17.01.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Ker redni del lige UPC Telemach počasi gre h koncu - ostalo je le še nepopolnih sedem krogov - se ekipe počasi že ozirajo drugemu delu državnega prvenstva naproti. Tisti, bliže vrhu, to počnejo s pogledom proti ligi za prvaka, ostali, ki so bliže dnu, pa zavoljo bližajoče se lige za obstanek med slovensko elito. Med slednje sodita tudi Zagorje KD Finančna točka in Kraški zidar Jadran, ki sta se med tednom okrepila vsak s po enim košarkarjem.

Pri Kraškemu zidarju Jadranu so na čelu s športnim direktorjem kluba Igorjem Medenom in novim trenerjem Draženom brajkovićem sklenili, da v boju za obstanek v ligi UPC Telemach nujno potrebujejo okrepitev pod obročema. Tako so Sežanci podpisali pogodbo z 210 cm visokim 22-letnim makedonskim centrom Kirilom Pavlovskim, kmi je nazadnje igral za švedski Oresundskraft.

Ker je prvi organizator igre Marko Dimnik poškodovan že nakaj tednov, se je Dušan Hauptman, trener Zagorja KD Finančne točke, odločil za okrepitev prav na mestu "playmakerja". V Zagorje je tako prišel 178 cm visoki ameriški branilec Gilbert Goodrich, ki je lani dopolnil 25 let, nazadnje pa v domovini igral za univerzo Bowie State. Zagorje bo njegov prvi klub izven ameriških meja. 

Tako Goodrich kot Pavlovski (mimogrede, oba sta rojena 18. septembra) bosta lahko zaigrala že v soboto, ko so na sporedu preostale štiri tekme 16. kroga lige UPC Telemach. 

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011