10.01.2008 / LIGA UPC TELEMACH

Številne poškodbe in odhodi nekaterih igralcev iz Rogle Zreč so ta teden od vodstva kluba zahtevali dodaten napor zato, da zagotovi normalne razmere v ekipi. Nova člana kluba sta tako do konca sezone postala nekdanji igralec Geoplina Slovana Dejan Čigoja in kanadski košarkar hrvaških korenin Dejan Grković. Za Zrečane bosta oba igrala že v petek, ko se bodo doma v 15. krogu lige UPC Telemach pomerili z Elektro Esotech.

Kot je znano, je Zreče po novoletnih praznikih zapustil Igor Jokič, ta teden pa se je na preizkušnjo v Švico (Lugano) podal še najvišji košarkar Rogle Davorin Škornik. Jokič že uspešno nastopa za ljubljanski Geoplin Slovan, v obratni smeri pa je kot posojeni igralec prišel 203 centimetre visoki 19-letni krilni center Dejan Čigoja, ki je bil član reprezentance mlajših članov do 20 let na lanskem evropskem prvenstvu v Novi Gorici in Gorici.

Drugi novinec v Roglinih vrstah je prav tako 203 centimetre visoki in štiri leta starejši Dejan Grković. Na Reki rojeni košarkar je večji del mladosti preživel v Kanadi in štiri sezone odigral za ekipo univerze North Carolina Wilmington, kjer je tudi končal študij. Kot kanadski državljan je med drugim nosil dres kanadske mladinske vrste, vtej sezoni pa je bil najprej na preizkušnji pri FMP-ju Železniku, nato pa je igral za hrvaškega A2-ligaša Opatijo.

Trener Slobodan Benić še vedno ne more računati na Boštjana Sivko ter Primoža in Jureta Broliha, ki sicer že trenirajo po individualnem programu, tako da bi lahko ekipa vsaj v drugem delu prvenstva zaigrala v popolni sestavi.

Avtor: KZS/Matej Avanzo in KK Rogla Zreče
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011