07.09.2007 / EP 2007 za moške (Španija)

V zadnjih dneh ste lahko (in še vedno lahko) na elektronski naslov ep2007@kzs-zveza.si pošiljali pisma podpore za moško reprezentanco, ki je na EP s sedmim mestom izpolnila zastavljeni cilj. Celotna izbrana vrsta na čelu s kapetanom Rašom Nesterovićem se vam za prek 5000 pisem iskreno zahvaljuje, zelo veseli pa smo predvsem, da ste nam ob strani stali tudi po nesrečnem porazu v četrtfinalu z Grčijo. Zatorej še enkrat: najlepša hvala

VSE, KAR SI ŽELITE SPOROČITI SLOVENSKIM REPREZENTANTOM, LAHKO POŠLJETE NA NASLOV ep2007@kzs.si!


Dajmo naši "tigri" borite se še naprej , da pokažemo svetu da smo iz pravega testa. Še veliko takšnih predstav nam pričarajte in prvaki smo.

Tone iz Kidričevega

Pozdravljeni košarkarji!

Vi ste slovenci, ki smo lahko vsi slovenci ponosni na vas in na vaše
uspehe na vseh velikih košarkarskih tekmovanjih.. Ste time ki delujete
skupaj "vsi za eden eden za vse" in tako smo tudi slovenci in navijači
doma in po svetu ponosni na vas in na vaše uspehe. Spodbujamo vas in
vam stojimo ob strani v uspehih, ko se veseli cela slovenija in tudi v
neuspehih, ki bodo prišli vam bomo stali ob strani ivas ne bomo
"pluvali" ampak vas bomo spodbujali da se dvignete in uspete..

Z vaša in našo pomočjo lahko uspemo osvojiti to Evropsko prvenstvo! Z
vami smo in bomo dihali do zadnjega trenutka na tem Evropskem
prvenstvu!

Radi vas imamo in vam želimo veliko sreče in mirno roko pri metu na koš!

Katja


Prvo kot prvo, fantje vse čestitke za do sedaj prikazano igro. Od prve tekme proti Italjanom sem videl žar v vaši igri ter takšno borbenost, da niste obupali niti, ko so Italjani dvakrat izničili prigarano prednost, ampak ste stisnili zobe in pokazali, da sreča spremlja hrabre. Najbolj pa sem bil ponosen, ko smo proti Francozom že drugič dobili 2 (nesmiselni) tehnični napaki zapored, takrat je peterka, ki je bila v igri stopila skupaj v krog in že po izrazih na obrazu se je videla odločnost, ki vas krasi že celo EP, da ne boste pustili ne Francozom, ne sodnikom, da vam vzamejo tretjo zmago zapored.

Slovenija, you will never walk alone. Jaz vas podpiram v dobrem in slabem.

Pa le pogumno naprej.

Vaš navijač Luka


Gremo po finale!

Laura


NAJ BO ZMAGA ALI PORAZ MI IMAMO RADI VAS... ŽELIM VAM ČIMBOLJŠE IGRE...
DOMEN

Pozdravljeni!

ne bom nakadal na dolgo in široko ampk dolenjci smo za SLOVENIJO. pozdravte smodota in klobučarja

LP, Andrej


GO GO POWER RANGERS!!!!!

Miha


Pozdravček vsem ''fighter-jem''.

Verjamem da so vaše misli usmerjene v prihajajoče tekme. Vseeno pa lahko VI verjamete da je Slovenija že sedaj ponosna na VAS!!!! Po prvi zmagi nad Italijo je skoraj cela Slovenija stopila pred velike zaslone in ''bulila'' tekmo proti Poljski. No, ko človek gleda odlično predstavo košarkarjev svoje države si seveda želi da bi kar takoj odletel v Španijo. Med tekmo s Francijo pa so se vsem navijačem ''postavile kocine pokonci'', da ne omenjam da so nam že po prvi tekmi iz oči prikapljale majhne solzice sreče!!!

Tako da, fantje, Slovenija je z vami….Slovenija diha z vami….Pojdimo naprej, dokler bo šlo!!!! Fantje, imate karakter, znanje in SRCE….to pa je, resnici na ljubo to je ključ do uspeha.

Športen pozdravček vsem v Madrid in SREČNO,

Lucija


želim vam čim več uspehov na EP! ne predajte se tudi če vam bo šlo slabo ali pa če bodo sodiki sodili nasprotnikom v prid (kar se bo verjetno velikokrat zgodilo). igrajte kot ste igrali na tekmi s francijo v zadnji četrtini in uspeh vam ne uide! veliko sreče in čim več košev!

Lep pozdrav!!

Damjana


SLOVENIJA DO PEKINGA!!!

Lp, Andretti


Super ste!

Le s tako igro naprej, da ne boste popustil!
Upam, da vam bo tu šut začel it!
Dokazal ste da lahko, zdej lahk še sam prdobite in demantirate vse
tiste laike, ki so vas že v štartu odpisal!!!!

TAKO SE BORI ZA SLOVENIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Damir


Pozdravljeni,

rad bi samo izrazil občudovanje nad perfektno predstavo proti Franciji. Zares ste me navdušili. Čestitke, pa seveda srečno v nadaljevanju prvenstva.

lep pozdrav

Ballio


Dragi naši fantje...

Tako je - evforija je - ampak je bila že vedno - ker vedno verjamemo v vas in vedno bomo - mi Slovenci!!

In pri je evforija vedno bila, ko sem že od malega 8-letnika spremljau vsako tekmo takrat velike olimpije in vseh njenih dosežkov, ko sem prvič gledal našo novo reprezentanco Slovenije v njenih plenicah, ko sem se v M. Soboti drl s kolegi na prijateljski tekmi - mislim, da s Slovaško (in to je bila prva tekma in prve točke Bečirovičevega Sanija), ko smo s prijatelji presedeli mnogo ur pred televizijo ob vseh tekmah, ko so igrali "naši".

To je to - zdaj igra cela reprezentanca, posamezniki ste postali zliti v celoto, zmaguje košarka in srce. Noben se ne bo obremenjeval, če slučajno ne pridete do polfinala - ne, ker ste že zmagovalci, ker ste pokazali, da se znate boriti za državo (grb, zastavo - kar koli že hočete) - kar smo znali prej gledati pri kakih Srbih, Nemcih in podobnih, ko so vsi igrali (mislim celo klop in vse dodatne uslužbence) - to zdaj gledamo tudi pri vas - dihate v eno, igrate za eno in to delate prekleto dobro.

Mislim, da ste že EVROPSKI PRVAKI - samo za to kar ste kot CELA reprezentanca naredili iz sebe.

Čestitke vsem in za medaljo pa vam bom čestital drug teden!!
Srečno in dosti zdravja.

Marko


Ajde fatntje dejmo nabit vse te tri ekipe,ker vsem trem dosti dolgujemo.Cela Slovenija je z vami,tako da upam da nam uspe na VRH EVROPE (tam kamor sodimo)!!!!!!!!!!

Borite se za SLOVENIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dihamo z vami!!!!!!!!!!!

LP iz Bleda

Andrej


Vedno sem bil optimist in vedel sem da vam bo uspelo ! res vam je ;) zahvalil bi se usem igralcim!
Pot v četrtfinale ne bo lahka ampak z dobrim predstavam vam lahko uspe...
Verjamem v vas!

::: žal mi je zate čapin ;/ čim prej okrevaj kot je rekel rašo! ::::

veliko sreče,,,

luka23


Pozdravljeni,

rad bi vam samo čestital za 3 izjemne zmage v Alicanteju.Tako se bori za svojo
domovino in to navijači v Sloveniji cenimo tudi, če bomo doživeli kakšen
poraz.Važno je, da na parketu pustite srce.Noro je bilo gledat predvsem tekmi z
ITA in FRA ko ste igralci "požrli" parket za zmago in ugnali
tudi "francoske"sodnike.KAPO DOL!Ko je zadel Jale na tekmi z ITA in ko je
Parker zgrešil zadnji prosti met 2sek pred koncem so se mi ulile solze in teh
občutkov nebom nikoli pozabil.Fantje, hvala vam za te lepe trenutke.
Samo tako naprej, čeprav nismo v Madridu, Slovenija diha z vami in to si
zapomnite v tistih morebitnih težkih trenutkih....SLOVENIJA GRE NAPREJ!

Jaka


Najprej bi vse lepo pozdravil in pohvalil dosedanje rezultate, ki so meni in mislim, da marsikateremu pravemu Slovencu spremenile (polepšale) začetek septembra. Ob vaših tekmah sem jaz z mojimi kolegi pred televizorjem, kjer vsi navijamo, mislili smo oditi v Španijo gledat prvi del prvenstva in našo fenomenalno reprezentanco ( v katero sem verjel vedno ( z njo sem se rodi, z njo živim in z njo bom umrl ), ampak enostavno nismo imeli časa. Pred nekaj urami pa smo se odločili, da gremo vseeno v soboto ponoči v Madrid, čeprav spet nimamo časa, ampak za to ekipo, za ta karakter, ki ga igralci kažejo na igrišču bi naredil še marsikaj več kot le šel v Španijo ( torej v soboto ponoči gremo z zastavami, šali, transparenti, razgretimi grli in z polno dobre volje v Španijo ). Pa še nekaj bi poudaril, ekipa v Beogradu je bila fantastična ( imeli smo igralce, ki lahko z eno potezo spremenijo tekmo, morda v Španiji nimamo tako preizkušenih košarkarjev, ampak ta želja, ta volja, ta borbenost, ki ne pozna meja, to veliko slovensko srce v reprezentanci, borba za grb in zastavo ( ponosni ste, da nosite naš grb na slovenskem dresu ). V tej ekipi ni 12 bratov – v tej ekipi so vsi bratje ( tudi strokovno vodstvo, navijači…). Torej želim, da SLOVENIJO zastopane še naprej tako bojevito in uspešno in še nekaj – mi navijači vam bomo stali vedno ob rami, vedno bomo vaš 6- sti igralec. Torej želim vam, da bi v Španiji naredili čimvečji uspeh ( zdaj več ni meja).

Uroš


Zmoremo,odlicni smo...najboljsi smo...tudi ce zgodi se kak poraz,nic od zmage v finalu ne loci nas....
Ne italjani,ne francozi,ne poljaki
niso bli boljsi kot nasi junaki...
Turkom za poraz zlahka bomo vrnili,
tut Nemci se nam bodo le cudili,
Litovci pa v zadnji sekundi bodo sut dobili...!
Potem zlomimo se Hrvate,
tut Grki naj le bulijo v nase sportne copate!
In potem veliko finale se zgodi,
v njem spanci in seveda tudi.... mi....
Zadnji napad....zgodi se trica.......
in sredi Madrida nasa zdravljica....
Naj se slisi,naj se ve.....
Slovenija najboljsa je....

Tomaž Intihar
fantje nimam nc za rect kukr svaka vam čast. na zacetk EP sm mislu da bo ista pesem kukr zmerej. sam zj ste me z igro tko navdusil da mi je usen ce zgubite za 20 sam ce borbate pa s srcem igrate kukr do zdej.res mi je vsen poj ce zgubite. Potrudte se za OI! velik srece;) lp

Gorazd

Pozdravljeni, ne glede na naslednje tekme ste dokazali, da zmorete tudi več kot v idealnih pogojih (brez odpovedi, poškodb, pristranskih sodnikov...)..Čeprav sem prepričan, da gremo v četrtfinale vam prav zaradi borbenosti, ki ste jo prikazali dosedaj, verjetno ne bo nihče očital v primeru neuspeha. Pokazali ste kako se je potrebno boriti. Čestitam vam za pokončno držo in igro. Vsi, ne glede na to ali je posameznik dosegel 20 točk ali je samo sedel na klopi poškodovan ste pokazali, kako mora izgledat tekma (klubska ali reprezentačna)-torej boj do zadnjega trenutka. Lorbek, ni bila sreča-bila je borbenost in znanje, to pa sta dejavnika, ki vas bosta pripeljala še daleč. Čestitke tebi, ekipi in vsakemu posebej.
Upam da uživate, tako kot mi v Sloveniji, ko gledamo vaše tekme.

LP Tomaž

dajmo slovenija gremo naprej, dajte vse od sebe cela slovenija vas budno spremlja z mano
vred!!!!

žan čander
Fantjee!

Ei najprej bravo za use odigrane tekme do zdej...res d'best=). V Sloveniji držimo pesti za vs in navijamo tud pred tv-ji ...tko da velik sreče pa dobrih tekm še ane...mi smo z vami, ponosni na vs!!!

Neja

Pozdravljeni vsi!

Itak, da smo tekmo s francozi gledali na "Šternu" na Ježici. Saj veste, gostilniško preklinjanje sodnikov, huronsko dretje ob vsaki točki, ene par parov pirov preveč v vsaki od naših lenih riti in sploh - naredili ste nam veselje. Sam sem "frendom" že po prvi tehnični dejal, da je samo en način borbe proti taki ekipi in takim sodnikom. To je, da si enostavno boljši od vseh skupaj in preprosto zmagaš. Za nas ste že do sedaj naredili dovolj in greste v naslednje bitke lahko čist kul. Ne sekirajte se, srce ste tako in tako pustili v "Alikanteju". Zdaj igrajte zase.

S spoštovanjem

Frenk Srnec, Ljubljana
Pozdravljeni,

s prepevanjem naslednjih verzov se veselim naslednjih tekem :) in morebitnega dresa z avtogrami naših junakov :).

MADRID 2007

Naša četica zmaguje,
poskočno in veselo,
drug ob drugem v napadu,
zdaj gremo na prestol.

Turkom bomo pomagali,
zadnje mesto ujeti,
Dirka in Šarunasa pa čutno objeli,
saj porazi bodo močno boleli.

Kdor ne skače ni Slovenec,
veselo poje slovenski junec,
mi pa vsi najboljše volje,
srčno igramo za medalje.

Še veliko uspešnih napadov in obramb.

Prijazen pozdrav

Goran Juroševič
Najprej čestitke za 3 senzialne zmage!!! Proti Italiji so se mi po zadnji trojki
Lakoviča vlile solze sreče. Končno smo tudi mi imeli kanček sreče in mislim da je bil že zadnji čas, da se nam nasmehne! Upam da jo bo v nadeljevanju še več, predvsem pa veliko potrpežljivosti tudi ob zgrešenih metih :) Sj bo pa naslednji šel čez obroč ;) Slovenija

drži pesti in verjame v vas in vaššo igro!!

Vaša zvesta gledalka in obožževalka Anja
Neverjetno! Brez besed sem po tako dobrih igrah reprezentance. Priznam, tudi sam sem bil malenkost skeptičen, ker je odpovedalo toliko "nosilcev" igre v slovenski reprezentanci, ampak hkrati neizmerno srečen, ko je povratek najavil Matjaž Smodiš. Pokazalo pa se je, da je morda to celo še boljše, ker ste igralci res stopili skupaj kot prava klapa in to se pozna tudi v najtežjih trenutkih tekme.
Še enkrat, vse čestitke vsem igralcem.
Matjaž, hvala za vrnitev ter za to, da vedno potegneš naš voz naprej, ko je malo bolj luknjasta cesta in ne gre prav gladko. Rašo, hvala da vodiš fante, od katerih so mnogi še precej mladi in se lahko še mnogo naučijo.
Jaka, hvala za tisto trojko na koncu tekme z Italijo - ne sekiraj se glede napada, bo že steklo, veliko pripomoreš že v obrambi.
Goran D., v igro si vnesel hitrost in hvala za nekatere res atraktivne poteze. Včasih je kakšna poteza preveč, ampak to bo že še popravila kilometrina. Hvala ti, ker igraš kljub poškodbi.
Aleksander, hvala ti, ker si igral na prvi tekmi in malo razbremenil Jako in Gorana, pozdravi se čim prej!
Goran J., super tekme in hvala za vse izkušnje, ki jih prenašaš na mlajše igralce. Z Matjažem sta skupaj vlekla voz, ko je bilo najtežje, in ta je na koncu "povozil" Francoze.

Uroš, kljub malo manjši minutaži si nepogrešljiv del te ekipe, hvala ti za to.
Domen in Erazem, hvala vama da nadaljujeta družinsko tradicijo in sta nepogrešljiva moža na terenu. Zadnji dve tekmi sta odigrala odlično!
Gašper in Sandi, hvala vama, da se učita in da bosta, če ne letos, pa v prihodnjih letih zagotovo ena izmed nosilcev igre.

In nenazadnje, hvala Aleš da odlično vodiš ekipo. Ne oziraj se na komentarje, ki jih imajo nekateri, kajti to je popolnoma nepomembno. Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, vsak ima pravico povedati svoje mnenje, ti imaš pa pravico o tem si misliti svoje. Škoda živcev! Zapomni si, mnogi so že vodili reprezentanco, trenerji ki jih nekateri postavljajo na piedestal, pa še zmerom si ti fante pripeljal do najboljše uvrstitve doslej. Na dosegu roke je še boljša, zato HVALA, kakorkoli se bo že razpletlo.

Še enkrat hvala igralcem in strokovnemu štabu, da ste mi osebno pripravili tri najlepše zaporedne večere s tremi zaporednimi zmagami. Za moje pojme je urok izginil. Včasih so se tekme, kjer ste najprej igrali zelo dobro, potem pa nenadoma popustili, izgubljale. Tokrat ste zmagali. Včasih ste izgubljali proti "na papirju" slabšim reprezentancam. Tokrat ste zmagali. Včasih ste se proti "na papirju" boljšim reprezentancam, po uvodnem visokem zaostanku predali. Tokrat se niste in ste zmagali. Če boste take igre prikazovali še vnaprej, se za prihodnost te ekipe ne bojim. To so lastnosti velikih ekip, da tekma ni končana, dokler se ne oglasi sirena. In do takrat se gara. Sigurno da bodo sledili padci. če bo še tu izginil urok in se boste uspeli po padcih tudi pobrati, pa če bo še šprtna sreča, ki seveda spremlja hrabre, na vaši strani, potem se bomo pa morda lahko še bolj veselili kot do zdaj.

HVALA!

Lep pozdrav v Španijo! Držimo pesti še naprej!

Simon
Dragi košarkarji! Prisrčen pozdrav iz kranja! Pošiljam vam čestitke,besede
vzpodbude in izražam navdušenje ob vaši borbenost,veselju ob vsakem zadetem
košu! Tako se bori za domovino,tako se bori za Slovenijo! Vedno Vas spremljam in vam privoščim same zmage! Prepričan sem,da ste se sposobni na OI v Pekingu
uvrstiti direktno in s tako željo in borbenostjo osvojilti medaljo! Kakršne
barve bo,zame bo zlata! Edini,ki Vam jo lahko zagodejo so sodniki! Vsakemu laiku je jasno,da njihov kriterij ni enak za vse!

P.S. Od srca česttam tudi strokovnemu štabu reprezentance in vsem njenim
sodelavcem in Vas lepo pozdravljam!

ANŽE TUREL
gremo
odlično vzdušje in homogenost ekipe je recept da padejo tudi "največji"
največji so v primerjavi s tistimi ki imajo veliko srce in željo po zmagovanju ničle
Slovenija diha z vami, komentatorja na slo2 ob tesnih zmagah skoraj jočeta in ostajata brez glasu (po prvenstvu si oglejte zaključke tekem)
s takim pristopom in motivacijo dokazati tistim, ki ne spoštujejo in jim igranje v reprezantanci ne pomeni nič zastavljen cilj zagotovo ne uide
dokazali ste, da ste celoviti športniki od glave do pete, ki tudi v slabših trenutkih igrate vsi za eno (Slovenijo) tekma s Francijo je dokaz, da se da premagati tudi sodnike
na znove zmage

zmmmmmagooovalnooo

Anže
Najprej lep pozdrav vsem!

Ne morem si kaj,ampak tisto kar se je zgodilo ko so naši buldožerji igrali proti Franciji… to je bila neverjetna tekma fantje,in lahko povem da se tako zna boriti samo Slovenija!!!!že zdaj ste dosegli veliko ampak lahko dosežete še več!z borbenostjo in željo se da doseči vse….toda najpomembnejše je,DA PUSTITE SRCE NA PARKETU IN SE BORITE DO ZADNJEGA PISKA!!!!!splača se potruditi…..cela Slovenija je že zdaj ponosna na vas, in vsi trdno verjamemo da se najboljša košarka igra le v slovenskem dresu!!!!!ste neverjetna ekipa,ki si jo lahko želi vsak coach,in še enkrat svaka vam čast!!!!!!!!za nas ste že prvaki,ni važno kaj se zgodi-važno je da ljubite košarko in tisti znani cap ko žoga zdrsne skozi mrežico=)mi smo z vami,pa čeprav le skozi televizijske ekrane!!!Lp iz Lj pa ne pozabite::::KDOR NE SKAČE NI SLOVENC,HEY HEY HEY=)

Miša
Pozdravljeni nasi košarkarji!

Cestitam vam za vse zmage z zeljo, da se tako bo nadaljevalo, v kar tudi verjamem.Ze v prvem krogu sva imela s fantom obcutek, da boste sli dalje in res je. Dokazali ste laikom, da ste prava ekipa.
Lepo vas je videti skupaj kot velika druzina in prijatelji.Nadaljujte jutri tudi tako.Vsi slovenci verjamemo v Vas, da boste uresnicili svoj cilj OLIMPIJSKE IGRE 2008 -Peking,verjamem se v vec. Jutri se drzite in premagajte Turcijo.

Lep pozdrav iz Maribor -klapa.

Edvard

Ej fantje res ste super sam še tko naprej, dober ste premagal francijo prva liga!!!
Vaša oboževalka

Ana Bardutzky
Basketasica
Za mene ste že zdaj junaki, če pa se boste uvrstili v četrtfinale (to
srčno upam) pa vas tako ne bom mogel prehvaliti. Vsi ste sami odlični fantje,
za katere vem, da ne boste razočarali Slovenije. V soboto proti turkom,v
ponedeljek proti nemčiji in v sredo proti litvi bo z vami cela Slovenija, upam
pa, da bo veliko slovenskih navijačev tudi v areni v madridu.
Proti franciji ste pokazali željo, voljo in ogromno srce, saj ste po 15( !!! )
točkah zaostanka premagali francoze ter tudi sodnike, ki so očitno hoteli
zmago francije. Imam pa še nekaj besed za vsakega od vas : -
Čebular,Čapin,Klobučar in Vidmar : Verjetno ne boste veliko igrali ampak sčno
spodbujajte soigralce, opazujte nasprotnike in če opazite kaj ( npr. da en
igralec gre vedno na levi prodor ) kar nasprotni igralec počne vedno in je
zato predvidljiv to pri prvem time-outu povejte peterki, ki je na parketu, da
se bodo lažje branili ali lažje napadali, sicer pa bo nasprotnikove
značilnosti povedal tudi selektor Pipan.
- D.Lorbek : samo ponavljaj igre ker si res v izvrstni formi !
- E.Lorbek : Imaš odličen met zato se ne boj in igraj tako kot proti poljski
- Dragič : Če si sam na trojki, ne pomišljaj, zberi se, vrži na koš in kaj bo,
pač bo
- Lakovič : Pazi na nepotrebne napake, pred metom se umiri nato pa bo šlo vse
bolj spontano
- Smodiš : Pazi na osebne napake, če vidiš da sodniki sodijo proti tebi se
raje ne ruvaj z nasprotnikom
- Nesterovič : Še tako naprej !... si res pravi kapetan
- Slokar : Igraj kakor znaš¨
- Jagodnik : Vem da si že star ampak očitno ogromno srce premaga utrujenost!
ocena igre: +5
- Pipan : Vodi reprezentanco tako kot si jo doslej
Če se boste v nadalhevanju prvenstva zabavali med igro, igrali sproščeno, si
pomagali in igrali za Slovenijo, se vam ni treba bati za uvrstitev od 3. - 7.
mesta.
Za konec pa sem se potrudil in napisal kratko spodbudno pesmico( pa naj se
sliši še tako otročje in butasto!)

O naših bodočih olimpijcih !

Za sLOVEnijo srce vam bije,
pa četudi zunaj kot iz škafa lije !
Vsi se vedno potrudite ,
da nikol' ne izgubite !
( Proti nasprotniku( zadnje sekunde : ))
Slokar zgreši,
Smodiš skoči,
Pipanu od veselja srce skoraj poči !
Žoga gre takoj do beka( D.Lorbek ),
ki okoli trojke teka,
bek do centra ( Nesterovič ) pa poda,
ta takoj dve " pika da "
sLOVEnija je zmagala!!!

To je zdaj to!
LP

Miha Klasinc, 12-letni zvesti navijač slovenske košarkarske reprezentance
Lep pozdrav!

Zelo navijamo za naše reprezentante v Španiji in smo zelo veseli uvrstitve v naslednji krog. Upamo, da se bodo še naprej tako borili kot do sedaj. Z veseljem si bomo ogledali vse nadaljnje tekme in se ob tem zelo veselili uspehov. Želimo vam, da vas sreča spremlja do konca prvenstva in da vas bomo lahko občudovali tudi na olimpijskih igrah.

lep pozdrav od družine Kočar iz Velenja


Bravo fantje, pokazali ste vsem dvomljivcem , da lahko s pravo mero predrznosti in fanatično borbenostjo premagate vsakogar.Zame ste že sedaj zmagovalci, želim vam še vnaprej veliko športne sreče in hvala za užitke in veselje, ki ste nam jih pričarali ob vaših zmagah.Upam , da se oddolžite še Turkom in Nemcem . AJDE BORCI

Mitja

Pozdrav

Neznansko ste me presenetili, predvsem z zmago nad Francijo. Bil sem prepričan, da imate psiho naštelano na; dovolj smo naredili v skupini z dvema zmagama in uvrstitvijo naprej ter dvema točkama. Vendar izgleda, da imate tokrat zmagovalno mentaliteto, kateri se priklanjam in občudujem. Sam sem amaterski športnik in prijatelji, soigralci in nasprotniki mi "očitajo" da hočem vedno zmagati. Včasih lahko zmagaš, včasih ne moreš, pomembno je da do zadnjega verjameš da boš zmagal in da vse narediš da boš. Le tako naprej in za nas boste prvaki ne glede na rezultat. Hvala vam za veselje in ponos, ki smo ga čutili v tem času. Le tako naprej.

Andrej

čestitke vsem fantom za prikazane igre, za mene ni važen nadaljni rezultat, ste me že dovolj presenetili
ta srčnost in želja po zmagi je manjkala v prejšnjih letih.
smodišu pa hvala da je našel nazaj v reprezentanco ko smo ga najbolj potrebovali.
klanjam se pred vami
naredili ste veliko za slovenijo

Roman
Dajmo SLOVENCI! Pokažite kako se igra košarka v Sloveniji!
Če bo še tako naprej lahko osvojite kar hočete. Želim si da bi še jaz šel v Španijo navijati,tako glasno da bi mi glasu zmanjkalo ampak nisem mogel. Zej pa se ne utrudit in še naprej igrajte tako kot znate-tako kot znajo Slovenci!
Vsi iz Šentjurja vas lepo pozdravljamo in seveda navijamo da bote dosegli vsaj četrtfinale,če pa ne boste bomo pa srečni da imamo tako dobro ekipo!

LP

Jure
Fantje, ali so se vse prejete trojke v zadnjih sekundah povrnile v teh dveh tekmah? Kar se mene tiče da. Lepe pozdrave iz Rakeka, kjer držimo pesti za vas in vzklikamo "SLOVENIJA DO PEKINGA"

DAJMO FANTJE!!!!

Ivo

Slovenski košarkarji bodo sli naprej.bravo naši!!

Davor

Fantje, niti za trenutek mi ni bilo žal, da sem prišel v Alicante.
Igrajte naprej tako, da mi bo žal, da nisem šel še v Madrid:)

SLO-VE-NI-JA!!!!!!!!!!!

LP, sadni
ZA SLOVENIJO Z LJUBEZNIJO

Košarka mi v življenju pomeni, če malce pretiravam, vse! Reprezentančne nastope pa spremljam odkar pomnim za ta šport.
Vsakič, ko reprezentance sodeluje na velikih tekmovanjih, sem velik (prevelik) optimist. Vedno imam visoka pričakovanja.
To pa zato, ker sem vedno verjel in bom verjel v VAS, četudi medalje nebomo osvojili še 10 let. Sem pač večni optimist. Treba
je samo verjeti in enkrat sem bodo moje in seveda vaše sanje uresničile. Zakaj se nebi že letos, oziroma zdaj, ko ne verjamem v vas le jaz,
temveč navijači širom Slovenije in tudi iz tujine. Takšen odnos do reprezentančnega dresa, takšne borbenosti, zagrizenosti v obrambi in medsebojnega
spoštovanja, kot ga kažete VI, ni pokazala še nobena reprezentanca (slovenska) doslej. Seveda mislim izključno na košarko. Ko sem spremljal prve tri tekme,
sem dobesedno požiral televizor. Take obrambe in fanatične borbenosti enostavno nisem pričakoval. Svaka vam čast! Resnično ste prava ekipa, ki deluje zelo homogeno
in samozavestno. Resnično verjamem v vas do neba in sem izredno ponosen na to, kar ste pokazali v predtekmovanju. Za VAS čustveno navija vsa Slovenija.
Na vsakem koraku se govori o vas. Našo deželo je te dni zajela prava košarkarska norija. Za vse to pa ste "krivi" VI, NAŠI SRČNI KOŠARKARJI! Pa če pogledamo kaj vas čaka:
Jutri proti Turčiji vas prosim samo to, da v obrambi igrajte tako, kot ste doslej! Borite se kot levi in pustite srce na parketu. Rezultat vam ob taki igri 100% ne bo ušel! V napadu bo že steklo, samo sproščeno in z glavo pa bo ! Svetujem vam še to, kar se ponavlja kot lajna, pa vendarle: poškušajte žogo čimvečkrat spraviti do Smokija pod koš. On je tam nepremagljiv, kar je dokazal že neštetokrat. Tudi pick and pop z Jaletom in Gogijem ne sme izostati, saj ima "slovenski Rus" super mehko roko. Še enkrat VSA SLOVENIJA JE Z VAMI IN NAVIJA ZA VAS. SAM IMAM CELO ODPRTO STAVNICO NA KATERI S PRIJATELJI STAVIMO IN POTEM Z IZKUPIČKOM PRIREDIMO MEGA PIKNIK ŽUR! NE GLEDE NA TO KAKO SE BO RAZPLETLO BOSTE OZIROMA STE VSI VABLJENI NANJ, PA BOMO KAKŠNO REKLI IN SE MALO (VELIKO) POVESELILI! SAMO BORITE SE ZA SVOJO DOMOVINO, ZA SVOJ GRB IN ZA VSE ZVESTE NAVIJAČE, KI STISKAMO PESTI ZA VAS IN SI VAŠEGA USPEHA ŽELIMO TAKO MOČNO, KAKOR VI SAMI!

ZA DODATNO MOTIVACIJA VAM POKLANJAM PAR VERZOV

Že mnoga leta navijamo za vas,
a zdaj prišel je pravi čas.

Prišel je pravi čas zato,
da se z vami cela Slovenija veselila bo!

Na Sončni strani Alp vsi verjamemo v vas,
saj dokazali ste, da borite se za nas.

Za nas, ki vašega uspeha želimo si
in se čudimo,
saj vaši borbenosti in srčnosti konca ni.

Rašo pravi naš kapetan je,
v koš pospravi skoraj vse.
Verjamemo, da še naprej bo tako,
in da na koncu najboljši center EPja bo!

Jaka močno in srčno se bori,
zraven pa močno si še želi,
da pravo strelsko formo ujel bi.
A veš kaj dragi Jale: ti nič ne sekiraj se,
le še tako močno naprej ti bori se.
Ena trojka al pa dve, sam da hitre tvoje so noge.

Jagoda ti že kar izkušen igralec si,
Poljsko pa najdeš z zaprtimi očmi.
Ti zdaj prvo našo krilo si,
zato skači, zadevaj in prodiraj,
pa boš videl, da tud Španija tvoja bo za zmeraj.

Domen mlajši od bratov Lorbek je,
zapovrh pa še debitant na velikih tekmovanjih je!
A treme pri njem čutiti ni,
le pogum in sreča ga krasi.

Smoki zaključni člen prve peterke je,
mirno lahko rečem, da v kozji rog vžene čisto vse.
On po mojem mnenju je ključni naš igralec.
Zanj še Ettore Messina dviguje palec.
On kot Rambo na igrišču se bori,
seveda tudi on reprezentačnega uspeha močno želi si!

Kot šesti igralec Goran Dragič se dokazal je,
njegova mladost in hitrost navdušuje čisto vse.
V sredo Parkerja v obrambi pojedel je,
upanja in samozavesti v glave vliv nam je!

Erazem v Španiji zmore brez potepuha,
njegova želja po uspehu pa vsepovsod na plano bruha.
Le tako Erazem še naprej, saj daleč je še do tvojih mej!

Slokar živalsko ga zabija,
natančnost s prostih metov pa preko računalnikov razvija.
On dobra je Rašotova zamenjava,
izbira se je izkazala čisto prava.

Gašper Vidmar preži na klopi kot kakšen volk,
a mora paziti, da na ogrevanju si ne izpahne kolk.
Če pa šalo malce na stran damo,
hitro spoznamo, da še enega vrhunskega centra imamo.

Klobučar Smodišev sorodnik je,
pri metu za 3, to močno pozna mu se.
On le na Alijev kliv čaka, da ta na ves glas zavpije:
dajmo Jaka!

Sandi trica pravtako ni tuja,
da je z nami v Španiji je pravgotovo nuja.
Saj tudi on naša prihodnost je,
kdaj nas bo navduševal,
le vprašanje časa je!

Čapo velik nesrečnik je izpadel,
a iz reprezentance nikoli ne bo izpadel.
On vedno del te ekipe bo,
ta mu dres s posvetil podarila je v slovo.

Ali kot šef strokovnega štaba je zelo suveren,
time outa ne vzame takoj, saj ni kreten.
On potrpežljivo na boljšo igro čaka,
da se mu to obrestuje ve še tetka fata.

On mlada pomočnika ob sebi ima,
da željna sta uspeha tudi onadva dokazala sta.

Vsi našteti in še nekaj preostalega osebja ter še malo zlatnog lanca,
to je naša super reprezentanca.

Vi samo tako naprej borite se,
in v naših srcih za vedno idoli ste.

Nazadnje še prjatli,
zobe skupaj stisnite,
saj ste zato se zbratli,
ker uspeha pravega vi željni ste.
Dokaj dni naj živi vsak kar VAS DOBRIH JE LJUDI!

SREČNO!

Nejc Dimnik-Dimo

Bravo naši ... dobr igrate in s srcem predstavljate SLOVENIJO. Pokašte iz kakšnega testa smo ... da nismo eni hlapci k smo zadovolni s tem da sam naprej pridemo. GREMO NAPREJ ... SLOVENIJA JE Z VAMI

Primož
Zelo sem ponosen na vas fantje, ste up Slovenije ki ŽIVI. Vsi navijamo za vas in vam želimo da bi izpolnili prvi cilj priti na OI, vendar mi verjamemo v vas, in vemo da lahko sežete do kolajne. Vsi smo ponosni na SLOVENIJO!!!!

SLVENIJAAAA!!!!!!

Naj živi naša reprezentanca in dosega najboljša odličja!!!!!!

Gašper-Ponosni Slovenec

Lahko rečem, da ste veliko naredili za slovensko košarko, a pričakujem še '' piko na i '' ! Treniram košarko in ob vaših uspehih sem začel tako rad igram košarko, da ko ostanem brez nje sem čisto zgubljen ! Ajde pokažte kdo je taglavn v Evropi !
GREMO NA PRESTOL EVROPE !
Janin

Vse čestitke za dosedanje predstave na Epju, kljub nekaterim sumljivim sodniškim odločitvam, tu imam prevsem v mislih zadnjo tekmo s Francijo, ampak pustimo sedaj to važno, da ste, ponovno, premagali Francoze načelu z sijajnim Parkerjem. Veliko sreče jutri na tekmi proti Turčiji, v ponedeljek proti Nemčiji in še za konec drugega dela v sredo proti Litvi. Vsi vrjamemo, da ta reprezentanca, ki ima velik talent, ima pravo kombinacijo izkušenj in mladosti, da lahko poseže tudi po kolajni na tem EP v Španiji.

Bravo naši še 1x!

L.p.

Cene
Ojštro, bojevito in s srcem za nas, zmagajte danes fantje.
Cela Slovenija bo danes dihala z vami. Zavedajte se da ste najboljši in naš največji ponos!

Držimo pesti in dihamo z Vami!!

Vaši zvesti Mariborčani!!! (Viole Maribor)

Peter
Rad bi sporočil samo da v nadaljevanje stopamo previdno! Lahko premagamo čisto vsako reprezentanco, lahko pa tudi izgubimo proti vsakemu! Tekmi proti Italiji in Franciji sta bile kot finale! Všeč mi je da puščate ''srce na igrišču'', to se je videlo na tkemi proti Franciji, ko so izvajali proste mete, naša ekipa pa strnjena v krog in se dogovarja! To je ekipa katero želimo! Samo če držimo skupaj nam bo uspelo!!!!

Rok iz Maribora
Pozdravljeni fantje.Jaz sem zelo vesel ker prikazujete srčeno borbo pod
koši.Koker slišim ste v redu klapa med sabo.Sam upam da bo tako naprej.In upam da bomo OI PEKING 2008.Mejte se lepo in ne se dati.

Dejan iz Lj.
Fantje hvala za vs veselje k ste mi ga nardil do zdej. Tapravi desci:D

Grega

Pozdravljeni!

Sem Damjan in sem velik ljubitelj košarke ter slovenske reprezentance. Do sedaj sem spremljav vse vaše tekme in moram priznati, da ste me prav prijetno presenetili z igro, še bolj pa z zmago proti Franciji, kjer ste dokazali, da lahko na tem prvenstvu posežete po visokih mestih. Želim vam veliko dobre igre in športne sreče ter upam, da se bom lahko z vami veselil osvojitve tega evropskega prvenstva v Španiji.
Damjan

Pozdravljeni!

Že na pripravlajlni tekmi v Mariboru proti Franciji je bilo opaziti, da je selektor Pipan sestavil čvrsto, mlado in tehnično zelo podkovano reprezentanco. In ko nato vidiš še borbenost na igrišču, ki krasi našo igro na evropskem prvenstvu, uspeh enostavno ne more izostati. Res je ekipa homogena in vidi se, da je vzdušje v ekipi senzacionalno in pohvale vredno. Le tako naprej. In Rašo, le tako naprej, vačsih je treba malo bolj grobo (moško) zaigrati, naj Evropa vidi, iz kakšnega testa smo! Matjaž Smodiš, o tebi ni kaj reči novega, ker tak vedno razturaš in si legenda in lepo je bilo sedeti med tvojimi in Klobučarjevimi sorodniki, ki so najbolj glasni na tekmah in še softi bonbone delijo!:) Brata Lorbek sta tudi pokazala svojo kvaliteto in še kmalu bo iz dua postal tudi trio, ko se izbrani vrsti pridruži še najmlajši brat-le tako naprej!:) Jaka Lakovič - mislim da si s trojko svojega življenja (do sedaj) polepašl večer, dan, teden, marsikateremu Slovencu, no, meni tudi! Upam, da ti bo igra stekla še bolj v Madridu, v kar sploh ne dvomim. Dragič, vedel sem da si dober, samo z igro me pa vedno z nova presenečaš in super da boš v tej sezoni igral za Olimpijo. Jagodnik, Slokar in ostali pa kar nadaljujte s svojo igro. Lepo je videti, da ko komur ne gre, zmeraj nekdo vleče igro naprej in vidna je kolektivna igra, ki vas bo popeljala do finala!;) Tudi mlajši igralci, kot so Klobučar, Vidmar, Čebular so pokazali proti Poljski, da še bodo nosilci igre slovenske reprezentance v prihodnje.

Kakorkoli, veliko sreče v drugem delu tekmovaja in verjamem, da boste razturali nasprotnike, pa če tudi za eno samo piko!;)

Nemčija z Nowitzkim bo vsekakor padla in tudi maščevanje Litvi bo sicer zelo težko a vse je verjetno (glede na tekmo proti Franciji). Ne pustite se ne nasprotniku in ne sodnikom ampak zaigrajte kot veste in imeli boste medalje!!!:)

Lep pozdrav igralcem in vodstvu reprezentance ter vsem navijačem za podporo v Madridu in vsem ki pred malimi zasloni ali velikim platni spremljamo tekme in se veselimo,

Miha

Fantje včeraj smo se vrnili Taglasni navijači iz Alicanteja in
ugotovili, da je v Sloveniji premrzlo! Zato se ne vračajte iz Madrida
prej kot po finalni tekmi z zlatom okrog vratu, ker vas bo tu preveč
zeblo!

Srečno v Madridu!

Jaka
SLOVENIJA 4 EVER...GO SMOKI!!!!!!

Mateja
POBI DEJMO ZA HEKIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BORUT

Pozdravljeni,

Zvesto spremljam slovensko kosarkarsko reprezentanco ze nekaj let in niti za sekundo mi ni upadlo zaupanje v vas fantje. V teh prvih treh tekmah ste pokazali da ste sposobni osvojiti prvenstvo in verjamem da, če ga ze osvojili ne boste se mu boste vsaj popolnoma priblizali.

Osebno vam jaz in moja mama zeliva, da vam uspe vsak cilj, tudi prihodji, kateri prihajajo na naslednjih prvenstvih.

Gospod Ales Pipan:

Ste odličen trener, selektor in clovek, tako da sem prepričan da boste naredili vse, da nasi fantje dosezejo kar si zelijo. Zaupam v vas in vam zelim le tako naprej.

Vasa podpornika,

Miha Kavčič in Dragica Solar


 

V svetu mali, ampak po srcu največji. Važen je herc. To pebi

Lp Meke


yOU CAN DO IT!

Morm rečt, da vas je harmonija gledat. Že s tekmo proti Italiji ste pokazal, da se ne gre kar tako z vami. Sicer ste pa poskrbel, da imate enega navijača več. Saj ste mi drugače kot rokometni navdušenki pokazali,
da je tudi košarka naduse zanimiva in atraktivna. Pa še ob taki enotnosti v ekipi. nIMAM BESED...

Proti Franciji vas je pa blo itak super gledat, ker se ne glede na vse krivicein napake niste predal.

Vsak čast! Navijam za vas!

gO sLOVEnija

Anja


KO SLOVENSKI KOŠARKAŠI V ALICANTE SO PRIŠLI,

TEKMECE KOT ZA STAVO SO PREMAGALI.

ČEBULAR JE VEČINO NA KLOPI SEDEL,

IGRATI SI JE ŽELEL.

LAKOVIČ V ZADNJI SEKUNDI TROJKO JE ZADEL

OB ZMAGI ITALIJANE NAJRAJE BI OBJEL.

čAPIN DOBRO JE IGRAL, MAJČKEN GA JE KOLENČEK IZDAL

ZATO DOMOV JE ODPOTOVAL.

DRAGIČ IGRO DOBRO JE ORGANIZIRAL,

PARKERJA PRI METU ODLIČNO JE OVIRAL.

RAŠO BREZ VZROKA IZKLJUČEN JE BIL,

SODNIKU NAJRAJE KOSTI BI ZDROBIL.

SICER PA JE KOŠE DOBRO ZADEVAL,

ZA VZDUŠJE V REPREZENTANCI SI JE PRIZADEVAL.

SMODIŠ SE V REPREZENTANCO VRNIL JE

IN DOKAZAL DA ZA NAS ZELO POMEMBEN JE.

SLOKAR PRVENSTRA SE JE VESELIL,

DA TEKMECEM ČIM VEČ KOŠEV BI ZABIL.

KLOBUČAR BOLJ MALO JE IGRAL,

ZATO PA TAKRAT VSE OD SEBE JE DAL.

JAGODNIK POLN IZKUŠEN JE BIL,

NA PARKETU SE JE MOČNO POTIL.

DOMEN DOBRO JE IGRAL,

NASPROTNIKOM VELIKO KOŠEV JE DAL.

VIDMAR IZKUŠNJE SI JE NABIRAL,

DA ČEZ LETA ODGOVORNOST NASE BO PREVZEL IN DOBRO ZADEVAL.

ERAZEM KOŠE JE ZABIJAL,

BRATA PA Z BUDNIM OČESOM JE NADZIRAL.

NAŠI KOŠARKAŠI VSE TEKMECE SO PREMAGALI,

PRI TEM SMO JIM MAJČKENO NAVIJAČI POMAGALI.

SUPER SO IGRALI,

ŠE FRANCOZEM PORAZ SO ZADALI.

ZDAJ V MADRID SO SE PRESELILI,

DA TAM NOVIH ZMAG SE BODO VESELILI.

TURKE, NEMCE IN LITOVCE POSKUŠALI BODO UGNATI

IN ČIM VEČ KOŠEV JIM DATI.

KO BODO S TEKMECI OPRAVILI,

DOMOV SE BODO ODPRAVILI,

TER SE NA KLUBSKE SEZONE PRIPRAVILI,

NASLEDNJE LETO PA NA OLIMPIJSK BODO ODPOTOVALI
IN SE ZA ČIM VIŠJA MESTA POTEGOVALI.

GO SLOVENIJA!!!

držimo pesti

Karmen


fantje...

no nevem več kaj naj še povem kajti so že vse povedali drugi...no najprej bi rada pohvalila vaše igre(vključno z mariborom)...no seveda to pričakujemo od vas tudi danes..no naj povem da mi je letošnja reprezentanca najbolj všeč kajti so v ekipi malo starejši kakor mlajši(pri njih mi je najbolj všeč da se želijo dokazati,seveda če da pipan minutažo...če pa ne letos pa naslednjo leto)...seveda pa že vsi komaj čakamo današnjo tekmo...
ZMAGA JE NAŠA!!!!!!!!

ps. SANDI ČEBULAR:čeprav je veliko folka govorilo grede stvari o tebi(npr.: da si ne zaslužiš dresa slo. reprezentance)ne glej na njih in igraj po vseh svojih močeš in pusti srece na igrišču(če ti bo dv pipan minutažo-UPAJMO)kakor pri unionu olimpiji...jsz naprimer se nisem menila zanjih kajti sem vrjela vate da si dober igralec in si še sedaj in tudi boš še naprej...no seveda komaj čakam da zvem/o kje boš igrav to sezono : )
sicer pa VSE NAJ NAJ za brzdej (čeprav z "manjšo" zamudo-brez zamere)

isto velja zate jaka klobučar vse naj naj za brzdej (z "malo manjšo" zamudo)

jaka lakovič... ne sekiraj se zaradi trojk...kajti vemo kako dober igralec si : )

lp. iz mrzlega vića-lj

barby#4

Iskrene čestitke ob zmagi nad Turčijo. Pohvalil bi vse igralce, ki so stopili na parket.

Upam, da boste še naprej tako igrali in se v ponedeljek maševali Nemcem za poraz na EP v Beogradu.

NAVIJAL BOM ZA VAS!

Gregor Vavdi, PREBOLD


Kaj pomenijo NBA zvezniki, če pa ekipa "ne diha" skozi ena skupna pluča in ji ne
bije "eno skupno srce". In prav to kaže sedanja slovenska košarkaška
reprezentanca na EP 2007 v Španiji, ki lahko doseže še veliko, ne samo
uvrstitev na Olimpijado v Pekingu. In tisti "pravi košarkarji" se odzovejo
vedno v reprezentanco, če le niso poškodovani in zastopajo "zeleno Slovenijo",
saj tako končno dajajo zgled številnim mladim košarkarjem, ki čakajo na svoje
priložnosti.Fantje, gremo naprej, "sesujte" še Nemce, pa še koga...

lep dan

Andrej Grampovčan
Vse čestitke igralcem in vodstu. S tako borbenostjo vam ne bo nihče
zameril če izgubite kakšno teko. Kemija dela in ta prinaša tako dobre
rezultate. V ekipi ne potrebuješ zvezd v ekipi potrebuješ borce in to
zdaj Slovenija ima. Kako naprej? Pustimo se presenetit.
Vse čestitke fantom in vodstvu. Kemija dela in to je to. V ekipi ne
potrebujete zvezd(zaspank)v ekipi potrebujete borce ki imajo jajca in
te slovenija ima zato se za uspeh ne bojim. Še enkrat borba borba
borba.

Hvala za nepozabne tekme.

Gremo slovenija
Pozdravljeni!

Spet pisem Vam jaz in se popravljam glede fanta, ne fanta, ampak s punco nas razveseljujete vsak dan bolj.Ej, pustimo sedaj to s pravili pisanja in Vam povem, da ste legende. Cestitke za cetrtfinale! Ste prava klapa.Obcutek imam, da boste se zelo visoko uvrstili, verjetno bo celo medalja,kakorkoli ze vedno bomo mi gledalci Vam zvesto stali ob strani, ker ste ta ekipa, ki ste sedaj v Spaniji preprosto fantasticna.

Lep pozdrav iz Maribora!

Edvard
Kad ne znamo mi, ima ko zna!
Slovenija moja dezela voli te Srbija cela!

Fantom slobode iz Srbije

Končno ste EKIPA.

V Finale fantje, v Finale...

Bojan iz Ljubljane

oj!!
js ne vem kaj bi druzga rekla kt pa fantje vi ste the best!!! k gledam vašo igro mi res dogaja...hodm po sob, skačm,...k je bla tekma prot franciji sm pa sploh zganjala use mogoče--> tko d so me iz sobe poslal pred drug televizor k niso zdržal z mano...ampak ok...važn d smo zmagal!!! in d zmagujemo naprej! js vrjamm v vs in cela slovenija diha z vami tko da gremo naprej...pa magar do zlata!! xD

fantje res hvala kr ste...

iva

Avtomobil - 10 000 € ,Kolo - 400 € ,Kava - 1 € ,Živeti in dihati s Slovensko košarkarsko reprezentanco - NEPRECENLJIVO !!!

spesnil . --> aški

Bravo, bravo, bravo....

Tudi, če izpadete v četrtfinalu, ste za nas trenutno največji asi slovenskega športa.
Končno imamo po nogometni repretentanci iz leta 2000 tim, ki izžareva enotnost,
požrtvovalnost, energijo in predvsem neverjetno veselje do igre. Na igrišču izgledate kot pravi mušketirji: Vsi za enega eden za vse.

Le tako naprej!

Jernej
Bravo, bravo, bravo....

Tudi, če izpadete v četrtfinalu, ste za nas trenutno največji asi slovenskega športa.
Končno imamo po nogometni repretentanci iz leta 2000 tim, ki izžareva enotnost,
požrtvovalnost, energijo in predvsem neverjetno veselje do igre. Na igrišču izgledate kot pravi mušketirji: Vsi za enega eden za vse.

Le tako naprej!

Jernej

Naj vas ta enost in borbenost, ki ste jo pokazalo doslej v igri, ponese naprej v četrt finale. Saj smo z vami v mislih tudi tisti ki se sicer ne ukvarjamo z športom in vam od srca želimo, ne samo zmage z Turčijo…Vedite, da niste sami na igrišču, z vami smo tudi vsi tisti, ki resnično znamo ceniti ves vaš trud, borbenost in mnoga odrekanja, da se potem mi vsi hvalimo: »Naši fantje so ta glavni«

Z vami bom do konca prvenstva…

Vsem lep pozdrav

Jana Robas

Carji ste. Imate j....a in zares sem ponosen da sem slovenec ko gledam to vaso borbenost! V vsako tekmo pojdite na polno in nobena ekipa vam ni kos!

TAKO SE BORI ZA SLOVENSKE BARVE!

Zame ste ze zlati!!!

Peter
Bravo fantje !
Turke ste dobesedno pohrustali,pojedli,razbili,uničili itd. !!!!!
Imeli ste nekaj krize v tretji četrtini, a ste se takoj zbrali in povišali
prednost in se na najboljši možni način maščevali za poraz proti Turčiji na SP-
ju na Japonskem. Če bi bilo možno bi vas imenoval za viteze, ker skozi vso
prvenstvo dokazujete, da ste tisti pravi ter da se lahko borite za najvišja
mesta. Ne bi rad nobenega izpostavljal, saj ste vsi dali ali pa poskušali dati
vse od sebe, vseeno pa bi proti Turkom najbolj pohvalil Nesteroviča, Slokarja
in Dragiča, čeprav drugi niste zaostajali... Lakovič poskušaj najti tisto
pravo igro, sprosti se saj Slovenija potrebuje tvoje koše proti
Nemčiji,Litvi,... Nesterovič odlična igra !!!! Poskušajte izvesti več še več
zabijanj drugače pa vam nimam nič za rečt, ker igrate naravnost odlično...
Pohrustajte še nemce,saj si boste s tem zagotovili boljše izhodišče v
četrtfinalu proti Litvi pa vam oprostim tudi poraz...
Še tako naprej !!!!!!!!!

Slovenija je najboljša !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Par verzov za vzpodbudo !!!!!

Slovenci v madridski areni,
niso prav nič leni.
Za vsako žogo se borijo,
da je za " brezveze " ne izgubijo.
Turke smo prav pojedli,
a se še nismo najedli,
na vrsto pridejo še nemci.
Dirka z lahkoto ustavli bomo,
Nesterovič z zabijanjem koš bo zlomo,
nemci bodo žalostni.
Bauermann si pulil bo lase,
Jagondik klub starosti imel lahke bo noge.
Lakovič trojke bo zadeval,
Čebular skrbno jih bo našteval.
Polčas: Slovenija : Nemčija,
Jasno ! Slovenija vodi... ha ha ha,
nemci bodo žalostni.
Tretja četrtina bo pa naša,
nihče ne more zaustaviti Raša,
ki zabija kot za šalo,
zadeva kot za " mal'co " malo.
Roller sped v napadu zgreši,
Dragič odbito žogo dobi,
takoj v protinapad odhiti,
in suvereno položi.
Hamann mimo Lakoviča ne more,
zadeti se mu zdi, kakor priti na vrh ledene gore.
Smodiš v napadu za dve točki zadane,
Pipan si veselo roke mane.
Bauermann minuto odmora zahteva,
po dvorani " Slovenija !! " odmeva.
Nowitzki v zadnji četrtini utrujen je preveč,
trenerju pravi da ne more več.
Menja ga visoki Jagla,
a menjava je bila prenagla,
Jagla v napadu žogo izgubi,
težki sta njegovi nogi.
Še Slokar začne zadevati,
Nemcem usodo zapečati.
Tako Slovenija pohrusta Nemce !!!!!!!!!!!!

Sledila bo še verzija proti Litvancem

Lp, 12-letni Miha
upam da se bojo naši igralci uvrstil v pol finale in da bodo bili
raspolozeni vsaj za tretje mesto
Grega
Kako lepo je bit slovenc v takih trenutkih!

Davorin
Fantje,
Čestitke za uresničitev primarnega cilja - vsem igralcem in trenerjem. Res srčna ter hrabra igra, sploh "vrnitev" na tekmi proti Parkerju&Co.
Zdej pa vračilo Nemcem za poraz v Beogradu. Gremo na medaljo!
SLOVENIJA gre na naprej!!!!
lp,
Jaka

Pipan
Kot trener si v Velenju prvič v življenju moral kot igralec KK Elektre vskočit in vodit kot začasni trener KK Elektro (ki je zaradi male dvorane v Šoštanju igrala dlje časa v Velenju) proti KK Polzeli. To je bilo obdobje takoj po razpadu Yugoslavije. Takratni sponzor KK Elektra ESO je šel v stečaj in Pipanu in ostalim igralcem smo morali kompenzirati plačila z raznimi izdelki in jasno vedno smo zamujali s plačili. Te vsote so bile smešno nizke pa še s temi smo imeli zaradi sponzorjev ogromne težave.....
Vendar tako smo si pač takrat nabirali izkušnje in nekako vsak po svoje prebrodili krizo. Še danes me za tiste čase kar zmrazi in to kot takratnega predsednika KK Elektre, ko se spomnim, kako smo se morali boriti za vsako najmanjšo vsoto denarja in zalagali kar precejšnje vsote tudi osebnega denarja za klub!!! Pipan pa je vedno ostal miren in pokončen, čeprav smo zamujali s plačili tudi več mesecev.
Poglejte si kaj skromnost, trma in vstrajnost, ki jo premore Pipan, lahko naredi.
Zato Pipan in naši fantje ostanite skromni in do zadnje sekunde pod popolno koncentracijo in ne predajte se, tudi če je do konca le še 1 minuta nasprotnik pa morda vodi 12 točk!!!!! Skromnost in složnost vas - nas bo naredilo VELIKE in NEPOZABNE!!!

Ponosni smo na vas.
LP
Zvone
Prekmurci Vas lepo prosimo, da nemcem vrnete milo za žajfo. Želimo Vam
predvsem zdravja. Srečno do finala.
Vladimir
Pol ure pred tekmo:

Družžina se zbere doma, pokličejo šše babico in dedija, oblečejo barve slovenije,
kokice in pijačo dajo na mizo pred kavč, vklopijo TV in ozračje se naelektri.

Ta dogodek je vsem nam po Sloveniji postal kot praznik. Gledanje našših junakov, ki se borijo za vsako žžogo, ki dajo vse, da bi tisti dan zmagali. Vsi slovenci smo ponosni na vas in morate vedeti, da vam bomo stali ob strani v dobrem in slabem, da ste vzorniki vsem otrokom po sloveniji in da se boste v vsakem primeru domov vrnili kot zmagovalci.

Vso srečo junaki!!!

Grega
Pozdravljeni!

V torek v dopoldanskem času potujem z avtom v Marid na EP. Vračam po zaključku tekmovanja za našo reprezentanco. V avtu imam še tri prosta mesta, ki bi jih rad zapolnil.

Prosim vas, če lahko posredujete mojo ponudbo vsem zainteresiranim, da pomagajo naši reprezentanci do nadaljnjih uspehov.

Kontakt:

Marko Močnik

m.tel: 051/319-481
ČESTITAM FANTJE, ŠE TAKO NAPREJ DA GREMO NA ČIM VIŠJA MESTA!!! IZIJEMNI STEEEE

VAŠ VESTI GLEDALEC IN NAVIJAČ

žan čander
Skupina navijačev iz Domovine Čvička se pravi Dolenske ,pozdravlja in vzpodbuja naše fante u boj, in upa na ugoden uspeh proti Nemčiji.!!!!Lepo pozdravlamo Rašota in Smodota in upamo da bota tudi v prihodnih tekmah dala vse od sebe!!!!Svaka čast heroju Slokarju in bivšemu Krka-šu Lakoviču ,slednemu za 3 proti Italiji in Slokarju za preobrat proti Turčiji in tudi Jagodniku da se klub starosti drži v ekipi !!!!!!

Držali bomo pesti in upali na naše uspehe v prihodnih tekmah!!

Lep Športni Pozdrav iz PODGORJA (pokrajina pod Gorjanci)

Ajde, dobro vam gre, kar še tako naprej. Boljši ko boste, bolj bo bila
popularna košarka v Sloveniji in upam, dak tudi v svetu, da bo tudi za košarko
nekoč veljal isti, malo hudomušni rek, ki se uporablja pri svetovnem prvenstvu
iz nogometa. Ustavite Zemljo, na sporedu je nogomet. Le da bi bilo: Ustavite
Zemljo, na sporedu je košarka. Enkrat smo imeli trening in smo na radiu
poslušali komentat tekme, in bilo je super ko smo slišali, da je Parker zgrešil
prosti met. GImnazija v kateri smo trenirali jwe celo vzdržala ves vik in krik
navdušenja.

Kaja Korent
Živjo!

Sem ljubiteljica športa, ampak košarka mi ni bla nikdar priljubljena.Za to, da
jo zdaj obožujem, ste zaslužni VI.Ne zamudim nobene tekme, z veliko ponosa vas gledam in res vas občudujem, da s tako srčnostjo zastopate Slovenijo, katera vas nari v še večje junake.Torej ostanite še naprej naši junaki, bodite veliki
kot Triglav in tokrat naredite izjemo, da nihče nebo mogeu preplezati Triglava
in da vi kot ekipa ostanete skupaj na vrhu!

Anja

Pozdravljeni!

Neverjetno je gledati, kako s srcem igrate za Slovenijo! Tako se igra!

Slovenija je z vami!

Lp

Grega

ne bom dolgovezil! najboljši ste!!!!!
Simon

Kot prvo prerešetajte te Nemce, nato pa nam naredite srečna srca in poletite do
finala. Pa to ni res, dihamo, živimo, ... z vami. To je to!!!!!!!

Svaka čast, Alea iacta est

Sebeščn

Lep dober večer! Sploh nevem kaj naj napišem po tem več kot sanjskem prvem polčasu proti Nemčiji. Navdušen sem kot že celo prvenstvo ki ga obvezno spremljam ko so tekme. Že dolgo nisem videl tako zelo homogene reprezertance kot je ta naša v španiji. In če so so bili grki senzacija ko so postali evropski prvaki v nogometu se naj cela evropa pripravi ker slovenska reprezentanca pripravlja oziroma gara za nov zgodovinski uspeh slovenskega športa. Vsaka čast tem fantom, ki igrajo košarko s srcem in ne samo z telesom. le tako naprej.

GREMO DO KONCA

Rok iz Selnice ob Muri

Veselje vas je gledat, iz tekme v tekmo ste boljši in na laž ste postavili vse skeptike ki so čakali na neuspeh. Pravkar ste v prvih dveh četrtinah pometli z Nemci, drugi dve četrtini pa porabite za coup de grace, naj vidijo, da nismo pozabili Beograda!

Pozdrav v sobo 208 ;-)

Ana
Kdor ne skače ni sloven'c....BRAVO NAŠI....samo tako naprej...najboljši ste...
We are the champion!!!
Pozdrav!
Vladimir
Šampioni! Od tapruga do tazadiga vsi ste 1A. Le tako naprej!
p.s.: Smoki in Klobučar ko prideta na Dalensko vaju častim z litrom cvička da proslavimo fantastične igre!

Se vidjamo na Pučniku!

Andrej z Dolenjske

Že drugi so vam povedali, da cela slovenija živi za vas te dni J. Jst vam še to povem, moji starši še nikoli niso gledali košarke, niti ne spremljajo veliko športa. Sedaj pa sedijo pred TV-jem in stiskajo pesti za vas!!!

VSI VERJAMEMO V VAS!!!

Peter iz Cerkelj

Pozdravljena Ekipa,

tudi jaz vam čestitam in želim, da bi še naprej dokazovali svoje znanje. Bravo spremljevalni ekipi, tiskovnemu predstavniku, strokovnemu štabu in vsem mladim, ki spodbujate starejše in se od njih učite.

Kljub temu, da vem, da vsi igralci odločilno prispevate k ekipnemu vzdušju, žeim izpostaviti odlični vodji Smodiša in Nesteroviča. Prevzemata odgovornost, predvsem pa se znata "umakniti" in omogočiti tudi drugim, da se dokažejo.

Srečno!
Martin
Ponedeljek, 10. september, ura je 22:21. Konec je prvega polčasa tekme med Slovenijo in Nemčijo. Lahko bi rekel: "V Španiji nič novega". Naši spet igrajo sijajno in spet zmagujejo oz. bolje napisano: meljejo!

UPAM in VERJAMEM, da bom ta stavek izrekel tudi v sredo, ko bodo Naši igrali proti Litvi, pa v četrtfinalu in polfinalu, mogoče tudi v finalu, ko bodo, seveda, spet zmagali.
To je tako kot na EP v nogometu na Portgalskem, ko nihče ni pričakoval, da bo neka "majhna" Grčija postala evropski prvak. Zakaj torej ne bi tudi neka "majhna" Slovenija postala evropski prvak v košarki? To bi bil zgolj en čudež več v svetu športa.

No, kakorkoli že, tudi če ne postanemo/te evropski prvaki, ste do zdaj dokazali, da ste iz pravega testa, da puščate srce na parketu in da znate igrati. Fantje: VSAKA VAM ČAST! VSAKA ČAST vsakemu posamezniku v reprezentanci, tudi Ćapinu, ki na žalost ne igra. VSAKA ČAST Alešu Pipanu. Vsi skupaj si zaslužite mesto v "Hiši slavnih"!

Lep pozdrav!
David
Do sedaj smo si doma ogledali vse vaše tekme, i
grate odlično, naredil sem si celo majico spredaj vašo ekipno sliko z EP vzadaj pa vaše akcije z EP . Prepričan sem, da boste dobili vozovnico za v Peking. Še naprej dobro igrajte in se trudite tako kot ste se do sedaj.
Anže, 12 let

Bravo fantje, najboljši ste !
Ostanite skupaj še naslednjih nekaj let, da se bomo imeli česa veseliti.
Ne rabite nikogar več v svoji sredi ....vam niso do gležnjev.
Navijamo za vas !
Žan
LP!

Želim vam res vse naj,naj.

Igralci - ponosen sem, čeprav vsako tekmo živciram celo familijo, kako ne bo šlo - potiho pa vseeno verjamem ves čas.

Aleš, navkljub vsem komentarjem (pred EP) opravljaš veliko delo. Vsi skupaj ste kombinacija, ki uspeva.

Tudi, če vam ne uspe - turnirji so pač taki - ste pokazali kako in kaj. Kdorkoli, kadarkoli in kjerkoli.

Igralcem pa le tole. Zapomnite si te trenutke, da boste lahko takrat, ko bodo prišli porazi, laže zbrali nove moči in dokazali, da niste vrhunski športniki (v očeh javnosti) le ob zmagah, ampak tudi drugače.

Kakorkoli se bo končalo - ČESTITAM.

Rok V., Celje


bravo, bravo in še enkrat bravo...kakšen show je bil tole proti Nemcem :) :) :) in seveda vse ostale zmage...
krasni ste, samo tako naprej, čestitke kapetanu Nesteroviču in celotni ekipi, bravo vsem mladim igralcem (Gogi ti si car!!!)...
uživajte v svoji igri :) in še na mnoge zmage!!!!!
Lp iz Ljubljane... pa srečno,
Katarina
Bravo fantje tako se bori za državni grb!!!

Izjemna zmaga proti Nemčiji!!!

Gremo proti naslovo Evropskega prvaka!!!

LP iz Koroške!!

Bury

Fantje rad bi vam povedal da vas imamo radi. Po dolgem času smo spet ponosni da smo slovenci. S sinom spremljava tekme in verjemite , da je v naši dnevni sobi prav tako napeto kot pri vas v dvorani.
Pokažite evropi , ki vas je že pred začetkom odpisala, kdo ste.Pokažite tudi tistim ,ki nočejo igrati za reprezentanco.
Z vami smo še naprej pa kakor koli se bo končalo, pokazali ste jim iz kakšnega testa ste.

Lep pozdrav iz slovenje.

Miran in Matjaž
SLOKAR legenda, uniču si Turke zdej pa še podru švabe!!! Kr tko nadaljuj pa ne bo panike!
Branko
Fantje, Nemce ste tku sesul, da se ne morjo pobrat vsaj kak mesec... Vredno si je ogledat tekmo še enkrat : zarad nemočenih pogledov Nowitzkega in Bauermanna... Sam tko naprej - na Brniku bo noro k se vrnete.

Gregor
Res vse čestitke in kapo dol!!! Taka igra, taka borba, taka obramba, tak napad.....tak igrajo samo najboljši in to ste vi!! Ponosno vas gledamo in spremljamo, dihamo z vami in smo presrčni nad vašo srčno igro! Ne popuščat, stroj naj naprej melje...do finala!! Najbolši ste!!!!!

Vid
CARJI!!!!

Jaz imam jutri ispit, sam še mam drugo možnost (drugo leto), take tekme pa res
ne gre zamudit, ko veš da ni popravnih!!!

Franja iz Prevalj

Lep pozdrav iz Primorske!

Vedno sem mislil, da sem najboljšo našo košarko videl v času Petrovića, Paspalja, Divca, Zdovca, Kukoča, Radze,...a z lahkoto trdim, da takih predstav kot ste jih prikazali v teh dneh, še nisem videl (še posebej proti Nemčiji)! Niti v sanjah si ne bi mogel predstavljati, da celo tekmo niste imeli prav nobenega padca v tempu, zagrizenosti, vznesenosti in natančnosti! To so odlike samo šampionskih ekip! Globoko spoštovanje izrekam prav vsem! S tako igro, fantje, vas nobeden ne premaga! Pa tudi če vas, tako srce kot ste ga pokazali, ne more zadeti infarkt! Ste prava ekipa na pravem mestu! Želim vam, da bi v naslenjih tekmah uživali kot ste do zdaj!
Do konca z vami,

Metod Žunec
Že dejstvo da sred Madrida na košarkarski tekmi slišmo SLOVENSKO domačo muziko pa legendarni komad Slovenija gre naprej pove dovolj!!Ob vaših uspehih sem še 100x bolj ponosen da sm Slovenec..Hvala da nam navijačem in tud ostalim Slovencem spet čarate na obraze tiste nasmehe pristnega veselja ki smo jih že kar malo pozabil od nogometnih časov... Upam - res upam - da se vam uspe prebit skoz četrtfinale da s tem potrdite te odlične igre ki ste jih pokazal do zdj!.. Sposobni ste 100% , zaslužte si pa res samo najbolše tko da....

Srečno še naprej,
Miha
Nebom dolgovezil ... V ponos ste nam !!!!!!!!!!!!!!!!ajmo tak naprej...
sloooooovenijaaa.
Rok
Lep spoštljiv pozdrav!

Kaj vam lahko vesel Slovenc reče ob tem, kar ste mu pripravili v zadnjih dnevih:

1000000x Vam HVALA. Jokam od veselja, vaša borbenost in tovarištvo, prijateljstvo je vzor za vse v SVETU. Neglede na končni rezultat, ste nam dali nekaj, kar pravi navijači NIKOLI NE POZABIJO:
ZVESTOBO DOMOVINI, KOŠARKI in PRIJATELJSTVO MED IGRALCI.

Rezultat mi (skoraj) nič več ne pomeni. Z veseljem vas gledam, ko si pomagate, spodbujate, igrate moštveno in požrtvovalno. Jočem, ko to pišem.

Cela družina vam stoji ob strani, mlajša hči se veseli vsake vaše obrambe, koš, katerega dosežete je plod skupnega dela. Imate vse predispozicije da po EP ustanovite firmo, kjer boste učili ljudi o KOHEZIVNOSTI-TOVARIŠTVU-EKIPNEMU DUHU-TRPLENJU in VESELJU.

HVALA VAM Pipan and company

Lep spoštljiv pozdrav!

Kaj vam lahko vesel Slovenc reče ob tem, kar ste mu pripravili v zadnjih dnevih:

1000000x Vam HVALA. Jokam od veselja, vaša borbenost in tovarištvo, prijateljstvo je vzor za vse v SVETU. Neglede na končni rezultat, ste nam dali nekaj, kar pravi navijači NIKOLI NE POZABIJO:
ZVESTOBO DOMOVINI, KOŠARKI in PRIJATELJSTVO MED IGRALCI.

Rezultat mi (skoraj) nič več ne pomeni. Z veseljem vas gledam, ko si pomagate, spodbujate, igrate moštveno in požrtvovalno. Jočem, ko to pišem.

Cela družina vam stoji ob strani, mlajša hči se veseli vsake vaše obrambe, koš, katerega dosežete je plod skupnega dela. Imate vse predispozicije da po EP ustanovite firmo, kjer boste učili ljudi o KOHEZIVNOSTI-TOVARIŠTVU-EKIPNEMU DUHU-TRPLENJU in VESELJU.

HVALA VAM Pipan and company

miro

SLOVENSKI BLITZKRIK ODPIHNIL NEMČIJO
Anže
Cestitke nasim fantom za tole, kar so pokazali do sedaj! Rasotu bi reku, da navijaci nikoli nismo dvomili v to reprezentanco, se vec, ob vseh odpovedih smo si vsi zeleli, da pokazejo kaj zmorejo, kadar igrajo z zeljo, srcem ter polno motivirani da razbijejo nekaj r...!
Res mi je v ponos gledati te tekme...sms-i kar sibajo med nami, ker zadnje dni vsi zivimo z vami...danes sem tako "notr padu", da so se mi se kokice prismodile he,he...
Obilo uspeha se naprej...vazno je cetrtfinale in pa ta korak naprej, ki ga v BG nismo naredili. Zdaj ste boljsi in zasluzite si to!!!

Lep pozdrav iz Ljubljane,

Tine

P.S.: ...ce pa se kdo potrebuje sopotnika za ogled cetrtfinalne tekme, sem pa takoj za...KZS, sporocite moj mail naprej!!! (valentin_pivk@yahoo.co.uk)
Pozdravljeni!

Na zanimiv komentar g. Vilfana (ko gledalec išče sopotnike za madrid) se mi je porodila misel, da vam napišem ta mail, kajti zanima me, če obstaja možnost, da bi nam navijačem organizirali avtobusni prevoz za ogled nadaljnih tekem slovenske reprezentance, ker verjamem, da nas ni malo, ki bi si želeli ogledati zaključne boje in upajmo, da tudi boje za medalje v živo.

Zanima me tudi, kako do kart, če se odločimo potovati sami z avtomobilom.

Če pa je slučajno še kdo zainteresiran za odhod v četrtek naj se javi na 040 160 866 ali na mail korosec.dejan@gmail.com

Verjamemo v zmago!
Dejan

Dragi rojaki, slovenski reprezentantje!


Odkar se je pričelo Evropsko prvenstvo v košarki, vedno znova poskrbite, da tudi nam, Vašim navijačem, zaigra srce! Ponosni smo na Vas in Vaše igre ter na dejstvo, da je Slovenija premagala vse nasprotnike.

Imate vse kar potrebuje zmagovalec - znanje, dušo in srce! Krasi Vas cela vrsta pozitivnih lastnosti, ob katerih lahko z gotovostjo premagate vsakogar, tudi sodnike! Želimo Vam, da ostanete na tej poti do finala!

Zato Vi Slovenije sini, zvesti svoji domovini, eno srce bodite, če Vam je ljubezen mati ino sloga Vas pobrati, Večna bo Slovencev čast!

Zveza Domoljubnih Društev Hervardi

predsednik:
Andrej Šiško


Ko sem prišel z ribolova po 1. četrtini sem gledal v ekran, in mi ni bilo jasno, kakšne statistike prikazujejo - 30 : 9.
Fantje, mislim da zmaga ni bila šok - šokantna je bila igra. Nihče noče delati pritiska na vas, vendar po igri sodite najmanj v polfinale. Preberite si samo komentarje na RTV SLO med in po tekmi.

Samo za ilustracijo : "Kje Nowitzki kupuje južno sadje" - "Pri Nesteroviču".

LP Marko, Planina pri Postojni
Je bilo lažje v živo navijat v Alicanteju, kot zvečit daljinca in tulit ter vriskat pred TV-jem!
BRAVO FANTJE, BRAVO SLOVENIJA!!!
LP
Tomo
TO KAR STE NAM POKAZALI IN PRIKAZALI V TEH DNEH,SAMO DOKAZUJE DA STE LJUDJE,KI JIM JE DRES REPREZENTANCE SVET IN DA SE SAMO NA TAK NAČIN IGRA ZA SVOJO DRŽAVO!!
PUŠČATE SRCE NA PARKETU,DRUG DRUGEMU POMAGATE IN DRUG DRUGEGA DVIGUJETE KO VAM NE GRE,A V OČEH VAM VIDIMO V VSAKEM TRENUTKU ODLOČNOST IN SAMOZAVEST,TUDI KO STE V MINUSU,SE NE USTRAŠITE ALI PREDATE,TEMVEČ SAMO ŠE DODAJATE AGRESIVNOST IN TEMPO,KI VAS POPELJE DO KONČNEGA REZULTATA IN TO JE ZMAGA. IN KO ZMAGATE OSTANETE
ZMERAJ TRDNO NA TLEH,TAKO DA IZPADE DA SMO MI BOLJ EVFORIČNI KOT VI IN TO JE ODLIKA VELIKIH,NAJVEČJIH IN VI STE VELIKI NAJVEČJI,VI STE DANES SRCE SLOVENIJE IN VSI MI BIJEMO Z VAMI IN SMO Z VAMI PA TUDI ČE BI IZGUBILI BOSTE OSTALI VELIKI,KER STE POKAZALI KAKO SE JE
TREBA BORITI ZA SVOJO DRŽAVO,FANTJE RAVNO TO JE MANJKAL IN SAMO LOMITE IN DAJTE VSE OD SEBE IN NIKOLI NE BOSTE DELEŽNI SLABIH KRITIK.
IGRAJTE DALJE Z NAJVEČJIM SRCEM,KOT STE DOSEDAJ!!!!

SVAKA VAM ČAST

MIRO KUZMIČ

Ne najdem dovolj besed občudovanja za to, kar ste naredili na tekmi z nemško reprezentanco. Verjamem, da ste sposobni iti vse tja do vrha. Zame ste prvaki že samo zaradi borbenega pristopa in vsa Slovenija je upravičeno ponosna na vas - na vse, od prvega do zadnjega.

Fantje, najboljši ste!

Ne popuščajte niti na naslednjih tekmah, mi smo z vami. Še naprej vam bo pozitivne vibracije v mislih in preko malih ekranov pošiljala vsa domovina...

Tadeja iz Selnice ob Dravi
Hvala fantje za vse, kar ste doslej naredili in
za vse kar še boste v naslednjih dneh.
Pridem v Madrid, da v živo vidim to zgodovinsko
složnost slovenske košarkarske reprezentance.

Dragan iz Kopra

Lep pozdrav

To kar se dogaja zadnje dni s Slovensko košarkarsko reprezentanco je vse kar bi si navijač in državljan Slovenije lahko le želel. Naši igralci z igro dokazujejo da jim
nobena reprezentanca ne more vzeti zmage. Obramba na trenutke deluje kot Kitajski zid, borbena igra v napadu pa le še dopolnjuje to obrambo. Vsak igralec na igrišču daje vse od sebe, kar se seveda opazi že po samih nastopih. Za mene in še marsikaterega drugega ste e evropski prvaki in mislim da boste to še večkrat pokazali. Od te moje izjave ne bom odstopil tudi če vam to uradno ne bo uspelo.

Peter iz Ljubljane

Alo alo!

Seveda najprej četitke za novo zmago. Ekipa končno kaže kašno srce imamo Slovenci in samo hvala vam gre, da na vsaki tekmi na igrišču pustite vse! Le tako naprej!
Naj vam še povem, da smo tu v mali Sloveniji vsi izredno ponosni na vas in že nabiramo eurčke, da pridemo tudi mi svoje glasilke spraznit kar v Madrid..

Se vidimo! Miha


Cela Slovenija in vsi slovenci po celem svetu smo tak ponosni na vas ! Jaz zivim v Svici, pa sem se danes po tekmi proti Nemcji skoraj jokal tak sem bil ponosen na vas. Nisem se videl da se do toliko bori za Slovenijo...hvala vam za take igre ...nikoli ne bomo pozabli kak se borite ....BRAVO
Dean
Predno bom tole tekmo proti Nemciji zares dojel, bo morala miniti vsaj ena noc. Prvi polcas, sama napetost. Nemogoc izid 30 : 9 me je nekako postavil v obcutek, da se stvar v bistvu ne dogaja. Kdaj bo torej tekma danes? V zadnji cetrtini sem navijal predvsem se za to, da Nemci ne bi dosegli 50 pik. No, pa jih niso. Ampak to je bil spet en tak mesan obcutek. Ko ves, da smo zmagali, pa se vse zdi kot neke sanje. 77 : 47? Tako je bilo na semaforju, tako je pisalo na ekranu... Cudovita zmaga nad vsemi pricakovanji, le se dojeti bo treba (ne zmage same po sebi, ampak na tak nacin).
Trojka Jake proti Italiji je ponudila katarzo po noro razburljivi tekmi in koncnici. Zgresen met Tonya v tekmi proti Franciji me je prav tako povzdignil nad oblake. Suverena zmaga nad Turki se je zdela povsem logicna glede na garanje v obrambi in na celem igriscu. Proti Nemcem 77 : 47? To mi bo pa jutri verjetno ze malo bolj jasno!

Rekordi padajo in zares lepo je videti, da jih enkrat za spremembo rusi nasa, slovenska ekipa. Koncno ekipa, ki zna ziveti in se boriti kot ekipa. "Izbrana vrsta" samih legend! Timsko delo in neupogljiva volja!

Cestitke pa cestitke pa cestitke!!! Uau, to pa je kosarka. Vas gledamo v sredo, drzte se!

Bostjan in druscina iz Skofje Loke
Vse čestitke celotni ekipi, borite se do konca!
NAJBOLJŠI STE
Fleshy

To je pravi team spirit! S tako igro bi dans padla tud
Amerika. Sploh ni čudno, da naš Smodišš tako
trga...je pač čas trgatev:)

Bojan in NM
Fantje, dejansko ni besede, ki bi zmogla opisati, kar ste nam navijačem ponudili s svojimi igrami... "fenomenalno" je morda še najboljši približek:) Z vami bomo do konca in naprej!

CILJAJTE VEDNO PROTI MESECU. TUDI ČE ZGREŠITE, VEDITE, DA MERITE MED ZVEZDE:)

Lp, Kristy*
Fantje, ne tko dobro igrat, ker boste zanetili se
kaksen mednarodni spor! :)))
Ne res, vse cestitke...Pred prvenstvom sem pac bezno
spremljal kosarko...od zacetka tega prvenstva pa je
kosarka postala razlog za zivljenje...HVALA VAM za
tako srcno in predano igro in srecno z Litvo in potem
naprej v cetrt finalu!Kras je z vami! ;)

Tadej iz Sezane

Zdravo ekipa:

Svaka čast !!!

Moj najboljši frend je po prvi četrtini z nemci šel zbudit svojega 6-o šolca, ker je reku da to enostavno mora vidt!!! Kot vzor kako se fight-a na terenu za Slovenijo.

Gremo do konca!!!!
Marko

Dragi nasi junaki,
bom zelo kratek...košarko spremljam že od naše osamosvojitve naprej. Nikoli nisem zamudil nobene reprezentanène tekme, spremljal sem vsa prvenstva in spremljam tudi vaše nastope v svojih klubih. Nikoli do sedaj nisem videl tako bojevite, tako nepopustljive in odgovorne reprezentance kot jo imamo letos. Obrestovalo se je trdo delo v pripravah in kljub odpovedim "zvezdnikov" je selektorju uspelo narediti èudež. Slovenska ekipa se bo borila za medalje. Po tekmi z Francijo sem ostal brez besed... Lahko vas samo obèudujem.
Upam, da se bodo naši t.i. zvezdniki zdaj moèno sekirali, ker niso del šampionske ekipe... Upam, da jim je sedaj žal, da niso tam.... Ampak oèitno jih sploh veè ne potrebujemo.
Fantje, vi ste že junaki. Èe pa prinesete medaljo boste pa bogovi. In upam, da vam bo uspelo, kajti vsi si to zaslužite!
Z vami do finala,

Andrej
Lep pozdrav tudi iz moje strani!
Spremljam Vas skozi celotno prvenstvo in sem res navdušen nad Vašimi izjemnimi rezultati!!!
Še bolj pa me navdušuje Vaš način kako iz tekme v tekmo stopnjujete formo in premagujete tekmece.
Najlepše pri vsem tem pa je to, da res s srcem zastopate barve naše Slovenije in dokazujete vsej Evropi,
da kljub temu, če smo majhni, imamo veliko srce in najboljše košarkaše!!!!
Čestitam Vam tudi ob nocojšni imenitni zmagi nad Nemčijo in se Vam zahvaljujem za čudovito darilo za
moj rojstni dan :)!!!
Hvala in obilo uspehov še naprej!!!!
Slovenija gre do konca!!!!
Lep pozdrav iz domovine,

Damjan ( Tacen pod Šmarno goro - Ljubljana )
Najprej, lepe pozdrave vsem!

Ekipa deluje kot Svicarka Singerica :) Smodis, hvala ti ker si dal ekipi 200% borbenosti. To je zal ekipi manjkalo vsa ta leta, priznajmo si vsi.

Ekipa igra z voljo in ognjem v oceh, to je najlepse gledat. Litva je vasa, ce bo vasa volja mocnejsa , kot nasprotnikova!

Nekaj si zapomnite, ne zmaga kvalitetnejsa ekipa, zmaguje ekipa ki si zmago bolj zeli!!!!! Poglejte si Spanijo na SP, Grke so dobesedno povozili, naj vam bo ta tekma lep primer.

Vasa kvaliteta je nedvomljiva, samo ognja ne izgubite, ki v vas gori s polno mocjo! ZDAJ je vas cas, da sezete po najvisjih mestih!

Pozdrav iz Mariborskega ®KKja :)

Andrej

My dear friends!

Play at 400%!

Four wins are still missing: Lithuania, Croatia, Spain and once more Lithuania.

And you will champions.

Best regards from Czech Republic.

Jan


Vsem igralcem in vodstvu iskrene čestitke za borbenost in igro, ki jo kažete.
Zares nas razveseljujete in upam, da bomo videli še veliko takih predstav kot
proti Nemčiji. Fantje VSAKA ČAST in spoštovanje.

LP Mitja Letnar

Dragi fantje!!

Včasih so bile risanke na sporedu malo pred sedmo zvečer, ne pa ob pol desteih zvečer:):):):):):)

carji ste..............

Lep dan vsem

Tadeja

Pozdravljeni!
Rada bi vam čestitala za vse uspehe, ki jih dosegate na tem EP-ju! V Sloveniji počasi vlada že rahla norija zaradi vas in rezultatov, ki jih dosegate! Vzdušje je preprosto košarkarsko:):) Poskrbeli ste za kar nekaj infarktnih noči in večerov ter govora o košarki tudi na delovnih mestih!
Torej...samo tako naprej, ponesite Slovenijo čim višje, da si bodo drugi zapomnili kdo s(m)o Slovenci!
Držim pesti in navijam za vas!
Lp

Katja K.
Fantje, vi ste v prejšnjem življenju bili ubijalski Levi.
Resnično vse čestitke, res ste neverjetni. Gremo naprej in zdaj bodo nasprotniki trepetali pred smrtonosnim ugrizom.
Mi smo z vami.

Baras

Madrid, pazi se !
Izpod Alp prihaja zelena rapsodija s peno na ustih!

Čestitke! lp Zoran iz Prekmurja


Živjo, že od Srečkotovih časov nisem imel več tega občutka v pričakovanju nove tekme, to je to fantje, imate 'tisto nekaj'...z vztrajnostjo in delom ste si to pridobili in želim vam da uživate v tem do konca prvenstva in prav tako vsa Slovenija.

Lep pozdrav iz Slovenije

Boštjan

Best regards,

Simon Marolt

imate kontakt od tistega fanta, ki bi šel z avtom do madrida?
ker imam boljšo ponudbo zanj, da se ne bo ravno z avtom vozil tako daleč...

hvala in lp,

jana
Fantje vsaka vam cast za prikazano!! Ne glede kaj se bo zgodilo v nadaljevanju smo ponosni na vas ze zdaj, ker se vidi kako se bori za svojo domovino!!!! Taksno srce kot ga imate vi ni imela se nobena reprezentanca do zdaj!!! Ce bomo pa v borbi za medaljo pa pridemo s kolesi v Madrid!!! SLOVENIJA RULES
Matej J! prekmurje republika
Lep pozdrav,

Fanjte kapo dol. Ne glede kateri boste na koncu ste naredili tisto, kar smo ze dolgo pogresali – vrnili upanje v našo košarkaško reprezentanco in pokazali vsem kako se bori za Slovenijo! Se enkrat bravo!!!

Lp, jakaBRAVO FANTJE!

Vsaka čast. Zame ste največji junaki, ne glede na to, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh! Tako se bori za svojo DEŽELO!

Samo še naprej tako verjemite vase in igrajte srčno in složno, pa uspeh NE MORE IZOSTATI!

Joj, kako ponosen sem, da sem Sloven'c!

Sandi

Lp!

Ej, svaka čast!

Sam tolk (uživajte!).

Blaž

Zrihtajte čarter v soboto, da lahko gremo navijat!!!

Tomi
Lepo pozdrav vsem v Španijo!

Res je lepo od vas, da se tako borite za naš grb in na primer če se bo sedaj zgodilo kaj nepravilnega vam ne morem očitati ničesar, ker tako kot se letos borite vam lahko Slovenci rečemo kapo dol. Upam pa, da do tega ne bo prišlo in da se vidimo v finalu, ter potem še s povsem enako zasedbo (brez teh zvezdic ki so ostali doma) borite na OI in pokažemo svetu kje je Slovenija in da nas enkrat opazijo tudi drugod po svetu.

Izjava na Radio City (Dejan Vedlin): Kak moremo pozdravljati Nemce? 30 (dreißig) Malo humorja more bit JJJ

Lep pozdrav od Mateja iz Radelj ob Dravi!!!!!!
Tako se bori za našo državo. Po naši nogometni pravljici, prvič čutim res
prave mravljince in "kurjo polt", ko gledam vaše fantastične predstave.

Tale dogodek pred včerajšnjo tekmo govori vse.
So šle 3 starejše tetke zvečer k' maši in jih poslušam z balkona:"Me prov
zanima, kga boda dns naši pobje prot Nemcem naredli."
Druga tetka pa pravi: "Ja kga nejki, premagal jih boda k' lejta 45."

Fantje 100 litrov cvička je pripravljenih, da ga timsko uničite.

Lep pozdrav in vsa čast

Sašo Tratar
Pozdravljeni fantje zelo sem navdušen nad vašo igro včeraj sem pred TV-jem
kar skakal od veselja ko ste razbili Nemce. Seveda mi je košarka zelo
priljubljena saj sem jo treniral 8 let igral sem za KK Triglav. Upam pa da
boste premagali še Litvance in da boste igrali še naprej tako kvalitetno.
Slovenija je z vami ne glede kje smo navijamo za vas! Če imate kaj časa naj
kateri kaj odpiše!

Lep Pozdrav iz Kranja - Struževega

Grega Marčan

Fantje, včeraj zvečer, ko sem gledala tekmo z Nemčijo, mi je bilo prav dolgčas...... :-)

Pa prosim, pozdravite Vilfana... Je najboljši komentator...Najbolj všeč mi je bila izjava ko je rekel: "Zanalašč ne bom našteval najboljše strelce, ker so vsi najboljši...."
No nekaj takega.... :-)

Srečno.

Vanja
Svaka čast vsem, res ste dobri, Smodiš, Nesterovič, Lakovič, Jagoda -kapo dol! Mlajši ifralci, Dragič, Oba Lorbka Slokar - Norci ste res!!
Ej rašo, sem mislu, da boš z banano Nowitskega do kolen v parket zabu:) Smodiš - zdej pa si Nba "Placebo efektnim" zvezdnikom pokazal, da so lahko samo še sami sebi v namen.

Pipan, po Beogradu so te vsi kritiziral, zdej si jih pa dokončno gobce zapru!!!!!!!!!!!!

Sicer pa košarkarji ste intelegentni vrhunski športniki, ki se morte v Sloveniji začeti bolj ceniti, ker ste spoštovanja vredni, za fuzbalerje pa rajši nebi mojga dragocenega časa zgubljal, ker s periferijo se nima smisla bosti!

Pojdite kot heroji in zavzemite Madrid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fasciniran sem kot še nikoli!!!!
Urban
Odlièno, super, fenomenalno ali SLO košarskarska reprezentanca!!!

Vsaka èast igralcem, strokovnemu vodstvu, maserjem, navijaèem,... najboljši ste!!!! Kar tako pogumno naprej.

Kakšno delo ste do sedaj naredili vam lahko pove ta podatek - košarko oz. SLO košarkarsko reprezentanco je zaèela gledati še moja mama. Pa vi delate èudeže, ste èist znoreli. Èe bo šlo tko naprej bo zaèela gledati še nona (adijo Obzorja duha ), v finalu sem pa preprièan da še preostala žlahta. Juhuhuu pa bom vidu strice, tete, bratrance in sestriène z njihovimi podmaldki po dooolgem èasu. Kumej èakm!!!!!!

PS. Tud èe ne bo finala ali medalje ste pokazali kako se bori za SLO grb, bravooo!

Denis z Wajdušne

Pubeci, vsaka čast za vse, do zdaj, odigrane tekme, res kapa dol za borbenost, tako se bori za Slovenijo!!

V četrtfinalu pa pametno, brez evforije, ker samo s pametno, agresivno igro in pa z borbenostjo lahko zmagamo v četrtfinalu, pa da se nam ne ponovi Beograd!!

Veliko, veliko sreče in srca v četrfinalu!!!

Boštjan Krivec....Štajerska

Pozdravljeni......

Vsem članom naše reprezentance kapo dol za vse, kar ste do sedaj prikazali v Španiji!!!!! Zaradi vaše borbenosti, odločnosti in enotnosti je bilo tekme na tem prvenstvu užitek gledati, dokazali ste, da le denar in ime še ne naredita zvezdnika, najbolj pomembno je srce in vsi ste dokazali da je vaše še kako veliko!!!! Vsa SLOVENIJA je ponosna na vas!!

Naj se sliši, naj se ve, Slovenija v finale gre!!!!!!
Franc
Krištof Kolumb je odkril Ameriko, vi pa proti Italijanom Da Vincejevo šifro (Jaka pod tri navpično v zadnji sekundi)!

Porto je že dobro vino, a kaj ko nima niti enega Lorbeka - dve začimbi za zmago!

Čeprav so vas hoteli sodniki uničiti, ste se napravili Francoze in Parker je postal Darker (prav jim bodi za Raša)!

Turki so svojčas zavzeli pol Evrope, danes vam pripada cela (Uroš in Rašo sta večja od turških nebotičnikov - naj še malo počakajo s pristopom v unijo)!

Takoj lahko razpustimo slovensko vojsko, ker je vaš Wehrmacht premagal mogočno Nemčijo (ne bodo prišli k sebi, ker ima Matjaž večje srce od Dirka)!
Davorin

Brez besed, pa kapo dol!!!!!!!!!

Tolk dobre igre Rašota pa še ne, svaka čast! Čestitke prav vsem po vrst od najmanjšega do največjega, pa od najstarejšega do najmlajšega. Tako se bori to je taprav basket. Tisti ki so odklonili igranje za reprezentanco iz različnih razlogov, pa pokažite, da ste brez njih še boljši. Gremo naprej!!!!!!!!!!! Slovenija
je z vami!!!!!!

Tina
Fantje neverjetni ste!! V takih trenutkih sem prav ponosen, da živim v majhni deželici z imenom Slovenija!

Ne se ustrašit famoznih nasprotnikov, kajti s to igro in s to obrambo, ki jo imate, lahko konkurirate marsikateri ekipi z poigravanjem z mislijo na zmago!!!!

Slovenska obala je z vami, bari so polni in nabiti z emocijami, celo italijanski in nemški turisti, ki so bili z nami v baru včeraj niso mogli verjet kaj se dogaja!! Seveda tiho so bili celo tekmo ampak mi državljani republike Slovenija smo naredili cel kaos!! hehehe...

Dejte še naprej igrat tako igro, z čim manj neumnimi napakami!!

Brnik ups Letališče Jožeta Pučnika (wtf?) bo odneslo do olimpijskih iger!!

Lep pozdrav iz Portorožža!!!

Portorožžan

Fantje, kapo dol (je rekel Katanec)

AMPAK ne poslušajte vseh pametnjakovičev in novinarjev in analitikov, ki bluzijo v stilu: drugo mesto v skupini je zagotovljeno.

NE! Natlačite še tistim Litovcem svojih 80 pik in jim pokažite kdo je glavni na sceni. Naj imajo oni zagotovljeno drugo mesto v skupini.

Naj jih bo strah, ko bodo zaostajali za 20 pik.

lep pozdrav

Boris TOMAŽIN

Jest na vodi cutm (pa ta me se nkol ni pustila na cedilu:), da vas bom u nedeljo
(namest, da bi se ucila) gledala v finalu ... drugo leto nardim vse izpite
junija, pa pridm navijat za vas v Peking!!!

Ponosna Slovenka
Pozdravljeni fantje.

Sam sem srčni bolnik in si poti v Španijo, da bi si vas ogledal v živo ne morem privoščiti, vas pa zato z veseljem in ponosom spremljam doma preko televizijskega zaslona.

Res je, da mnogi niso bili prepričani, da zmorete to, kar sedaj prikazujete. Vendar pa vem, da je človek najmočnejši takrat, ko je najbolj ranljiv. Hoteli ste pokazati kaj znate in zmorete. In ne glede na to, kako bo v naprej ste že dosedaj naredili ogromno za promocijo košarke v Sloveniji. Upam le, da se bodo tega vašega kolektivnega duha, ki vas krasi nalezli tudi klubi v Sloveniji. Upam, da bo vaš uspeh pokazal sponzorjem, državi in še komu, da si v Sloveniji zaslužimo večja vlaganja v košarko in Union Olimpijo, kot edeinega udeleženca Evrolige. Kako lepo bi bilo ponovno videti Union Olimpijo ali kateri drugi klub na Final four turnirju, kako lepo bi bilo videti novo zmago katerega od slovenskih klubov nad Realom kot je to pred leti uspelo Krki. Ja resnično upam, da se bodo ti časi še kdaj vrnili.

Skratka želim vam, da še naprej igrate tako, kot do sedaj, čeprav vem, da bo to težko. Predvsem pa želim vsem, da ostanete zdravi saj boste le tako lahko še naprej igrali tako, kot do sedaj.

Srečno in držite se.

Lep pozdrav vsem igralcem in strokovnemu vodstvu.

Bojan Čubrakovič
Kvedrova 1

1000 Ljubljana

Bravo, bravo in še enkrat bravo! Kaj takega kot ste prikazali včeraj si pred začetkom evropskega prvenstva ni predstavljal nihče! Samo tako napre, najprej jutri zlomimo še Litvo potem pa počasi po naslov Evropskega prvaka!!!

Denis iz okolice Murske Sobote

DRAGI NAŠI!!!!

NE VEM,KAJ NAJ REČEM.FENOMENALNO!!!
NAREDILI STE ČUDEŽ,ZATO STE SVETNIKI!!!

SRČNA HVALA ZA NEPOPISNE TRENUTKE!!!

kAR TAKO NAPREJ!!!
Bernard
Fantje, nič več ni važno.

Za nas ste že prvaki.

Janez in navijači iz Notranjske dežele.

POBJE FULL NAŽIGATE VSE PRED SEBOJ.LEPO VAS JE GLEDAT.LE TAKO NAPREJ….

ŽELIMO VAM,DA PRIDETE ČIM VIŠJE,SAJ TJA TUDI SODITE .. PRVO DELO V SLUŽBI NAM JE ,DA POKOMENTIRAMO VAŠE VELIKE ZMAGE.

VAŠI NAVIJAČI IZ SEVNICE

LEP POZDRAV IN TAKO NAPREJ!!!!!!!!!!! SREČNO!!

Fantje!

To, kar ste pokazali na tem evropskem prvenstvu, je fenomenalno! Cela Slovenija je na nogah, vsi smo z vami! Držimo pesti, razbija nam srce, kričimo in se potimo z vami pred TV zasloni!

Srečno še naprej!

Timotej

Lep pozdrav v Madrid !

Zame ste že evropski prvaki!!! Tudi, če ne zmagate niti ene tekme več na tem EP, ste presegli vsa moja pričakovanja. S tamalim ( sinom ), sva spremljala vse Vaše tekme. Ker se tudi sam ukvarja z športom, sem mu Vas lahko predstavil za vzgled, kako se premaga tekmeca. Lahko si neizkušen, tehnično slabše podkovan, imaš pa veliko SRCE, voljo, željo, " jajca ", da se ne bojiš " velikih "pa pride tudi rezultat, kar ste dokazali tudi sami. Mnogi govorijo, da ste imeli tudi srečo, pa kaj! Sreča spremlja HRABRE!
O igralcih, kateri so zavrnili igranje za REPREZENTANCO pa:
- Kdor je poškodovan- opravičljivo

RAŠO, bi lahko pokupil vas in Katančevo Šmarno goro, pa se še vedno odzove povabilu, čeprav ima tudi sam verjetno probleme z delodajalci!
Zato pa je fant tudi tako uspesen. Je garač, borec, NI EGO, nikoli ne bo igral najlepše košarke, bo pa ČLOVEK z velikim srcem tudi po končani karieri.

Reprezentantom v Španijo sporočam: POSTALI STE LEGENDE TUDI ,ČE NE BO MEDALJE! POSTAVILI STE NORMATIVE, KAKO SE BORI ZA DRŽAVO, V VSEH ŠPORTNIH PANOGAH!!!

Ostanite še naprej dobra klapa, ne glede na rezultat.

Marko in Aljaž MARIBOR
Slovenija hvala vam za nepozabne trenutke, ki ste nam jih namenili ob
spremljanju tekem! Res ste carji! Obrazi po koncu tekme Parkerja, Nowitzkega...
povejo vse :D Reprezentanca ima srce in jajce tako da se ne bojim da bi bili
navijači razočarani! Slovenci smo z vami!

P.S. Rad bi čestitav sosedu za 2 pike proti Nemčiji! Kozjani smo ponosni na tebe
Sandi Čebular! Prav tako čestitam za nastope Jakatu Klobučarju(se slišima kj na
msn)!

Gremo do konca!

Zico
Živeli!
Ne vem sicer kaj se dogaja z vami, naši Slovenci, sam tole kar prikazujete je fascinantno. Dejte, lepo vas prosm, kej pršparat za vikend, ki prihaja :).
V Madridu pogrešam le še kuliso, ki jo znajo pripraviti slovenski navijači. Ne vem sicer, če se obračam na pravo mesto. Zanima me namreč nakup četrtfinalnih vstopnic, sedaj pa ne vem kako je s prodajo le-teh. Ali so le-te že razprodane, obstaja morebiti kakšen navijaški fond vstopnic za državo, ki nastopa v četrtfinalu, ipd...
Hvala še enkrat za te nepozabne septembrske večere

Pozdrav iz Dolenjske, Matej.

Obèutki ob spremljanju tako kolektivne igre,kot jo igrate Vi - slovenska reprezentanca in ob takih emocijah in motivu,ki ga izžarevate, se to enostavno ne da opisati z besedami. Vsem skupaj iskreno želim še kakšen korak naprej. V vsakem primeru pa smo Slovenci z Vami! Sreèno!

In še to: vedno sem si želel to reèi: "Alešš Pipan - ti si legenda!"

Saššo Kisela
Svaka čast, le tako naprej!! navijal sem za vas že v Alicanteju in če bi le dobil karte bi odpotoval še v Madrid, saj takih predstav ne moreš gledati le iz naslonjača! V Alicanteju ste pričarali čarobno vzdušje, zato tudi Madrida ne bi rad zamudil! S tako srčno igro lahko premagamo vsakogar!!

Le tako naprej in gremo na juriš po medaljo!!:)

Nejc

Že dolgo sem čakal,da se to zgodi!Da bodo mojemu sinu,ki je zaljubljen v košarko in je sedaj v kategoriji U-12 kar žarele oči ob vaših igrah.To kar počnete,je največja vzpodbuda za mladega košarkarja.Tudi v njemu so se zbudile sanje in močna samozavest za dokazovanje.Velika hvala,saj se mi sedaj ni potrebno kregati z vašimi kritiki.Vedel pa sem ,da bo prišel velik dan tudi za našo košarko.

Ne mine ura,da ne bi bili z vami v mislih.Na mnoga leta!

JANI BOŽAK IN SIN NEJC


Vse čestitke za igro, bilo je napisanega že veliko... z moje strani le toliko, všeč mi je ker igrate do konca ne glede na rezultat, tako je prav in le na ta način se zmaguje! Ne popuščajte! sLOVEnija je z VAMI! Premagate lahko vsakogar!
Držimo pesti še naprej!

Domžale so z Vami!

Maja


Bravo. Bravo. In še enkrat BRAVO!!!.

Borci, levjesrčni.

ČE BI MORAL NEKOMU POKAZATI, KAJ JE EKIPNO DELO, BOLJŠEGA ODGOVORA, KOT JE
OGLED VAŠE IGRE NI. STE VZOR EKIPNEGA SODELOVANJA. LASTNOSTI, ZA KATERO
PRAVIJO, DA PRI NAS NI RAVNO RAZVITA.
VESELJE VAS JE GLEDATI.

ŠE NAPREJ VAM ŽELIM VELIKO USPEHA IN VESELJA V IGRI, ĆAPINU PA USPEŠNO
OKREVANJE.

Rok Cuderman


Bravo Slovenci. Tako se igra vsi za enega, eden za vse. Sploh ne bom izpostavljal posameznikov ker ste vsi kot celota FENOMENALNI.

Tako se igra, borbeno ter agresivno do zadnje kapljice krvi. Čestitke celotni ekipi z vodstvenim kadrom.

Matija


Iskrene čestitke za odlične predstave. Navdušujte nas še naprej. Mogoče samo ena sugestija G. Pipanu, prosimo Vas, da vse te reprezentante vpokličete tudi v ekipo za OLIMPIJSKE IGRE, saj so samo ti fantje preživeli poletje na pripravah in pustili srce na igrišču v Španiji. Menim, da ni prostora za ostale »zvezdnike«.

Lep pozdrav Boštjan


Ko vas takole spremljam po televiziji sem ponosen, da sem Slovenec. Hvala vam fantje za te nepozabne predstave. Pokazali ste vsem kako se bori za barve domovine. Dokler imate takšen pristop in kažete takšno borbenost in nepopustljivost ste zame asi tudi če bi vam v nadaljevanju spodletelo.

Hvala vam še enkrat da tako igrate in veliko sreče v nadaljevanju.

Lep pozdrav Miran


Bravo, fantje, za prikazano doslej, za srčnost, za vrhunsko NBA obrambo, za ekipni duh, za raznovrstno, lepo in učinkovito igro v napadu, ki je na trenutke kazala največ sorodnosti s staro jugoslovansko šolo (vendar oplemenitena z vrhunsko obrambo). Vse čestitke, ne glede na nadaljevanje, v katerega pa pri enakem pristopu in obrambi ne dvomim!!!

Vaša igra in rezultati so še bolj neverjetni ob dejstvu, da je ostala doma cela reprezentanca, ki je po imenih morda celo močnejša od te, ki igra (Udrih,Vujačić,Bečirević,Ožbolt, Gorenc,Nachbar, Milič,Tušek,Zagorac,Brezec...)!!!

Kaj to pomeni? Da je iz 12 vrhunskih igralcev istega ranga težko sestaviti vrhunsko ekipo, da mora biti jasna hrbtenica ekipe (Rašo, Matjaž, Jaka) in da morajo biti vse misli podrejene skupnemu uspehu in ne lastni promociji (ki pride itak le kot nagrada za skupni uspeh). Čeprav bi kakšen od manjkajočih (Marko, Sani...) še kako prav prišel v nadaljevanju. Pa drugič, mogoče.

Čestitke za vse skupaj seveda tudi Alešu Pipanu, ki za nameček prav neverjetno “kolobari” s samo štirimi igralci na treh igralskih mestih (Jaka, Dragič, Domen, Jagoda) pri tem pa nekako uspe ohranjati ubijalsko obrambo! Vrhunsko!!!

Za spodbudo vam pošiljam link na komentarje iz srbskega časnika B92, kjer so poznavalci košarke iz Srbije zapisali veliko lepih misli o vas in vaši igri !!!

Le tako naprej !!!

http://www.b92.net/sport/eurobasket2007/komentari.php?nav_id=263013

Edo iz Ljubljane


Pozdravljena ekipa!

Najprej čestitke za vse dosedanje zmage na tem EP!! Hvala vam za vse kar ste do sedaj naredili na tem EP!

S takšno igro bodo prišle še večje zmage v prihodnjih tekmah!

Pohvale tudi vsej spremljevalni ekipi naše reprezentance!

Srečno!!

Peter


Pozdrav vsem.

Hvala vam za enkratne predstave ki jih kažete na EP.Upam da bo šlo tudi naprej tako,vseeno pa ste že naredili veliko.
Veselje je gledati našo malo četico,pod komando Aleša Pipana kako melje.

Veliko sreče še v naprej,želim pa vam da pridete do kolajne,kajti zaslužili ste si jo.

lp
Mitja


Pozdravlljeni!

Učenci 2cf iz Ekonomske šole Lj (prešernova), smo z vami in vam želimo še kakšno ponovitev tekme z Nemčijo :-).

Košakarski pozdrav
Dijaki 2cf še posebej Škafar Jure


Ponavadi sem imel vedno probleme s punco, sestro,...ko je bil na programu šport, zdaj vas gledamo in spodbujamo vsi. Vedno sem bil ponosen Slovenec,ampak zdaj me bo raztrgalo od vaše hrabrosti in požrtovalnosti. S takšno igro vam bomo stali ob starni tudi ko boste zgubljali, kajti vsi vemo kako je EP naporno in dolgo. Mislim da bi se tudi nogometni reprezetanti morali začeti zgledovati po vaši borbenosti in predanosti slovenskemu grbu.

Se vidimo v Madridu, s tem bi rad tudi spodbudil vse Slovenske navijače, da se v čim večjem številu odpravimo k našim tigrom.

Le tako naprej, Slovenija diha za vas.

Lp Jure


Svojo premočrtnost nadaljujte brez zadržkov, popuščanj, usmiljenja in tolerance! Naj se vas spominjajo vsi, še dolga leta in desetletja, sam si pa tako kot vi in vsi slovenski državljani in državljanke - ljubitelji košarke, želim najvišjo stopničko v Evropi..., ki bo prinesla košarkaško nesmrtnost!

Selektor, naj v slogu Srečka Katanca zapiše vas in igro košarke v srca navijačev za danes in bodočnost, ki nam jo s svojimi uspehi prinašate. Ponosen sem na vas, z mano pa za vami stoji še cela četa železničarjev iz Zidanega Mosta in Tržišča.

Srečno in pogumno ter družno v nove zmage!

Stanko s prijatelji!


dajmo naši, to se pravi biti ekipa. Nadaljujte v tem ritmu in lahko naredite še veliko.
Vsak dan od začetka prvenstva nas razveseljujete in resnično nam lepšate dneve. Vaša igra, predvsem pa pristop, kolektivni duh in borbenost je za vzor vsem ekipam iz za v učbenike. Zdaj se vam vrača vse za nazaj z obrestmi vred in vesel sem, da se to dogaja vam, ki ste se odzvali vabilu selektorja, ker ste kljub nekaterim odpovedim pokazali, da imate veliko srce in ogromno poguma.

resnično ste enkratni, vsi od prvega do zadnjega. samo tako naprej!

Marino


Ni ga cez rek I FEEL SLOVENIA. Mislim da bo kar drzal v teh dneh. Ni ga Slovenca ki ne bi z dvignjeno glavo stopal po rodni grudi in kateremu srce v teh dneh ne bije samo za eno stvar. To je KOSARKA. Po zaslugi VAS Junakov, ki ste nas z vaso srcnostjo, pogumom, znanjem ter Slovensko trmo pripepljali ponovno v en ze skoraj pozabljen trans ponosa, katerega pa vcasih tako prehitro pozabimo. Ampak Vsi mi , kateri verjamemo v vas, vam ze sedaj ne moremo ocitati prav nicesar. Za nas ste ze sedaj Evropski, Svetovno, Vesoljni prvaki.Kar koli bo se dogajalo v prihodnosti bo Herojstvo, ki ga kazete na vsaki tekmi. O tem smo prepircani prav vsi. Taksno herojstvo, borbenost ter organizitranost in disciplina pa vas ne more pripelajti nikamor drugam kakor na vrh evropskega prestola ali se celo visje, tako visoko da bo celo Triglav mali pred vami.Zato JUNAKI nase lipe, LE TAKO NAPREJ. Slovenija ter vsi ostali SLovenci sirom sveta smo z vami.

Naprej zastave slave!
na boj junaska kri
za blagor ocenjave
naj Puska(kosarka) govori!!!

Branko iz okilice Maribora


Kaj naj rečem. Škoda, da Madrid ni bližje. Kako letos dihate, kot ekipa, to je nekaj neverjetnega. Rašota še nikoli nisem videl tako trgati, kot pitbull je, se je videlo že na tekmi s Francozi, ko so ga izključili. In prav je tako. Pravi kapetan. Takšnega moštvenega duha bi si želel vsak, ki ima opravka z reprezentanco. Sicer ne vem, komu in kako vas je uspelo tako psihološko pripraviti, vendar, kot pravijo, med vami je prava kemija. Upam, da KZS s pomočjo Vlade RS prav tako vidi, kaj se dogaja z vami, kot igralci in z nami, kot navijači. In da ne bo po koncu prvenstva ostalo samo pri tem, kakšno reklamo delate Sloveniji, temveč, da vas bodo nagradili, da ne pomote, finančno, kot se spodobi. Zaradi vas je cela Slovenija ponosna, mislim, da je dolžnost države, da vas za to nagradi. Če gre lahko za veliko bolj nespametne stvari toliko davkoplačevalskega denarja, se mora najti tudi za vas. MORA. Se sploh zavedate, fantje naši, koga vse ste premagali: Italija (57 mio prebivalcev), Poljska (38 mio prebivalcev), Francija (64 mio prebivalcev), Turčija (71 mio prebivalcev), Nemčija (82 mio prebivalcev). Je sploh še potrebno kaj dodati ? Lahko ste ponosni, da ste del take ekipe, hkrati pa je lahko sram tiste, ki vedno najdejo izgovor, da jim ni potrebno igrati za dres z državno reprezentanco. In prepričan sem, da se jim zdaj pošteno kolca. Vam ne more nihče odvzeti tega, kar ste storili do zdaj. Lahko se zgodi, da izpadete v četrtfinalu tudi od Hrvatov, ki bodo imeli kar 4 poraze, vendar, kot je že veliko predhodnikov napisalo, sploh ne igra več poraz ali zmaga, vsi smo navdušeni nad pristopom, katerega kažete iz tekme v tekmo. Na koncu vam želim še veliko uspeha, čim manj poškodb, imejte se radi in naredite še nekaj za nas: KO SE V DVORANI SLIŠI SLOVENSKA HIMNA, POJTE ZDRAVLJICO, NAJ VAS NE BO SRAM.

Zvone
Draga reprezentanca!

Zelo sem ponosna na vas in vaše izjemne igre.
Res klobuk dol.
Zelo lepo je gledati, kako igrate vsi za enega in eden za vse.
Ostanite še naprej taki kot ste.
Verjamem v vas in vaš uspeh.
Čestitke tudi vam Aleš za izvrstno vodenje reprezentance.

JASMINA

P.S. Aleksandru Čapinu pa želim čim hitrejše okrevanje in uspešno vrnitev na košarkarska igrišča.


Najprej en lep pozdrav iz primorske...
Lahko vam sporočim, da v Sloveniji vsi gledajo košarko, tudi tisti, ki niso njeni zvesti navdušenci. Vse povsod se da razbrati, kako navdušeni so Slovenski novinarji. V vsaki informativni oddaji poročajo o vaših izjemnih uspehih. Torej bodite prepričani, da smo še bolj navdušeni vsi zvesti gledalci, ki dihamo z vami in nam srčni utrip razbija ob vsaki nepravični sodniški odločitvi. Srce mi kar poskoči, ko slišim pesem v Madridski areni : SLOVENIJA GRE NAPREJ; počasi bom začela verjeti, da vsa evropa ve kaj je smisel pesmi in da se vsi srinjajo z nami:):):)!
Spremljam vas že več let na vseh pomembnih tekmah (preko televizije) in iskreno priznam, da tako predano in 100% skoncentrirani še niste igrali... RES SEM PONOSNA NA TO, DA STE IZ NAŠE MALE DEŽELICE NA SONČNI STRANI ALP.Pokažimo vsem velikim, kako majhni a hkrati tako veliki smo Slovenci in predvsem SLOVENSKI KOŠARKARJI:).
Še naprej bodite tako fajn in držite skupaj, ko nebo šlo; takrat se spomnite kako močno stiskamo pesti za vas doma.
KOŠARKARSKI BOG, ki opazuje letošnje evropsko prvenstvo v Španiji, prihaja iz Slovenije; torej fantje finale je rezervirano za nas:)
SREČNO!!
Barbara
Pozdravljeni junaki!

Kot velik privrženec športa vam moram čestitati za fenomenalne predstave na tem EP. Še posebej po superiorni zmagi nad Nemci, ki so na igrišču delovali kot ovce brez pastirja. Seveda pa tudi ostale zmage niso bile nič manj pomembne. Prikazali ste kako se bori za slovensko reprezentanco in postavili zgled tudi za vse ostale športnike in športnice, najsi gre za posameznike ali moštva, kako se bori za barve reprezentance. Prav vsem se v svojem imenu in verjetno tudi imenu vseh slovenskih navijačev zahvaljujem za izjemne predstave ki jih kažete. S takšno borbenostjo in srcem lahko premagate vse ovire na poti do OI 2008 in do naslova evropskih prvakov. Če pa vam slučajno kje spodrsne pa se nič sekirat. Pokazali ste več kot dovolj da bomo še vedno verjeli v vas in boste za nas ostali junaki.

Lep pozdrav, Borut

Bravo fantje. Fantastična igra samo tako naprej. Res čestitke vsem še posebej pa Smokitu k je prfektno ustavil ubogega NOWITZKEGA in dokazal da je eden najboljših igralcev na 4. Rašo ti si pa pozabu NOWITZKEMU reč da nej olupk pobere k si mu tako banano prlimu. Končno lahko gledam reprezentanco k res igra za grb in se meče za vsako žogo in da drži skupaj.Kr še tko naprej.

Veliko sreče in pojejte še litvo

SLOVENC

Fantje samo tako naprej. Ne morem povedat kako sem zadovoljen (še na šihtu
sem bolj delaven..), tud če izgubijo vse tekme do konca bo zame ocena čista
10, ampak ne bo tako, SAJ PRIČEKUJEM SANJSKI FINALE SLO: ŠPA....

P.S.: To so fantje, ki morajo imeti prednost pred ostalimi za
kvalifikacijski turnir, podobno kot pri nogometni reprezentanci Brazilije
(Ronaldinho, Kaka na klopi).
Božidar
Zdravo Bogovi na oni strani Alp !!!!

Takšno atomsko obrambo pa še nisem videl v svojem življenju pri nobeni
reprezentanci.
To kar ste včeraj naredili za Slovenijo in za njene prebivalce je
noroooooooooo.
Vsaka vam čast kako se borite vsi za enega eden za vse. Tudi mladci na klopi
vedo kaj to pomeni, da si z ekipo na takem prvenstvu.
Samo s takim pristopom je možno kaj naredit v kolektivem športu in jaz vam
dajem kapo dol.
Takega pristopa nismo imeli od zlatih časov nogometa. Sedaj ste pa vi
poskrbeli zopet za val navdušenja in dviga samozavesti Slovencev in
marsikateremu zaprli usta.
Še nakaj tekem je pred vami (s takim pristom sigurno bodo)jaz pa se že
veselim zopet videnja Slovencev, kako se nadigravajo z nasprotniki.

navijaski pozdrav v Madrid

Robert iz Ljubljane

P.S. Pa Kompas naj organizira čarterje, ja čarterje, ker tu je spet mislim
norišnica.
Hvala vam in čestitke za superiorno prikazano 5 zmago in vse ostale,tako se igra in vi veste da zmorete to in še marsikaj več,le verjeti morate vase in v svoje sposobnosti.Razturajte dalje in pokažite celi Evropi,kako se igra,nič niste slabši od nikogar na tem prvenstvu.S tako zavzeto obrambo,srčno željo in igro vsi za enega ,eden za vse vam je prestol pred nogami.Z vami smo in navijamo za vas ,držimo pesti in vam želimo vse najboljše.Zdržite še par tekem,nato pa fešta

OBČUDUJEMO VAS -BRAVO NAŠI-SREČNO

Bojan in Timotej iz Prlekije

Komentar pri tako odličnih predstavah je odveč. Zavidam vsem našim navijačem v Španiji, ki so si ogledali vaše predstave v živo.

Čestitke vsem fantom in trenerski in strokovni ekipi. Te dni je še lepše biti
Slovenec/-ka. :-) :-)

*Hvala in brez zavor do medalje!*

LP
Rujana


Lep pozdrav vsem! Pišem vam iz Gorice. Jaz sem vedno govoril, da ima
Slovenija vrhunsko reprezentanco in vedno je bilo tako sam je pa res vedno
nam je mankala mentaliteta v igri tako imenivano srce. Ta reprezentanca ga
ima ogromnega. Nimam besed s katerimi bi pohvalil naše fante & vas strokovno
vodstvo. Res ste enkratni in kar naj se Evropa sprašuje od kje toliko
vrhunskih košarkašov?
Upam, da boste oddali čestitke vsem košarkašem še posebej pa slovenski motor
igre MATJAŽA SMODIŠA & RAŠOTA.
Ciao
Madness
Za nekatere ekipe(Litva,Nemčija,Rusija itd...) igrajo košarkarji, ki igrajo tudi
v NBA. Pokazalo se je, da ti posamezniki niso tako dobri in učinkoviti, kot je
npr. Coby Bryan iz LA Lakers-ov, ki je sposoben sam premagati drugo ekipo.
Številni skozi sezono v NBA sedijo na klopeh in malo igrajo, tako, da se naši
ekipi ni potrebno preveč obremenjevati npr. z play igralcem Litve. Naša
ekipa(deluje kot stroj) je v tem trenutku dovolj motivirana, in potitivno
nabita in realna, da lahko z pametno igro v obrambi in z odločnim napadom
premaga tudi Litvo, Rusijo ali pa kako drugo ekipo. Pomenbno je, da igralci
ostanejo mirni, zbrani, odpočiti za nadaljne tekme in rešijo "košarkaške
partije" v svoj prid. Kot vidomo, se po večini tekem odloča v končnici z
pametnimi potezami. In nepotrebni favli so odveč(teikma z Nemčijo), so le odraz
nervoze...

lep dan

Andrej Grampovčan

Ja jz ne morm vrjet kaj vi delate na tem evropskem prvenstvu!!! Take blokade, da se še teden dni iz tal koplejo vn!!!
Žogo lahko vržete tud 15m stran od obroča pa boste zadel :)
Tukaj v Sloveniji smo res vsi ponosni na vs...še posebej jaz!!! Tko...jutr mam 16. rojstni dan in jutr tud igrate proti Litvi!!! Upam da boste zmagal...edina želja!!!
Samo še nekaj: Rada vs mam, čist vse!!!
LEPE POZDRAVE IZ KRANJA, PA VELIK SREČE***
JERNEJA MOHAR

Fantje ponosni smo na vas. Kar tako naprej. Pokažte evropi da slovenija ve kaj je dobra košarka pokažite kaj je to timska igra da imate srce. Pokažite vsem da je Slovenija najbolša. ...Radi vas imamo.

Ksenija.

Čestitam vam za čudovite zmage nad Italijo, Turčijo (še posebej) Francijo in pa seveda nad Nemčijo... Moj oče zmeraj pravi " Nemčija brez Nowitzkega ni nič". Mogoče res ne... samo ne smemo pozabiti na ostale.. in vi niste, kar se vam je obrestovalo. Imeli- imate najboljšo obrambo na evropskem prvenstvu do zdaj in upam da bo pri tem tudi ostalo. Sicer pa ...če boste imeli še naprej tako dobro obrambo in dober napad, strele od daleč in blabla.. potem nimate nič za izgubiti... GREMO V FINALE!! =)

Saludos de Domzale y buena suerte en el juego siguiente contra Lituania!

la niña
Pozdrav nasim kosarkasem !

Vi ste junaki cele Slovenije.Vsak dan Vas veselo vsi doma gledamo,
ker ste preprosto odlicni.Pokazali ste svetu iz kaksnega testa ste,
ste odlocni in pravi borci, to je tisto kaj je potrebno.

Vsi se veselimo z Vami!

Lep pozdrav iz Stajerskga konca!

Natalija iz Maribora
Čestitke za izjemne predstave na EVRU 07.Osebno si v četrtfinalu naj bol želim Hrvaško.Da jih pošlemo domov.
Aleš
hijow, človek bi reku: kakšn nowitzki, kakšn parker. fenomenalni ste :)
lp Jana

Vse čestitke iz Slovenije. Prikazali ste izjemno igro in kar nas najbolj veseli, pokazali ste da se borite s srcem za svojo domovino. Ste izjemen kolektiv, kar smo pogrešali vsa ta leta, ko smo imeli po imenih sodeč boljšo ekipo. Kaj naj druzga rečm kot kapo dol in ne glede na to, kako boste igrali naslednje tekme, priznam da ste nas presenetili kot še nikoli. Slovenija je z vami, jaz osebno se ne morem udeležiti tekme, vendar vsako tekmo bučno navijam in kadar je šlo za las (Italija, Francija) sm si populiu skoraj vse lase, ampak vam je uspelo. Pohvalil bi vse košarkaše, brez izjem in vesel sem da so tudi mladi včeraj dobili priložnost, amapk roko na srce noben ni pričakoval take končne peterke na taki tekmi. Res še enkrat vse čestitke in kot so vam že mnogi rekli in vam še bodo: Carji ste!

Pozdrav iz Ljubljane v Madrid

zagreti in glasni ter emocij poln navijač Blaževič Domen

FANTJE-PONOS SLOVENIJE

S KOSARKASI DO ZMAGE,CAS PRISEL JE ZA SLAVJE,
GAJBA PIRA IN SLOVENIJA,
TORCIDA VEDNO JE Z VAMI,NAJ PORAZ BO AL ZMAGA,
NIKDAR MI NE POZABIMO VAS,
KJE STE GRKI,HRVATI,NEMCI IN PA LITVANCI,
ZDAJ TORCIDA PRISLA JE V MADRID,
NAJ VIHRAJO ZASTAVE IN SE SLISI V DALJAVE,
V EVROPI SMO MI GOSPODAR.

melodija: Hej,masinca

TORCIDA MADRID
SLOVENIJA KRALJICA EVROPE

Denis
Srce, želja, moč, znanje..vse to ima naša reprezentanca. In dejansko to tudi potrebuješ, da lahko kuješ takšne uspehe, kot jih naši fantje. Premagali smo vse največje evropske reprezentance, ena nas še čaka. Pa to niti ni tako važno. Premagali smo skoraj use, kar se premagati da. Imamo najbolšo obrambmo, odlične strelce, veliko asistenc na tekmo, prav tako blokad in na srečo dokaj malo izgubljenih žog. Igralci igrajo, kot da bi bili soigralci že od malega. Dejansko poznajo drug drugega. Ne glede na to, kar se zgodi v naslednjih tekmah, je treba poudariti, da mi se NE približujemo evropskemu vrhu, ampak da mi SMO evropski vrh. To je dejstvo.

Upam, da bo tudi v prihodnje vsaj podobno tako.

Želim vam še veliko zmag.

Grega iz Braslovč
Pozdravljeni!!

Doma v Sloveniji smo navdušeni!! Vse skupaj je še povečala včerajšnja izjemna
tekma in zmaga z neverjetnimi 30 točkami razlike. Res iskrene čestitke. Upam,
da se zavedate, da vsa Slovenija diha z vami, da smo vsi ne glede na nadaljni
razplet dogodkov ponosni na vas in na vse, kar ste dali za našo državo. Torej:
bodite ponosni, da ste Slovenci, bodite ponosni, da lahko igrate za našo malo
državico, igrajte srčno in borbeno, pa bodo tudi najbolj nepričakovani
rezultati prišli. Predvsem pa ne pozabite, da vas vsi podpiramo, ne glede na
to, če do konca izgubite vse tekme ali pa postanete evropski prvaki. Še enkrat
iskrene čestitke v upanju na nadaljne dobre rezultate!!

Lep pozdrav v Madrid iz Maribora
Grgec
Slovenija po medaljo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo fantje... očitno so se moji verzi, ki sem jo napisal pred tekmo proti
nemcem uresničila saj ste jih tako kot sem zapisal v verzih dobesedno "
pohhrustali ".... izvedli ste pravi "blitzkrieg". S tako igro ste lahko 1. na
evropskem prvenstvu. Napisal sem še nekaj verzov za vzpodbudo pred tekmo proti
Litvi. Bilo je sicer težko, ker nimam več veliko idej, ampak za Vas se mi ni
prav nič kaj težko potruditi.Če v četrfinalu zmagate, grem od veselja do 2km
oddaljenega košarkarskega igrišča metat na koš.
GREMO SLOVENCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SLOVENIJA Z VAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdaj pa še nekaj verzov za vzpodbudo...

SLOVENIA 64:57 LITHUANIA
( V VERZIH )
( VSE ZA SLOVENSKO KOŠARKARSKO REPREZENTANCO )
Čeprav slovenska odprava v zadnji tekmi proti Litvi je izgubila,
sem prepričan,
da se Slovenija proti litvancem ne bo spet opekla,
ter da bo proti Litvi igra nasproti tistega v grčiji bolje stekla.
Ampak mislim da lahko gremo v tekmo zelo sproščeno,
po tako želeno,
in težko priborjeno zmago.
...........................................
Na ogrevanju Slovenci odlično zadevajo,
mišice počasi in zmerno segrevajo.
Do začetka tekme minut je 10,
litvanski trener Batautas rahlo je napet.
Pred malimi zasloni nestrpno pričakujemo,
da tekma se končno začne,
da Slovenija končno igrati začne!
Prva žoga je že naša,
ker enostnavno v skoku ne moreš zaustaviti Raša,
ki je kapetan pravi,
poleg tega pa zelo malo žog zapravi.
Lakovič v prvem napadu sicer zgreši,
a Erazem Lorbek žogo ulovi,
takoj podaljša do Jagodnika,
ki zadane trojko,kot se šika.
V nadaljevanju zadevajo oboji,
pod obročem odvijajo se pravi boji.
Slovenija se v 16 minuti malce odlepi,
a Jasikevičius poskrbi,
da litvanci s Slovenijo spet blizu so si.
Lakoviču uspe neverjeten prodor,
po njem se Batautas na svoje igralce razburja,
kot da je nor.
Litva v napadu že tretjič zapored zgreši,
ko zazvoni sirena oz. zvonec,
in tako 2.četrtine je konec.
Skok smo do sedaj dobili s 18:10,
ob polčasu Slovenija vodi za 5 !
Igra se hitro že nadaljuje,
in do zdaj še ni nuje,
da Pipan bi kaj menjal,
ali da bi se napenjal.
Smodiš v napadu zabije močno,
Dragič se v obrambi trudi zelo.
To se začne počasi obrestovati,
in Slovenci prem malimi ekrani začenjamo v zmago verovati.
Kajti Dragič eksplodira,
Domnu Lorbku uspeva...
Slokarju gre,
a Batautas to dobro ve,
v igro pošlje Šiškauskasa, Kaukenasa in Songailo.
Ti naš napad nekoliko zaustavijo,
da osebne napake napravijo.
A kmalu pri Litvi z osebnimi napakami so težave,
zaskrbljeno gledajo člani litvanske odprave.
Nato Slovenci Litvo stisnejo,
da njihovi navijači sploh ne pisnejo,
a Slovenci smo glasni,
naši obrazi so jasni,
želimo zmagati,
na tem prvenstvu litvance premagati.
Po tretji četrtini 53:39 za Slovence kaže semafor,
štajerci pa pravijo:,
"Slovenija vodi proti Litvi ? Pa kaj si ti nor!"
V zadnji četrtini igramo zbrano,
s 17 točkami povedemo dokaj rano,
vse kaže na našo zmago.
A litvanci se ne dajo kar tako,
nevarno se približajo,
zaostanek na 10 točk znižajo.
Slovenci pa vodstvo v svojih rokah vseeno trdno držijo
in nikamor ne hitijo,
suvereno in izkušeno žogo držijo,
in litvancem več ne dovolijo,
da njihovo vodstvo ogrozijo.
Do konca je še ena minuta,
Čebular in Klobučar sta že sezuta,
konec tekme pričakujeta veselo,
ker je našim košarkarjem uspelo,
da Litvo so premagali.
Ko zazvoni sirena,
vesela z zmago slovenije v madridski areni celo je hotelska stena !
Na semaforju kaže 64:57,
kar je pred četrtfinalom odličen obet!

to je zdaj teh nekaj verzov za vzpodbudo

Ostanite cari !!!!!!!!!!!!!!
AJDE SLOVENIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP 12-letni Miha
Bravo naši junaki..Izredno ste odigrali vse tekme do sedaj,še posebej pa proti Nemčiji,take predstave že dolgo nisem videl.Popolnoma ste jih potolkli...njihovi obrazi proti koncu tekme so bili tako nebogljeni,mili,predvsem pa nemočni..
Hvala vam res za tako predstavo...tekma proti Nemčiji me je spomnila na finale EP-ja 1989,ko je Jugoslavija z Draženom Petrovičem na čelu pregazila Grke...res bravo še enkrat...

Ne pričakijem od vas zlate medalje..pričakujem samo da nadaljujete s takim pristopom..

in mogoče se bomo na koncu veselili tudi zmage...
No kakor koli se bo že obrnilo,vesel sem da ste nam prinesli toliko veselja do sedaj in upam da ga boste tudi v naprej...
Slovenija navija za vas,z vami diha,je vaš šesti igralec na igrišču...

Pozdrav v Španijo iz Slovenije
Iztok

Če povzamem bivšega predsednika Slovenije; NOCOJ SO DOVOLJENE SANJE, JUTRI JE NOV DAN!

Bravo fantje, dokazali ste, da imate jajca.

Lep pozdrav in tako naprej.
Luka

Dolgo sem odlašala trenutek da tudi jaz kaj napišem in danes sem temu nardila
konec. Berem pisma oboževalcev, ki pravijo da jočejo in isto delam jaz!;) Ampak
za nekaj takega kar delate vi fantje je še najboljša stvar zakaj tukaj v
Sloveniji jočemo! V bistvu je bilo povedano že vse s strani ostalih navijačev
in jaz nimam kaj dodati. Neverjetno ponosna sem na vas in vam želim da bi tale
slovenska pravljica trajala vse do nedelje!
Junaki ste že, kaj bo šele ko pridete do medalje?!=)

Veliko uspeha in prelep pozdrav v Madrid!

Marija iz Ilirske Bistrice
Pozdravljeni!

Iskrene čestitke našim reprezentantom! Na tem prvenstvu ste me enostavno
navdušili! Neverjetno je, s kakšno zavzetostjo igrate vsako tekmo od prve do
zadnje minute. Tako se bori za Slovenijo! Vsi za enega, eden za vse! To je na
tem prvenstvu v naši reprezertanci lepo opazno! Igralci se med sabo ves čas
spodbujate, kar je edino pravilno. V ekipi ni t.i. "zvezd", ki lahko uničijo
kolektivno igro. Vsi ste se podredili kolektivu, ki trenutno melje vse pred sabo!

Želim vam še naprej ogromno uspehov, in upam, da pridete čim dlje!

Slovenija je z vami!

Lp

Grega iz Gomilskega

Bravo ,bravo ,bravo ,bravo že prejt sem vam pisov da želim vam uspeh proti Nemčiji ,pa še zmerem nisem pričakov take zmage take obrambe ,mislim vsem svaka čast ,ampak fantje da nebi slučajno izgubil noge na tleh, se prav treba je misliti realno ne da bo po odličnih predstavah prišlo do kakega nepričakovanega poraza ,ampak v domovini je evforija,res, v šoli ne mine udmor ali ura ne da bi bila beseda o naših košarkarjih tut profesorji so čist otrgan če samo besedo na košarko pol je že ure konc je samo še šport do konca.Svaka čast tut Pipanu da jih dobru vodi in le še taku naprej, še Lakovič prihaja u formo,Smodo vej kot je zdej,se je dokazov proti NoWitskemu,Rašo je ku tank v obrambi!!Neverjetno kaj to dela!!!Moj šošulc Škufca pozdravla soseda Klobučarja!!Cel razred navija in drži pesti do sedaj na vsaki tekmi in tut taku bo naprej,pa ni važno ali zmagamo ali zgubimo,važno je le to da naši fantje dajo vse za od sebe in igrajo za domovino ponosno!!!!!!!!

Bavdek Miha in druščina 2.letnika računalničarjev iz šolskega centra Novo mesto,vam želi veliko uspehov v prihodnje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo fantje in strokovni štab, lep dokaz da igra ekipa ne pa "zvezde". Veliko uspeha še naprej in nasvidenje v Pekingu 2008. Lep športni pozdrav
Stanko

Tudi ,če ne zmagate ste naši prvaki...bravo,
Grosuplje je z vami!
Mateja

Čestitke za vaše srčne in odlične borbe-tako se igra za reprezentanco-imate vso slovensko podporo-presegli ste že vaša in naša pričakovanja-PONOSNI SMO NA VAS
zorko n. gorica

jaz si sam spodbujal naše reprzentanta da prmagamo LITVO ker potem smo itak
prvaki.Posebej bi pa pohvalil Smodiša ki je tut moj največji vzornik. Smodiš tako
dalje....
tak obrambo stisnita tak ko do sedaj...
LITVA NAM NI DO KOLEN....

LP Aljoša

SMODIŠ JE CAR
SLO-VE-NI-JA
Lep Pozdrav...Pozdravljamo jz in soigralci in clani KD Jezice,ki skupaj navijamo za SLOVENIJO in nase TIGRE...

KD Jezica

Hej fantje !
Naj vas vse lepo pozdravim, tudi selektorja in ostale pomagače, ki
skrbijo da ste "taboljši" pod koši evropskega prvenstva.
Sicer nisem velik ljubitelj košarke, še iz časov osnovne šole, ampak
me je pa zadnjih nekaj let prikovala pred ekran.
Žal vas ne morem spremljati s tribune, ker to ne dopuščajo študijske
in druge obveznosti, vedite pa da sem v duhu z vami. In Bog ne daj da bi kdo
skrivil nos Dragiču, ta jih bo "fasal" od mene, četudi sem samo 1.6 m... :-))

Bodite pogumni in držite skupaj, vsa Slovenija je z vami !!

"Kdor ne skače ni Sloven'c !"
Ana-Marija
Naša košarkaška reprezentanca me vsak drugi večer razveseli,
ko novo zmago ulovi.
Moja mama se včasih jezi,
ker me spat NE dobi.
Še sreča, DA je včasih košarko igrala,
in je mene že na trening poslala.
Upam, DA bom nekoč tudi jaz,
takšen slovenski košarkaš.
Za mene ste že junaki postali,
NE glede na to,
če vam medalje NE bodo dali.
Če pa še to dobite,
pa se vsi lahko z NBA-jevci na pikniku dobite.
Pozdravljam vse vas,
še posebej Domna Lorbka,
ki je pravi as.
Na Debelem rtiču nas je v campu obiskal,
se z nami rokoval in podpise dajal.
Košarka res je prava stvar,
še posebej zato,
ker v njen pravi fantje smo.
Vaš fun Miha Kodrič s Ptuja
...en ponosen pozdrav. Zaradi Vas fantje, ki dokazujete kako veliko srce Imate. Kažete pot naši miselnosti, pot ki dokazujete, da je na igrišču pet igralcev na vsaki strani. Kažete, da je možno uspeti ne glede kako velik je nek narod. Kažete, da se prava veličina meri po srcu in korajži, s katero celi naciji dvigujete samozavest in uničujete stereotipe. Mi verjamemo v Vas in se borimo skupaj z Vami!
Domen s prijatelji...

Čao košarkarji!

Sploh nevem kaj naj napišem. Enostavno... v teh dneh smo Slovenci spet ponosni na svojo državo, ponosni smo na to, da smo Slovenci, najbolj pa smo ponosni na vas, ki res fenomenalno zastopate našo državo. Čeprav smo kar neka majhna država (za ene tudi pokrajina v Nemčiji), smo dokazali, da imamo kvaliteto, da imamo levje srce. Vse to ste dokazali vi in mi vam samo stojimo ob strani. Verjamete ali ne, v teh dneh je govora samo o košarki. Gostilna je nabito polna in veselje ob zmagah je nepopisno. Ko je Parker v zadnji sekundi zgrešil prosti met, si lahko samo slišal to kričanje: Pijača celi gostilni, plača hiša. Dokaz, kako veseli smo, da smo ponovno nekje v ospredju, dokaz, kako ponosni smo na vas. Čestitke si zaslužite prav vsi. Ne pozabite, že sedaj smo ponosni na to, kaj ste storili in smo z vami, v dobrem in slabem. Tudi če se nesrečno vrnete domov, bomo srečni, saj smo odličnim nasprotnikom napolnili kosti s strahom, obupon in ne veste kako lepo je bilo gledati potretega Nowitzkega, ki ni vedel ali naj joka ali se zakoplje od sramu. Bravo fantje, gremo še dalje! Do konca, če je treba, kvaliteta, volja, želja je ogromna. Ne manjka vam prav nič. Ste res kompletni, delujete kot velika družina in to nam je dosedaj manjkalo. Bravo! Čaka vas Peking, verjemite! Samo tako naprej.

Lep pozdrav vsem
Domen
C obstaja dobri moz tam zgoraj naj Vam polepsa dni kot Ste mi jih sedaj Vi.
Take rabi drzava in drzavljani smo ponosni na Vas.
Ne se sedaj ustavlat sam naprej.

Srecno, drzim pesti.
Janez iz Zadrecke.
Mamo vas radi!
Lojze, Urša, Branka

Ej "SVETOVNI PRVAKI" ste. Še nikoli nisem s takšnim veseljem gledal košarkarske tekme, predvsem, če je napovedovalec g. Vilfan. Mislim, da bi Vas lahko zadnjič gledal kar 5 ur skupaj. ;-)
Vsi po vrsti ste THE BEST - zelo častno, hrabro, borbeno in odločeno predstavljate našo državo SLOVENIJO.
Zame ste že izpolnili bonus, ampak zakaj pa ne.............. gremo naprej......... KDOR NE SKAČE NI SLOVENC HEJ HEJ HEJ........

evgen velenje

Pozdravljeni!

Podžgani z besedami Petra Vilfana na včerajšnji tekmi proti Nemčiji tudi mi
pošiljamo pozdrave naši nepremagljivi reprezentanci v Madrid. Prav v času
tega evropskega prvenstva smo na parkirišču pred našo poslovno stavbo v Novi
Gorici montirali koš, da lahko pred, med in po službi pilimo naš
met ;-)

Za naše fante (če jim bo seveda kdo posredoval tole pismo):

Zahvaljujemo se vam za vse užitke, ki ste nam jih nudili v prvih petih
tekmah. Trenutno ste najboljši v Evropi in prepričani smo, da boste z malo
športne sreče že ta vikend dosegli najboljši "košarkarski" rezultat v
zgodovini naše države!

Tomi Ilijaš v imenu celotnega kolektiva družbe Arctur

P.S. Gašper, Jaka: v Novi Gorici sta julija pustila zelo močan pečat in
sedaj, ko vaju naši otroci vidijo še na TV kar kričijo od zadovoljstva ("ta
dva pa smo videli v živo...!").
THE BEST STE.
tara iz maribora

dajmo SLOVENIJA naša domovina!!

Ta teden je v SLOVENIJI najpopularnejši šport košarka in zato ste zaslužni vi naši reprezentanti, selektor in ostalo strokovno vodstvo.

Pokazali ste da se lahko premaga vsakega pa naj bo ta še tako večji favorit. To se je zgodilo proti nemčiji in franciji. Za nas SLOVENCE ste bili favoriti vedno vi naši košarkarji. 5 ZAPOREDNIH ZMAG na evropskem prvenstvu v tako dobri skupini ni lahko doseči. Saj smo zraven litve še edino neporažeo moštvo. UPAM da bo tako tudi jutri.

Želim vam vse najbolše kar se da. Gledam vaso vsako tekmo in sem v srcu z vami. Imamo najboljšo obrambo in vem da bo tako tudi ostalo.

DAJMO SLOVENIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S: Aleksander tebi pa želim čimprejšno okrevanje.
Tomaž
Kar tako naprej FANTJE

Me tako veselite

GO SLOVENIJA GO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Športen pozdravček vsem iz Pariza

Miha

Pozdravljeni!

Najprej iskrene čestitke...in, če sem pošten, ko sem pred prvenstvom gledal imena "naših"...vas...nisem verjel....kdor to reče sedaj, ko vam je "ratalo" je malo hinavski...pa vendar...se opravičujem in vam izrekam še enkrat vse ČESTITKE....rad pa bi omenil še nekaj....toliko "gnojnice" se poliva po hrvaških blogih čez vas, da mi/nam naredite še to uslugo in danes premagajte Litvo, tako da boste imeli na parketu možnost dokazat našim južnim sosedom, da pa morda le obstaja kolektivni šport v katerem ste vi boljši od njih...pa še en zanimiv citat s hrvaškega bloga..."kar tako naši, še dve tekmi zgubimo, pa smo prvaki 100%....v mojih časih je sicer blo treba zmagovat....he,he"

LP MATEJ IZ VELEJA
pozdravljeni fantje...morm rečt da sem navdušen nad vašo igro...ne se ustrašt danes litve....niso noben bav bav...s tako igro kukr smo jo imeli do sedaj ..lahko premagamo kogarkoli....kar se pa tiče zmage nad nemci....hahaha...ponižali ste jih fantje...BRAVO!!!!!! LE TAKO NAPREJ PA JE MEDALJA NAŠA....

evo pa še ena pesmica....

jaka poda rašo zabije smodiš pa nowitzkega krije...
slokar za tri goran po igrišču nori in nemcem koše deli
nato še rašo blokira nowitzki mam faulira..
naše to ne skrbi saj za 30 pik zmagali smo mi!!!!!

se opravičujem če kdo ni opmenjen v pesmici!!:P:P:P

FANTJE VSE NARBOLŠE PROTI LITVI!!!!!
Kristjan

Pozdravljeni,

Za vse tiste, ki se bodo v Madrid odpravili z lastnim vozilom smo na naši spletni strani pripravili novico z vsemi potrebnimi podatki in nasveti, ki jih bodo potrebovali na poti.

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&novica=922

Tisti, ki bodo potrebovali zemljevid mesta Madrid, ga v biroju AMZS na Dunajski cesti v Ljubljani dobijo brezplačno.


Ob tem pošiljamo pozdrave našim košarkarjem v Madrid in jim želimo, da do nedelje ostanejo edino nepremagano moštvo na letošnjem EP.

Lep pozdrav iz informacijskega centra AMZS in seveda

Nebom nakladala o tem kak ste SUPER, ker to verjetno po prebranih sporočilih že veste.:)

Vi samo tak naprej, pa bo.:D Cela Slovenija je z vami,pa tudi puno, puno ženske populacije;p

P.s.: Pogumno naprej, kak do zdaj in ... boste naši idealni "dedci" ... no saj ste že zdaj :)

Pozdravček iz Prlekije; Sabina

Najprej lepo pozdravljeni vsi, ki se trudite v Španiji!

Bom zelo kratek, kajti sem v službi. Nemorem vrjeti kakšna okrepitev je Matjaž Smodiš. Matjaž kapo dol, igralec svetovnega kova! Goran dragič? Igral boš v ligi NBA, 100%. Kljub smoli Jake Lakoviča, se je izkazalo kakšen pomemben člen je. Skratka,

V S E Č E S T I T KE , celotni ekipi, trenerju, fizioterapevtu, ... !!!!! Upam, da dobimo Hrvaško, ker jih bomo s takim veseljem poslali domov( naj se gredo kopat :) )...

KAPO DOL!!!!

Gremo po medaljo!

FAIR PLAY
Samo
Dajmo fantje,

pokažite celi Evropi, da ima tako mala Slovenija tako dobre košarkaše. Ne ustrašite se niti zvezdnikov kot so Nowitski. Držim pesti za vas, gremo do konca

Helena Gavez
take svežine in homogene ekipe , evropa še ni videla! mislim da je bron sigurno naš kajti če bi bil še čapin tu pol bi šlo še dlje. ampak navsezadnje tudi če izpademo v četrtfinalu si fantje zaslužijo topel sprejem z naše strani nas navijačev.
serginho
ej fantje svaka vam čast, gledu sm skor use tekme razn proti turčiji
pa še takrat smo po radiu poslušal, nevrjetni ste. Lih v Španijo
nemorem, sam pridm vs pa počakat na brnik 100%, ni važn kaj bo naprej
taki k ste bili do sedaj ste bili odlični! Čestitke
vsm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaka
Dragi naši heroji!

Prosim vas, da zavoljo dobrih meddržavnih odnosov, ne ponižujete nasprotnike, da jim
odvzamete vso voljo že po 5 minutah.

Moram reči, da sem prvič po dolgih letih spet ponosen na naš
reprezentančni kolektiv. Nazadnje je bilo to v časih slovenske nogometne
pravljice, ko smo vsi dihali kot eno. Tole kar vi počnete zdaj, pa je podobno. Tudi
prejšnje zasedbe so imele znanje in kvaliteto, ampak ta ima poleg tega še VELIKO SRCE!!!

Ponosen sem, da v naši reprezentanci vlada takšna fanatična bojevitost, da imamo
takšen uigran kolektiv, da se borimo do zadnjega, da se ne pustimo provocirati
nasprotniku ali sodnikom, da smo samozavestni in da ZMAGUJEMO!

Prvič doslej sem doživel, da smo zadeli in zmagali v zadnji sekundi. Morda nam je to
še bolj dvignilo moralo.
Jaka Lakovič: Dobro si prizemljil nadute Italijane. Vsa čast ti, da si
hladnokrvno vrgel. To je pravi vodja! Proti Nemcem ti je še met stekel in zdaj pokaži, da
si eden najboljših evropskih branilcev!

Matjaž Smodiš: Dolga leta se je govorilo, da se izogibaš reprezentanci, ampak zdaj vidim,
da so to bila samo zlobna natolcevanja. Če bi vsak puščal kri in srce na
parketu kot ti, bi bil edni pravi derbi tekma z Dream teamom. Pokazal si Nowitzkemu, kdo
je car. Izjemen met, odlična obramba. Zame si MVP!

Rašo Nesterovič: Pravi kapetan! Tako zavzeto in odlično še nisi igral.
Odličen met, stolpnica pod obročem, izjemne blokade. Še večrat zabij, da
bodo naši pokali od samozavesti!

Goran Dragič: Ti si pravi Mož z železno masko, Fantom, hiter kot blisk. Tekmec sploh
ne ve, kaj bi naredil, ko ga ti pokrivaš. Parkerja si povsem zmedel, Nemce pa osmešil in
osramotil do konca z izjemnim zabijanjem. Zame si odkritje prvenstva, bodoči Jason
Kidd!

Uroš Slokar: Ti si nas rešil proti Turčiji, neverjetno mehko roko imaš z razdalje,
pod košem si iznajdljiv. Ko kapetan počiva, moraš pokazati, kaj znaš, ti si zame
velik adut z rokava. Cel svet je videl, kako si blokiral Nemca, ampak sodnika nista
dovolila, da bi jih še naprej poniževali.

Goran Jagodnik: Ti si najstarejši in zame najbolj domač, ker si igral na Polzeli,
kjer sem tudi sam včasih treniral. Vem, da imaš dober met, si izjemen garač v
obrambi in s trojkami lahko prerešetaš nasprotnika.

Erazem Lorbek: Ti si pravi univerzalec, Smodiševa replika, odličen na vseh
položajih, imaš mehko roko in odličen pregled nad igro, si naša svetla prihodnost.

Domen Lorbek: Zelo si me presenetil, odlično si se vklopil v kolektiv, razbijal si
Francoze v ključnih trenutkih, neustrašen, hiter in natančen.

Ostalim mladim pa sporočam, da bo vaš čas še prišel. Tudi klop mora sodelovati
v igri in zmagah. Vsi morajo dihati s peterko na parketu in izvajati pritisk na sodnike.

Z izjemnimi predstavami ste v Sloveniji povzročili pravo evforijo. Množice hitijo v
Madrid. Ne vem, kdo bo tekmec v četrfinalu, ampak prepovedano vam je izgubiti! Še
posebej če bodo to Hrvati, jih morate razbiti na prafaktorje. Mi bomo z vami do
konca, ne popuščajte niti za sekundo. Mi vemo, da ste sposobni premagati vsakogar in
mi vemo, da boste dali vse od sebe. Želimo, da si nas bo Madrid zapomnil in da bomo
preplavili Španijo s slovenskimi barvami. Gremo naši do konca!!!

Damir

Dragi moji!

Tole vse skupi je fenomenalno, izjemno, neopisljivo … (čeprav glasilke številnih Slovencev precej trpijo – sam par tekem bomo še zdržali!)

V zadnji sekundi Italija – ja, iz joka v evforijo! Parker zgreši prosti met?! Evforija številka 2. In ko človek misli, da je doživel vse, greste, in poteptate Nemce …

Hvala vam pobje za vse tole, ker takšno stopnjo sproščenih hormonov sreče (skupaj z nezanemarljivo količino adrenalina), nasmejanih obrazov in nasploh odličnega razpoloženja težko doseže karkoli! :)

Joj, da ne govorim o sodnikih, ki ste jim pokazali, da nad vami nimajo moči – res čudovito!! (Vedno znova sem presrečna, ko so krivice poplačane … ;))

In najlepše je to, da ste vsi res dobri! Če ima en slab dan, ma pa nekdo drug enga izjemnega … in nikoli ne veš kdo! (Ja, sej po moje se nas zarad tega že vsi prou pošten bojijo :))

In naprej? Jasno, naj se pravljica nadaljuje … vsi skupaj smo navdušeni nad tem, kar ste že naredili in vsekakor pa verjamemo, da se lahko povzpnete še višje! Torej: naj žoge zadevajo cilje, naj bodo noge lahke in glave polne pravih kombinacij in vaša igra še naprej polna vse te energije, požrtvovalnosti in, konec koncev, naj jo krona še kakšna zmaga!!! Mi vemo, da ste dobitna kombinacija … (aja, med tekmo z Nemčijo je bila kvota na vas 1,01, z druge stavnice so vas pa kar skinili – noro, ane?)

Jah, jes pravim - pejmo enkrat do konca!!! :)

Teja ;)


....in začelo se je 14 dni pred uradnim začetkom evropskega prvenstva 2007, ko sem iz dneva v dan poslušal "še 14 dni, še 13 dni, še 12 dni,......." generalnega direktorja. Pred prvenstvom je vsak dan potekala diskusija o sestavi ekipe, razlogi o odpovedih, kdo bo to in kdo bo ono. Sam vam moram priznati, da sem bil res nekoliko skeptičen o takšnem uspehu in igri naše reprezentance medtem, ko je bil naš generalni zelo optimističen - že sama misel, da je v ekipi Smodiš, mu je vlivala upanje. Vseskozi je ponavljal:"Smodiš ne izgubi!"
No in tako je prišlo do dneva (5 dni pred začetkom), ko se ni premaknil od računalnika, saj je brskal po netu za vsakim intervjujem, ki je bil opravljen z igralcem ali s strokovnim štabom - nenormalna nervoza. Ampak ne govorim samo za to prvenstvo, ljudje, govorim o tem, da je prebral vse od leta 2004 naprej (slovenske in mednarodne). V delovnem času ni naredil nič oziroma ni mogel narediti nič zaradi košarke in celotne evforije. Vsak dan mi je pošiljal linke preko mail-a, kaj je rekel kdo. ...tako je prišel dan, ko se je tudi sam odpravil proti Španiji - ogled prvih treh tekem.
Sam sem vse skupaj spremljal preko tv. Ne morem vam opisati z besedami, kaj vse sem doživljal ob spremljanju igre naše ekipe. Emocije so bile na višku. Resnično, ob tekmi z Italijo in Francijo mi je skoraj razgnalo srce (beri infarkt) vendar na koncu vse dobro. Komaj sem zadrževal solze sreče! Nikoli si nisem predstavljal, da bom takšne dogodke jemal tako osebno - s čustvenim nabojem. Resnično vse pohvale od prvega do zadnjega.
In tako se je končal prvi del. Generalni prihaja domov in sam sem v upanju, da bo delo steklo naprej po starih poteh. Vendar NE, še vedno brska po netu za intervjuji, po svetu hodi zasanjen, prav nič ni od njega. Tema je še vedno košarka in prav nič naša stroka, s katero se ukvarjamo. Lahko bi rekel nekako takole, ne glede na velikost posla, ki bi prišel, on bi videl na prvem mestu samo košarko!!!! Mislim, da je s tem zasvojil celotno podjetje, kajti govor teče le še v tej smeri in mislim, da še bo kar nekaj časa.
Zatorej dragi naši, ki puščate kri na parketu pirenejskega polotoka, igrajte svojo igro kot ste jo do sedaj in rezultat bo viden. No rezultat je že viden, mislil sem predvsem na kakšno medaljo.
Mogoče se bo nekdo od vas spraševal, v čem je smisel tega pisma, ki govori predvsem o našem direktorju podjetja in ni nekako najbolj "pismo podpore". Hotel sem samo povedati, kakšen psihološki vpliv (glede na prikazano igro) ima slovenska košarkarska reprezentanca na možgane nekega človeka, ki je z glavo načeloma na realnih tleh in vodi "do sedaj" uspešno podjetje.

Športen pozdrav iz Ljubljane
Klemen
Fantje vsaka vam čast, res ste se izkazali. Le tako naprej!!! Slovenija je zares ponosna na vas, mislim, da je košarka na dobri poti, das postane šport številka ena v Sloveniji, se ve, da po vaši zaslugi. Že pred tem prvenstvom smo vedeli, da se boste izkazali in dali od sebe vse.Nismo se motili, prav nasprotno, presegli ste naša pričakovanja. Ne pozabite, SLOVENIJA JE Z VAMI!!!! ZA VEDNO!!!

P.S.
upam, da se mi bo uspelo prebiti preko vseh navijačev in videti vaše medalje v živo!!! :)

Navdušena navijačica Ksenja iz Lesičnega

Najprej cestitke za odlicno igro. Sama sploh nisem presenecena, saj je to kar ste pokazali le to kar zmorete.
Odlicno vas je gledati kako igrate in definitivno ste ponos cele drzave!!
Za danes pa: ne dvomim v zmago!!
Pocasi in ponosno, vsi se vas itak ze bojijo.

Alma s Krasa

Bravo za vse igre,za vsako potezo in borbenost.
KO VAS GLEDAMO, SMO PONOSNI; DA SMO SLOVENCI !!!!
Na vsakega od vas smo ponosni, da ste dosegli toliko v svojih mladih življenjih.Vzori ste mojim otrokom
Čestitke in lepo pozdravljeni!
družina Arnejčič

Ej mali,CAR si.Upam,da boš še naprej trgu gate(ne sam ti,ampak vsi).
Dobr špili še naprej!!
Miha-sj veš ker(za pomoč Nina in Barbara Podobnik) :)
ajde fantje jz vrjamem v vas in vem da lahko pridete še deleč sam treba je naprej držat obrambo
Matic
BO PA ZAGOTOVO V PETEK!!!
VSI ZMAGUJEMO Z VAMI!!!
Tomo
Živjo!

Komaj čakam tekmo z Grki. Z odličnimi igrami ste mi vlili zaupanje, da se bomo v petek zopet veselili zmage. Mislim, da mi ni potrebno ničesar več reči.

Lp, Aljaž
Zdravo fantje!

Tri "penzionerke" (taprave) vas občudujemo že od vsega začetka. Najprej smo
bile na dopustu, sedaj pa se zberemo doma in neumormo kričimo, držimo pesti
in upamo, da vam bo šlo še naprej tako kot do sedaj. Tudi če kakšno tekmo
izgubite, ne bo hudega. Želimo, da boste prvo tekmo v četrt-finalu zmagali.

Kakorkoli vam bo šlo, za nas ste in boste ostali ZLATI!!!

Lepe pozdrave iz Izole Marjana (60), Ana (63), Mira (61)
Kaj imajo skupnega Uroš Slokar, Erazem Lorbek in Domen Lorbek? To ve vsak
košarkarski navdušenec, v dneh evropskega košarkarskega prvenstva pa tudi
vsak zaveden Slovenec.

Le malokdo pa ve, da so bili vsi trije mladi košarkarji v devetdesetih letih
učenci Osnovne šole Franceta Bevka v Ljubljani. Prizadevni šolarji so prav
na tej šoli pod mentorstvom njihovega športnega učitelja in prvega trenerja
Aleša Pečeta začeli svojo zelo uspešno košarkarsko pot.

Učitelji in učenci smo ponosni nanje in veseli, da se ime osnovne šole
Franceta Bevka lahko omenja skupaj z njihovimi imeni in dosežki. Na njihovem
evropskem pohodu jim želimo vse najboljše do finala.

Učenci in učitelji OŠ Franceta Bevka Ljubljana
Spoštovani košarkarji in strokovni štab,

želim vam čestitati za pristop do igre in nepopustljivost na igrišču. Končno
našo državo zastopa ekipa s tkim. atributi (srce in j....). Morda smo navijači
zaradi vsesplošne evforije in prepričanosti v naše sposobnosti pričakovali
nekoliko tršo obrambo proti Litvi, vendar, če sedaj razmišljamo racionalno, na
tekmi, ki ni odločala o ničemur, nismo smeli tvegati, da bi izgubili še
kakšnega igralca zaradi poškodbe.

Dvignimo glave in s samozavestjo odigrajmo proti Grkom. Navijači si želimo
borbo do zadnjega, ne glede na rezultat.

Še malo za šalo: Goran naj si ponovno nadene masko, saj je to bil zgleda neke
vrste talisman sreče za našo ekipo. Ko si je namreč snel masko proti Litvi, je
zaostanek začel naraščati in povratka nazaj ni bilo več... ;-)

Držimo pesti,

Andrej, Koper

Vse četitke za dosedaj dosežene zmage pa tudi za borbo proti Litvi. Zakon ste. Doma ste N1 tema, otroc že spet pospešeno hodijo na igrišča žogo metat, to se mi zdi noro to je vaš uspeh!

Miha iz Celja

Nekako smo skeptično pospremili reprezentanco na pot, vsled številnim odpovedim je bila skepsa tudi nekoliko upravičena. Pregovor ali rek pravi, "če koga ni, se tudi brez njega mora"! Naši fantje so ta rek vzeli dobesedno, njihova borbenost in moštveni duh izstopata, še posebej, ko smo ostali tudi brez Ćapina. Po dokaj srečni zmagi proti Italiji in raznih kritikah po forumu na račun vodenja ekipe na tekmi smo strnili vrste in si priznali: tako vodstvo, kakor igralci, so ta pravi.

Precej let nazaj sem bil na tekmi končnice lige ali pokala med Satexom in takratno Olimpijo. Čeprav je bilo evidentno, da domači klub izgublja in da ne bo mogel zmagati proti renomiranemu nasprotniku, navijači kar niso nehali navijati in klicati: "NE DAJ SE SATEX!"

Tudi mi, navijači v Španiji in vsi, ki dihamo s to našo ljubo "nesrečo - košarko", enostavno kličemo in vzpodbujamo naše fante: "NE DAJ SE SLOVENIJA!"

V petek je nova tekma, nova zgodba, čeprav zelo pomembna zgodba. Mala Slovenija, tako po številu prebivalcev, kakor po ozemlju ima lepe možnosti, da se uvrsti naprej, da premaga evropske prvake in če že hočemo: veliko bolj zaščitene igralce Grčije pri Fibi in sodnikih.

"NE DAJ SE SLOVENIJA", v petek smo še bolj za vami, kakor v teh trenutkih med posameznimi tekmami! Naj je čimveč uspešnih akcij, kot je tale v Mariboru našega Gorana Dragića. Dovolj bo, da damo en koš več! A to zmoremo? Vsekakor!

Dušan Dundek
BRAVO SLOVENCI !!! Biu sm v Alicanteju in vam povem, da ste nam vsem navijačem ( še posebej tistim najbolj glasnim za košem, kjer je faliu prosti met Parker ) nardili pravo zurko. Še tako naprej fantje od finala tam boste prišli, ker vem da boste prišli do tja.Ajde SLOVENCI NA JURIŠ DO FINALA !!! Občudovalec vas,
BRATOV PO POGUMU, BRATOV PO SRCU!!!!!

Navijač iz Alicanteja Jan iz Kočevja

Predragi naši fantje!!!

Zahvaljujem se vam, da tako borbeno in s srcem zastopate Slovenijo. Že zdaj ste naši prvaki, za prihodnje tekme pa vam želim veliko uspeha in pomnite: verjemite in zaupajte vase; V TISTO KAR 100% VERJAMEŠ, TUDI DOSEŽEŠ!!!

Radi vas imamo...

Nataša

V športu je že tako, da enkrat zmagaš, drugič spet izgubiš. Važno pa je, da
ohraniš "živce in motivacijo" za tekme, ki so "pomenbne". In v petek(za
zadetek!) bo tak dan. Pridružujem se razmišljanju ex košarkarja KK Union
Olimpije Haupmana, da je za našo reprezentanco bolje, da igra z Grčijo kot z
Hrvaško zaradi mednacionalnih trenj in končno Hrvaška bi se hotela maščevati
zaradi poraza v Beogradu. Tako imamo možnost, da z večjo motivacijo in
pozitivnim pristopom do igre uspemo proti Grčiji(step to step), ki na tem EP
2007 ne igra tako, kot smo to gledali v preteklosti. In "fantomu iz Ilirije" bi
lahko dali malo več možnosti za "šut", ko Lakoviču ne "steče". Morda bi bilo
dobro, da bi poskusili celo z Čebularjem(višji bek) ali Klobučarjem, če bodo
težave z skoki. Potrebno je igrati bolj "bojevito" in žoga mora hitreje
potovati okrog cone...No, biti pameten od daleč je nekaj, realnost pa bo
pokazala in upam, da tokrat v naš prid. Ne dajte se fantje kar tako, končno
"piše se zgodovina slovenske košarke". Zamujena priložnost ne vrne se nobena
!!! Čas je za "veliki met"...

lep dan

Andrej Grampovčan

zdravo, naši prvaki!

zelo dobro igrate le še tako naprej, upam da bom lahko po tv gledal podelitev medalj in da bo čim boljša.

i sLOVEnia, mi bomo z vami ob porazu in zmagi =)

jan. šmartno

Živijo

Najprej našim fantom svaka čast za doslej prikazano igro.

Upamo da boste premagali tudi Grčijo. Z vami je cela slovenija

Lp miha 15

Dajmo fantje,le tako naprej!

Vsi smo z vami,cela Slovenija!

Jutri pa, igrajte za znak, ki ga nosite na desni strani dresa,igrajte za nas,IGRAJTE ZA SLOVENIJO!!!

Jure
Bravo fantje res lepe igre, vse nas ste lepo presenetili, pa tudi poraz proti litvi ni nic spremenil.

Vsem smo pokazali da sodimo slovenci v sam vrh evropske kosarke tako po kvaliteti igralcev kot tud po igri.

Gremo fantje premagat zdaj te grke, sj niso nc posebnega, res je da so evropski prvaki pa kaj za to, premagali smo jih ze na ep v beogradu in lahko jih tudi sedaj, ce jih premagamo gremo po medaljo ki mislim da je dosegljiva to bi bil fenomenalen dosezek.

Zelim vam vso sreco se naprej in SLOVENIJA GRE NAPREJ!

Lp, Simon

Lep pozdrav,

kot veliko slovencev tudi jaz z velikim zanimanjem spremljam letošnji ep.
Počutim se dolžnega, da čestitam našim košarkarjem, ki vestno in nadvse uspešno zastopajo naše barve.
Spremljal sem vse tekme in lahko povem, da me naši fantje niso razočarali. Kljub včerišnjim porazom sem ponosen na Vaše uspehe. Naj Vas tekma z Litvo ne vrže iz tira, saj obe reprezentanci nista mogli zmagati.
Prepričan sem, da boste na tekmi proti Grčiji pokazali vse svoje znanje in nam dali še več razlogov za evforijo.

Veliko uspehov še naprej.

Andraž

Naj se sliši naj se zve kdo naj boljši je S L O V E N I J A

Bilo zmaga ali poraz vedno bom zraven vas SLOVENIJA !!

En Veliki Pozdrav z POBREŽJA (MARIBOR) za naše pantere !!

Medin Kichin z MB - Pobrežje

AJDE FANTJE DOBR VM GRE ŠE TKO NAPREJ
mene sam zanima če je kšna možnost da dobim kšn dres a veste k jih zbiram
pa premagite zdej te grke (po očitovo napihnjene žabe) k vem da znate k sm bla lan na tekmi v mariboru tuki v Sloveniji vsi navijamo za vs k vemo da bi za slovenijo pustil srce na igrišču tko kokr tkrt k ste zmogl tut brez Rašota vse čestitke upam da se bo v bližnji prihodnosti izkoristla moja želja da postane Slovenija Evropski prvak ali kaj podobnega
DRŽIM PESTI ZA VSE VAS
VAŠA OBOŽEVALKA ANA IZ LJUBLJANE

fantje kapo dol

še jutr po pa fiesta latina - do finala

pa na kitajsk po plastik fantastik drug let

za vas navija družina čampa iz Kranja

toliko pohval, spodbud in lepih želja navdušenih navijačev ste že prejeli, da niti ne vem, kaj naj dodam. seveda se vsem pridružujem, ampak.... tista tekma proti litvi je bila pa fake, a ne? no, vsaj upam, da se ne bi pustili tako grdo premagati, če bi šlo (in ko bo šlo) za res!!! saj ste vendar naši...najboljši...z največjo željo in srcem... : D še veliko navdušujočih, uspešnih, neverjetnih tekem vam želim...gremo do finala, kajne? :)
vaša tadeja
Naši košarkarski junaki!

Slovenija je vedno bila košarkarska dežela. Vselej smo imeli odlične košarkarje, kvalitetne zasedbe, sedaj pa imamo še VELIKO SRCE! Srce veliko kot Triglav! Ponosni smo vas. Ponosni smo, ko vidimo, kako hrabro in neustrašno se borite za naše barve. Ponosni smo, ko vidimo, da na parketu puščate srce, da se borite VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE!

Ponosni smo, ko Italijanom vzamemo zmago v zadnji sekundi, ko se francoskim zvezdnikom pred vami zatrese roka, ko Poljakom pokažemo kje se igra košarka, ko velika Slovenija poniža male Nemce in jim dokaže da Berlinski zid še vedno stoji.

In že sedaj smo ponosni, ko vemo, da boste proti Grkom dali vse od sebe, da se boste metali po igrišču za vsako žogo, igrali neprebojno obrambo, si pomagali med sabo in se spodbujali v najtežjih trenutkih.

Naj vam samozavest zraste do neba! Celotna Slovenija diha in navija za vas! Mi vas bomo nosili, ko boste pokurili zadnje atome moči! Vsi grški zvezdniki se lahko skrijejo pred vašo srčnostjo, naš kolektiv ima znanje, je boljši in hrabrejši! Hrabre spremlja sreča in tudi grški bogovi bodo morali priznati, da si VELIKO SLOVENSKO SRCE zasluži zmago.

Dajmo naši: Goran, Rašo, Jaka, Matjaž, Uroš, Erazem, Domen, Goran, Sandi, Jaka, Gašper, trenerski štab:

Z OGNJEM V OČEH, Z LEVJO SRČNOSTJO, ŽELEZNO VOLJO, NEPOPUSTLJIVOSTJO DO ZADNJEGA MOŽA IN ATOMA MOČI, Z NATANČNOSTJO OSTROSTRELCA, Z GRANITNO OBRAMBO, S TOVARIŠTVOM, S KOLEKTIVOM IN Z VAŠIM ZNANJEM!!!

Naj se Grčija trese pred našo silno močjo!!!

SLOVENIJA JE Z VAMI!!!

Damir in 2 milijona Slovencev

Še nikoli nisem pisal kakšnega »pisma podpore« - vendar je užitek gledati Slovensko reprezentanco, kako je sposobna in pripravljena igrati kot TEAM, ter izkazuje samozavest, kakršne nismo vajeni od praktično nobene slovenske ekipe. Zato želim vsem fantom veliko uspeha tudi danes in mislim, da nisem edini ki v teh dneh lahko reče – ponosen sem da sem slovenec!

Sašo
Oj....Carji ste!! Uspel vam je neki kar noben ni pričakoval. Pokazal ste Sloveniji, Evropi in svetu da smo tut Slovenci lahk izjemni košarkarji! Zelo sem ponosen na vaše zmage in vem da boste zmagoval še naprej!!! ''pokašte jim vraga fantje'' =)--**MI SMO Z VAMI**--!!!!!

Lp Matic

....,dragi naši alpski medvedi, ki se bijete pod košem. Vi ste svoje dokazali – četudi ne zmagate nobene tekme več, Vam nihče ne sme zameriti ničesar. Zato se lahko skoncentrirate samo na nasprotnika.

Domovina Vas ima rada, ker ste več, kot srčno pokazali, kako se dela, živi in bori če je človek Slovenskega naroda sin. Vaše tekme izgledajo kot borba med Davidom in Goljatom. Mala in revna državica nasproti velikim Italjanom, Nemcem, Poljakom ki so vsi 10 in večkrat večji od nas. Uživamo v igrah in v moštveni igri. Vedno nekdo od Vas potegne naprej. Držimo pesti za Vas, da boste jutri potegnili vsi 110% in zbrano, kot do sedaj in potolki tudi Grke.

S ponosnimi pozdravi

Jani Grubelnik

Fantje, upam, da vi niste živčni tako kot mi tukaj v Sloveniji... Napetost raste, sploh si ne predstavljam, kako bo zvečer...
DAJTE VSE OD SEBE IN VSE BO OK!!!
Lep pozdrav iz LJ, Vasja
Pozdravljeni SLOVENSKI KOŠARKARJI!
Vi ste naš ponos in komaj èakamo današnjo tekmo z Grèijo. Zavedamo se, da vam bodo danes nasproti stali aktualni evropski prvaki in svetovni viceprvaki ter hkrati reprezentanca, ki je namazana z vsemi "žavbami". Grki so klasièni BALKANCI, ko smo bili v Beogradu na EP 2005 so govorili zase, da so Srbski bratje. No njihovi bratje so že nekaj èasa doma, zato bi bilo zelo lepo, da danes pošljemo mi domov še Grke. V kolikor boste igrali na takšnem nivoju kot v predtekmovanju (NA VSAKI TEKMI STE VEDNO PUSTILI SRCE NA IGRIŠÈU IN CELI EVROPI IN CELEMU SVETU POKAZALI KAKO SE BORI V DRESU SVOJE DOMOVINE, KJER SE IGRA ZA ÈAST IN NE ZA SLAVO IN DENAR!!!). VSA ÈAST VAM!!! Vsi v Sloveniji verjamemo, da boste danes zmagali in se prviè v zgodovini slovenske košarke uvrstili v tako ŽELJENI POLFINALE!!!
Vsi doma verjamemo v vas in prièakujemo podobno borbo kot v prvem in drugem delu EP 2007 z vaše strani. V tem primeru se nimamo èesa bati in tudi pozitiven rezultat v tekmi z Grki ne bo izostal.
Torej mi bomo noro navijali za vas, vi pa pokažite, da ste boljši od GRKOV in jih PREMAGAJTE!!!
Lep pozdrav!
Andrej Sladič, Brezovo
Pozdravljena Slovenija!!!

Vem da ste nasli ahilovo peto, samo izkoristite jo ob pravem trenutku in Grcija bo pokleknila, tako kot je pokleknil Ahil.
Pravijo da sanjati ni prepovedano, ce sanja slovenska kosarkarska reprezentanca o medalji, sanja z vami tudi cela Slovenija.

L.P. Blaz iz Nm
Hej !!!!!! Nimam kaj veliko za povedat ker ste cari, samo zbrat se morte. saj
bi za vzpodbudo pisal pesmi pa nimam več idej. Zberte se premagajte grke ki
niso na tem prvenstvu pokazali čisto nič ! slovenija z vami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niti za sekundo ne bom preklopil tv-ja danes zvečer, ker hočem vso tekmo gledt
vašo čudovito igro. ajde slovenija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SLOVENIJA SLOVENIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
V VSAKEM PRIMERU BOSTE PRVAKI, ČE NE NA EP-JU PA V NAŠIH SRCIH !!!!!!!!!
Miha

Vse čestitke za dosedanje uspehe! Vedno ste igrali odlično!
Danes pa na polno proti Grčiji od 1. sekunde in zmaga, polfinale in medalja bo naša!
LP
Matjaž

Zgodba o junakih izpod Triglava


Nekaj dni nazaj se je v daljni Španiji, kjer sonce še vedno močno pripeka, pričel velik boj. Boj, ki na koncu prinaša krono tistemu, ki pokaže največ znanja, borbeosti, srčnosti in poguma. V ta boj, za evropski prestol, so se vključili tudi bojevniki izpod Triglava, mogočne gore, ki je ponos vseh Slovencev. Ob robu bojišča naše fante vodi poglavar Aleš, ki skupaj s svojima pomočnikoma vse dni in noči kuje taktiko za boje z močnimi nasprotniki. Na bojišču pa je glavni poglavar visoki močni in sila izkušeni velikan Rašo Nesterovič. Ta je vodja svoje sicer izredno borbene in nepopustljive vojske, katere člani so še: "mali" čarovnik Jaka Lakovič, mladi bojevnik Domen Lorbek, ki ima ob sebi starejšega in večjega brata Erazma, Veliki Jagoda mlajšim pomaga z nasveti, Rambo Smodiš je ključni bojevnik in velik triumf na nasprotnike. Sledijo še bojeviti Uroš Slokar, poletni in razigrani fantom iz Ilirije Gogi Dragič, ki na sebi nosi pravo bojevniško masko z nacionalnim pridihom,v pomoč našim pa so perspektivni borci Vidmar, Klobuk in Čebula. Čapin je bil že v uvodni tekmi ranjen, zato ga je poglavar Pipan poslal v domovino, kjer se bo pozdravil. Prva bitka je bila izredno težka in zanimiva. Nasprotniki pa so bili neugodni Italijani. Skoraj bi našim spodletelo, a je slovenski Harry Potter stvar vzel v svoje roke in "Špagetarje" zabodel naravnost v srce v zadnji sekundi boja. To je bila velika zmaga, ki je slovenskim junakom vlila obilico samozavesti in samozaupanja. Drugi dan smo Poljsko brez večjih težav ugnali v kozji rog. Tretja bitka je potekala proti izredno močni in telesno veliko močnejši Franciji. A naši se je niso vstrašili pogumno so sopili skupaj, ko se že stali na robu prepada in sovražnika tako močno prijeli, da je sam padel vanj. Maščevanje kapetana Raša je bilo izpolnjeno. Sledil je premik iz morja v notranjost države, kjer imajo bikoborbe izjemno bogato zgodovino. Naša nasljednja in zadnja postojanka je postal Madrid. Naši junaki so bili prepojeni s samozavestjo in odločnostjo, da gredo naprej. Bitka s Turki je bila od začetka trda, na koncu pa lahko dobljena. Turke smo segnali z našega ozemlja in mislim, da se nikoli več ne bodo vrnili in vpadali v našo deželo. Ker je Bog tako hotel smo morali pomesti s še eno zgodovinsko sovražnico Nemčijo. Država katere nekdanji vodja je celemu svetu in seveda tudi nam povzročil veliko gorja, je bila zlomljena že takoj na začetku. Naši bojevniki niso dobili niti praske tako močno in bliskovito so izvedli napad na "Švabe". Boj z Litvo je bil bolj kot ne nepomemben in je odločal le o tekmecu v nadaljevanju, kar pa je nam bilo bolj ali manj vseeno. In tako smo ob prvem porazu naleteli na zgodovinske Grke. Pardon. Se opravičujem ONI so naleteli na nas Slovence. Prišel je čas boja z Grki. Naši vizeti so že pripravljeni na hud boj, pa ne na boj, to bo mesarsko klanje. Naši obljubljajo vročekrvn in bojevit spopad, ki nam lahko prinese zgodovinsko napredovanje in boj za sam vrh. Ramba Smodiša že vidim kako bo drvaril pod nasprotnikovim košem, vem da bo požrl čisto vse! V domovini vsi ljudje verjamejo v slovenske viteze in to tako močno, da bi vsak od njih najraje odšel z njimi na bojišče in jim pomagal razorožiti nasprotnika. Epi Iliada in Odiseja bodo zdaj pozabljeni, saj bo Homer ob zmagi naših vstal iz groba in spisal nov ep, katerega tematika bo Zmaga male Slovenije nad Velikimi Grki, ki so pokleknili pred boljšim, pogumnejšim in bolj srčnim tekmecem izpod Triglava doma. Nadaljevanja danes ne bom več pisal, raje jutri, ko se bomo pomerili z domačini, v kar 100% verjamem jaz in preostala malenkost našega naroda. Če bi naši bojevniki vedeli kakšno veselje in norijo bi napravili v domovini, bi se v bitki raztrgali na pol. Pa saj se bodo tako ali tako. Srečno naši! IN NE POZABITE: VSA SLOVENIJA JE Z VAMI!

Nejc Dimnik Dimo

Fantje, želim vam čimboljšo igro in seveda zmago, s katero se boste vpisali največji uspeh v zgodovini slovenske košarke. Jaz in vsi ostali verjamemo v vas in vaše sposobnosti. Vedite, da imate precejšo podporo tudi tukaj v Sloveniji, saj si vsako tekmo pred televizijskimi zasloni ogleda približno 200.000 ljudi!
Ob morebitnem porazu, ki pa mislim, da ga s tako dobro igro ne bi smeli doživeti-vsaj kar se tiče zakona pravičnega, vam še vedno ostajamo zvesti vsi navijači in vedite, da ste najbolši!
Fantje, pustite srce na igrišču in utišajte tiste pesimiste, ki so vas že pred začetkom EP pošiljali domov že pred četrtfinalom!
JASNA LIKAR ;)
Zame ste že zdaj vsi zmagovalci.. Tudi, če proti Grčiji ne bo uspeha (v kar po prikazanem ne verjame nihče), sem ponosen na Slovenijo in fante, ki se z državnim grbom na srcu borijo drug za drugega, še najbolj pa za nas pesimiste, ki nismo verjeli v njihov uspeh..

Imam pa le eno malo prošnjo.. Prosim, če v finalu vsi zapojete slovensko himno.. Naj vsa Evropa pade na kolena pred Gladiatorji iz Slovenije..

Roman, Ljubljana

Pozdravljeni naši heroji!

Kot prvo bi vam rad čestital za rezultate in predvsem igro na teh odigranih tekmah v Španiji. Vidi se da ste kot dober »team« v katerega se splača verjeti saj nas navijače navdušujete. Le tako naprej in vso srečo do finala! Zapomnite pa si le to: Vsa Slovenija in vsi navijači dihamo z vami, zato fantje pogumno v boj Grki! V vsakem primeru pa ste naši heroji!

Obilo športne sreče in športni pozdrav!

KLEMEN iz Maribora

Španski Ole za vse slovenske košarkarje, poseben pozdrav pa jaki lakoviču! ;)

Kakorkoli, fantje, res ste pokazali da ste iz pravega testa in vse pohvale za dobro odigrane tekme na EP-ju.
Pokazali ste Evropi in svetu, da Slovenija kljub naši majhnosti še vseeno nekaj pomeni in s svojimi uspehi opozorili na nas, majhno Slovenijo, ki jo velikani kot so Francija in Nemčija dostikrat kar pozabljajo.
Vse čestitke vsem skupaj in vsakemu posebej, prav tako pa tudi trenerju Pipanu za dobro vodenje reprezentance.

Želim vam še veliko uspehov in da nadaljujete po svojih najboljših močeh.
Danes so na vrsti Grki. Upam da boste poskrbeli za to, da se bo ju3 v Ekipi pisalo: PADLI TUDI GRKI!

AJA, pa vse najboljše Gašperju Vidmarju za njegov rojstni dan, ki ga ima en dan pred menoj! :) Upam da bo na svoj rojstni dan slavil dvojno, poleg roj. dne še zmago nad Grki!!

LEP KOŠARKARSKI POZDRAV IZ SLOVENIJE!
(...in...Lakovič, škoda da si že tak veliko star......=))

*papa* by: bAsKeTgIrL18
BRAVO !
Kako se lahko ponašam z vso odpravo v Španiji . Kakšno nagrado dobivam ne samo po rezultatski plati za dolgo zvestobo temu športu , ki sem mu zapisan od leta 1960. Veseli me predvsem odnos do igre , srčnost v obrambi in seveda kombinatornost v igri.Verjamem, da bo danes zvečer vsega tega dovolj , še za en nepozaben večer in za zgodovino.Zvečer Vas bo na vsakoletni prireditvi : Na Ježici se dobimo , na dveh televizijskih zaslonih spremljala množica sedanjih in bivših igralcev , trenerjev in pripadnikov tega kluba , saj se med drugim ponašamo z tremi reprezentanti , kar le še dodatno vzbuja veselje in ponos. Dečki: napnite vse sile in veselili se bomo.
Vem, da če ne uspemo , morajo biti Grki boljši in nam ne sme biti težko na koncu. Naj pa vedo , da smo čvrsti in željni zmage.
Srečno!

Aleš

Želim vam vse najboljše v nadaljnih dvobojih in vsem po vrsti čestitam za odlične igre. Upam, da boste prišli čim dlje!!!
Vsem lep pozdrav in obilo sreče!!!!!!!!
Žan iz Kanala ob Soči
Bom zelo kratek-Grki nocoj morajo PASTI...
Vso svojo moč,vse svoje znanje...vse kar vam je dala mati narava..."postrežite" na igrišču... za vas,za nas,za večni spomin...za našo in vašo Slovenijo !!!
Iztok

dejmo fantje!
najprej jih sesujte
pol jim odplešte sirtaki
na konc se ga pa še z uzotam nažgite ker bo delo opravljeno :D

Grega
Bog z vami,ljubi moji.
Robert

sLOVEnija-to je ena sama ljubezen
Košarka =we love this game
ljubezen premaga vsega vraga ne samo ekip
Anže
BRAVOOOOOO NAŠI.....UDRI PO GRŠKEM KOŠUUUUUUUUU....DO DASKE....., POD NAŠIM JIH PA LOMIIIIIIIIIIIII, GRKE NAMREČ.....DRŽIM PESTI.......

Zdravo!Vaše igre me navdušujejo, in vem da boste naredili use kar je v vaši moči da pridete u polfinale!Čeprav je nas Slovencev malo u Španiji, smo doma u Sloveniji vsi pred ekrani .No zame ste lahko prepričani.Ter še zadnje besede:Če pridete naprej do medalje ali če izgubite Z VAMI SMO DO KONCA ! Lep Pozdrav iz Slovenije

Simon Corn vaš zvesti navijač.
Bravo fantje za dosedaj prikazano igro še naprej igrajte tako kot sedaj pa bote razbili grke brez panike.ful ste carji.
Milan
SLOVENIJA DAJMO VSI STOJIMO ZA VAMI IN VAS VESTNO BODRIMO PRED TEKMO PROTI
GRČIJI, ZA NAS BOTE VEDNO NAJBOLJŠI!!! POTRUDITE SE, 'kodr ne skče ni sloven'c' na zmago, ker mi navijamo za slovenijo, pa vezjaka pozdravte:P

ŽAN ČANDER, stalni navijač in gledalec
Kako naj začnem to spoved. Ta reprezentanca je prava reprezentanca, vsi za enega, eden za vse so. Vsi dihajo kot ekipa, nobenega, ki bi želel kaj po svoje. Tudi Jaka Klobučar, ki ne igra veliko, za vsako potezo vstane in navija. Tako se dela, vi ste klapa. Če proti Grčiji zgubite ali zmagate, ste zame ZMAGOVALCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LP, Nejc
Fantje, škoda. Čestitke za borbenost, ki ste jo pokazali v prvih treh četrtinah, držte se še naprej! Potimo se z vami do konca.
Ana

--
.........................AngieAngel........................................
slovenija dobro je pač se ni izšlo po načrtih proti grčiji
, za mene ste še vedno najboljši!!

žan čander

DOBER DAN: SLOVENCI SO ZGUBLI PROTI grkom PA KA POL VSEN SO NAJBOLŠA
REPREZENTANCA OD VSEH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAJ GREJO NAPREJ
NESTEROVIČ,SMODIŠ... VSI ZA ENEGA EDEN ZA VSE !!!!
KK ELEKTRA MEN !!
Pozdravljeni!

Ko sem gledala tekmo med Slovenijo in Grčijo sem bila polna veselja optimizma tako kot naši borci televizor pa sem zapustila v solzah! Ampak ne od razočaranja nad igralci ampak od besa do Grkov!
Res je da smo zgubili proti Grkom za eno piko,ampak zame so še vedno in vedno bojo carji ki tudi v težkih trenutkih najdejo luč na koncu predora!!
Fantje držte se pač za eno piko smo zgubil delal smo neki napak v napadu tak k pri obrambi sam kaj čmo to je igra in vedn bo igra
zapomnte si košarka je šport v katerem uživaš in če tudi doživiš poraz ... kaj češ vse enkrat pride prej ali slej
zato glavo pokonc ni konec sveta
Zdej pa s polno paro dalje !!
DRŽTE SE !!!

big fan :doroteja grobin

Fantje glavo gor. Ni se podrl svet.

Seveda je tudi nam žal da ni šlo preko Grkov. Čestitke za odlično igro.

Kaj je bilo v zadnjih treh minutah ste najbolje občutili sami.

Pomembno je da igrate dobro košarko.

Še naprej nadaljujte s tako igro !!

Igor
Žoga je okrogla, izkušnje in sreča je bila na drugi strani. Pa kaj zato. "Glave
pokonci", še 2 tekmi z "starimi znanci", zato je še kako potrebno, da se "vroče
glave umirijo" in z "pametjo" končajo EP 2007. Tudi novinarji bi lahko bili do
slovenske reprezentance bolj "strpni", končno smo dosegli več, kot se je
"govorilo" pred pričetkom EP 2007. V bodoče pa bo potrebno razmišlajti po
slovenskih klubih, da bodo branilci(1,2) tudi glede telesne višine blizu 2 m,
saj je zelo težko igrati z reprezentanco, ki ima vse igralce visoke nad 190
cm(Grčija). Mirno noč in "veselo na delo pod koše"...
lep dan

Andrej Grampovčan

Zadnji poraz je je bil težek tudi za nas navijače. Toda za vse igre doslej si zaslužite priznanje . Vaša igra, borbenost , pogum in nesebičen ekipni pristop
so nekaj, česar doslej pri naših reprezentancah ni bilo. Iz poraza se dvignite v še zrelejšo ekipo in zaključite igre v dosedanjem slogu.

Bravo trenerski klopi - ki omogoča igralcem tako lepo in učinkovito košarko - naj bo ta ekipa jedro tudi v bodoče. Ne kličite več tistih,
ki nimajo srca in poguma.

Vso srečo v nadaljevanju turnirja.

Franc Halas, Šempeter pri Gorici

Fantje. Kapo dol. Svaka vam čast.Nardil ste nam lep teden. Zdej pa pridejo ta pomembne tekme. Zdej se morte zbrat, pa pokazat kolk ste res vredni! Spet pokažite srce,ki ste ga kazali cel teden in vse bo dobro...
Miha, Sandi, Manja, Ana
Pa je za nami "najpomembnejša" tekma na prvenstvu. Na žalost smo izgubili. Človek se v takšnih trenutkih vedno zave, da bi bilo lahko tudi drugače ... Res je, lahko bi bilo drugače ... lahko bi izgubili za 30 košev, lahko bi obstali v skupini F, ja, lahko bi tudi izgubili vse tekme in se praznih rok vrnili v Slovenijo (kot so bili skeptični nekateri največji pesimisti). Toda ne! Zmagali smo 5 tekem zapored, uživali v vsaki tekmi posebej, zasedli smo 1. mesto v skupini D, 2. v skupini F, prišli smo v četrtfinale in dali vse od sebe, cilj, za katerega je marsikdo verjel, da je neuresničljiv, imamo še vedno na dosegu rok ... Za nas ste pravi junaki. Že od začetka smo verjeli v vas in še vedno verjamemo. Pravijo, da je pravi zmagovalec tisti, ki se zna pobrati po porazu, zato le glavo pokonci in pogumno naprej.
Mi smo z vami!
M
Lep pozdrav!

Hja, včasih se stvari ne odpletejo ravno tko, kot bi si želeli. Včasih se zgodi ravno tisto, kar smo najmanj pričakovali.
In tale poraz proti Grčiji je bil, prav ob zaključnih sekundah tekme, najmanj pričakovanj. Vsi navijači smo verjeli v Vas, fantje. Držali smo pesti, skakali v zrak od veselja ...
... in potem ob končnici z rokami zakrivali obraz, upali, da se to ne dogaja za res.
Naj nas nekdo zbudi!!
(Po slikah sodeč, ste isto čutili tudi vi.)

Toda tudi za Grčijo se dogajajo čudeži. Po nevrjetnih trojkah so odlično zapisali svojo pravlico. Hja, Grki pač znajo, boste rekli. Na tak način so tudi postali Euro prvaki, kajne?

Ja, včasih se zgodi. Se zgodi.
Kar tako. Znenada.
Nekateri pravijo: ''Tak je šport.''
''Tako je v športu.''

Toda če pogledamo bolj globoko - to ni LE šport. To je življenje, ki ga vsak izmed nas živi drugače. Nekateri ga spajajo z glasbo, drugi s športom, tretji ... tretji spet na svj edinstven način. Nekateri ga 'le' živijo.
In kakorkoli si postaviš svoje prioritete, vedno znova se prikrade neka napetost, ki te vzame pod okrilje svojih valov in te ponese na nepričakovano pot. In te pretrese in zmes tvojih misli spoji z nepričakovanimi preobrati.

In ne, če živiš za šport, to ni LE šport. To je resnično način življenja. In v življenju je tako, da ob hoji po kamnitih poteh, naletimo na kamne, ki jih moramo premagati. Stopimo na njih in jih preskočimo.
Nekdaj pa so ti kamni skale. In na njih se moramo s skrajnimi močmi povzpeti in iti naprej. Če ne gre - se obrnemo drugam. Nadaljujemo.
Važno je le, da ne obstaneš na mestu. Ker vsak korak, naj bo še tako majhen, naj bo narejen v katerokoli smer, je KORAK. In s tem se vse začne.

In vi ste naredili prvi korak in se z velikim trudom in predvsem skupinsko igro prebili v sam vrh Evrope. Pokazali, da tudi država, ki ima samo 2 milijona prebivalcev, lahko pride do vrha in se kosa z velesilami. To je tisto največ, kar ste lahko dali.
Rašo, Matjaž, Jaka, oba Gorana, Uroš, Domen, Erazem, Jaka, Gašper, Sandi.
In seveda Aleš!
Veš, dati največ, kar lahko, to je tisto največ, kar lahko večina izmed nas le sanja, da bo kdaj pokazala.
Stopiti skupaj in delovati povezano (mogoče dober zgled tudi za politične partije v naši državi - malo šale ne škodi).
Hvala vam za tak dober zgled! Res malo jih je, ki znajo pokazati najboljše ...
...
In ko daš največ, kar lahko, potem ni slabega občutka. Potem tista žalost mine. Zmoreš nov korak naprej. Mogoče potrebuješ pomoč, da dvigneš nogo, da nov vdih napolni tvoja pljuča.
Toda prav zato imamo prijatelje.
In prav zato imamo tisti del življenja, ki se mu pravi MODROST - izkušnje.

...
Če sem pred kakšno uro čutil razočaranje in žalost ob porazu, se v tem trenutko počutim popolnoma drugače. Kot da bi dobil samo še dodaten zagon. Nekakšna notranja silla me žene, da bi stopil naprej.
In pokazal, da sem lahko še boljši.
In ja, dobro je, da ostajajo cilji za katere se lahko borimo. Ki predstavljajo naše sanje.
Kajti doživete sanje izgubijo svoj čar in svoj blišč.
Niso več le sanje ...

Mi pa ne bi smeli nikoli nehati sanjati !!
Kajne?

Prav zato sem se tudi odločil, da pišem.
Mislim, da je naslednja poteza na nas, navijačih, da vam, fantje pomagamo narediti naslednji korak.
Potem naprej pa bomo lahko brez težav hodili z ramo ob rami.

Kot prava ekipa.
S srcem in dušo.

S prijateljskimi vezmi, ki so močnejše od vseh izrečenih besed ...

Ne bom rekel srečno -
le POGUMNO naprej ...

Miha k.

Fantje, čestitam za srce in dušo, ki ste ga pustili na igrišču. Težko mi je pri srcu zaradi poraza, sem tudi jezen, na poraz, ne na vas. Z vami na čelu smo si vsi želeli polfinala, ker smo videli in vedeli kaj zmorete. Jutri je nov dan, olimpijada je še vedno mogoča, zaslužite si jo! BORBA DO KONCA! GREMO!

LP

Nejc Štukl
Huh. Verjamem, da je bilo tole precej noro in da ste (in smo) močno razočarani, pa vendar: GLAVE GOR!!! Sam ne bom nikoli vedel, kako je, ko tekmeci preidejo v vodstvo tik pred koncem najbolj pomembne tekme, zato ne morem soditi, kaj bi morali storiti. Še vedno pa vam hočem stati ob strani, saj ste nedvomno dokazali, da se lahko kosate z vsakim (visoko vodstvo je najlepši dokaz), čeprav na koncu ni zneslo. A tudi četrtfinalne zmage še pridejo, pa potem polfinalne in tako naprej, le OBUPATI NE SMETE. Igro imate nadhudo. Lepa priložnost, da še enkrat stresete Nemčijo in si priborite pot na olimpijske igre, je že tu. Srčno upam, da vam uspe!

Lp, Aljaž

Fantje jaz se vam moram še enkrat zahavaliti za vse lepe trenutke, ki sem jih doživel ob gledanju vaše igre. Žal je bila želja prevelika in uspeh je spolzel skozi prste. Upam da vas ni preveč prizadelo. Imate karakter ohranite ga in ostanite prijatelji tudi po tem EP od vsega bi mi to največ pomenilo.

Miha

Fantje glave gor, za nas ste zmagovalci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tanja
Ajde slovenci !!!!!!!!!!! Ko je proti grkom nastopila končnica pa mrk... na tv-
ju je zgledalo kot da se bojite priti med najboljše 4. Dobro jas vam ne bom
solil pameti... Gremo zdaj fantje. Vem da poraz boli, a če izgubimo proti
nemcem se bomo lahko borili le za 7. mesto. Pokažite igro kot ste jo prikazali
v skupini F in tudi v četrtfinalu ( z izjemo zadnjih dveh minut ). Vem da smo
nemce pohrustali, dajmo jih še enkrat, zakaj pa ne ? Umirite se pokažite pravo
igro, uspeh proti nemcem zagotovi uvrstitev na kvalifikacijski turnir za Peking
Gremo SLOVENCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!
SLOVENIJA DIHA Z VAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GREMO POHRUSTAT NEMCE !!!!!!!!!!!!!!!


Košarkarski pozdrav, 12 letni Miha
Fantje se kar ste super
glave gor gremo se enkrat nemce rasturit
pa na olimpijske igre
Grki bojo pa ze se prsl na nas mlincek
bomo pa bojkotiral njihov morje
Hahaha

slovenija je se vedano z vami

LP

Bostjan

Po prespani noči...
Glede na to, da vas je večina pred EP že skoraj odpisala in se potihem rogala vsej raprezentanci, lahko mirno zatrdim, da lahko nadaljujete z dvignjenimi glavami; ne morem si predstavljati, kako vam je sicer težko, ampak... Včeraj nam Fortuna pač ni bila naklonjena - hudiča, saj ste se postavili po robu reprezentanci iz domovine bogov!!!
Vse te besede so najbrž odveč po takem porazu, ampak svoj pečat in srce ste že pustili v Španiji, zato vam pravim - mirno danes v tekmo z Nemci, pokažite, da niste zastonj premagali Francije, Poljske, Turčije, Italije in Nemčije!
Vse dobro vam želi Vasja, LJ
Po prespani noči sem se pomiril.Včeri sem bil res mal "neprišteven"...
Ja ,seveda ostaja še veliko grenkobe,toda tak je pač šport.Kar nekaj krat v življenju sem že doživel taka razočaranja.Prvo tako večje že davnega leta 1986 ,prav takov Španiji,ko je takratna Jugoslavij 50 sekund pred koncem vodila za 9 točk v polfinalu SP-ja z SZ-,pol so pa igralci SZ-ja zadeli 3 trojke in po podljških šli v finale..
Potem nedvomno sodi med velika razočaranja 3-0 -3-3 za Slovenijio proti Jugoslaviji na ep-ju 2000, pa seveda tud vodstvo po prvem teku na SP-ju 1999 v slalomu Špele Pretnar pol pa odstop...so pa tud druge države doživele že kaj podobnega-recimo finale Lige prvakov med Bayernom in Man Unitedom,pa na finalu,že prej omenjenega EP-ja 2000 med Italijo in Francijo....

Tko da-ni konec sveta...to se v športu dogaja.Zdej morjo naši fantje dvignit glave in se zbrat,da osvojijo peto mesto.Za to imajo povsem realne možnosti...še enkrat bodo morali pač premagati Nemce in potem še nekoga...
Peto mesto bi pomenil tudi velik uspeh,to je treba priznati..
Za enkrat pač nismo še za med štiri,toda življenje teče naprej..treba je delat,trenirat...in mogoče že čez dve leti uspe Sloveniji veliki "met"...

Včeri sem v svoji "trenutni neprištevnosti" reku da dolgo ne bom gledu košarke.Danes seveda mislim drugače...gledal jo bom tudi danes,navijal za naše..tako,kot se za vsakega pravega navijača Slovenije tudi spodobi...

Pipan je pokazal veliko srce in pogum,ko je prevzel poraz "nase"...čeprav so se dogajale napake na igrišču na katere nkakor ni imel vpliva.Četudi je naredil napako v zadnjem npadu,je do njega prišlo zgolj zaradi napak igralcev.
Toda tudi igralcem ni kaj dosti za zamerit.Igranje v četrt finalu ima svojo "težo" in pogorijo tudi najboljši(Parker- Francija,recimo)..

Kaj reši še za konec...razočarani smo,to je dejstvo,toda pomislite šele kako je igralcem..jst sem bil športnik in vem kako se počutiš,ko ti spodrsne na zadnji stopnički...

Za to bom še enkrat reku-
dejmo naši,dvignite glave,zberite se..Slovenija je z vami,četudi je grenak,zelo grenak priokus,toda poraz je sestavni del športa...in ni velik tisti,ki nikoli ne pade,ampak je velik tisti,ki pade in se potem pobere !!!

Vedno za Slovenijo,v dobrem in slabem,ob zmagi in porazu
-vedno za Slovenijo !!!

Pozdrav iz Slovenije
Iztok

Dragi fantje in Aleš

Upam, da vam bo kdo predal to sporočilo!

Pišem vam danes in ne včeraj zvečer ker je danes glava treznejša in boljše razmišlja. Pred EP večina Slovencev nismo verjeli da bo ta reprezentanca z takšno ekipo dosegla kakšen odmeven rezultat, kaj še da bi se borili za štiri najboljše v Evropi. V predtekmovanju ste dvakrat odlično odigrali težko končnico in nam prav tako kot včeraj pojedli velikooo živcev. Če se samo spomnim tekme kako ste se vrnili proti francozi, trojka jake proti Italjani, uffffff.

Vem, da ste se že pobrali in motivirali za naslednji dve tekmi, kajti tudi peto mesto v veliki Evropi z majhno Slovenijo je fantastičen uspeh. Za medalje pa se bomo borili kje drugje.

Pokažmo že danes proti Nemčiji kaj smo sposobni Slovenci in predvsem iz kakšnega testa ste vi košarkarji. Naj se trese nemški koš,...
VSI ZA ENEGA ENDEN ZA VSE!!!!!!!!!!!

Lp Jure iz Mežice

Pozdravljeni!
Kljub včerajšnjemu porazu vam iskreno čestitam za vse prikazane igre na prvenstvu. Na igrišču poleg znoja puščate tudi srce, kar je za ekipo najbolj važno. Se pač ne izide vedno povsem po željah. Ampak, ker kar te ne ubije, te krepi, GLAVO pokonci in v novi boj za zmago!!! Danes je danes, jutri je jutri, včerajšnji film pa pozabljen. RES bi vas želela videti v Pekingu! Po vsem prikazanem si ekipa v tej sestavi to tudi zasluži.
Vsi za enega, eden za vse! Mi vam stojimo ob strani in poizkušamo razumeti tudi takrat, ko je hudo!
Andreja, Zreče

Bravo , fantje! Hvala za čudovito igre, za lepe akcije, za borbenost. Ni sramota izgubiti priti takšni ekipi kot je Grčija. Glavo pokonci in še na eno lepo tekmo danes popoldne. Pot v Peking je še odprta. pa tudi, če ne.... Ob tako zagrizeni igri,ob takšnem odnosu do reprezentace vam tudi olimpijske igre enkrat padejo. Še enkrat čestitke za vse prikazano in verjamem v še eno čudovito tekmo danes popoldan. Vsi ste enkratni, tudi fantje na klopi, ki žal letos še niso dobili prave priložnosti.
Sonja

Vseeno čestitke fanjte, kjub temu neverjetnemu porazu. Dajte se danes zbrat in grmo po novo zmago. Se vedno smo z vami, ceprav se v soku zaradi vcerajsne tekme.

Jaka

Fantje, res je poraz boli, takšen še toliko bolj, ampak mi smo končno spet verjeli v reprezentanco Slovenije. Spet smo en kolektivni šport na reprezentančni ravni lahko spremljali z nasmeškom. ZARADI VAS smo spet verjeli, spet upali, da smo mi najboljši. In ne glede na poraz proti Grčiji, VI ste največji zmagovalci tega prvenstva. Še enkrat HVALA za teh 14 dni, resnično smo uživali, ko smo vas gledali. Sedaj pa glave gor, pogumno na parket in potem naprej, naprej vse do Pekinga, skupaj kot ekipa, skupaj kot eno...
Dušan iz Rogatca

Fantje, ponosni smo na vsakega od vas in na vse vas skupaj! Dosegli ste OGROMNO, pa še
nekaj priložnosti je pred vami. Le tako naprej, stojimo vam ob strani!

Rado
Neverjetno, nedoumljivo, a očitno možno. In tako zelo boleče.
Vseeno danes ne pozabite, da še vedno verjamemo in upamo v vas. Ne
pozabite, kdo ste. Ste odlični košarkarji, ki ste Slovenijo dvignili
na noge. Ste naš ponos. A vseeno samo ljudje in ne stroji. In pri
ljudeh se vsa logika hitro sesuje.
Žalovali bomo kasneje. Danes imate vse možnosti za uspeh.
Verjamemo v vas!

Sonja
Pozdravljeni košarkaši!
Kot je napisal Domen, naj bo zmaga al poraz mi imamo radi vas! In kljub včerajšnemu porazu proti Grčiji ste za nas še vedno najboljši. Dokazali ste, da se s timsko igro daleč pride.
Danes pa še enkrat pokažite kako je, če na kolena spravite velike Nemce. Veliko uspeha in pa še več košev :)
Irena
Lep pozdrav Slovenski srcni bojevniki!

Kar je bilo, je pac bilo... Brez pomena se je zdaj sekirat pa gledati nazaj "kaj pa bi bilo ce...", sicer pa sem sam preprican, da vsi prav dobro veste in poznate take trenutke, ko je zmaga na dlani, pa se na koncu vse skupaj (tudi sreca) zaroti proti tebi. Edino kar lahko recem je VELIKA SKODA, pa ne zato, ker ste/smo izgubili, ampak ker smo dejansko veliko boljsi od Grkov in se od marsikoga drugega! Imate vecje srce, najvecjo mozno borbenost in tudi znanje, ceprav so mnogi ocitali, da vam ravno tega primanjkuje. Ja, najhujse je, ko ze mislis da si zmagal in pogledaujes zadnje pet minut na semafor in ura,kot da stoji, prednost pa vse manjsa. Razumem vas, fantje! Plačali ste in smo davek neke neizkusenosti in grske srece, ampak kar razveseljuje je to, da ta reprezentanca, v kateri ste vsi vi, JE PRAVA! Je PERSPEKTIVNA! In bo delala VELIKE "STALE" na naslednjih prvenstvih in prepican sem tudi Grkom zagrenila zivljenje! Samo glave gor in gremo naprej - se vedno in posebej sedaj sem in smo z vami! In dokler se boste borili, VEDNO BOMO, ne glede na to, ali nas bo spremljala sreca, ali nam obracala hrbet! SLOVENSKI KOSARKARJI, v srcih navijacev ste SAMPIONI...preprican pa sem, da kmalu ne boste zmagovalci le v srcih, ampak tudi realno NA PARKETU!

Kapo dol za vse dosedanje predstave in...ja, HVALA za vse!

Marko

Rašo, Smoki, Jaka, Dragič, Jagoda, Uroš, Erazem, Domen, Gašper, Klobučar in Vidmar! JUNAKI STE!!!

Največji slovenski junaki. Kljub porazu, ki boli, ste nas navdušili z najboljšo košarko, ki sem jo kdajkoli gledal. Vsaj 38 minut. Tisti dve minuti, pa bosta šola za vse življenje, in veliki igralci bodo to obrnili sebi v prid! In vi boste to storili, kajti pokazali ste Evropi in svetu, da je slovenska košarka na svetovnem zemljevidu. Nekdo v tekmi mora izgubiti, tokrat ste bili to vi, ampak če reprezentanca obdrži ogrodje te ekipe, doda še Primoža, Boštjana in Sanija, nas čaka še veliko lepih trenutkov!

Košarkarsko Zvezo pozivam, da naj se ne ozira na javno mnenje, kajti dobi poznavalci košarke vemo, da je ta ekipa naredila velik posel, in v interesu VSEH! je, da ostanejo skupaj, na Vas je sedaj, da nam zagotovite, da se bo ta prevljica nadaljevala, da Rašo in Smodiš(velika igralca in velika gospoda) ostaneta z reprezentanco in da Aleš še naprej dobi zaupanje z Vaše strani!

Navijač slovenske kkošarke v dobrem in slabem!

Radovan iz Kozine!

Do sedaj ste bili dovolj motivirani in polni samozavesti, da ste lahko premagovali nasprotnike tekmo za tekmo. Sedaj pa je prišel čas, da vam tudi mi pomagamo-še bolj kot smo to počeli do sedaj, čeprav ne moremo storiti kaj veliko, kot vam reči kakšno lepo, vzpodbudno besedo, navijati za vas pred tv ekrani ali v Madridu in še naprej verjeti v vas, saj ste vredni našega zaupanja.
Naj vas teh 5 min ne spravi preveč v slabo voljo, saj ste lahko še vedno zmagovalci (na tekmovanju za uvrstitev od 5 - 8 mesta). Te tekme, ki sledijo sedaj vam prinašajo enake nagrade kot če bi včeraj zmagali (no ja boste pač igrali še kvalifikacije za OI- sej če bi bili npr. 4 bi ji prav tako morali).
Dragi fantje nič še ni izgubljeno! Vse nagrade še lahko poberemo!
Dobro si spočijte še teh par urc, iz sebe stisnite še zadnje atome moči, držite skupaj kot ste do sedaj in jaz verjamem, da vam bo uspelo! Rašo, fenomenalno igraš, enkratno vodiš svojo barko in verjamem, da boste pripluli do konca kot zmagovalci...in sem prepričana, da če bo potrebno plavati, boste pa tudi plavali!!!
Zdržite še dva dni, potem pa pridite domov, da proslavimo vaše uspehe!!!

Vso srečo še naprej!
Tanja

Pozdrav!

Sem Gregor iz okolice Celja. S takšnim zanimanjem kot sem letos spremljal EP v Španiji nisem še mislim da noenega. Pa sem videl že dosti prvenstev. Res ste fantje igral fajn in s pravim veseljem vas je bilo gledat!

Upam da se bote po sinočnjem porazu zbral pa igral še naprej tak fajn kot ste.

Žal mi je za vas, ker vem kak ste se trudl, pa ker ste bli tak blizu, in da so ravno na tej tekmi prišle tiste "slabše" minute. Škoda. Tak je. Bo pa naslednjič bolše. Sam ostante skupi pa bo! Pa vem da večina slovenskih navijačev tak misli kot jst.

Za VAS damo kape dol, vi pa lahko s pokončno držo pridete nazaj v SLO ker ste bli res NAJBOLJŠI!

LP!

p.s. Ta besede so namenjene tako igralcem kot tudi celotnemu strokovnemu vodstvu s selektorjem pipanom na čelu. ZAKON STE!
Gregor

Glavo pokonci fantje!Naj vas nezaslužen poraz ne potre.Ob taki igri, ki jo kažete smo lahko samo ponosni, da vas imamo!
Mitja

Dajmo, fantje! Premagajmo te Nemce!
Tanja

Celotni ekipi še enkrat vse čestitke. Zelo me je prizadel poraz, vendar se zavedam kako težko je igrati na tako pomembnih tekmah, vse ste dali od sebe morda celo preveč. Zato tisočkrat hvala za vse, glave gor za mene ste junaki.
Goran J, Rašo, Jaka L, Matjaž, Aleksander, Uroš, Erazem, Domen, Goran D, Sandi, Jaka K, Gašper, Aleš HVALA!
Miha

Pohvala:
Za prikazano igro na EP2007 si zasluzite vse spostovanje, tako Slovenskih navijacev kot tudi poznavalcev kosarke. Zeljo, borbenost in predanost tej igri z zogo in dresu z drzavnim grbom ste pokazali vecjo kot katerakoli druga reprezentanca.
Ponosno lahko dvignete glave in greste novim izzivom naproti!! Ker najmanj 7. mesto prinaša kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, igre vseh iger, s svojo filozofijo in veljavo. Zato upam, da vam bo uspelo ohladiti glave, saj na omenjene igre vsekakor sodite. Po kvaliteti in po športnem duhu, ki naj bi bil vodilo teh iger!

Opravicilo:
Verjetno so oziroma bodo nekateri na vaš poraz proti Grčiji sprozili proti vam ocitanja, kritike in podobno.
Se bolj verjetno bodo to tudi (ali pa ravno) tisti, ki so vas se pred dnevi kovali v
zvezde.
Ne jemljite jih resno. So le razgrete glave ljudi, ki so se poistovetili z vasimi uspehi, ob neuspehu pa se, zaradi nesodelovanja, izolirali od neuspeha in zaceli kazati s prstom.
Ceprav se vam bo morda zdelo nasprotno, pa vam zagotavljam, da so to le pretirano glasni posamezniki, ter da je množica (mnogo stevilcnejsih a morda ne tako glasnih), kljub porazu na vaši strani, saj ste s svojim pristopom in igro pozeli simpatije mnogih!

Ohranite sportni duh in se mnogo sportnih in osebnih uspehov!!!

Pero, Gorenjska


Če se samo spomnim nekaj tednov nazaj, kako nas je velika večina z veliko dvoma, pospremila naše reprezentante v Španijo, lahko zdaj po teh sedmih tekmah rečem le eno. Fantje, vsaka čast. Pokazali ste vsem nam in tudi drugim vašim kolegom iz drugih športov kako se bori za svojo državo. Ne glede na to, da ste včeraj doživeli nesrečen poraz, ste pokazali da je pred vami še velika prihodnost. Zato ne obupajte, igrajte naprej s srcem in nihče vam ne more zameriti tudi, če še kakšno tekmo izgubite. Za srčnost in požrtvovalnost vam ne more nihče zameriti morebitnega poraza.

Fantje, gremo naprej!!!
Lep pozdrav iz Celja in veliko sreče še naprej!!

Robi
Dragi naši fantje

Že dolga leta spremljam košarko in letos sem prav navdušena nad vašimi borbenimi
predstavimi. JAZ SEM Z VAMI V DOBREM IN SLABEM. Nisem kot nekateri, ki se naslajajo ob
zmagah in pljuvajo ob porazih. Prikazali ste hrabro in herojsko predstavo, ničesar am ne morem očitati.

Vi ste pravo moštvo, ki vseskozi diha kot eno in ponosni smo na vas!

Čestitam vsem igralcem in trenerskemu štabu, pokazali ste izvrstno košarko, žal ste imeli tudi nekaj smole. Proti Nemčiji in v nadaljevanju pa vam želim veliko uspeha.
Verjamem v vas, verjamem da se boste uvrstili na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre v Pekingu.

Vse skupaj najlepše pozdravljam in vam želim še veliko zmag!

Milena iz Savinjske doline
Lep pozdrav KOŠARKARJI!!!

Fantje do zdej vam še nisem pisal, a se sem se zato odločil sedaj po tekmi z Grčijo.Mislim da ste sedaj najbolj potrebni SPODBUDE in pozitivnih misli. Vem da je za vas bil to zelo boleč poraz in da so vaše sanje bile v trenutku podrte,posebej zato ker ste pokazali res vrhunske predstave.Prav z užitkom sem vas letos spremljal, tako kot 200.000 navdušencev pred TV zasloni. Treniral sem košarko 9 let. Spremljam Slovensko državno selekcijo od njenega nastanka. Vedno sem si želel da bi Slovenija nekaj odmevnega napravila v Evropskem in Svetovnem merilu. In letos VAM je uspelo!! Dokazali ste, da lahko igrate vrhunsko tudi brez Zvezdniških igralcev. Sedaj so pred vami nove sanje. To so OLIMPIJSKE IGRE!!!! To vam mora sedaj biti cilj. NE bo se lahko pobrati po 2 porazih. Morate pokazati da ste EKIPA v pravem pomenu besede!!!!
Upam da vam bo uspelo! Veliko sreče!!!

Miha iz Ljubljane
Čeprav sem žalostna zaradi nesrečnega poraza, še posebej, ker vem, da ste vi vsi še najbolj razočarani, vam še vedno ostajam zvesta. Vedno sem in vedno bom navijala za slovensko košarkarsko reprezentanco, tudi takrat, ko vam ne gre, z vsem srcem. Vsaka reprezentanca in vsak posameznik (tudi mi, navadni smrtniki) ima dobre in slabe trenutke in kdor se tega zaveda, vas ne bi smel zdaj niti najmanj kritizirati in žaliti. Jaz sem na vas v vsakem primeru zelo ponosna in verjamem v vas, vedno bom. Preziram pa vse tiste, ki se imajo za vaše navijače, vendar le takrat, ko zmagujete. Ko pa gre kaj narobe, vas znajo le kritizirat in iskat vse mogoče razloge in krivce, žalijo vas igralce in strokovno vodstvo... Ampak, ne ozirajte se na njih, kajti pravi navijači vam ostajamo zvesti iz preprostega razloga... ker obožujemo to igro in obožujemo vse vas! Veliko uspehov še naprej.
P.S.: Zame ste prvaki...
Lp Anja
Pozdravljeni košarkarji!Spremljamo vas od začetka EP- tudi spat hodimo kasneje, da le navijamo do zadnje sekunde za vas. Igrate odlično. Mlada ekipa, nekaj »starih« mačkov in postali ste »dream team« tega prvenstva! 6 zmag, le dva poraza! Cela Evropa se čudi, kje vas je selektor našel. Le kje- v naši mali Sloveniji!

Danes vam proti Grkom ni uspelo. Zakaj? Koga briga- sedaj tega tako ali tega ne morete oz ne moremo spremeniti. A spomnite se, da znate, da zmorete! EP še ni končano in prepričana sva, da ste danes ujeli le nekaj slabih minut. Pred vami sta še 2 tekmi! Zberite se, igrajte s srcem, tako kot znate in uspelo vam bo doseči cilj, ki ste si ga zastavili!

Držimo pesti!

Barbara in Zoran

O vèerajšnji tekmi ne bi rekli niè drugega kot - žal je bilo. Radi
bi vam samo zaželeli vso sreèo proti Nemcem in vam povedali, da smo
kljub vsemu ponosni na vas in da vas še dalje spodbujamo kot do zdaj.
Maribor je z vami in za vas. Se vidimo na Brniku. P.S.: Pozdrav
Vezjaku!!

Zvesti navijaèi iz Maribora
vsem igralcem hvala za prikazano odlično igro na tekmah do sedaj...včeraj žal zadnje 3 minute, ki jih ne bomo nikoli doumeli, neverjetna smola na naši ter kar veliko sreče na grški strani...vendar treba je iti naprej...še bodo tekme, prvenstva, olimpijade...zato pogumno in samozavestno naprej...
na tej poti vam želimo veliko športne sreče ter da bi še naprej razveseljevali slovenske navijače...
hvala in lep pozdrav

Hajduk, Viola, Zele, Tomy, Lesy
ter številni ostali navijači z gorenjske

Ko je včeraj sirena oznanila konec tekme, kar nisem mogla verjeti kaj se je zgodilo!
Ampak takšen je šport, poln vzponov in padcev. Grkom bomo vrnili z isto mero ob
naslednjem srečanju in jim dokazali, da SMO in VEDNO BOMO BOLJŠI OD NJIH! držte se še naprej in ne popustit! radi vas mamo...SLOVENIJA <3

Anja
izredna pohvala za do sedaj pokazano.....mladi in ne toliko uveljavljeni slovenski
košarkarji so sedaj pokazali kako se igra kolektivno igro in kaj pomeni da dihajo eden za
drugega.....Rašo in Smodiš pa sta samo pika na I........Pipan ne bi smel več za naslednje
EP ali morebiti na OI vabiti naših prepotentnih "velikih" košarkaških zvezd, kateri so iz
različnih razlogov odpovedali sodelovanje v reprezentanci, saj je ta ekipa pokazala, kaj
pomeni imeti dušo (kar do sedaj ostali tega niso nikoli pokazali)....kljub porazu proti
Grkom iskrena hvala za veselje ki ste nam ga priredili ob vsaki zmagi in pravi užitek Vas
je gledati, kako se igra kolektivna, atraktiva, hitra in dinamična košarka....

Andrej iz Izole

Glave gor, fantje!

Vsem, ki smo gledali kosarko, je tezko ob zadnjih dveh porazih. Razocaranje je bilo veliko, a kaj hocemo. Svet se vrti dalje. Nihce ni nepremagljiv, tudi vi ne. Taki porazi bolijo zato, ker das vse od sebe. Zato se trudis na vso moc. In to steje, navdusili ste.

Jutri je nova tekma, ki jo lahko zmagate, kot ste to ze dokazali. Zaigrajte zase, ce le se imate dovolj motivacije. Ali komaj cakate, da jutri zgazite Francoze z aktualnim prvakom NBA, ki se vam bodo poskusili mascevati? Ali se zelite uvrstiti na kvalifikacije za OI? Ce ta zelja se ni ugasnila, vam jutri ne bo tezko...

Hvala za dobre predstave in lep pozdrav vsem.

Tomaz iz Ljubljane


Pozdravljeni naši fantje!
Resnično ste me oz. nas navdušili s prvimi čudovitimi tekmami in še bolj čudovitimi rezultati. Čestitam. Četudi nas je večina Slovencev ves čas prvenstva v Sloveniji in ne z vami v Španiji, zvesto navijamo za vas in verjamemo v vas. V zadnjih dveh tekmah ste mi sicer pojedli nekoliko živcev, vendar ker ste dokazali, da znate igrati in ste sposobni dobrih rezultatov, verjamem, da bo vaša borbenost še prišla do izraza.
Želim vam mirno roko in ostro oko pri metanju in igrajte borbeno do konca.

Julijana iz Ozeljana

Verjetno si niti predstvljati ne morem, kako se ta dva dneva počutite. Vem, da dajete vse od sebe, vem da vam je težko. Fantje vendar ne zgubljat upanja in se počutit krive. Ne. Res z veseljem sem si ogledal vse tekme in sem ponosen na vas. Čeprav bo jutri težko, morda najtežej, vam želim da se tako kot se je kralj Leonidas postavil proti močnejši vojski, vi jutri premagate Francoze in tako za vselej utišate vse negativne kritike, ki so bile izrečene proti vam.
Želim vam mirno noč in mirno roko jutri. Pa tudi sreča naj bo na vaši strani.
Z vami.

Jan BAUMAN, Šentilj

pozdravljeni!

Najprej vas vse lepo pozdravljam. Vem da je za vami že tretji poraz, najprej z
Litvo, nato z Grčijo in še danes z Nemci.

Nič ne de, saj ste igrali dobro, a vam je v zadnjih trenutkih primankovalo
moči in spočitih igralce. Ritem kot ga zahteva evropsko prvenstvo ni mačji
kašelj, a z borbenostjo ste naredili nekaj, kar se od vas ni pričakovalo. V
Sloveniji vse staro in mlado navija za vas.

Borite se jutri prori francozom, pokažite jim da zmaga v predtekmovanju ni
bila le naključje. Borite se kajti tudi oni so strti po vseh porazih
Jaz pravin da ni katastrofa če jutri izgubite tekmo, a olimpijske igre so le
olimpijske igre. Imate mlado ekipo, ki bo verjamem še navduševala v
prihodnosti. Zavedajte se da je slovenija zaradi vas na nogah, a naj vam to ne
bo v breme, seveda vsi nekaj pričakujemo, tako kot vi sami, ampak šport je
šport, košarka pa je tudi košarka. Tekme, kot tudi sami veste ni konec do
zadnje sirene.
Pravijo da sreča spremlja hrabre. Bodite hrabri in jutri bo sreča na vaši
strani!!!!
Jaka Lakovič, Rašo Nesterovič, Matjaž Smodiš, Uroš Slokar, Erazem Lorbek,
Domen Lorbek, Goran Dragič, Goran Jagodnik, Jaka Klobučar, Gašper Vidmar,
Sandi Čebular in pa tudi Aleksander Čapin vi nas zastopate v Madridu, mi pa
vam stojimo ob strani!!! Vedno držimo pesti za reprezentanco in vemo da vedno
ne moreš zmagati, vedno ne gre tako kot si želiš. Nekoč se nam bodo uresničile
vse elje!

NIKOLI NE OBUPAJTE!!!

VSO SREČO PROTI FRANCIJI, po končanem prvenstvu pa vam vsem vsakemu posebej
želim veliko sreče, tako v vaših karierah, kot tudi v življenju.


P.S.
ne pozabite da sreča spremlja hrabre in da se je vedno treba borit.Prikažite
igro ki jo znate in verjamem da bo uspeh na dlani.
Hvala vam za vse lepe trenutke ob vaših zmagah, pa upam da nas boste
razveseljevali še naprej!!

Pa vse najbolše Gašperju Vidmarju, ki ga je meu učeraj.

NA NOVE ZMAGE!!

LP ANA

verjamem v vas še naprej. Prepričan sem, da boste na OI presegli vsa pričakovanja. Držite še naprej skupaj. Vse se vrača, tudi sreča.
Martin
ODA NAŠIM ;)
Ko STE na parket stopili,
NISTE se nicesar zbali,
NE nasprotnikom se vdali,
le kot risi se borili.
Z zmagami STE apetite vzbudili,
da vedno vec hoteli smo,
oboževalci smo se kar mnozili,
več stotisoč nas je gledalo,
kako so naši "zvezdnike" rusili.
Med VAMI čutiti je kemijo,
složnost,
prijateljstvo - ne pa "foušijo".
Kako se jutri bo izšlo,
nam se ni jasno,
bo pa sigurno borbeno,
saj SLOVENCI bodo na parketu.
Neja
Fantje, z vami smo! Z vami delimo ko trga srce. Z vami smo bili, ko smo zmagovali, z vami smo tudi sedaj, po teh dveh nesrečnih porazih z Grki in Nemci, še bolj smo z vami.
Za nas ste še vedno junaki-vsi,trener in vsi igralci. Želimo si, da ostanete skupaj, ker ste pokazali karatakter. Do sedaj edina slovenska reprezentanca z dušo in velikim srcem.
Hvala vam za vse užitke in tudi "jutri" smo z vami!
Domen & co.
KOŠARKAŠI! VEM DA STE POTRI, TAKO KOT CELA SLOVENIJA OZ. ŠE BOLJ, VENDAR VEDITE DA VAS MAMO RADI IN DA SMO PONOSNI NA VAS. NE ZAMERIMO VAM DA STE IZGUBILI, SAJ VEMO DA STE SE BORILI DO KONCA. ŠE NAPREJ BOMO NAVIJALI ZA VAS!!!!!!!!!!!
Polona Opara
Kar se je zgodilo na igrišču, se pač je(časa za analizo bo po EP še dovolj),
očitno pa je utrujenost povzročila nezbranost in ugoden rezultat se je hitro
spremnil, kar pa pa še ne pomeni, da smo se "predali Perkerjevim znancem".
Potrebno se je "pomiriti v glavah", "odpočiti težke noge" in najti "novo
motivacijo" za tekmo, ki nas čaka. Zato "dvignite glave" in poskusite zaigrati
tako, kot to zmorete. Res pa je, da je breme zelo veliko na osmih igralcih,
predvsem pa se je pokazal velik pritisk na beke, ki morajo "ohraniti trezno
glavo" in se ne "živčariti", kar povzroča negativne posledice...Pokazalo se je,
da tudi Dragić "zadene iz daljše razdalje"...Na sodnike pa se ni mogoče
zanašati, kar se je tudi pokazalo...
lep dan

Andrej Grampovčan
Kljub porazom ste pravi junaki. Bo pa drugič boljše. Še enkrat hvala za vaše čudovite predstave. O vas še samo v superlativih ...
Matej

Sporočam vam,da sem na vas ponosna kot še nikoli! Zaradi vas sem postala ljubiteljica košarke in spremljam vsako vašo tekmo. Že na tekmi z Italijo ste me navdušili...
Sploh pa me je navdušilo odkritje talenta-genija in lepotca Gorana Dragiča! Na parketu se je od začetka obnašal kot da je na njem že vso svoje življenje in kot da ima že več izkušenj kot kateri koli drugi igralec!
Mislim da bo to odkritje prineslo Sloveniji veliko dobrega!
Goranu in ostalim pa pošiljam čestitke!
Slovenija je z vami na tekmi s Hrvaško!
Dajmo Goran in ostali!!!!!

rekli so da KOŠARKA za nas pač ni, da SLOVENCI smo lahko le smučarji...Ti pa Z
EKIPO si dokazov kaj velja, TRDNO GARANJE,BORBA DO KONCA nas na OLIMPIJSKE IGRE
pelja....RAŠO RAŠO NAŠ SI HEROJ PO NOVE ZMAGE GREMO S TEBOJ,SLAVA ZA KAPETANA KI
GA VES SVET POZNA... dajmo fantje zbrati moči in izpolniti svoj cilj jutri proti
franciji. Lepo bi bilo da nas ne bi razočarali... pa lep pozdrav

Jordan iz Kranja

zberite se in premagajte francijo ter se tako uvrstite na kvalifikacijski
turnir za OI. Nesrečnega poraza z nemčijo sicer nisem gledal ( moral sem
pobirati krompir na polju pri babici ) amapk vseeno je proti franciji nov dan,
nova tekma.

ajde slovenija !!!
Z VAMI V DOBREM IN SLABEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miha
Danes zopet drzim pesti in navijam za vas. Vsi navijamo za vas, ne gelde na pretekle dneve. Porazi so osnovni in tudi nujni del vsakega športa in z njim se je treba soočiti iz oči v oči. Tudi poraz ima nekja pozitivnega- iz tega se nekaj naučimo in postanemo bogati ze eno izkušnjo več. Najbolj pa je pomembno, da se po porazu poberemo in postanemo še močnejši, tako kot morate postati močnejši vi! Danes pokažite kdo ste in premgajte Francoze! Mi verjamemo v vas in v našo reprezentanco! lep poozdrav....Slovenija gre naprej, tako kot vedno!
Tina
Danes je pred vami še zadnja tekma tega EP.
Zopet bo pred televizijo zbrana celotna družina, ki bo stiskala pesti in navijala za vas, da zopet premagate Francoze...Kljub zadnjim porazom, vam ostajamo zvesti in vas podpiramo! Vedite, da so poraze doživljale tudi največje reprezentance in iz teh porazov so se marsikaj naučile in kasneje osvajale prvenstva. Porazi te naredijo še močnejšega in izkušenejšega. Dokažite vsej košarkarki sceni, da niste trenirali zastonj in stopite skupaj kot ste to storili na prejšnjiih tekmah tega EP-ja in z igro očarali vse ljubitelje košarke!
SLOVENIJA GRE NAPREJ IN MI Z VAMI!!!!!!!!!
JASNA L.
najprej vas bi lepo pozdravo!! legende ste!!!!dons morte zmagat držim pesti za vas!! pa pozabite poraze pa špilajte dons na ful!! vso srečo vam želim!!!!!!!!!!!!!!
Leon
Fantje odlični ste ne glede na vse, vidi se vaš moštven duh, ni besed samo to da ste SUPER!!!!!
Lp, Urška

Fantje glave gor!

Zame in za vse okrog mene ste najboljši na svetu!!!!!!! Ta poraz ni nič tragičnega.

Pipan ostani trener!!!!!!!!!
Joc
pozdravljeni!
čestitam vam za dosedanje zmage, saj ste res že dokazali, da tudi Slovenci obvladamo ;D svaka vam čast! zato se ne sekirajte zaradi teh dveh porazov! dans pa pokažite da ste zmožni francoze premagati tudi drugič!!! dosti sreče pa razturajte!
Lep pozdrav, Marija
Fantje glave gor!!

Tole pišem kot košarkarski trener in kot športni navdušenec- še posebej pa košarkarski!!

Fantje- ekipa- strokovni štab- morm priznat, da smo po teh dveh tragičnih porazih jst in verjetno vsa slovenska športna javnost zlo na tleh... Pa da ne boste narobe razumel- ne zato ker bi slabo igral, ampak zato, ker bi bla res velka škoda, če take igre, želje, borbenosti, ne bi kronal z uvrstitvijo v kvalifikacije za olimpjske igre.

Slovenska javnost od vs ni pričakovala nč!! Nč!! Pa ste vsem dokazal nasprotno!! Dokazal ste, da se v Sloveniji igra dobra košarka, da mamo dobre košarkarje!!! Da lahko pridemo tud do vrhunske uvrstitve na velkem tekmovanju!!

Javnost je bla skeptična... trenerji mogoče mal mn, ker smo vedl, da ma reprezentanca končno hierarhijo... Ampak to nima veze... Morte vedt, da je ob vaših igrah užival 200.000 ljudi, k so gledal prenos, ostalih 1.800.000, k so poslušal naša razlaganja in še ne vem kok tisoč v Španiji, ki ste jih s svojo srčnostjo pridobil na svojo stran... Pripravt 2.000.000 ljudi, da govorijo samo o športu oz. samo o košrki oz. še bolj natančno- o slovenski košarkarski reprezentanci, ki se bori za vsako žogo na evropskem prvenstvu- JE RES VELKA STVAR!!!

To do zdj ni ratal še nobenmu!! Usakič smo bli razočarani!! Usakič bl!! Letos pa ne!! Slovenska javnost je na vs ponosna!! RES!! Časopisi so vas polni!! Novice tut!! Še branjevke na ljubljanski tržnici se pogovarjajo o vas!! :)

Zato- GLAVE GOR!! Djte nm še tisto zadnje veselje!! Sicer vsaka čast Petkovškom in Čopom in Špikom, ker bojo (bomo) ljudje zrd njih gledal olimpijske igre!! Ampak!! Morte vedt, da bo zrd vs vsaka bajta v Sloveniji sred noči prižgala tv samo zato, da bi vidla igrt slovensko košarkarsko reprezentanco!! Ne zato, da bi gledala veslat Čopa in Špika, al pa da bi vidla telovadt Petkovška (sicer res svaka jim čast)!! Ampak- VI!!! Vi ste tist, k bi slovensko javnost držal pokonc cele noči!!

ZATO!!! -Djte stopt skupi!! Bodte ekipa, kakršna znate bit!! Vsaka žoga nj bo vaša!! Vsaka!! Mečte se po tleh, skačte v višave!! Tepte se, če bo treba!! Ker Slovenci hočmo z vami na olimpijske igre!! In samo vi ste tisti, zarad katerih bo šlo 5.000 Slovenov več na v Peking!! VI!!!

Tko da, srečno dons!! Držte se!! Pa bodte nm v ponos!!

Hvala za take igre!!

Upam, da še kdaj...

Lp, Gašper

Vsa čast vsem fantom in selektorju ki so branili barve Slovenije na ten EP ,dejmo se zbrat še za to tekmo pa usut te Francoze da se nam vsaj uspe uvrtit v kv. za OI in EP.Letos to in nasledne leto za OI se pripravit še bolje in napast.Hvala za vse SLOVENIJA
Andrej

V teh dneh,sem marsikdaj pljuval po vas,vas psoval itd.Bil sem v globoki zmoti in žal mi je za to.Bravo in hvala vam!
Robert,Tržič
čestitam za dobro igro na tem EP-ju.
pričakujem da boste z njo nadeljevali tudi na olimpijskih igrah.
p.s.: upam, da bo Dragić čim prej okreval.

Lp, Petra
Čestitam. In še enkrat HVALA za vse.
Miha
Spoštovani člani naše košarkarske reprezentance!

Naša družina je pozorno in s stisnjenimi pestmi spremljala vse vaše nastope na evropskem prvenstvu v košarki, ob tem pa poudarjamo, da SMO VES ČAS VERJELI V VAS, saj se zavedamo, da ste končni rezultat dosegli ob zelo "kratki klopi" in v spopadih z reprezentancami, ki imajo za seboj neprimerljivo igralsko zaledje.

Vaš odnos in doseženi rezultat je VREDEN ZLATA in vam naj pomeni izhodišče, da boste POD ISTIM VODSTVOM in v še okrepljeni igralski zasedbi, ki je ta rezultat dosegla, tudi nadaljevali skupno delo in se podali v boj za udeležbo na OLIMPIJSKIH IGRAH, KATEREGA VAM ISKRENO PRIVOŠČIMO!

Naš poklon in iskrene čestitke VSEM VAM!

Družina Vitežnik Raj
(Slovenj Gradec)

Rekel bi samo tole: fantje, hvala za teh 14 dni... resnično lahko bi bilo boljše, toda, če bi poslušali "strokovnjake" pred začetkom EP, bi domov potovali že po prvem delu (v najboljšem primeru po drugem delu). Toda vi ste vse te besede požrli in nato na igrišču pokazali, kdo ste in kaj zmorete. Ko smo vas spremljali, smo upali na finale, upali na naslov evropskega prvaka. In vi ste to dosegli. Postali ste prvaki v borbenosti, v srčnosti, v ekipni igri, postali ste prvaki na igrišu in izven njega. In tega naslova smo lahko še bolj veseli, kot končnega sedmega.
Pa še enkrat v slogu Srečka Katanca: Fantje, kapo dol...
Dušan

Bravo fantje!
Zopet ste prikazali dobro igro in pustili srce na igrišču! Vrnili ste se, ko so že trdili, da ne morete več pokazati dobrih iger, ki so vas krasile vse EP...
Bravo JAKA L, dobra tekma oz. vsi fantje ste bili super!
Upam, da se vidimo na letališču
JASNA L.
jej : )

najprej čestitke za to tekmo proti franciji : )
rada bi pohvalila VSE igralce,ne glede na to koliko so igrali ali pa če sploh niso kajti važno je bilo le to da ste držali skupaj : ) žav mi je le teba goran dragić,ker si se poškodovav in upam da boš čim hitreje okreval : )
jaka laković: to je bila sigurno ena tvojih bolših tekem na ep.-ju ( če ne štejemo tiste 3ke proti italiji v zadnji s.) !

in še enkrat vse čestitke : ) : )
Barbara

Danes ste nas ponovno navdušili in nam polepšali sončno nedeljo. Priznamo, da smo bili žalostni po porazu z Grki, vendar smo verjeli v vas. Čestitke!!!!

Družina Britovšek

Bravo ekipa tako se igra, vstali ste od mrtvih in pustili srce na igrišču. Veliko sreče tudi na kvalifikacijskih tekmah za olimpijske igre. Iskrene čestitke še enkrat igralcem in strokovnem vodstvu.
Lep športno pozdrav Stanko

Mislim da vsi ponosni smo,
ko naše fante gledamo.
Odigrali odličnih pet tekem so,
z željo da na tem prvenstvu zmagamo.

Nato pa se je ustavilo,
naprej nikakor več ni šlo...
A mi se ne sekiramo,
s srcem in dušo jih podpiramo!
Danes spet smo zaigrali,
francijo nadigrali
in se na kvalifikacijske za olimpijske podali!

Vsi fantje dokazali so,
da slovenija ni kar tako,
da znamo se borit
in nakoncu željeno osvojit!

Mi dobro znamo zaigrat,
zmagali smo kar 6-krat,
a to za nas še ni dovolj,
dovolj nam bo takrat,
ko zmagali bomo neštetokrat!
Nataša
BRAVO FANTJE ,BRAVO STROKA,BRAVO VSI SLOVENCI. KO JE NAJ TEŽJE STE POKAZALI KAKO SE JE TREBA BORITI ZA SLOVENIJO.
IZ MADRIDA ODHAJATE KOT JUNAKI.
ŠE ENKRAT ČESTITKE VSEM.
LP.GREGOR.
Pozdravljeni naši junaki,

iskrene čestitke za doseženo 7. mesto! Danes ste proti Franciji pokazali še eno odlično
in požrtvovalno igro, ki smo jo na tem prvenstvu videli že velikokrat! Še enkrat več ste
pokazali svojo borbenost, še enkrat več ste dokazali, da ste zelo sposobni in imate
veliko srce. Pohvalila pa bi tudi kolegialnost igralcev, saj me je kar stisnilo pri srcu,
ko sem videla, kako se med seboj spodbujate in dihate drug z drugim tudi v najtežjih
trenutkih! Tako je prav!
Kljub dvema bolečima porazoma smo Slovenci še vedno navijali za vas, še vedno smo vam
stali ob strani in niti pomislili nismo na to, da bi vas zapustili še ob zadnji, tako
pomembni tekmi! In uspelo vam je! Resnično ste lahko ponosni nase in še naprej
nadaljujete s takimi predstavami. In zavedajte se, da smo tudi mi ponosni na vas, saj ste
marsikomu ob svojih bleščečih zmagah narisali nasmešek na obraz in pognali solze sreče na
lice. Čestitke si zaslužite prav vsi; tako igralci, ki ste nam resnično polepšali te
septembrske dni, kakor tudi strokovno vodstvo s selektorjem na čelu in vsemi ostalimi, ki
ste s kvalitetnim delom našo barko srečno pripeljali v pristanišče.
Zatorej...hvala vam za vse te lepe trenutke! In...BRAVO SLOVENIJA!

Danes pa na Brnik!:)

Lep pozdrav,
Vesna iz Nove Gorice

Fantje, res svaka vam čast za prikazano igro.Igrali ste res odlično in dokazali svetu da lahko tudi tako majhna državica kot je slovenija igra kvalitetno košarko.Mnogi slovenci so ob vaši odlični igri in ob vašimi fenomenalnimi potezami spustili kakšno solzo in se na koncu z vami veselili zmag.Bilo je tudi nekaj razočaranj ob porazih,ampak tudi porazi so del igre.Zdaj pa zbrat moči za kvalifikacijske in pogumno naprej.Vsa Slovenija je z vami!!

pa še ene par verzov.

Mislim da vsi ponosni smo,
ko naše fante gledamo.
Odigrali odličnih pet tekem so,
z željo da na tem prvenstvu zmagamo.

Nato pa se je ustavilo,
naprej nikakor več ni šlo.
A mi se ne sekiramo,
s srcem in dušo jih podpiramo.

Danes spet smo zaigrali,
Francijo nadigrali
in se na kvalifikacijske za olimpijske podali!

Vsi fantje dokazali so,
da slovenija ni kar tako,
da znamo se borit,
in željeno osvojit.

Mi dobro znamo zaigrat,
zmagali smo kar 6-krat,
a to za nas še ni dovolj,
dovolj nam bo takrat,
ko zmagali bomo neštetokrat.

Nekaj vroče krvi je bilo,
a nič za to,
takrat mi pokažemo,
da ponosni slovenci smo.

Vsi za enega,eden za vse,
to vpilo se je,
med navijači slovenije.

Fantje,vedite da ponosni smo na vas,
BRAVO SLOVENIJA,
vpijemo na ves glas!

Tjaša 13

Lep pozdrav!
Jaz bi se celotni ekipi iz srca zahvalil za neverjetne predstave!
Čisto vsi si zaslužite pohvalo. Škoda, da "nam" je ušlo polfinale vseeno pa ste
pokazali res kvalitetno košarko in se nimate za kaj sekirat. Res vsaka čast!
Škoda, ker danes Smodiš ni zabil eno čelno tistemu Francozu:)
Ponosen sem na celo ekipo.
No to je bilo to iz moje strani.
Adijo!
Kevin
Jeeeeeeeee! Vsem fantom, selektorju in celotni ekipi čestitam za super igro, na igrišču ste res pustli srce, zame ste prvaki, res si zaslužte vse pohvale!
Lep športni pozdrav,
Barbara

Trpeli smo z vami na tistih hudih tekmah, se veselili in bili močno ponosni na to, da smo Slovenci, na tistih zmagovalnih. Na koncu se je zaradi vaše borbenosti in poguma vse izteklo kot je treba. Zaslužili bi si bolj kot katerakoli ekipa igrati pred polno dvorano na velikem finalu. Zaslužili bi si, zaradi garanja in srčnosti !!! Finalistom je verjetno lažje igrati košarko, ko pa za njimi stojijo velike nacije z debelim kapitalom. Verjamem, da se bo naslednjič poklopilo kot je treba in boste v koš zmetali vse ekipe po vrsti. Iz srca vam čestitam, upam da boste ostali v tej sestavi do naslednjih tekem. Se jih že veselim!!!!

Nuša

Bravo naši. Bili smo z vami v Beogradu na prvih treh tekmah in tudi letos smo vas spremljali ves čas na TV. Čestitke za osvojeno 7 mesto, z svojo igro pa ste pokazali, da sta prava ekipa, ki ne popušča, žal pa vas je sreča pustila na cedilu. Ponosni smo na vas.
Ptujčanka
Res to prvenstvo je bilo nekaj posebnega. Zmage, ki so Slovenijo pripeljale do četrtfinala so nepozabne. Igrali ste kot prava klapa. Tisti "grški" večer je pač bil. Vendar zame ta zmaga proti Franciji pomeni veliko več. Dvignili ste se ko so Vas že vsi odpisali. Verjel sem, da se boste pobrali. Tako se igra in drži skupaj. Vem, da bo prišel naš čas za najvišja mesta!!!

Toni

Hey, slovenski košarkarji!!
Mogoče malce pozno pišem tole, glede na to, da je vse za vami, a vseeno, nikoli ni prepozno. Igrali ste res odlično, ok, mogoče so bile kdaj kakšne odločitve prenagle, in res ste lahko ponosni sami nase tako kot sm jaz ponosna na vas. Ob gledanju vaših tekem sem šla čez vse možne občutke, od solz sreče ob zmagah, do solz žalosti in izbruhov jeze, ko so vas, igralce, in nas, gledalce, opeharili na trenutke grozljivo nepravični sodniki. Osebno menim, da smo si zaslužili polfinale, saj je bila tista tekma z Grčijo ena velika svinjarija sodnikov in nadvse teatralno nadarjenih igralcev, a kar je pač je. Za moje pojme je bil edini pravi poraz poraz proti Litvi, zadnja tekma z Nemčijo se je končala tako kot se je zaradi vaše utrujenosti in velikega šoka na tekmi z Grčijo. Danes ste proti Franciji pokazali, kar smo videli že v predtekmovanju, torej to, da ste prava ekipa in na katero moramo biti vsi Slovenci ponosni. Sedmo mesto je velik uspeh, če pogledamo na vse prepreke in ovire, ki ste jih doživeli na poti do sem, vendar vsi vemo, da ste zmožni še veliko več.
Za konec bi vam rada rekla še to, da se ne smete ozirati na nobene očitke, ki jih boste poslušali. Vsi vemo, da najraje kritizirajo tisti, ki nimajo veliko pojma in da so vedno vsi najbolj pametni, ko je vsega konec. Zame in še za mnoge druge ste junaki, ker ste z borbenostjo in pogumom dosegli veliko. Ne iščite zdaj nobenih krivcev in ne dopuščajte si slabe volje, ki jo bo slej kot prej kdo poskušal izvabiti iz vas ampak bodite še naprej zvesti sebi in vsemu kar ste dosegli. Skoraj vsi vidijo le končni rezultat, a mnogi med nami pa vidimo tudi vse drugo, kar vas dela ekipo in kar ste kazali na vsaki tekmi posebej. Želim vam vse najnaj, upam pa tudi da si Dragič hitro opomore oz. da ga današnja poškodba ne bo stala sezone. Ste slovenski ponos in vesela sem, da sm tudi jaz Slovenka, pa naj se sliši še tako osladno!
Se vidimo na predolimpijskem turnirju!!
Valerija iz Doba
Iskrene čestitke za borbeno igro in zmago proti francozom. Dokazali ste, da ste prava ekipa in da imate "jajca". Srčno upam, da bo Aleš Pipan ostal na mestu selektorja vsaj še eno leto, saj si konec koncev, zasluži, da vodi to izbrano vrsto na predkvalifikacijskem turnirju in seveda olimpijskih igrah. Te pravice mu ne sme nihče vzeti.

--
Nejc

Vsem bi želel čestitati za prikazano v Španiji in niti najmanj se ne bi sekiral zaradi poraza z Grki.

Poraz z Grki vidim kot (potrebno) vstopnico na najvišjo raven boja za medalje, ki nas čaka v naslednjih letih. Spomnite se prvenstev, ko smo (z nenavadnimi porazi) plačevali vstopnico za boje najboljše osmerice, čeprav smo vedeli, da z najboljšo igro sodimo višje. Pokazalo se je, da so Grki točno vedeli, kaj je potrebno storiti, za preboj med najboljše štiri, od tod njihova »šesta prestava« ob koncu tekme, mi pa temu preprosto nismo znali parirati.

Zdaj to izkušnjo imamo, vemo, da so potrebne različne ravni igre za prvo fazo, tekme po skupinah in izločilne boje na koncu, vemo, da je na koncu teh tekem potrebno vključiti »turbo«. Saj, vedeli smo tudi prej, vender ne izkustveno!Glavo torej gor! Slovenija na tem prvenstvu ni osvojila »samo« sedmega mesta, ampaj pri porazu z Grčijo kupila vstopnico za naskok na četrto stopnico na velikih turnirjih. Prva stopnica je bila redno kvalificiranje na prvenstvo, druga stopnica je bila redno uvrščanje med 12, tretja stopnica (dosežena v Beogradu) je bila uvrščanje v četrtfinale in četrta stopnica je preskok četrtfinala in boj za kolajne.

To pa pomeni, da je reprezentanca (spet) naredila velik korak naprej in to pomlajena, kar je še posebej pomembno. Ob takšnem pristopu se za uspehe v prihodnosti ni bati!

Še enkrat, iskrene čestitke !!!

Edo iz Ljubljane
pozdravljeni dragi košarkaši,

Rada bi vam z usem srcem čestitala za to sedmo mesto, ki ste ga dosegli na
letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji!Res bili ste najbolši in zame boste
vedno zmagovalci!Še zdaj mnogi od nas ne moremo vrjeti kako ste igrali res bili
ste fantastični....sploh pa po porazu z grki(proti katerim bi z lahkoto zmagali
s kančkom sreče)in nemci(pri katerih prav tako niste imeli dovolj športne
šreče)ste se pobrali in nabili franzoce z odlično igro,sploh pa v četrti
četrtini ko ste se zbrali in odigrali z vašim najmočnejsim orožjem na evropskem
prvenstvu OBRAMBO!!Obramba je bila fantastična uživali smo v vaših blokadah in v
vseh stvareh,ki ste jih pokazali.Tudi napad ni bil nič kaj dosti slabši.Pohvale
res vsem igralcem in seveda tudi trenerju in vsem prisotnim.Brez vas nebi
dosegli nič.

Bili ste tim z velikim srcem zato ste tudi dosegli to kar ste in vsi smo
neizmerno ponosni na vas!

ŠE ENKRAT VSE ČESTITKE ZA VAŠE PREDSTAVE.Vsak košarkaš je bil v nečem odličen in
si ga bomo slovenci in še veliko drugih ljudi zapomnili za vedno!

Želim vam veliko sreče pri klubskih tekmah in seveda tudi na kalifikacijah za
olimpijske igre kamor se boste po mojem mnenju uvrstili z lahkoto.

Nikoli ne pozabite ,da smo vaši navijači vedno prisotni z vami ,če tudi ne na
tekmi smo pa prav gotovo pred televizijskimi ekrani.Zmeraj boste v naših srcih.

Z veliko ljubezni vaša oboževalka Neža<3

Bravo naši fantje in celoten spremeljevalni team. Kljub globokemu rezočaranju v petek, ste zame pozitivno presenečenje. Pustili ste srce na igrišču in nas naredili ponosne, Hvala vam za vse in upam na uvrstitev vas sedanjih igralcev na olimpijske igre.

Srečno in lep pozdrav iz Ljubljane.
Miha

Cestitamo ob uspehu, doseženem sedmem mestu in uvrstitvi na predolimpijski turnir. Upamo, da bo dobra klapa ostala skupaj, da ne bo odpovedi igralcev in da nas boste še naprej razveseljevali z dobro igro. Na žalost se sreča ni obrnila nam v prid proti Grčiji, a vseeno ste pustili dober vtis in izpolnili zadan cilj.

Marko

Bravo fantje !
Dokazali ste, da imate veliko srce.
Dule
BRAVO, ZA NAS STE PRVAKI. SAMO TO:HVALA! IN OSTANITE PROSIM SKUPAJ VSI!

Domen
Avtor: KZS/Matej Avanzo
26.10.07 / 1. SKL za ženske

S prvimi odigranimi tekmami se je danes začela nova sezona...

26.10.07 / 1. SKL za ženske

V soboto se bo začela nova sezona ženskega članskega...

23.10.07 / KOŠARKA OD TU IN TAM

V okviru delovanja tekmovalne komisije smo se odločili, da bomo...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011