16.06.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Po triletni odsotnosti in prvi mednarodni izkušnji se je v Tri lilije vrnil Aleš Pipan. Selektor moške članske reprezentance in predsednik Upravnega odbora Košarkarskega kluba Zlatorog Milko Škoberne sta v ponedeljek pred novinarji podpisala triletno pogodbo, 49-letni Pipan pa bo v ponedeljek in torek že opravil uvodna treninga.

"Po kratkotrajnih pogovorih smo se dogovorili za sodelovanje do leta 2011, pri čemer je tudi vključena možnost predčasne prekinitvi pogodbe. Aleš Pipan je najuspešenejši trener v skoraj 40-letni zgodovini kluba in vsi upamo, da se bo v svojem tretjem mandatu v Laškem vsaj približal dosežkom iz obdobij 1996-2000 in 2003-2005, ko smo se z njim uvrstili v evroligo in nato še osvojili pokalno lovoriko. Z določenimi okrepitvami bosta prva cilja vrnitev v regionalno ligo in uspešni nastopi v pokalu FIBA, v katerem bo Slovenija po zadnjih podatkih lahko sodelovala z le dvema kluba in zato naš nastop še ni povsem zanesljiv," je povedal Škoberne.

"Po poldrugem letu na Poljskem sem spoznal, da je doma najlepše in tudi zato vrnitev v Laško. Lepo je srečati znane obraze, prevdsem pa sem vesel, da je v klubu prisotna želja po vrnitvi na položaje, ki jih je Pivovarna Laško pred časom trdno zasedala. Znanja, volje in ambicij nam ne manjka in v naslednji sezoni bomo vrh napadali iz ozadja, kar je po svoje še bolje. Sestavili bomo moštvo, ki bo igralo lepo košarko, skupaj z odmevnim rezultatom pa tudi moramo vrniti gledalce v Tri lilije," so bile uvodne misli Pipana.

"Igralski kader bo močno spremenjen. Skupaj s sodelavci, ki jih še nisem izbral, bomo preverili tudi igralce z veljavnimi pogodbami, saj moramo temeljito pretehtati, če se vanje splača vlačati. Ekipa bo v državnem prvenstvu v vsakem primeru konkurenčna, reprezentančne priprave pa klubskega ritma ne bodo motile, saj se bo v Treh lilijah pravo delo začelo šele avgusta," je pred svojo že osmo sezono na klopi Laščanov (prvo z Zlatorogom) dodal novi trener.

STATISTIKA KLUBSKE TRENERSKE KARIERE ALEŠA PIPANA

Avtor: KK Zlatorog
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011