10.05.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Sobotna zmaga Geoplina Slovana v gosteh nad domžalskim Heliosom je krog pred koncem rednega dela tekmovanja krepko zapletla boj za tretje mesto ter polfinale v ligi UPC Telemach za prvaka. V njem namreč še naprej ostaja trojica Zlatorog Laško, Krka in Geoplin Slovan. O vseh možnih razpletih pred končnico slovenskega prvenstva pa več v nadaljevanju.

MOŽNI RAZPLETI PRED KONČNICO ZA VSEH OSEM SODELUJOČIH KLUBOV V LIGI UPC TELEMACH

UNION OLIMPIJA (13 zmag, 0 porazov)

V vsakem primeru bo ligo UPC Telemach za prvaka končala na prvem mestu, kar pomeni, da je že uvrščena v ligo NLB za sezono 2008/09 ter da bo v polfinalu v morebitni tretji, odločilni tekmi imela prednost domačega igrišča.


HELIOS DOMŽALE (9 zmag, 4 porazi)

Domžalski košarkarji bodo v vsakem primeru ligo UPC Telemach za prvaka končali na drugem mestu, kar pomeni, da so že uvrščeni v ligo NLB za sezono 2008/09 ter da bodo v polfinalu v morebitni tretji, odločilni tekmi imeli prednost domačega igrišča. Četudi v zadnjem krogu izgubijo proti Unionu Olimpiji, Zlatorog pa premaga Krko, kar bi pomenilo, da imajo enako zmag kot moštvo Zlatoroga, ostanejo na drugem mestu, saj so v ligi UPC Telemach za prvaka Laščane dvakrat premagali.


ZLATOROG LAŠKO (8 zmag, 5 porazov), KRKA (7 zmag, 6 porazov) in GEOPLIN SLOVAN (7 zmag, 6 porazov)

1) V primeru zmage na gostovanju pri Krki bo Zlatorog brez dvoma redni del lige UPC Telemach za prvaka končal na tretjem mestu. Če ob tem Geoplin Slovan doma premaga Luko Koper, bo četrti, če izgubi, pa peti. Krka bo torej četrta ob porazu Kodeljevčanov, sicer se bo morala sprijazniti s petim mestom.

2) V primeru zmage Krke nad Zlatorogom in Geoplina Slovana nad Luko Koper bi prišlo do kroga treh ekip s po 8 zmagami in 6 porazi. Tako bi bila Krka tretja, Zlatorog četrti, Geoplin Slovan pa peti. V krogu omenjenih ekip ima Geoplin Slovan trenutno namreč zmago in tri poraze, Krka in Zlatorog pa po dve zmagi in poraz.

3) V primeru poraza proti Luki Koper bi Geoplin Slovan zasedel peto mesto. Ob takem razpletu bi Krka zasedla tretje mesto, če bi proti Zlatorogu zmagala z vsaj 11 točkami razlike, sicer bi bili tretji Laščani.

*** Tretjeuvrščeni klub po rednem delu lige UPC Telemach se uvrsti v ligo NLB, če le četrtouvrčeno moštvo po rednem delu ne postane državni prvak.


LUKA KOPER (4 zmage, 9 porazov)

Košarkarji Luke Koper bodo sezono v vsakem primeru končali na šestem mestu.


ELEKTRA ESOTECH (2 zmagi, 11 porazov)

V primeru zmage doma nad TCG Mercatorjem bodo Šoštanjčani zasedli sedmo mesto, v primeru poraza pa osmo.


TCG MERCATOR (2 zmagi, 11 porazov)

V primeru zmage v gosteh nad Elektro Esotech bodo Škofjeločani zasedli sedmo mesto, v primeru poraza pa osmo.

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011