25.06.2008 / LIGA UPC TELEMACH

V zadnjih dneh je na slovenski košarkarski tržnici dogajanja kar precej. Tako je najprej nekdanji trener Krke Rade Mijanovič prestopil k domžalskemu Heliosu ter se tam okrepil s slovenskim krilnim centrom Željkom Zagorcem, v Novo mesto pa se po osmih letih na klop Krke znova vrača 49-letni hrvaški trener Ivo Sunara.

SUNARA V NOVEM MESTU, ... 

V košarkarskem klubu Krka so dobili novega trenerja. V klub se je vrnil Ivo Sunara, s katerim so Novomeščani podpisali dveletno pogodbo. Ivo Sunara je bil trener Krke že pred osmimi leti, ko je z generacijo, ki sta jo vodila Matjaž Smodiš in Simon Petrov, igrali pa so, med drugim, še Ivo Nakić, Dejan Jevtović, Samo Grum in Dragiša Drobnjak, osvojil prvi Krkin naslov državnega prvaka. Takrat je Krka z 2:0 v zmagah v polfinalu izločila favorizirano Union Olimpijo, nato pa s 3:1 v finalu še moštvo Pivovarne Laško.

Sunara je bil igralec Maribora, Zadra, Cibone in Napolija, leta 1984 pa je z jugoslovansko reprezentanco na olimpijskih igrah v Los Angelesu osvojil bronasto medaljo. Pred sezono v Krki je treniral košarkarje Maribora, nato pa je deloval še kot prvi trener zagrebškega Zrinjevca, Geoplina Slovana, Širokega, Zagreba in ekipe Frankfurt Skyliners. Sredi minule sezone je danes 49-letni strateg prevzel vodenje zagrebške Cibone, s katero se je uvrstil v polfinale hrvaškega državnega prvenstva in finale pokala Krešimirja Čosića. Leta 2004 je vodil slovensko mlado reprezentanco, ki je na evropskem prvenstvu osvojila zlato kolajno.

... ZAGORAC V DOMŽALAH 

KK Helios Domžale je začel ambiciozno sestavo ekipe za naslednjo sezono, zato je v svoje vrste pripeljal igralca, ki lahko s svojimi izkušnjami ekipo popelje k odmevnejšim rezultatom v ligi NLB. Po dveh letih se v domžalsko moštvo vrača slovenski reprezentant Željko Zagorac, ki je s Heliosom podpisal dveletno pogodbo. Ta 27-letni in 204 cm visok krilni center je v minuli sezoni zastopal barve poljskega Anwila Wloclaweka, kjer je v povprečju dosegal po 8,3 točke in 4,8 skoka na tekmo. Zagorac je doslej igral za Triglav, Union Olimpijo, Geoplin Slovan, Braunschweig (Nemčija), Helios Domžale, Ural Great (Rusija), Lokomotivo Rostov (Rusija) in Anwil Wloclawek (Poljska).

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011