12.10.2007 / LIGA UPC TELEMACH (07/08)

Na Košarkarski zvezi Slovenije smo spomladi zavoljo želje po bolj atraktivni predstavitvi elitnih slovenskih klubskih tekmovanj in približevanju košarke mlajšim, k informacijski tehnologiji usmerjenim rodovom, odločili za nakup novega statističnega programa, ki omogoča ogromno funkcij. Sprva vse še ne bodo na voljo, kaj kmalu pa jih bo toliko, da si bodo košarkarski sladokusci ob njih z užitkom obliznili prste.

Nov statistični program omogoča živo spremljanje statistike, obdelavo podatkov po dvobojih, pregled glede na klube in igralna mesta, podatke o posameznih statističnih parametrih, analizo posamičnih peterk znotraj tekme, tako imenovani zemljevid metov, grafično obdelavo podatkov, izračun povprečij znotraj ekip (statističnih, starosti, višine), beleženje učinkovitosti začetne peterke napram igralcem, ki dvoboj začnejo na klopi, statistiko za tekme v gosteh in na domačem parketu, mogoče je ves čas preverjati rekordne statistične dosežke ekip in igralcev, ves čas so ti na voljo tudi po abecednem vrstnem redu in še in še.

Z novim statističnim programom, katerega avtor je z obilico naših dodatnih predlogov litovsko podjetje MBT, bo mogoče v živo spremljati statistiko tekem lige UPC Telemach, 1. SKL za ženske, 1. B za moške, finalnih turnirjev pokala Spar in ženskega pokalnega tekmovanja ter finalnih turnirjev mlajših kategorij (mladinke, mladinci, kadetinje, kadeti, pionirke, pioniriji ter mlajše pionirke in mlajši pionirji). Živa statistika omogoča spremljanje statističnih podatkov dvoboja, najboljših posameznikov pri statističnih parametrih, tako imenovani "play-by-play" (potek tekme oziroma posameznih akcij) in zemljevida metov, prek katerega lahko vselej najdete podatek o tem, s kje košarkarji mečejo in, ali so bili pri tem uspešni ali ne.

NOVA STATISTIKA KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE

POVEZAVA NA ŽIVO SPREMLJANJE TEKEM

KLUBI LIGE UPC TELEMACH

PODATKI O STATISTIČNEM PROGRAMU

Avtor: KZS/Matej Avanzo
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011