24.12.2007 / DAN SLO KOŠARKE 2007

Začetek 17. Dneva slovenske moške košarke je vse bliže in bliže. V sredo se bo košarkarski praznik namreč začel že ob 12.30, in sicer s premierno tekmo mlajših pionirjev (fantje, mlajši od 12 let). Ob 14.15 bo na sporedu dvoboj najboljših slovenskih mladincev, ob 16. uri se bodo pomerili kadeti, ob 17.45 pa še starejši pionirji. Vse skupaj se bo ob 20.30 (tudi s prenosom na TV Slovenija 2) končalo z dvobojem članskih selekcij Zahoda in Vzhoda.

SPORED IN SODELUJOČI NA DNEVU SLOVENSKE MOŠKE KOŠARKE 2007

12. 30 - Mlajši pionirji (igralci, rojeni leta 1995, in mlajši)

POSTAVI OBEH EKIP

DELEGACIJE

Pomerili se bodo nadebudni košarkarji najboljših 32 slovenskih klubov, ki so za prestižno tekmo lahko prijavili po enega igralca. Najbolj borbeni posameznik bo prejel poseben pokal ter nagrade UPC Telemacha, Spaldinga in Planet, ob stalnem spremljanju komentatorja pa bodo lahko gledalci uživali tudi v nastopih novomeške plesne skupine Daisy girls.

14.15 - Mladinci (igralci, rojeni leta 1990, in mlajši)

POSTAVI OBEH EKIP

DELEGACIJE

Med seboj se bo pomerilo 24 kandidatov za slovensko kadetsko izbrano vrsto. Najbolj borbeni posameznik bo prejel poseben pokal ter nagrade UPC Telemacha, Spaldinga in Planet, ob stalnem spremljanju komentatorja pa bodo lahko gledalci uživali tudi v nastopih novomeške plesne skupine Daisy girls.

16.00 - Kadeti (igralci, rojeni leta 1992, in mlajši)

POSTAVI OBEH EKIP

DELEGACIJE

Med seboj se bo pomerilo 24 kandidatov za slovensko kadetsko izbrano vrsto. Najbolj borbeni posameznik bo prejel poseben pokal ter nagrade UPC Telemacha, Spaldinga in Planet, ob stalnem spremljanju komentatorja pa bodo lahko gledalci uživali tudi v nastopih novomeške plesne skupine Daisy girls.

17.45 - Pionirji (igralci, rojeni leta 1993, in mlajši)

POSTAVI OBEH EKIP

DELEGACIJE

Pomerili se bodo nadebudni ošarkarji najboljših 36 slovenskih klubov, ki so za prestižno tekmo lahko prijavili po enega igralca. Najbolj borbeni posameznik bo prejel poseben pokal ter nagrade UPC Telemacha, Spaldinga in Planet, ob stalnem spremljanju komentatorja pa bodo lahko gledalci uživali tudi v nastopih novomeške plesne skupine Daisy girls ter ob polčasu tudi v atraktivnih zabijanjih novomeške akrobatske skupine Leteči norci. Z nadebudnimi košarkarji bosta ves čas tudi slovenska reprezentanta Goran Dragić in Jaka Klobučar. Oba bosta njunim naslednikom pomagala z uporabnimi nasveti, za nameček pa bosta nekaj minut z njimi celo zaigrala!

20.30 - Članska tekma (VZHOD : ZAHOD) - prenos na TV SLO

POSTAVI OBEH EKIP

DELEGACIJE

 • Začetek s spektakularnim svetlobnim in laserskim šovom ter predstavitvijo v popolnoma zatemnjeni dvorani s posebnimi svetlobnimi snopi.
 • Himno bo zapela mlada slovenska operna pevka ganskih korenin Leticia Yebuah.
 • V živo bo tekmi takt dajala funky glasbena skupina Mama z Rock Otočec fanti.
 • Med prvo in drugo četrtino nas čaka tekmovanje v metu za tri točke.
 • Med drugo in tretjo četrtino se bodo za naslov najbolj spretnega v poligonu Planetov Basket master udarili Goran Dragić, Jaka Klobučar, Jan Močnik in drugi.
 • Med tretjo in zadnjo četrtino bo na sporedu tekmovanje v zabijanju, v katerem bodo vsi gledalci lahko s posebnimi lističi izbirali zmagovalca.
 • V zadnji četrtini se tri minute pred koncem dvoboja obeta veliko presenečenje za Marka Miliča ob slovesu od slovenske reprezentance.
 • Ves čas nas bodo zabavale Zmajčice, plesna skupina, ki praznuje 10-letnico obstoja.
 • Obeta se koreografija najmlajših Krkinih košarkarjev, ki se bodo v eni od minut odmora ni igrišču pojavili skupaj z domačo plesno skupino Daisy girls.
 • V odmoru med polčasoma bomo podelili nagrade najboljšim košarkarjem in trenerjem za sezono 2006/07 in posebno nagrado za prispevek k razvoju slovenske košarke, ki jo bo prejel dolgoletni novinar Stane Trbovc.
 • Za vsa tekmovanja smo pripravili atraktivne in obilne nagrade, enako pa velja tudi za vse najbolj borbene košarkarje tekem mlajših kategorij.
 • Animatorji se bodo ves čas gledalce v dvorani Leona Štuklja držati na nogah, s posebno »fračo velikanko« bomo med publiko »streljali« nagrade, med občinstvom bo »krožil« premični koš, ki bo vsakomur ob zadetku omogočal nagrado in še in še.
 • Skupaj s TV Slovenija smo v televizijski prenos vključili nekaj domiselnih novosti, med drugim velja omeniti, da bo komentator televizijskega prenosa Miha Žibrat kar med svojim delovnim časom podelil eno od nagrad najboljšim v sezoni 2006/07.
 • In še za konec: ob parketu bo ves čas stal športni avto znamke Opel. Se vam svita, zakaj?
Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / EuroBasket 2013

KD Ježica vabi vse ježiške igralce, njihove sorodnike in nekdanje...

03.06.11 / Ženske reprezentance

Druga skupina kandidatk za nastop v kadetski reprezentanci je, tako...

19.05.11 / Sodniki in komisarji

Na četrtkovi izredni skupščini Združenja košarkarskih...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011