut na tekmo in dosegal povprečno 8,5 točke na tekmo. Še uspešnejši pa je bil na tekmah v ligi UPC Telemach. Ob podpisu pogodbe je ta 194 cm visok igralec dejal: "Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo za ambiciozen klub, kot je Elektra in upam, da bom pripomogel k čim boljšemu rezultatu in uspešni sezoni ekipe Elektra Esotech".

Prvo profesionalno pogodbo za igranje v članski ekipi je podpisal tudi mladi domači igralec na poziciji krilnega centra Benjamin Hostnikar, ki je igral za vse mlajše selekcije kluba in je bil tudi že igralec članske ekipe kluba. V minuli sezoni je kot posojen igralec nastopal za ekipo Dravograda, ki se je uvrstila v 2. slovensko košarkarsko ligo

Avtor: KK Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011