25.11.2007 / LIGA UPC TELEMACH

Novica, da je pri ranih 35 letih umrl košarkarski trener Drago Gomilar, ki je na začetku te sezone vodil prvoligaško moštvo Zagorja KD Finančne točke, je pretresla celotno slovensko košarkarsko javnost. Ta je namreč nepričakovano ostala brez mladega strokovnjaka.

Drago Gomilar je zelo mlad končal igralsko pot in se posvetil trenerskemu delu. Z 19 leti je v takratnem KK Zagorje postal pomočnik Poldija Povšeta in z generacijo pionirjev letnika 1974, za katero je igral tudi Marko Tušek, osvojil drugo mesto v Sloveniji.

Leta 1996 se je v trenerskem smislu preselil v Hrastnik, kjer je prevzel skrb nad pionirsko in kadetsko ekipo, po odstopu Tomaža Bernota pa se je že v sezoni 1998/99 spoprijel s članskim moštvom Hrastnika, s katerim je v sezoni 2000/01 osvojil 5. mesto v 1. B SKL. Potrebe so mu narekovale vrnitev v matični klub, kjer je bil pomočnik Sandiju Kroflu in Alešu Pipanu.

Po vnovičnem odhodu v Hrastnik na mesto prvega trenerja GD Hrastnik se je v sezoni 2006/07 vrnil in postal prvi trener zagorskega ligaša, s katerim je na koncu osvojil nepričakovano visoko 9. mesto. Tudi zadnjo sezono je začel na čelu Zagorja KD Finančne točke, kjer ga je na njegovo pobudo pred tremi tedni nasledil Dušan Hauptman, sam pa je ponovno prevzel vlogo pomočnika.

V tej vlogi se je še v soboto dopoldne potil s košarkarji v zagorski Športni dvorani. Tokrat zadnjič. Popoldne se je namreč njegova življenjska pot tragično iztekla.

Njegov odhod je zapustil globoko vrzel v košarkarskem Zasavju. Spomin na marljivega, sicer bolj redkobesednega in prijaznega fanta, ki je mladostno ljubezen do smučanja zamenjal s košarkarsko žogo, pa bo ostal še dolgo živ med vsemi, ki smo ga poznali in imeli priložnost del športne poti prehoditi skupaj z njim.

Iskreno sožalje vsem bližnjim in prijateljem izrekamo tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. 

Avtor: KZS in Jože Premec
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011