27.12.2007 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Vrhunec Dneva slovenske moške košarke 2007 je bil skok prek avta z zabijanjem, ki ga je v čast Marku Miliču, ki se je nedavno poslovil od slovenske reprezentance, izvedel Mičo Ilič, 23-letni Slovenec, ki sicer živi in študira v nemškem Bremnu. M. Ilič je torej zabil za Miliča in s tem ponovil to, kar je slednji naredil pred ducat letuiv Tivoliju. Res je, zgodil se je čudež v Novem mestu, o katerem si lahko ogledate obsežno fotogalerijo.

FOTOGALERIJA VRHUNCA DNEVA SLOVENSKE MOŠKE KOŠARKE

Marku Miliču je pred Iličem prek trampolina v čast zabil še njegov soimenjak z akrobatske skupine Leteči norci, ki je, da bo mera polna, ob tem napravil še salto. Zatem je sledilo zabijanje Miča Iliča (z napisom na dresu M.Ilič), jasno brez kakršnihkoli pripomočkov. Po uspešnem prvem poskusu sta se človek, ki je to izvedel prvi, in njegov posnemovalec, ki je uslišal željo KZS, da slavljencu omogoči pogled v "ogledalo", hitro nastavila številnim bliskavicam in kameram.

Nato je predsednik KZS Dušan Šešok v zahvalo za vse, kar je Milič v desetletju in pol dal slovenski košarki, temu podelil originalno sliko njegovega zabijanja z leta 1995, dodal pa še posebej prirejene drese slovenske reprezentance za Miličevo ženo Vesno in hčerkici Taro in Elo. To, kar smo si na KZS zaželili - torej združiti "Milkovi" tako cenjene lastnosti, prisrčnost, skočnost in čustva -, nam je zares uspelo, saj smo slavljenca krepko ganili in hkrati njemu ter vsem prisotnim pripravili zares atraktivno presenečenje. 

Avtor: KZS/Matej Avanzo
28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Za konec poročanja o Dnevu slovenske moške košarke 2007, ki se...

28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Na Dnevu slovenske moške košarke rezultati niso bili pomembni, zato...

28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Osrednja tekma 17. Dneva slovenske moške košarke je bil dvoboj...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011