16.02.2008 / LIGA UPC TELEMACH

V soboto sta si žreb skupin kvalifkacij za preboj v evropsko divizijo A v Benetkah v živo ogledala tudi selektor in direktor slovenske ženske reprezentance Željko Ciglar in Sergej Ravnikar, ki sta po tem, ko so bile tekmice znane, odpravila še na obisk k dvema slovenskima košarkaricama, Daliborki Jokič in Katji Temnik.

SPORED KVALIFIKACIJ ZA PREBOJ V EVROPSKO DIVIZIJO A

ŽREB SKUPIN ZA KVALIFIKACIJE

V skupini A sodeluje šest reprezentanc, v skupini B pa pet. Najprej se bodo v vsaki skupin vse ekipe pomerile vsaka z vsako doma in v gosteh, najboljši dve iz obeh skupin pa se bosta nato uvrstili v polfinale. Zmagovalne izbrane vrste iz le-tega se bodo veselile preboja v evropsko divizijo A.


IZJAVA SELEKTROJA SLOVENSKE ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTACNE ŽELJKA CIGLARJA

Željko Ciglar: "Od petih najboljših reprezentanc, ki sodelujejo v tem tekmovanju, so v naši skupini, skupini A, tri: poleg nas še Nizozemska in Črna gora. Moje mnenje je, da je skupina B lažja od naše, tako da iz tega zornega kota nisem najbolj zadovoljen z žrebom, čeprav se ne pritožujem. Še posebej, če bo razpored tekem, ki ga je FIBA Europe objavila takoj po žrebu, ostal nespremenjen tudi v prihodnje. To bi namreč pomenilo, da bomo prvo tekmo odigrali doma proti Nizozemski. Če bi se na tej tekmi vse izteklo tako, kot bi bilo treba in bi nam uspel dober uvod v tekmovalni ciklus, bi bilo nadaljevanje veliko lažje. Vsekakor je naš končni cilj vrnitev v evropsko divizijo A, toda naša naloga je vse prej kot lahka. Nevarni bosta predvsem Črna gora, ki tokrat prvič nastopa v kvalifikacijah in ima nekaj dobrih posameznic, in pa Nizozemska, ki je bila nazadnje že zelo blizu diviziji A, a ji po spletu nesrečnih okoliščin preboj navzgor nato ni uspel."


Selektor Željko Ciglar in direktor slovenske ženske članske reprezentance Sergej Ravnikar sta se po žrebu oglasila pri trenutno najboljši slovenski igralki Daliborki Jokič in donedavni kapetanki Katji Temnik, ki si kruh služita pri italijanskih Faenzi oziroma Bologni. Jokičeva je vodilnima pri slovenski izbrani vrsti potrdila, da je pripravljena igrati zanjo že v kvalifikacijah za divizijo A, kljub napovedi o skorajšnjem slovesu od reprezentančne košarke pa bi za reprezentanco morda kanila zaigrati tudi Temnikova. Kot pravi Ciglar, bi lako oviro pri Jokičevi povzročal le njen klub, a se bo prav zato sam še pred koncem sezone sestal z vodilnimi pri Faenzi in menedžerjem Jokičeve.

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / EuroBasket 2013

KD Ježica vabi vse ježiške igralce, njihove sorodnike in nekdanje...

03.06.11 / Ženske reprezentance

Druga skupina kandidatk za nastop v kadetski reprezentanci je, tako...

19.05.11 / Sodniki in komisarji

Na četrtkovi izredni skupščini Združenja košarkarskih...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011