08.03.2008 / LIGA UPC TELEMACH

V soboto, 8. marca, se je z 22. krogom končal redni del sezone lige UPC Telemach. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo z ligo UPC Telemach za prvaka in ligo UPC Telemach za obstanek. V prvi se bo za naslov najboljšega slovenskega moštva borilo osem klubov, v drugi pa za obstanek preostala peterica.

LIGA UPC TELEMACH ZA PRVAKA (začetek v torek, 18. marca 2008)

V ligi UPC Telemach za prvaka se bo za naslov najboljšega slovenska moštva pomerilo sedem ekip, ki so bile najboljše v prvem delu sezone (Helios Domžale, Krka, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan, Luka Koper, Elektra Esotech in TCG Mercator), ter Union Olimpija, ki je bila vanjo neposredno uvrščena. Vseh osem klubov bo ligo za prvaka začelo z "ničle", torej brez točk, doseženih v prvem delu sezone. Najboljše štiri ekipe po 14 krogih, v katerih se bodo z vsemi tekmeci pomerile doma in v gosteh, čaka polfinale (do dveh zmag), najboljši dve pa nato še veliki finale (do treh zmag). Sezona se bo z zadnjo, peto tekmo finala končala najkasneje 11. junija.

SPORED LIGE UPC TELEMACH ZA PRVAKA

LESTVICA LIGE UPC TELEMACH ZA PRVAKA


LIGA UPC TELEMACH ZA OBSTANEK (začetek v torek, 12. marca 2008)

V ligi UPC Telemach za obstanek sodeluje pet moštev, ki so v prvem delu sezone zasedla zadnjih pet mest. To so Hopsi Polzela, Alpos Šentjur, Kraški zidar Jadran, Zagorje KD Finančna točka in Rogla Zreče. Vsi sodelujoči klubi bodo odigrali tekme vsak z vsakim, ob tem, da se v lestvici že upoštevajo rezultati vseh 22 krogov prvega dela sezone lige UPC Telemach. Seštevek obeh bo po 10 novih krogih tako dal končni vrsti red. Zadnje moštvo se bo takoj preselilo v 1. B SKL za moške, predzadnja ekipa pa bo z drugo- in tretjeuvrščeno ekipo v posebni mini ligi pomerila za zadnje mesto med slovensko košarkarsko klubsko elito.

SPORED LIGE UPC TELEMACH ZA OBSTANEK

LESTVICA LIGE UPC TELEMACH ZA OBSTANEK

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011