26.12.2007 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Nekaj ur pred začetkom Dneva SLO moške košarke 2007 objavljamo nekaj zadnje novosti, povezane z obetajočim se spektaklom. Organizatorji, ki smo ves torek pripravljali dvorano Leona Štuklja na košarkarski praznik, smo na tekmovanje v zabijanju zavoljo poškodbe Jana Rozmana povabili Zorana Dragića, v tekmovanju za tri točke bo namesto Davorja Marcelića sodeloval Jure Balažič, tekmi pionirjev pa se bo pridružil tudi mladi reprezentant Matej Krušič.

Ob 17.45, ko se bo začela tekma najbolj nadarjenih pionirijev, se bo članskima reprezentantoma Jaki Klobučarju in Goranu Dragiću zavoljo poškodbe slednjega pridružil tudi Matej Krušič, center domžalskega Heliosa, sicer paše letos član slovenske reprezentance mlajših članov do 20 let.

Ker nam je v torek Jan Rozman, košarkar Kraškega zidarja Jadrana, sporočil, da je poškodba rame zanj prehuda ovira na poti do kakovostnega zabijanja, smo se na tekmovanje najbolj atraktivnih odločili povabiti Zorana Dragića, 18-letnega nadebudnega igralca Geplina Slovana. Rošado smo morali napraviti tudi v tekmovanju meta za tri točke, na katerega kvalifikacijah bo namesto Davorja Marcelića sodeloval Jure Balažič njegov soigralec pri novomeški Krki.

Ob tem velja omeniti, da smo organizatorji v torek dobrih 12 ur pripravljali dvorano Leona Štuklja za veliki dogodek. Med drugim smo pod strop dvorane dvignili nekaj sto kilogramov opreme, postavili oder in uglasili spremljevalno glasbeno skupino, v dvorani namestili športni Oplov avtomobil, skupaj s TV Slovenija preskusili laserski šov, svetlobne efekte in opravili generalko. Vse z željo, da bi košarkarskim navdušencem - tako tistim, ki si bodo dogodek ogledali v živo v Novem mestu, kakor ostalim, ki bodo spremljali prenos na drugem prorgamu TV Slovenija - pričarali čim bolj sproščujoči košarkarski urici.


TEKMOVANJE V ZABIJANJU

TEKMOVANJE V METU ZA TRI TOČKE

SPRETNOSTNI POLIGON PLANETOV BASKET MASTER

Avtor: KZS/Matej Avanzo
28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Za konec poročanja o Dnevu slovenske moške košarke 2007, ki se...

28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Na Dnevu slovenske moške košarke rezultati niso bili pomembni, zato...

28.12.07 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Osrednja tekma 17. Dneva slovenske moške košarke je bil dvoboj...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011