18.06.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Trener Aleksander Đžikić ter igralca Jasmin Hukić in Sašo Ožbolt so podaljšali zvestobo Unionu Olimpiji, novinca pod tivolskimi obroči pa sta Hrvat Damjan Rudež, ki je v minuli sezoni igral za Split, in slovenski reprezentant Jaka Klobučar (Geoplin Slovan). To sta za zdaj najbolj zveneči okrepitvi ljubljanskega kluba, zagotovo pa jih bo še nekaj.

V košarkarskem zakulisju se največkrat omenjata Primož Brezec, ki v zadnji sezoni ni dobil prave priložnosti v najmočnejši ligi na svetu NBA, in nekdanji ljubljanski igralec Vlado Ilievski, član italijanskega moštva Montepaschi Siena. Vodstvo kluba na torkovi novinarski konferenci ni potrdilo ne zanikalo prihoda obeh igralcev ter jih ocenilo za preuranjene, zato pa je razgrnilo nekatere smernice delovanja na poslovnem in športnem področju za sezono 2008/09 in podalo svoje mnenje o minuli sezoni.

"Na tekmovalnem področju smo v minuli sezoni izpolnili tri od štirih ciljev. Osvojili smo državno prvenstvo in pokal ter se uvrstili na zaključni turnir regionalne lige NLB, spodletelo nam je le v evroligi, kjer se v težki skupini nismo uvrstili v drugi del tekmovanja," je minulo tekmovalno sezono ocenil predsednik kluba Jure Jež in dodal: "Za torek napovedano izredno skupščino kluba smo prestavili na jesen, a najbolj pomembno je, da preložitev v ničemer ne bo ogrozila delovanja kluba. Pomembne korake smo naredili glede sanacije kluba. Sanacija bo potekala do leta 2010, a najbolj pomembno je, da smo dolg do države in nekaterih bank poravnali v celoti, z Modul Groupom pa smo sklenili poseben dogovor."

V zadnjih dneh je bil na Celovški 25 med najbolj zaposlenimi Igor Dolenc, ki je pred dobrim mesecem zasedel direktorski položaj. Najprej je, potem ko mu je upravni odbor prižgal zeleno luč, podaljšal sodelovanje z Markom Miličem in Mihom Zupanom, v teh dneh pa še s trenerjem Džikićem, ki bo v naslednjih treh letih poleg članskega skrbel tudi za mladinski program ljubljanskega kluba. Hukić in Ožbolt sta z zeleno-belimi sklenila dvoletno pogodbo, Rudež triletno z možnostjo prekinitve po dveh sezonah, Klobučar štiriletno, tako kot 17-letna Mirza Sarajlija in Matic Sirnik, ki sta doslej igrala za mladinsko ekipo Uniona Olimpije.

"Z vodstvom kluba sem se dogovoril za novo triletno pogodbo. Novo pogodbo štejem kot dokaz, da je bilo vodstvo kluba zadovoljno z mojim minulim delom v zadnjih šestih mesecih. V strokovnem štabu se obetajo nekatere spremembe, prav tako v igralskem, vse novosti pa bom pravočasno obelodanili. Imamo okostje ekipe in seznam želja, najbolje pa bi bilo, če bi bila dokončna ekipa sestavljena po žrebu evroligaških skupin," je dejal Džikić.

Poleg Miliča, Zupana, Hukića, Ožbolta, Rudeža in Klobučarja imata pogodbo z Olimpijo od lanskega igralskega kadra še Američan Maurice Bailey in Mirza Begić, ni pa izključeno, da v dvorani pod Rožnikom tudi v prihodnji sezoni ostanejo nekateri igralci iz letošnjega kadra. Slovenski reprezentant Goran Dragič se bržkone vrača na Pirenejski polotok, Tau Vitoria namreč nanj resno računa v prihodnji sezoni, vsaj tako mu je zagotovil predsednik kluba po nedavnem obisku pri svojih delodajalcih.

Avtor: STA
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011