22.04.2008 / LIGA UPC TELEMACH

V soboto, 19. aprila, so se na občnem zboru na turistični kmetiji Šmid na Okrogu pri Ponikvi zbrali igralci, vodstvo in drugi člani ter simpatizerji KK Alpos Šentjur. Pregledali so delovanje in poslovanje v letu 2007 ter se ozrli na pravkar zaključeno sezono.

Po zaključku sezone 2006/07, ki je velja za doslej najboljšo, ko je članska ekipa osvojila 7. mesto v ligi UPC Telemach in se uvrstila v polfinale pokala Spar, je bila ponovitev teh rezultatov zahtevna naloga. Ekipo so zapustili Jimmie Hunt, Matej Krušič, Elvis Kadić in trener Damjan Novaković. Na drugi strani se je nakopičilo tudi nekaj smole, saj se Mihajlo Delić ni pokazal za pravo okrepitev, Borut Grušovnik pa se po poškodbi ni več pobral. Ekipa se je, žal, dvakrat morala zbrati tudi na pogrebih.

Po novem letu se je z angažmajem mladega trenerja iz domačega pogona Boštjana Kočarja krivulja zopet pričela dvigovati. Ekipi se je že v začetku zime po sedmih letih pridružil Živko Misirača, ki je pripomogel pri stabilizaciji moštva, konkurenco med branilci je povečal Rodrick Stevenson, kot pravi potencial pa se je pokazal mladi Aldin Kadić. Alpos je na koncu v ligi UPC Telemach za obstanek osvojil prvo mesto, izoblikovala pa so se tudi imena, na katere lahko v prihodnji sezoni računa trener Kočar, ki mu je uprava že zaupala to odgovorno nalogo.

Predsednik kluba Jože Palčnik je bil s skupnim izkupičkom sezone zadovoljen. Poudaril je, da so vse mlajše selekcije uspešno sodelovale v prvoligaških tekmovanjih, kadeti so prišli skoraj do zaključnega turnirja, nekateri posamezniki pa so zaigrali ali pa trkajo na vrata reprezentančnih selekcij.

KK Šentjur je lani razpolagal s 170 evrskimi tisočaki, kar je za petino manj kot v letu poprej. Višino sredstev želijo v naslednji sezoni rahlo povečati. Ena od pomembnejših aktivnosti, za katero že tečejo priprave, pa je obeležitev 40. obletnice igranja košarke v Šentjurju, ki jo bodo praznovali prihodnjo pomlad.
Avtor: KK Alpos Šentjur
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011