19.07.2007 / KOŠARKA OD TU IN TAM

Sani Bečirovič, 26-letni slovenski košarkar atenskega Panathinaikosa, je v četrtek v multimedijski sobi Telekoma Slovenije predstavil dobre štiri mesece trajajoče "bloganje" na Telekomovem spletnem portalu, imenovanem Blogos. Sani je skupaj s predstavnikom za stike z javnostmi pri KZS, Matejem Avanzom, v tem času zapisal 19 objav, 21.889 besed oziroma 126.612 znakov, honorar Telekoma, šlo je za 2500 evrov, pa sta oba podarila v dobrodelne namene.

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE S SANIJEM BEČIROVIČEM

"S Sanijem smo sodelovali od februarja 2007 in je eden od 5571 blogerjev, ki so prijavljeni v naš sistem. Ob tem lahko z veseljem povem, da se je Matej Avanzo, predstavnik za stike z javnostmi pri KZS, za naslednjo sezono že dogovoril z Boštjanom Nachbarjem. Ni izključena možnost, da bomo jeseni nadaljevali tudi z blogom Sanija Bečiroviča, ki je bil med bolj branimi na spletu. Jeseni bomo poznali tudi ta odgovor," je pred nekaj deset novinarji in blogerji za začetek posebne novinarske konference dejal Franci Valjavec, glavni in odgovorni urednik spletnega portala www.siol.net.

Sani Bečirovič je med oboževalce razdelil tri majice Panathinaikosa, "ozaljšane" z njegovim podpisom, za nameček pa držal tudi obljubo in blogerjema, ki sta s komentarji pred letošnjim finalnim turnirjem evrolige najbolj spodbudila, predal originalna dresa Panathinaikosa z avtogrami vseh košarkarjev evropskih klubskih prvakov, ki so za nameček v Grčiji dobili državni in pokalni naslov ter superpokal. Pravzaprav je bil v multimedijski sobi Telekoma Slovenije prisoten le eden od obeh nagrajencev, Nejc Dimnik, ki se je od veselja smejal do ušes, drugi, Tadej Kreft, pa bo veliko nagrado prejel naknadno, saj je ravno na dan novinarske konference odpotoval v tujino.

"V času sodelovanja z Matejem Avanzom sem odkril, da je bloganja v Sloveniji veliko, zanimanje bralcev pa še večje. Ker sam rad prenašam svoje občutke s parketa med ljudi, se nisem dolgo odločal o sodelovanju. Priznam pa, da me je bilo na začetku kar malce strah, saj sem pri vsaki stvari, ki se je lotim, rad uspešen. Zelo veliko sem se ubadal z vprašanjem, o čem naj pišem, včasih celo preveč, saj nekoč na dveh tekmah, pred katerima sva z Matejem pisala, nisem dosegel niti točke. Z mojim 'pisateljem' sva se zato dogovorila, da se na dan tekme o blogu ne bova pogovarjala, pa je bilo bolje," se je šalil Sani Bečirovič, ki se je pred dnevi zaradi poškodbe kolena odpovedal nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji, zatem pa nadaljeval: "Skupaj sva prebirala komentarje bralcev in nato po odzivih videla, kaj je najbolj zanimivo in česa se še morava lotiti. Izkušnja je bila pozitivna in verjamem, da se bomo še kdaj blogali. Res pa je, da so nekateri zapisi cenzurirani, saj se je med bloganjem porodila ideja o knjigi. Zato sem nekaj materiala obdržal zase, saj nisem želel vsega razkriti že v blogu. Za zdaj je ideja o knjigi še bolj 'v zraku', a mislim, da ni slaba."

Sani Bečirovič in Matej Avanzo sta se vsem 2500 evrom honorarja odpovedala v dobrodelne namene. Svoj, večji del, je Sani podaril v okolico Slovenske Bistrice, od koder prihaja, Avanzo pa bo honorar podaril eni od ljubljanskih organizacij, ki se ukvarja z otroki.

NOVICA S SIOLOVEGA SPORTALA

Avtor: KZS
04.10.07 / Novinarski kotiček

Pred začetkom nove sezone lige UPC Telemach bomo v ponedeljek,...

19.07.07 / Novinarski kotiček

Na voljo so vam e-novice KZS Pred kratkim smo na Košarkarski zvezi...

18.07.07 / Novinarski kotiček

V nedeljo, 22. julija, bo KZS po zgledu klubov lige NBA v...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011