Igriva košarka po Sloveniji >> 

Igrive novice

Gledate arhiv vseh novic Igrive košarke.

24. april 2011
> Nova sezona Igrive košarke

Unikaten projekt Košarkarske zveze Slovenije Igriva košarka vstopa v novo sezono. Lani je ekipa animatorjev obiskala preko 20.000 otrok na približno 100 akcijah po vsej Sloveniji. Mlada nadebudna košarkarja Žogi in Žogica Koško se že nestrpno veselita novih dogodivščin, ki se bodo začele takoj po prvomajskih praznikih. Vsi zainteresirani košarkarski klubi in osnovne šole se po dodatne informacije obrnite na e-mail: mirko.jurjavcic@kzs.si.

Prosti termini se počasi polnejo, zato s prijavo ne gre odlašati. Izkušeni animatorji bodo v vašem kraju na zanimiv, pester, predvsem pa zabaven način košarkarsko igro približali otrokom. Omeniti velja, da je obisk Igrive košarke za organizatorje brezplačen, osnovna šola pa v dar prejme komplet mini košev in košarkarskih žog. Več o Razigranem svetu košarke si lahko preberete na spletni strani Igrive košarke.

Vsi klubi in osnovne šole, ki bi radi Igrivo košarko gostili v svojem kraju, dobite informacije na elektronskem naslovu mirko.jurjavcic@kzs.si.


V letošnjem koledarskem letu je Igriva košarka že obiskala štiri kraje (Ptuj, Gorenjo vas, Sladki Vrh in Štore). Najbolj odmeven pa je bil obisk Arvydasa Sabonisa.
 
Fotogalerija Igrive košarke na OŠ Sladki Vrh
Fotogalerija Igrive košarke na OŠ Štore

Avtor: KZS/Matej Likar
16. februar 2011
> Arvydas Sabonis obiskal Igrivo košarko
Arvydas Sabonis, eden največjih košarkarjev vseh časov, ki je skupaj z direktorjem EuroBasketa 2011 Mindaugasom Špokasom in predstavnikom za odnose z javnostmi Rytisom Sabasom v Slovenijo prišel predstavljati bližnji EP, je danes obiskal župana MO Ljubljana Zorana Jankovića in otroke na Igrivi košarki, udeležil pa se je tudi sprejema litovskega veleposlaništva ob dnevu neodvisnosti.
Eden prvih Evropejcev v Ligi NBA je po obisku pri g. Jankoviću sodeloval pri unikatnem projektu Košarkarske zveze Slovenije - Igrivi košarki. Gre za projekt namenjen najmlajšim, ki se preko igre spoznavajo s športom, ki ga imamo Slovenci in Litovci tako radi in, ki je med košarkarskimi strokovnjaki doma in po Evropi izjemno cenjen.
Sabonisa je v telovadnici v Zgornjem Kašlju pričakalo 150 otrok Otroške košarkarske šole Ljubljana, ki so mu prikazali košarkarske veščine, ki so se jih naučili do zdaj, ga zaprosili za avtograme, se fotografirali z njim... Litovec jim je odgovarjal na vprašanja, obenem pa se v enem izmed poligonov Igrive košarke preizkusil tudi sam.

Fotogalerija obiska Sabonisa na Igrivi košarki


12. februar 2011
> V Slovenijo prihaja veliki Sabonis
V torek, 16. februarja, v Slovenijo prihaja delegacija evropskega prvenstva 2011, ki bo v Ljubljani predstavljala EP 2011 ter Litvo kot državo. Poleg izvršnega direktorja EuroBasketa 2011 Mindaugasa Špokasa in predstavnika za odnose z javnostmi Rytisa Sabasa, v slovensko prestolnico prihaja tudi eden največjih košarkarjev vseh časov, Arvydas Sabonis.Predsednik košarkarskega kluba Žalgiris in promotor prvenstva, ki se v Litvi začenja 31. avgusta 2011, bo v Sloveniji skupaj s Špokasom in Sabasom ostal do petka, 18. februarja.
Sabonis bo v sredo, 16. februarja 2011, ob 15.30 v športni dvorani Zgornji Kašelj (Kašeljska 119a, Ljubljana), ki je le streljaj oddaljena od obvoznice, sodeloval na predstavitvi unikatnega projekta KZS Igrive košarke, na kateri bo sodelovalo prek 100 otrok ljubljanskih košarkarskih šol. 46-letni in 221 centimetrov visoki nekdanji center bo aktivno sodeloval pri treningu z žogo ter otroke še dodatno vzpodbudil k igranju košarke, zato ste mediji več kot toplo vabljeni (po Igrivi košarko bodo vsi člani delegacije na voljo tudi za izjave).
Po srečanju z otroki bo delegacija sodelovala v sprejemu veleposlaništva Litve, ki je organiziran v čast proslavitve dneva neodvisnosti, katerega Litovci praznujejo prav 16. februarja.
V četrtek, 17. februarja, ob 12.00, bo litovska delegacija v Stekleni dvorani hotela Union v Ljubljani pripravila zanimivo predstavitev evropskega prvenstva 2011 in Litve kot turistične destinacije za predstavnike medijev, kjer boste lahko izvedeli več o Klaipedi, mestu, kjer bo gostovala slovenska reprezentanca ter Vilni in Kaunasu, kjer se bosta odvijala drugi in sklepni del prvenstva. To je prva taka predstavitev po letu 2007, ko so Španci v Ljubljani predstavljali Alicante.
Zaradi velikega zanimanja vse medijske predstavnike prosimo, da svojo udeležbo na predstavitvi javijo na anze.blazic@kzs.si.
Kdo je Arvydas Sabonis?
Nekdanji center litovske reprezentance, ki je decembra dopolnil 46 let, je svojo športno kariero končal leta 2005 v dresu domačega Žalgirisa, v katerem zdaj opravlja funkcijo predsednika. Med pomembnejšimi nagradami in osebnimi naslovi je šestkrat postal evropski igralec leta, leta 1985 MVP evropskega prvenstva v Nemčiji, deset let kasneje MVP finalnega turnirja Evrolige, leta 2010 pa so ga sprejeli v FIBA Hišo slavnih.
2. november 2010
> Rekordno leto za Igrivo košarko

S koncem oktobra se je Igriva košarka za to koledarsko leto poslovila, predvidoma pa bo otroke spet začela navduševati v aprilu 2011. Leto lahko označimo za rekordno, saj je bilo izvedenih trikrat več akcij kot lani. Izpeljanih je bilo skoraj 100 aktivnosti širom Slovenije, vaditelji unikatnega projekta košarke za najmlajše pa so obiskali 50 krajev.
Z Igrivo košarko je letos 15-članska ekipa seznanila preko 20.000 otrok, ki so košarko hitro vzeli za svoj šport. 80 osnovnih šol in vrtcev je brezplačno prejelo komplet mini košev in mini žog, da se bodo lahko njihovi učenci tudi med šolskim letom zabavali s košarko. Igriva košarka je sodelovala tudi v drugih slovenskih projektih, ki so namenjeni otrokom: športna pomlad, Dan mladih Radia HIT, Samsung ulična košarka, košarkarski tabori,… Med otroke, njihove učitelje, ravnatelje in starše smo razdelili preko 1000 praktičnih nagrad iz celostne linije izdelkov Igrive košarke (obeski za ključe, čokoladice, balončki, majice,…). K izredni popularizaciji košarke pa sta pripomogla tudi maskoti - bratec in sestrica – Žogi in Žogica Koško, ki skupaj z otroci spoznavata razigran svet košarke.

Nace, 3.r (Oš Idrija): »Igriva košarka mi je bila všeč, ker so bile vključene zanimive igre, ki so bile preproste, a domiselne. Koško je bil velik in smešen in je zabaval otroke. Ta šport mi je bil všeč že prej, po obisku Igrive košarke pa sem se odločil obiskovati tudi treninge v KK Idrija 2000.«

Leon Pisk (profesor športne vzgoje na Oš Idrija): »Najlepša hvala ekipi Igrive košarke za tako prijeten šolski dan, ki bo otrokom še dolgo ostal v lepem spominu. športni delavci pogosto pozabljamo, da je ena izmed naših pomembnih nalog otrokom približati šport na način, ki je prilagojen njihovi stopnji razvoja. Igriva košarka je to igro približala tudi najmlajšim, v igri so uživali tako dekleta kot fantje, zaostajali niso niti tisti, ki so motorično nekoliko šibkejši. Učiteljem je bilo v veliko veselje opazovati, kako prav vsi otroci uživajo in se zabavajo. Zelo lepo so nam organizatorji prikazali uvodni delček poti, da otroke postopno pripeljemo do igre, ki jo bodo igrali, ko bodo veliki.«

Vsi klubi, ki bi radi Igrivo košarko gostili v svojem kraju, dobite informacije na elektronskem naslovu mirko.jurjavcic@kzs.si.

23. september 2010
> Igriva košarka tudi v oktobru!
Po poletnem počitku je zopet zaživel unikaten projekt Košarkarske zveze Slovenije – Igriva košarka. Žogi in Žogica Koško sta skupaj z organizatorji projekta v septembru na dvajsetih akcijah obiskala že 3000 otrok po vsej Sloveniji. V razigranem svetu košarke otroci izredno uživajo, o čemer pričajo tudi pohvale s strani lokalnih organizatorjev, ravnateljev in učiteljic:

Gregor Balek (KK Zlatorog Laško):

»Ob pogledu na nasmejane in zadovoljne otroke po končani prireditvi je jasno, da je prireditev uspela. In ravno to je uspelo organizatorjem Igrive košarke. Nagajive maskote, prijazni vaditelji, nasmejene učiteljice, zadovoljni učenci in po vrhu še lepo vreme - vse to smo namreč videli v Laškem. Ko imaš vse to, je zgodba o uspehu zagotovljena, zato upam, da bo projekt Igrive košarke tudi v prihodnje deloval tako uspešno kot deluje zdaj.«

Milan Kordič (KK Kolpa Črnomelj):

»Projekt Igrive košarke je kot edinstven te vrste navdušil vse, ravnatelja, učitelje in kar je najpomembneje, učence. Vsi smo se zabavali in skozi zabavo spoznavali košarko tudi na malo drugačnejši način.«

Gorazd Trontelj (sekretar KK in ŽKK Grosuplje):

»Igrivo košarko smo letos že drugič gostili v Grosupljem. Prvič je bila košarka za najmlajše predstavljena na Dnevu košarke, ki ga organizira KK Grosuplje ob zaključku sezone, tokrat pa smo se odločili, da jo predstavimo po posameznih osnovnih šolah v grosupeljski in sosednjih občinah. Tako smo v petih dneh obiskali prav toliko šol in navdušenje nad košarko je bilo neizmerno. O tem priča tudi podatek, da se je na nekaterih šolah obisk, oziroma, število prijav, povečalo kar za skoraj 100 %. Kar nas zelo veseli, je tudi to, da se je nad košarko navdušilo tudi veliko število deklet, ki so se tudi prijavila na šolo košarke, kot v Grosupljem imenujemo interesno dejavnost, katera poteka v sodelovanju med šolami in Košarkarskim klubom Grosuplje. Ocenjujemo, da se bo letošnji obisk v šoli košarke KK Grosuplje, povečal iz približno 110 otrok na 150 otrok, ki obiskujejo od 2. do 5. razred osnovne šole.«

Benjamin Lipnik (KK Terme Olimija Podčetrtek):

»Nad projektom Igriva košarka smo bili v klubu izredno navdušeni, še bolj pomembno pa je, da so bili zelo veseli tudi otroci. Najbolj sta jim bila všeč Žogi in Žogica Koško. Tudi od ravnatelja in razrednih učiteljic so po akciji sledile same vzpodbudne besede. Zelo se jim je dopadlo, da so bili vsi otroci aktivni, ter da je šlo za zanimivo uro športne vzgoje. Tudi v prihodnjih letih bodo z veseljem ponovno sodelovali v temu projektu. Po obisku Igrive košarke je sledilo veliko zanimanje za košarkarski krožek, kar pomeni, da je bil projekt zelo uspešen in efektiven.«

Hkrati obveščamo vse zainteresirane klube, da bo projekt Igriva košarka potekal tudi v oktobru!

Dodatne informacije: likar.matej@gmail.com ali 041-915-328 (Matej Likar)

24. junij 2010
> Prijateljujte z Žogijem in Žogico
Maskoti Igrive košarke, priljubljena Žogi in Žogica, ki sta v tej sezoni obiskala že 4.000 otrok, sta se priključila tudi spletnemu portalu Facebook, na katerem bosta objavljala fotogalerije, videposnetke in novice povezane z Igrivo košarko. Da boste vse skupaj izvedeli med prvimi vas vabita, da se jima pridružite in, da čim prej postanete prijatelji!
PROFIL ŽOGIJA IN ŽOGICE NA FACEBOOKU
24. junij 2010
> Končuje se prvi del obiskov Igrive košarke
Časi počitnic in dopustov se bližajo, s tem pa tudi konec prvega dela obiskov Igrive košarke, ki je od aprila obiskala že več kot 4.000 otrok, še najmanj enkrat toliko pa jih bo še v septembru in oktobru. Kljub počitnicam pa bodo Žogi in Žogica Koško ter organizatorji Igrive prisotni na javnih prireditvah, predvsem na pripravljalnih tekmah moške članske reprezentance.
NEKAJ IZJAV NADEBUDNIH MLADIH KOŠARKARJEV, UČITELJIC IN RAVNATELJIC:
Luka Verbič, 3. c, OŠ Miklavž na Dravskem polju: "Na igrivi košarki mi je bilo zelo všeč. Imeli smo lep poligon. Na poligonu smo odbijali žogo. Tam sta bila dva, ki sta se pisala Koško, imena pa takrat še nista imela. Na koncu smo se fotografirali. Bilo je super."
Til Regoda, 3. b, OŠ Miklavž na Dravskem polju: "Bili smo na Igrivi košarki. Imeli smo poligone in koše, uživali smo. Tam sta bila dva velika človeka brez imena, pisala sta se Koško. Meni je bilo všeč. Skakali smo z žogo, se kotalili in metali na koš. Bilo je super."
Luka Bogadi, 3. b, OŠ Miklavž na Dravskem polju: "S celim razredom smo šli na Igrivo košarko. Tam so bili mali koški in različni poligoni. Tam sta bila dva velika človeka, klicali smo jih Koško."
Simona Kocbek, učiteljica, OŠ Miklavž na Dravskem: "Menim, da je bila prireditev, ki je bila izvedena v okviru Igrive košarke, ena najzanimivejših in najaktivnejših prireditev v zadnjem času za naše učence. Vsi so bili aktivni, postaje so bile zanimive in kompleksno postavljene. Skupine so se zelo dobro menjavale, tako da so učenci sodelovali na vseh postajah. Navdušeni so bili nad Koškom, maskoti sta jih očarali. Upamo, da se v naslednjem letu spet vidimo."
Dejan Kopold, ravnatelj Osnovne šole Podlehnik: "Naše učiteljice bile izjemno zadovoljne z izvedbo in izvajalci Igrive košarke, sami otroci pa da so neizmerno uživali. Skupaj smo si ogledali tudi fotografije na vaši spletni strani in predvsem v imenu otrok vam lahko povem, da jih je bilo res všeč ter da so uživali. Naša šola se bo gotovo ponovno odzvala ponudbi, če bo z vaše strani tudi pri?la. Nadaljujte z dobrim delom ter pohvale ekipi izvajalcev tudi v mojem imenu."
Jožica Kaučič, ravnateljica OŠ Anice Černejeve Makole: "S košarkarsko žogo so se seznanjali malčki iz vrtca, učenci prve triade, pa še vzgojiteljice in učiteljice so morale pokazati, kaj znajo. Navdušenja in navijanja je bilo toliko, da je kar odmevalo po telovadnici! Igriva košarka je bila všeč učiteljicam, vzgojiteljicam in tudi meni. Če bo tako organizirana tudi prihodnje leto, se toplo priporočamo za obisk."
Evelina Jurgec, ravnateljica OŠ Kidričevo: "Vreme je nekoliko ponagajalo, zato smo bili v skrbeh, da bo dejavnost pokvaril dež. Otroci so bili zelo vznemirjeni in kasneje tudi veseli, da se je dejavnost odvijala. Za uvod so nam fantje iz Igrive košarke povedali kdo so in s kakšnim namenom so prišli k nam. predstavili so maskoti fantka in punčko in otroke povabili k sodelovanju v nagradni igri. Otroke so razdelili v skupine. V vsaki skupini je bil eden njihov fant in ena vzgojiteljica. Otroci so bili navdušeni ob izvajanju vaj na poligonih. Plazili so se, skakljali s hopi-žogami in metali na koš. Bilo je veselo in prijetno vzdušje. Otroci so se preizkusili na vseh poligonih in čas je hitro minil. Z otroki smo bile zadovoljne tudi vzgojiteljice, saj so nam pomagali preživeti prijetno in koristno dopoldne. Za darilo smo dobili dva koša in košarkarske žoge, tako, da lahko tudi sami nadaljujemo z vajo in igro košarke."
7. junij 2010
> Maskotama bo ime Žogi in Žogica
Brat in sestra Koško, maskoti Igrive košarke, ki v enem izmed najboljših projektov za otroke že nekaj časa razveseljujeta naše mlade bisere od štirih do devetih let starosti, sta dobila imeni. Košarkarska zveza Slovenije je izmed vseh predlogov, ki se jih je zbralo nekaj več kot 2.000, izbrala imeni Žogi in Žogica.

Predlagal jih je Robert Šmid iz Slovenj Gradca, ki se mu za to iskreno zahvaljujemo in mu čestitamo.

Podarili mu bomo štiri vstopnice za srečanje Slovenija - Španija v novi dvorani v Stožicah, ga opremili z navijaškimi rekviziti ter ga povabili na klop slovenske izbrane vrste, kjer bo lahko tekmo spremljal skupaj z našimi reprezentanti!
14. april 2010
> Poimenujte maskoti Igrive košarke!
Igriva košarka je pred dnevi začela svojo drugo sezono razveseljevanja najmlajših in promoviranja košarke po Sloveniji, prvič pa sta se predstavili tudi posebni maskoti. Brat in sestra, ki se pišeta Koško, bosta mladim nadebudnežem prikazovala izredno lep in zabaven svet košarke in jih spodbujala k sodelovanju. Trenutno že divjata po parketu OŠ Vojnik, vmes pa premišljujeta o svojih imenih, ki ju boste določili vi! Vsi ljubitelji košarke, predvsem pa najmlajši, imate lepo priložnost, da bratu in sestri Koško, ki si jih lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji, nadanete imeni. Napnite možgane in svoje predloge do 15. maja oddajte na elektronski naslov maskota@kzs.si.

Koškota bosta vse predloge temeljito preučila, si izbrala najboljše ime in najbolj izvirnega predlagatelja bogato nagradila!

Predlog mora obvezno vsebovati imeni obeh maskot (fanta in punce), vaše ime in priimek, domač naslov in telefonsko številko.

Kaj bo prejel tisti, ki se bo spomnil najboljšega imena? Podarili mu bomo štiri vstopnice za srečanje Slovenija - Španija v novi dvorani v Stožicah, ga opremili z navijaškimi rekviziti ter ga povabili na klop slovenske izbrane vrste, kjer bo lahko tekmo spremljal skupaj z našimi reprezentanti!
10. april 2010
> Nova sezona Igrive košarke
V nedeljo, 11. aprila, ob 10.00, se pred dvorano Tabor v Mariboru začenja nova sezona Igrive košarke, projekta, namenjenega predvsem otrokom od 4 do 9 let, ki lahko uživajo v brezmejni igri z žogo, metanjem na koš in šviganjem med raznimi košarkarskimi ovirami. Ob vsem skupaj velja omeniti, da gre tako rekoč za unikaten projekt v svetu. Z novo sezono Igrive košarke so pred nami tudi novosti, ki jih ne bo malo, o vseh pa boste obveščeni sproti. Že prva sta dve ljubki maskoti, brat in sestra, ki bosta svojo igrivost pokazala že v nedeljo. Kdo sta? Pridite in si jih oglejte!

IGRAJTE IGRICO IGRIVE KOŠARKE IN SE BORITE ZA LEPE NAGRADE:
1. nagrada - KOŠ ZA IGRIVO KOŠARKO
2. nagrada - DRES SLOVENSKE MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE
3. nagrada - MAJICA IGRIVE KOŠARKE

Igrica bo potekala do 15. junija 2010, ko bomo podelili nagrade najboljšim.
20. november 2009
> Kdo najbolje meče na koš?
Projekt igrive košarke je trenutno v igralnem mirovanju, ne pa tudi nagradnem. V ponedeljek, 16. novembra, se je namreč zaključila spletna nagradna igra, v kateri so se mladi košarkarski nadebudneži pomerili v metanju na koš, znani pa so že vsi nagrajenci. Poleg igrice, ki je trajala dva meseca in jo lahko, seveda, igrate še naprej, vam sedaj ponujamo tudi spletno pobarvanko, kjer lahko po maskoti igrive košarke barvate po svoji domišljiji.

NAGRAJENCI SPLETNE IGRICE IGRIVE KOŠARKE:
1. nagrada - ORIGINALEN DRES SLOVENSKE MOŠKE REPREZNTANCE S PRIIMKOM PO IZBIRI: Kristjan Jerončič
2. nagrada - MAJICA IGRIVE KOŠARKE: Ksenija Kobal
3. nagrada - OBESEK in BALON IGRIVA KOŠARKA: Tinkara Golob

Vsem nagrajencem, ki bodo nagrade prejeli po pošti, iskreno čestitamo!
6. oktober 2009
> Prvo žrebanje
Danes je bilo žrebanje za vse sodelujoče, ki so do sedaj igrali igrico na strani Igrive košarke. Srečni izžrebanec je bil Aljaž Marinič, ki bo prejel ogrevalno majico slovenske članske reprezentance s podpisi. Za vse, ki bi se v igrici še želeli preizkusiti, pa tekmovanje še poteka in sicer se bo zaključilo v začetku novembra, ko bomo najboljšim trem podelili nagrade, eno nagrado pa bomo zopet tudi izžrebali med vsemi sodelujočimi.

Srečni nagrajenec je Aljaž Marinič, ki bo prejel ogrevalno majico slovenske članske reprezentance s podpisi. Čestitamo!
1. oktober 2009
> Vrhnika in Trbovlje
V ponedeljek, 28. septembra, je na Vrhniki potekal projekt za najmlajše. Tako je Igriva košarka v mesecu septembru obiskala osnovne šole po celi Sloveniji. Projekt je namenjen spoznavanju osnovnih košarkarskih prvin in s katerimi navdušiti čim večje število otrok nad košarko. Naslednja akcija je potekala v torek, 29. septembra, v Trbovljah. Vse o preteklih akcijah Igrive košarke pa si lahko preberete na uradni spletni strani projekta.
V torek, 29. septembra, je Igriva košarka prvič obiskala tudi Zasavje, in sicer je zabavala otroke na Gimnazijskem igrišču pred OŠ Trbovlje (igrišče poleg občine). Začetek je bil ob 9.00.

Poglejte še videoposnetek iz OŠ Ivana Cankarja na Slobasket.tv.
29. september 2009
> V torek Igriva košarka v Zasavju
V ponedeljek, 28. septembra, je na Vrhniki potekal projekt za najmlajše. Tako je Igriva košarka v mesecu septembru obiskala osnovne šole po celi Sloveniji. Projekt je namenjen spoznavanju osnovnih košarkarskih prvin in s katerimi navdušiti čim večje število otrok nad košarko. Naslednja akcija bo potekala v torek, 29. septembra, v Trbovljah. Vse o preteklih akcijah Igrive košarke pa si lahko preberete na uradni spletni strani projekta.
V torek, 29. septembra, bo Igriva košarka prvič obiskala tudi Zasavje, in sicer bo zabavala otroke na Gimnazijskem igrišču pred OŠ Trbovlje (igrišče poleg občine). Začetek bo ob 9.00.
GAŠPER OVNIK: "Igriva košarka prihaja tudi v Zasavje, točneje v Trbovlje, ki je v pretekli sezoni dobilo tudi prvoligaša v košarkarski ligi Telemach, KK Zasavje. S tem uspehom in 60-letnici delovanja lokalnega košarkarskega kluba smo začeli pospešeno promovirati tudi košarko za najmlajše. Poleg reprezentančne pripravljalne tekme, ki se je avgusta odvila v Trbovljah in raznih košarkarskih dnevih, nas zelo veseli, da sedaj prihaja v Trbovlje Igriva košarka za najmlajše, ki se pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije odvija v vseh mestih po Sloveniji."


V VIPAVSKI DOLINI IGRIVA KOŠARKA OBISKALA VSE OSNOVNE ŠOLE, V VIPAVSKI DOLINI SE JE IGRALO PREKO 1100 OTROK
Vključene šole: Črniče, Vipavski križ, Skrilje, Vrtovin, Draga Bajca, Budanje.
Izjava JAN ZAVRTANIK: "Zadnje dneve letošnjega poletja je Igriva košarka izkoristila za "izlet" po vipavski dolini. V domovini burje je v preteklih dveh tednih naredila kar nekaj postankov na tamkajšnjih osnovnih šolah in manjših, podružničnih šolah na celotnem področju Ajdovščine in Vipave. Tako smo v osmih delovnih dneh predstavitev košarke za najmlajše izvedli kar na enajstih osnovnih šolah, z nami pa se je igralo približno 1100 otrok. Zahvaljujemo se lokalnemu klubu KK Marc Ajdovščina za pomoč pri organizaciji ter seveda vsem šolam, ki so se pridružile našemu projektu, učiteljem in učiteljicam, ki so nam nudili dragoceno pomoč ter seveda vsem otrokom, ki so našemu obisku dali smisel!"
22. september 2009
> Igriva košarka v Ajdovščini

Igriva košarka je v mesecu septembru še posebej aktivna, saj je bil projekt v prvih dvajsetih v kar šestih mestih. Kot prvi v tem šolskem letu so projekt za najmlajše spoznali Koprčani, nato se je Igriva košarka odvijala še v Logatcu, Ajdovščini, Novi Gorici, Šentjurju in Vipavi. Do 24. septembra bo Igriva košarka obiskala še preostale šole v Ajdovščini in osnovno šolo v Podnanosu. V novici pa si lahko preberete in ogledate utrinke.

Program Igrive košarke za naslednji teden od 21. do 24. septembra:

ponedeljek, 21.9.2009 - OŠ Budanje
ponedeljek, 21.9.2009 - OŠ D. Bajca Vipava
torek, 22.9.2009 - OŠ Vrtovin in OŠ Črniče
sreda, 23.9.2009 - OŠ Skrilje in OŠ Vipavski križ
četrtek, 24.9.2009 - OŠ Podnanos

IGRIVA KOŠARKA:

ponedeljek, 14.9.2009 -  igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
torek, 15.9.2009 - 
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
sreda, 16.9.2009 - 
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
četrtek, 17.9.2009 -
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
petek, 18.9.2009 - 
Igriva košarka v Kopru

Košarkarska zveza Slovenije že drugo leto promovira t.i. Igrivo košarko, ki je namenjena otrokom od 4 do 9 leta starosti. Otroci mečejo na koš z manjšimi žogami, prilagojenimi ustrezni starostni kategoriji. Tudi višina košev je prilagodljiva starosti in zmožnosti posameznih otrok. Pravila igre so poenostavljena, bistvo vsega pa je, da se otroci spoznavajo s košarko ter družijo med seboj.
KK Luka Koper je ob sončnem dnevu organiziral s pomočjo OŠ Koper pravi otroški košarkarski dan na zunanjih igriščih za OŠ Koper. Prireditve se je udeležilo kar okrog 300 otrok iz OŠ Koper ter vrtca Koper. Predstavnik projekta Igrive košarke s strani KZS je bil Jan Zavrtanik. Pomagali so mu trenerja Blaž Bergant in Luka Milaković ter  članski igralec Emanuel Richter, ki je s svojimi spretnostmi z žogo navduševal najmlajše.

Igriva košarka je tokrat naredila daljši postanek v Ajdovščini in njeni okolici. Med 14.9. in 17.9.2009 je s pomočjo lokalnega košarkarskega kluba KK Ajdovščina pokrila kar štiri osnovne šole v štirih dneh. V mestu burje se je z nami igralo približno 600 otrok tako prve, kot druge triade osnovne šole. Zahvaljujemo se OŠ Šturje, OŠ Col, OŠ Dobravlje in OŠ D. Lokarja Ajdovščina, da so nas sprejele in se pridružile našemu projektu promocije košarke za najmlajše ter seveda vsem otrokom, ki so pokazali veliko dobre volje in želje po igri. S tem se je končal prvi del obiska na tem področju, od koder se Igriva košarka v petek, 18.9.2009, seli v Koper. V naslednjem tednu pa bo igriva košarka do četrtka, 24.9.2009, obiskala še pet OŠ na področju Ajdovščine in Vipave, na to pa bo v petek, 25.9.2009, obiskala še Trbovlje.

FOTOGALERIJA IZ KOPRA

FOTOGALERIJA IZ AJDOVIŠČINE - OŠ COL

FOTOGALERIJA IZ AJDOVIŠČINE - OŠ D. Lokarja

FOTOGALERIJA IZ AJDOVIŠČINE - OŠ Dobravlje

FOTOGALERIJA IZ AJDOVIŠČINE - OŠ Šturje


petek, 11.9.2009 -  Igriva košarka LOGATEC
petek, 11.9.2009 - 
Igriva košarka ŠENTJUR, ob 40- letnici kluba
sobota, 12.9.2009 - 
Igriva košarka VIPAVA

Tako se je v petek dopoldan, na pobudo trenerja Tadeja de Gleria, že drugič predstavila v Logatcu, vendar tokrat na drugi osnovni šoli (OŠ Tabor), kjer se je v treh urah zabavalo kar 150 otrok. Kot prva se v poligonu preizkusila ravnateljica, ga. Darinka Dodič, ki je dokazala, da ji košarka ni tuja. Kar hitro pa so za košarkarske žoge poprijele še ostale učiteljice in prijetno druženje z kar nekaj zabavnimi in tudi nagradnimi igricami se je začelo. Kot zanimivost pa naj dodamo, da so se otroci preizkusili tudi v računalniški igrici, v kateri se na strani IGRIVE KOŠARKE za nagrade ali pa kar tako lahko preizkusi prav vsak.  
V petek popoldan je igriva košarka bila tudi gostja na 40. obletnici aktivne košarke v Šentjurju. V sklopu obletnice smo lahko videli kar lepo število igralcev, ki so v tem času igrali za Šentjur, hkrati pa so v Šentjurju predstavili tudi člansko ekipo, ki bo v tem letu branila barve KK Šentjurja. Igriva košarka se je v sklopu obletnice prvič predstavila v Šentjurju in bila prava popestritev, predvsem za najmlajše, v poligonu pa so se preizkusili tudi nekateri članski igralci. Mlade košarkarske nadebudneže pa sta nekaj trenutkov zabavala tudi Sandi Čebular in Andrej Maček. Igriva košarka je ponosna, da je gostovala na 40. obletnici košarke v Šentjurju in bi ob tej priložnosti želi KK Šentjur še naprej uspešno žoganje.
V soboto je bil v Vipavi velik dogodek in sicer Vipavska trgatev v sklopu občinskega praznika. Na dogodku seveda ni manjkala tudi Igriva košarka, ki je kraj obiskala na pobudo domačega trenerja Ivana Ivanova. Otroci so se lahko zabavali in tekmovali na različnih poligonih in zelo popestrili dogajanje na trgu, kjer je potekala tudi podelitev nagrad najboljšim kolesarjem, ki so se preizkusili na kolesarskem maratonu. Igriva košarka čestita občini Vipava ob občinskem prazniku.
V nedeljo, 13. septembra, pa se Igriva košarka seli v Novo Gorico, kjer se bo predstavila ob finalnem turnirju regijskega selekcioniranja za fante rojene 1996 in mlajše.

FOTOGALERIJA IZ LOGATCA

FOTOGALERIJA IZ ŠENTJURJA

FOTOGALERIJA IZ VIPAVE


sobota, 5.9.2009 -  Igriva KOPER, BASKET FEST

Že naslednji dan, pa se bo kar za teden dni preselila na Primorsko, kjer bo najprej obiskala še Vipavo, in sicer 12. septembra v sklopu tradicionalne prireditve "Vipavska trgatev" ter 13. septembra, najmlajše košarkarske nadebudneže zabavala v Novi Gorici, kjer bo potekal finalni turnir selekcioniranja dečkov rojenih leta 1996, in mlajših. Naslednje štiri dni bo naredila daljši postanek v Ajdovščini, kjer bo obiskala vse osnovne šole.  V petek, 18. septembra pa bo svojo primorsko gostovanje zaključila na obali in sicer pri KK Luka Koper.

FOTOGALERIJA IZ KOPRA


IGRIVA KOŠARKA V MESECU SEPTEMBRU:

sobota, 5.9.2009 -  Igriva KOPER, BASKET FEST
petek, 11.9.2009 - 
Igriva košarka LOGATEC
petek, 11.9.2009 - 
Igriva košarka ŠENTJUR, ob 40- letnici kluba
sobota, 12.9.2009 - 
Igriva košarka VIPAVA
nedelja, 13.9.2009 - 
igriva košarka NOVA GORICA, ob finalnem turnirju Regijskega selekcioniranja
ponedeljek, 14.9.2009 - 
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
torek, 15.9.2009 - 
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
sreda, 16.9.2009 - 
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
četrtek, 17.9.2009 -
igriva AJDOVŠČINA, na vseh OŠ
petek, 18.9.2009 - 
Igriva košarka v Kopru

1. september 2009
> September v znamenju Igrive košarke
Igriva košarka bo v mesecu septembru zelo aktivna, saj bo v različnih krajih po Sloveniji gostovala skoraj vsak dan. Prva akcija bo že 5. 9. 2009, ko bo Igriva košarka v sklopu BASKETFESTA gostovala v Kopru. Iz Kopra se bo nato 11. 9. preselila kar v dva kraja in sicer bo dopoldan ponovno obiskala Logatec, ter se popoldan prvič predstavila v Šentjurju, kjer bo gostja prireditve ob 40 letnici kluba. Že naslednji dan, pa se bo kar za teden dni preselila na Primorsko, kjer bo najprej obiskala še Vipavo, in sicer 12. septembra v sklopu tradicionalne prireditve "Vipavska trgatev", ter 13. septembra, najmlajše košarkarske nadebudneže zabavala v Novi Gorici, kjer bo potekal finalni turnir selekcioniranja dečkov rojenih leta 1996, in mlajših. Naslednje štiri dni bo naredila daljši postanek v Ajdovščini, kjer bo obiskala vse osnovne šole. 18. septembra pa bo svojo primorsko gostovanje zaključila na obali in sicer pri KK Luka Koper.
25. avgust 2009
> Zaigraj in zmagaj
1. septembra se bodo vsi mladi nadebudneži lahko prvič zares preizkusili v nagradni igrici v metu na koš za nagrade. Igrica bo potekala od 1. septembra do konca oktobra, ko bomo podelili nagrade najboljšim.
1. nagrada
ORIGINALEN DRES SLOVENSKE MOŠKE REPREZNTANCE S PRIIMKOM PO IZBIRI
2. nagrada
MAJICA IGRIVE KOŠARKE
3. nagrada
OBESEK in BALON IGRIVA KOŠARKA
24. junij 2009
> Igriva košarka ne počiva
Znana so nova tri mesta, kjer bo potekala akcija Igriva košarka (za najmlajše košarkarje), ki se odvija pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V sredo, 22. julija 2009, bo prireditev potekala v Sevnici, kjer bodo lahko najmlajši košarkarji od 9.00 do 12.00 spoznavali začetne korake košarke. Naslednja akcija Igrive košarke bo 13. septembra, ko bo v Novi Gorici potekal finalni turnir selekcioniranja dečkov rojenih leta 1996, in mlajših.
Na Primorskem bo Igriva košarka obiskala še Vipavo, in sicer 12. septembra v sklopu tradicionalne prireditve "Vipavska trgatev". Igriva košarka bo oživela od 13.00 dalje. V prvem šolskem mesecu sledita še dve akciji Igrive košarke, in sicer 18. septembra bo Igriva košarka gostovala na obali pri KK Luka Koper. V istem mesecu pa bo na sporedu še akcija v Šentjurju, ki bo potekala v sklopu 40-letnice košarkarskega kluba.
> Igriva košarka igrivo na spletu
Vsi otroci bodo lahko v počitniških dneh dočakali zabavne igre na internetni strani Igrive košarke, saj bo v kratkem na voljo nekaj internetnih iger za najmlajše. Otroci bodo lahko skozi računalniške igrice spoznavali košarko in se zabavali. Na voljo bodo košarkarske igre, dodatno pa bomo za vas pripravili pobarvanko za najmlajše. Še več zabave sledi na uradni spletni strani Igrive košarke.
22. junij 2009
> Igriva košarka v Grosupljem
V soboto, 20. junija, je v Grosupljem odvijala akcija Igrive košarke, ki je potekala v sklopu zaključka uspešen sezone Košarkarskega kluba Grosuplje. Pod imenom Dan košarke je prireditev poteka že petič zapored in letos je v svojo celodnevni košarkarski praznik uvrstila še I grivo košarko, ki je pritegnila veliko otrok. Nadebudni košarkarji so vaje spoznavali na duhovit način.Celotna prireditev je potekala v Športni dvorani Brinje.
Zbralo se je veliko otrok in staršev in tudi nekaj naključnih obiskovalcev, ki so se z veseljem zadržali v družbi grosupeljskih košarkarjev in košarkaric. Prepričani smo, da se bo marsikdo med njimi v prihodnje podal tudi v klubske vode.
Košarkarski praznik so otvorili najmlajši – učenci šole košarke rojeni l. 2000, in mlajši. Tako so se najprej Beli (L. Adamič, Šmarje- Sap in Žalna) pomerili s Temnimi ( Št. Jurij, Škofljica in Brinje), nato pa so se srečali še igralci letnik 1999 in mlajši (enaka zasedba šol). Učenci šole košarke so se pomerili še v tekmovanju knock out , kjer je zmagal Bleron Istogu, pri starejših igralcih šole košarke pa Žan Podvršnik. Ob prijetnem druženju obiskovalcev v dvorani so se na parketu odvile tudi tekme klubskih selekcij. Ekipe so bile mešane tako po starosti kot po spolu.
Igralci klubskih selekcij so se nato pomerili še v metanju prostih metov, metanju trojk in poligonu. Med mlajšimi dekleti je v metanju prostih metov slavila Tjaša Weis med starejšim pa Janža Dolinšek. V metanju trojk se je najbolje odrezala Petra Krištof med starejšimi, med mlajšimi pa Zala Lešek. Poligon je največ sreče prinesel Zali Lešek med mlajšimi in Aniti Kastelic med starejšimi.
Med fanti je pri metanju prostih metov zmagal Nini Gabrijel med mlajšimi, med starejšimi pa Nal Dobnikar. V metanju trojk je med mlajšimi slavil Jošt Dolinšek, pri starejših pa Luka Golob. Pri mlajših je na poligonu zmagal Tit Kek pri starejših pa Luka Golob. Popoldan je že tradicionalno minil vznamenju starejših košarkarjev, ki so se pomerili v tekmovanju trojk. Zmagala je ekipa Tim bar, drugo mesto so zasedli Indijanci, tretje pa moštvo Kaja. Seveda so se organizatorji tudi letos potrudili, poleg odlične hrane in pijače so poskrbeli tudi za srečelov, ki je na zadovoljstvo kupcev vsaka srečka prinesla dobitek. Glavna nagrada pa je šla v roke hišnika osnovne šole in ŠD Brinje Franca Zajca, ki se bo od zdaj naprej gugal. Zadel je namreč vrtno gugalnico Ključavničarstva Zdešar iz Šmarja-Sap. Vsem dobitnikom nagrad in pokalov čestita tudi uredništvo spletne strani.
20. junij 2009
> Najmlajši v Logatcu in Grosupljem
V petek, 19. junija 2009, od 10.00 dalje je na dvorišču pred OŠ Osmih talcev Logatec potekal projekt Košarkarske zveze Slovenije pod imenom Igriva košarka. Igre za otroke so potekale v sklopu Dneva košarke – Logatec 2009, ki ga organizira košarkarski klub 2003 Logatec dan za tem, 20. junija 2009, na igrišču v Grajskem parku. V projekt Igriva košarka so bili vključeni učenci prve triade in otroci iz vrtca. Sedaj se Igriva košarka seli v Grosuplje.
> V Grosupljem turnir trojk in Igriva košarka
Košarkarski klub Grosuplje letos že petič organizira Dan košarke, ki bo zaključna prireditev ob koncu še ene uspešne sezone. Prireditev bo v soboto, 20. junija, od 9. ure naprej na zunanjih igriščih pred Osnovno šolo Louisa Adamiča, Tovarniška 14 v Grosupljem, v primeru slabega vremena pa bo prireditev v Športni dvorani Brinje, Ljubljanska 40 A v Grosupljem. V sklopu Dneva košarke 2009 bo letos predstavljen tudi projekt Košarkarske zveze Slovenije Igriva košarka, katere ambasador je Rašo Nesterovič.
Poleg otrok iz šole košarke in klubskih selekcij pa tako kot vsako leto organiziramo tudi turnir trojk, s pričetkom ob 14. uri.
16. junij 2009
> Igriva košarka v Sežani
V sredo, 17. junija, se bo v Sežani odvijala prireditev Igriva košarka, ki poteka pod pokroviteljstvom Košarkarske zveze Slovenije. Na prireditev, ki se bo začela ob 10.00 in bo trajala do 13.00, bodo v organiziranih skupinah sodelovali otroci iz Osnovne šole Sežana in vrtca, prav tako pa vabimo vse, ki bi radi svojim otrokom predstavili košarko, da jih pripeljete na igrišče pred Osnovno šolo Sežana.
Vsi otroci se bodo lahko preizkusili in seznanili z osnovami košarkarskih prvin, kot so vodenje žoge, podajanje in metanje na koš.
31. maj 2008
> Igriva košarka v Besnici pri Kranju
Igriva košarka se je iz štajerske prestolnice preselila na Gorenjsko ali bolj natančno v Besnico pri Kranju, kjer je v soboto, 30. maja, potekal zaključek sezone košarkarskega kluba Stražišče z imenom Živ-Žav. Mladi košarkarji in košarkarice iz kluba ter ostali otroci, ki so si prišli ogledati turnir, so se lahko v sklopu Igrive košarke pomerili v različnih spretnostnih igrah in tako spoznavali košarko na izjemno zabaven in zanimiv način.
Tokrat je Igriva košarka gostovala v Besnici pri Kranju na klubskem turnirju KK Stražišče, ki je organiziral zaključek sezone za vse klubske selekcije. Mladi so poleg turnirja lahko uživali še v številnih atraktivnih izvedbah Igrive košarke, ki so jo vodili Dejan Mihevc, Jan Zavrtanik in Urška Motoh. Dodajmo še, da sta si turnir ogledala tudi selektor slovenske mladinske moške reprezentance Dalibor Damjanovič, ki se je tudi sam vključil v delo z otroki, in znan slovenski raper, improvizator in homurist Pižama, ki je na navdušenje vseh prisotnih poprijel za mikrofon in jih dodobra nasmejal.
25. maj 2009
> V Mariboru se je trlo obiskovalcev
V nedeljo, 24. maja, se je končal teden športa za najmlajše v Mariboru. Prireditev pod imenom Športna pomlad se je tako končala z izredno visoko udeležbo mladih družin. Prek 1500 otrok s starši si je nedeljsko popolne krajšalo na štadionu v Mariboru.
Igriva košarka je bila v Mariboru v središču pozornosti. Otroci so izredno motivirano sodelovali pri vseh igrah, prav tako pa ni manjkalo staršev, ki so se pomerili v spretnosti metanja žoge na koš. Akcijo so izpeljali Dejan Mihevc, Mirko Jurjavčič, Urška Motoh, Gregor Balek in Rok Ozmec, dogajanje pa sta popestrila tudi pevka Damjana Golavšek in pevec ter čarodej Gregor.
24. maj 2009
> Neulovljivi škrat
Z nedeljsko prireditvijo Neulovljivi škrat se je tako zaključila Športna pomlad, še zdaleč pa to ni konec promoviranja košarke za najmlajše, saj bodo lahko ti začetne košarkarske korake naredili vnovič že v soboto, 30. maja, v Besnici pri Kranju.
V soboto, 23. maja, je Igriva košarka gostovala tudi v Slivnici, v sklopu 28. Festivala male košarke. Sodelovalo je 16 ekip. Z igrivo košarko, ki jo že drugo zaporedno sezono organizira Košarkarska zveza Slovenije, so se spoznali številni nadebudni košarkarji in košarkarice, trenerji, starši ter tudi naključni mimoidoči.
22. maj 2009
> Igriva košarka na Ptuju
V sklopu promocije košarke za mlade, nadebudne košarkarje pod imenom Igriva košarka je bila organizirana prireditev na Ptuju. V četrtek, 21. maja, je bilo mesto kurentov obarvano s športom, saj se je tam odvijal projekt Športne pomladi. Okoli 300 malčkov s starši je spoznavalo osnove igre košarke in se ob tem izredno zabavalo. Spoznali so, da je košarka družaben šport, ob enem pa tudi zelo zabaven.
Otroci so se pomerili v dveh spretnostnih vajah, ki so jih uspešno zaključili. Najboljši so prejeli tudi nagrade. Dodajmo še, da si je projekt Košarkarske zveze Slovenije ogledal tudi najboljši slovenski boksar Dejan Zavec z družino. Pri izvedbi je poleg trenerjev Mira Jurjavčiča, Jana Zavrtanika in Dejana Mihevca pomagal še Kristjan Ilijevec iz KK Ptuja.
20. maj 2009
> Začetek igrive košarke
V ponedeljek, 18. maja, se je začela odmevna akcija za otroke z imenom Igriva košarka, ki poteka drugo leto zapored. Ljubitelji in ljubiteljice košarke so v Mariboru videli predstavitev te plemenite igre tudi najmlajšim športnim navdušencem. V dveh dneh se je zbralo okoli 200 otrok.
Otroci in starši so te dni v Mariboru v sklopu Športne pomladi, lahko prišli tudi na ogled predstavitve Igrive košarke, ki jo vodi Košarkarska zveza Slovenije. Pri izpeljavi dosedanjih akciji v sklopu Igrive košarke so sodelovali Dejan Mihevc, Mirko Jurjavčič in Jan Zavrtanik, ter trenerji košarkarskega kluba Maribor (Saško Zemljič, Uroš Herček in David Kogler).
 


Fotogalerije
> Lenart - 26. maj 2011
> Korena - 2. junij 2011
> Hrastnik - 26. maj 2011
> Šentvid pri Grobelnem - 24. maj 2011
> Maribor - 22. maj 2011
> Maribor - 14. maj 2011
> Ljubljana - 12. maj 2011
> Ljubljana - 9. maj 2011
> Radeče - 7. maj 2011
> Ptuj - 6. maj 2011
> Maribor - 5. maj 2011
> Štore - 21. april 2011
> Sladki Vrh - 20. april 2011
> Ptuj - 10. marec 2011
> Ljubljana - 16. februar 2011
> Arhiv dogodkov

Dodatne informacije
> mirko.jurjavcic@kzs.si

Povezave
> E-šola košarke
> Fakulteta za šport
> Športna vadba
> Fundacija za šport