25.09.2007 / EP 2007 za moške (Španija)

Med letošnjim evropskim prvenstvom je slovenska moška košarkarska reprezentanca dobila prek 600 pisem podpore, med katerimi je bilo eno prav posebno. Dan po nesrečnem četrtfinalnem porazu proti Grčiji (62:63) ga je, naslovljenega na kapetana Raša Nesterovića, namreč poslal župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Za to gesto smo se mu v torek na KZS med redno novinarsko konferenco MOL posebej zahvalili.

Po porazu v četrtfinalu evropskega prvenstva je v Španijo najprej prišel klic nato pa še pismo podpore župana Metsne občine Ljubljana, gospoda Zorana Jankovića. Ta je zapis naslovil na kapetana slovenske reprezentance Raša Nesterovića, v njem pa nagovoril vse člane izbrane vrste. Tem je med drugim sporočil, da so na tekmah EP dokazali znanje, predanost ekipi in borbenost, izrazil obžalovanje za nesrečen poraz v četrtfinalu proti Grčiji in hkrati ekipi zaželel zmagi v boju za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Pismo je zaključil s povedjo, v kateri je pred piko zapisal, da so reprezentanti z odličnimi predstavami na Pirenejskem polotoku Sloveniji in Ljubljani vrnili svetovno košarkarsko kakovost.

Ker se je župan MOL za to potezo odločil v nič kaj prijetnih trenutkih za igralce, so se mu ti združno z vodstvom KZS na čelu z njenim predsednikom Dušanom Šešokom in Iztokom Remsom na torkovi redni novinarski konferenci odločili posebej zahvaliti. Kapetan slovenske izbrane vrste Rašo Nesterović je tako v družbi igralcev, ki so še v Sloveniji (Gorana Dragića, Jake Klobučarja in Sandija Čebularja), Zoranu Jankoviću izročil uokvirjen dres slovenske reprezentance z županovim priimkom, številko 07 in podpisi vseh igralcev ter tako tudi simbolično pokazal, koliko je pismo podpodre (eno od 600, ki so na naslov KZS prispeli med EP) pomenilo članom izbrane vrste, ki so ga v Madridu vsi tudi prebrali.

Ob tem dovolite, da se uradno zahvalimo tudi vsem ostalim, ki ste nam na letošnjem evropskem prvenstvu stali ob strani. Vaša pisma so košarkarjem v najtežjih trentukih dala dodatno energijo, kar jim je ob izjemno napornem ritmu evropskega prvenstva prišlo še kako prav. Zatorej še enkrat vsem: najlepša hvala! In, jasno, julija prihodnje leto bomo skupaj skušali priti na olimpijske igre ...

FILM, POSVEČEN SLOVENSKI REPREZENTANCI, KI NAM GA JE POSLAL EDEN OD NAVIJAČEV

Avtor: KZS/Matej Avanzo
26.10.07 / 1. SKL za ženske

S prvimi odigranimi tekmami se je danes začela nova sezona...

26.10.07 / 1. SKL za ženske

V soboto se bo začela nova sezona ženskega članskega...

23.10.07 / KOŠARKA OD TU IN TAM

V okviru delovanja tekmovalne komisije smo se odločili, da bomo...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011