18.02.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Četudi so do konca rednega dela lige UPC Telemach ostali še trije krogi, je že jasno, katerih osem klubov se bo v tej sezono udarilo za naslov prvaka in katerih pet moštev se bo borilo za obstanek med slovensko elito. V ligo UPC Telemach so se namreč poleg že poprej uvrščene Union Olimpije kvalificirali še Helios Domžale, Krka, Zlatorog Laško, Geoplin Slovan, Luka Koper, Elektra Esotech in TCG Mercator.

Po številu zmag do konca rednega dela ekipo škofjeloškega TCG Mercatorja sicer še lahko ujamejo Hopsi Polzela ali Alpos Šentjur, a imajo Gorenjci z obema omenjenima kluboma v tej sezoni boljši izkupiček. Tako je jasno, katerih osem moštev se bo od 22. marca naprej v 14 krogih z "ničle" (vsi bodo začeli brez točk) v ligi UPC Telemach za prvaka merilo najprej za preboj v polfinale, v tem pa nato še za finale in naslov najboljšega kluba v Sloveniji.

V ligo UPC Telemach za obstanek bo vseh pet ekip vse točke in celoten izkupiček danih in prejetih točk "odneslo" s seboj, prav tako kot v ligi za prvaka pa jih tudi tu čakajo dvoboji z vsemi tekmeci doma in v gosteh. Zadnjemu mestu, ki neposredno vodi v 1. B SKL za moške, se bodo na vsak način skušali izogniti pri Hopsih Polzeli (trenutno 6 zmag), Alposu Šentjurju (6), Zagorju KD Finančni točki (4), Rogli Zrečah (4) in Kraškemu zidarju Jadranu (3). Medtem ko se bo prva ekipa 1. B SKL za moške uvrstila v ligo UPC Telemach, se bo predzadnje moštvo lige UPC Telemach za zadnje mesto med slovensko klubsko košarkarsko elito z drugo- in tretjeuvrščenim klubom 1. B SKL pomerilo v dodatnih šestih krogih.

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011