Igriva košarka - Razigran svet košarke
Igriva košarka po Sloveniji >> 
Končno košarka za najmlajše

Igriva košarka je v osnovi namenjena vsem otrokom obeh spolov, starih med 4 in 9 let. Pravila igre so prirejena tako, da najbolje ustrezajo tej starostni skupini. Igriva košarka je namenjena otrokom in ne trenerjem.
Otroci prek ukvarjanja z izbranim športom dosegajo zaupanje v same sebe ter v svoje telesne in socialne spretnosti, s čimer si gradijo pozitivno samopodobo. Kakor koli že, pri igrivi košarki se zavedamo, da je otrok s svojimi čustvi in potrebami vselej na prvem mestu.

Zadnji igrivi novici

24. april 2011
> Nova sezona Igrive košarke

Unikaten projekt Košarkarske zveze Slovenije Igriva košarka vstopa v novo sezono. Lani je ekipa animatorjev obiskala preko 20.000 otrok na približno 100 akcijah po vsej Sloveniji. Mlada nadebudna košarkarja Žogi in Žogica Koško se že nestrpno veselita novih dogodivščin, ki se bodo začele takoj po prvomajskih praznikih. Vsi zainteresirani košarkarski klubi in osnovne šole se po dodatne informacije obrnite na e-mail: mirko.jurjavcic@kzs.si.

Prosti termini se počasi polnejo, zato s prijavo ne gre odlašati. Izkušeni animatorji bodo v vašem kraju na zanimiv, pester, predvsem pa zabaven način košarkarsko igro približali otrokom. Omeniti velja, da je obisk Igrive košarke za organizatorje brezplačen, osnovna šola pa v dar prejme komplet mini košev in košarkarskih žog. Več o Razigranem svetu košarke si lahko preberete na spletni strani Igrive košarke.

Vsi klubi in osnovne šole, ki bi radi Igrivo košarko gostili v svojem kraju, dobite informacije na elektronskem naslovu mirko.jurjavcic@kzs.si.


V letošnjem koledarskem letu je Igriva košarka že obiskala štiri kraje (Ptuj, Gorenjo vas, Sladki Vrh in Štore). Najbolj odmeven pa je bil obisk Arvydasa Sabonisa.
 
Fotogalerija Igrive košarke na OŠ Sladki Vrh
Fotogalerija Igrive košarke na OŠ Štore

Avtor: KZS/Matej Likar
16. februar 2011
> Arvydas Sabonis obiskal Igrivo košarko
Arvydas Sabonis, eden največjih košarkarjev vseh časov, ki je skupaj z direktorjem EuroBasketa 2011 Mindaugasom Špokasom in predstavnikom za odnose z javnostmi Rytisom Sabasom v Slovenijo prišel predstavljati bližnji EP, je danes obiskal župana MO Ljubljana Zorana Jankovića in otroke na Igrivi košarki, udeležil pa se je tudi sprejema litovskega veleposlaništva ob dnevu neodvisnosti.
Eden prvih Evropejcev v Ligi NBA je po obisku pri g. Jankoviću sodeloval pri unikatnem projektu Košarkarske zveze Slovenije - Igrivi košarki. Gre za projekt namenjen najmlajšim, ki se preko igre spoznavajo s športom, ki ga imamo Slovenci in Litovci tako radi in, ki je med košarkarskimi strokovnjaki doma in po Evropi izjemno cenjen.
Sabonisa je v telovadnici v Zgornjem Kašlju pričakalo 150 otrok Otroške košarkarske šole Ljubljana, ki so mu prikazali košarkarske veščine, ki so se jih naučili do zdaj, ga zaprosili za avtograme, se fotografirali z njim... Litovec jim je odgovarjal na vprašanja, obenem pa se v enem izmed poligonov Igrive košarke preizkusil tudi sam.

Fotogalerija obiska Sabonisa na Igrivi košarki


Arhiv vseh novic Igrive košarke si lahko ogledate tukaj.

Izjave udeležencev

Na igrivi košarki mi je bilo zelo všeč. Imeli smo lep poligon. Na poligonu smo odbijali žogo. Tam sta bila dva, ki sta se pisala Koško, imena pa nimata. Na koncu smo se fotografirali. Bilo je super.
- Luka Verbič, 3. c, OŠ Miklavž na Dravskem polju

V petek, 23. 4. 2010, smo bili na Igrivi košarki. Bili so poligoni in koši, uživali smo. Tam sta bila dva velika človeka brez imena, pisala sta se Koško. Meni je bilo všeč. Skakali smo z žogo, se kotalili in metali na koš. Bilo je super.
- Til Regoda, 3. b, OŠ Miklavž na Dravskem polju

S celim razredom smo šli na Igrivo košarko. Tam so bili mali koški in različni poligoni. Tam sta bila dva velika človeka, klicali smo jih Koško.
- Luka Bogadi, 3. b, OŠ Miklavž na Dravskem polju

Menim, da je bila prireditev, ki je bila izvedena v okviru Igrive košarke, ena najzanimivejših in najaktivnejših prireditev v zadnjem času za naše učence. Vsi so bili aktivni, postaje so bile zanimive in kompleksno postavljene. Skupine so se zelo dobro menjavale, tako da so učenci sodelovali na vseh postajah. Navdušeni so bili nad Koškom, maskoti sta jih očarali. Upamo, da se v naslednjem letu spet vidimo.
- Simona Kocbek, učiteljica, OŠ Miklavž na Dravskem polju

Video

Naš namen

S projektom Igriva košarka skušamo pri Košarkarski zveze Slovenije košarko popularizirati in ji omogočiti boljšo prepoznavnost med najmlajšimi. Projekt omogoča dostop do košarkarske igre vsem otrokom z željo po spoznavanju košarkarske žoge in koša. To poletje bomo s povezovanjem z različnimi društvi in skupnim organiziranjem enodnevnih prireditev približali košarko tisočim mladih navdušencev.

Ambasador Rašo Nesterović

Rašo Nesterović, ambasador projekta Igriva košarka in nekdanji kapetan slovenske reprezentance:
>> S pomočjo košarke otroci razvijajo vrednote in spoznavajo zakone življenja. Pravo veselje je ob tem spremljati tudi najmlajše športnike. Že v preteklosti sem podpiral tovrstne projekte in z veseljem se bom pridružil tudi temu.

 


Fotogalerije
> Lenart - 26. maj 2011
> Korena - 2. junij 2011
> Hrastnik - 26. maj 2011
> Šentvid pri Grobelnem - 24. maj 2011
> Maribor - 22. maj 2011
> Maribor - 14. maj 2011
> Ljubljana - 12. maj 2011
> Ljubljana - 9. maj 2011
> Radeče - 7. maj 2011
> Ptuj - 6. maj 2011
> Maribor - 5. maj 2011
> Štore - 21. april 2011
> Sladki Vrh - 20. april 2011
> Ptuj - 10. marec 2011
> Ljubljana - 16. februar 2011
> Arhiv dogodkov

Dodatne informacije
> mirko.jurjavcic@kzs.si

Povezave
> E-šola košarke
> Fakulteta za šport
> Športna vadba
> Fundacija za šport