26.02.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Znana sta sporeda obeh lig drugega dela državega prvenstva za moške. Liga UPC Telemach za prvaka se bo s prvim dvobojem med Geoplinom Slovanom in Zlatorogom začela v torek, 18. marca, prva dvoboja lige UPC Telemach za obstanek pa bosta na sporedu že šest dni prej, torej v sredo, 12. marca. Ligo za prvaka bo vseh osem moštev začelo z ničle, v ligo za obstanek pa bo vseh pet sodelujočih ekip točke iz prvega dela prvenstva "odneslo" s seboj.

Natančni spored lige UPC Telemach za prvaka, v katero so se uvrstila moštva Uniona Olimpije (uvrščena neposredno), Heliosa Domžal, Krke, Zlatoroga, Geiplina Slovana, Luke Koper, Elektre Esotech in TCG Mercatorja (vsi prek rednega dela sezone), si lahko ogledate v nadaljevanju, omeniti pa velja, da bo že v uvodnem krogu na sporedu prvi derbi med Geoplinom Slovanom in Zlatorogom ter da bosta največja derbija med košarkarji Uniona Olimpije in Heliosa Domžal na vrsti v 7. in nato še v zadnjem, 14. krogu.

Vseh osem ekip, ki se bo udarilo za naslov prvaka lige UPC Telemach, bo tekmovanje začelo z "ničlo", vsaka pa se bo z vsako, jasno, pomerila doma in v gosteh. Tekme bodo na sporedu dvakrat tedensko, s tem, da bo tretji aprilski konec tedna zavoljo finalnega turnirja DP za mladince prost. Ligaški del lige UPC Telemach za prvaka se bo končal v torek, 13. maja, uvodne tekme polfinala pa bodo na sporedu štiri dni kasneje, torej v soboto, 17. maja.

V veliki finale se bosta uvrstili moštvi, ki bosta prvi tekmece v njem premagali drugič, za naslov prvaka lige UPC Telemach pa se bosta finalista udarila v dvoboju do treh zmag.

Vsi klubi, ki so se uvrstili v ligo UPC Telemach za prvaka, bodo o ciljih za najbolj pomemben del sezone spregovorili na novinarski konferenci, ki jo bo v ponedeljek, 17. marca, ob 12.30 gostil ljubljanski CityHotel.


V ligi UPC Telemach za obstanek bo sodelovalo pet klubov, in sicer Alpos Šentjur, Hopsi Polzela, Zagorje KD Finančna točka, Kraški zidar Jadran in Rogla Zreče. Vsa omenjena moštva bodo v ligo prenesla točke iz prvega dela prvenstva, po desetih krogih pa bo najslabša ekipa neporedno izpadla v 1. B SKL za moške. Prvo, drugo in tretje moštvo bodo obstali med slovensko elito, predzadnji klub pa se bo z drugo- in tretjeuvrščeno ekipo 1. B SKL pomeril v dodatni mini ligi za zadnje preostalo mesto v ligi UPC Telemach za sezono 2008/09.

CELOTEN SPORED LIGE UPC TELEMACH ZA PRVAKA

SPORED V EXCELU

CELOTEN SPORED LIGE UPC TELEMACH ZA OBSTANEK

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011