06.01.2008 / LIGA UPC TELEMACH

V soboto zvečer je Memi Bečirovič vodstvu KK Union Olimpija sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta trenerja. O tem, zakaj, je več povedal v odbrazložitvi odstopne izjave, ki jo najdete v nadaljevanju te novice.

OBRAZLOŽITEV ODSTOPNE IZJAVE

Spoštovani 

Po temeljitem premisleku in še zdaleč ne zlahka sem se v soboto zvečer odločil, da klubu KK Union Olimpija podam nepreklicno odstopno izjavo. Za to je razlogov več, med njimi pa izstopajo trije. Prvi je, da ob razmerah, kakršne so bile v zadnjem času, nisem imel več pravih vzvodov za izboljšanje rezultatov, drugi je to, da odnosi med menoj in direktorjem kluba niso bili taki, kakršni bi morali biti, tretji in hkrati najbolj odločilen pa ta, da je Union Olimpija inštitucija, znamka, pravzaprav kar prava svetinja, ki je bila, je in mora tudi vnaprej vselej biti pred interesi posameznikov. Pa naj si bo to njeno vodstvo, trener ali igralci.

Ker nisem našel izhoda, sem se odločil, da klubu z odhodom omogočim nov zagon in srčno upam, da bo to kaj zaleglo. Tivolsko moštvo ima namreč še vedno možnosti, da se prebije med najboljših 16 v evroligi, čez mesec dni je na sporedu finalni turnir pokala Spar, vse bliže sta tudi končnica lige NLB in državnega prvenstva, lige UPC Telemach.

Nazadnje bi se za podporo ter za vse, kar sem lepega doživel, iskreno zahvalil igralcem, pokroviteljem, članom upravnega odbora, zaposlenim v klubu, navijačem, mojim najbližjim in še posebej novinarjem, ki so izjemno korektno poročali o vsem, kar se je v klubu v zadnjih mesecih dogajalo.

Memi Bečirovič 

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011